Arama sonuçlarınız

1. I

Motora hangi yağı koydurayım?

10w30 yağ koyan yere gidip kendiniz seçin. Güzel bi imkan o, honda türkiye 10w40 öneriyo diye bişey olamaz honda türkiyenin kendi mühendisi mi varmış neye göre öneriyomuş? En çok kâr bırakan o diye onu getiriyolar türkiyeye, başkaca açıklama yalandır sallamadır. Ayrıca 10w40 ve 10w30 koyulmuş...
  2. I

ensaflık ölmüş

Umarım basit bişeydir de uğraştırmadan çözülür. Genel olarak galeri alsatçı tarzı girma veya şahıslarla alışverişe kesinlikle karşıyım, açlıktan sokağa düşseler üzülmem o derece. Hayatında bi halt becerememiş, kısa yoldan köşeyi dönme meraklısı çakal çukal şahıs mesleği. İstedikleri kadar ödeme...
  3. I

140-160 kmh hızlarda zorlanmayacak Motosiklet önerisi 200bin TL civarı

Temiz dominar 400 alıp arka dişliyi 1 küçültürsen 140-150lerde rahat seyahat ettirir. Aynısını dominar250de yaparak 130-140la rahat seyahat edilebilir hale getirmiştim.
  4. I

motosiklet lastik basıncı kaç olmalı

O sizin dediğiniz maximum psi, yani o değeri geçmeyin anlamına geliyor. Kullanıcı kılavuzunda yoksa benzer ölçüleri kullanan motorların değerlerini baz alabilirsiniz. Ağırlık farkına göre de 1 2 psi fazla veya az basın, sizin motorunuz daha ağırsa daha fazla, daha hafifse daha az.
  5. I

Baga değişimi performansı arttırır mı ?

Dr pulley veya tech pulley takmıyosanız bişey değiştirmez. Ağırlıkla oynayarak tork veya beygire yöneltebilirsiniz sadece, birinden kazanırken diğerinden kaybedersiniz.
  6. I

7 amper yerine 9 amper akü talılır mı

100 amper araba aküsü takın yine sorun yaşatmaz.
  7. I

Bajaj Dominar D 250 kronik sorunları var mı başlangıç motoru mu?

1 yıllık dominar tecrübeme ve kullanırken aynı motoru kullanan kişilerin geri dönüşlerine dayanarak.
  8. I

Motora el fatiha

Tamirci işten anlıyorum havası vermeye çalışmış ama sıvamış. Yağı tam koyduğunuzdan eminseniz o kısımda bi sorun olduğu net, onu yaptırmanız şart. Yağ damlatma gözlemlemiyosanız büyük ihtimal sekmanlarda sorun var yağ yakıyo motor.
  9. I

Ben de 2022 model sıfır olarak almıştım. Ön dişlinin çabuk aşındığını zaten herkesin farketmesini beklemiyorum fakat 25bin kmdeki dominarın orjinal zincir dişlisinin işi durumda olması imkansız. Orjinal lastikler yazın sıcağında bile kayarken 22bin km kullanabilmeniz hakkında bişey diyemiyorum...
  10. I

125 cc öneri

Nmax veya pcxe sıcak bakmıyosanız sym jet x 125 tavsiye ederim.
  11. I

CB250R İçin Yağ Tavsiyesi

Putoline n tech pro r+ 10w30 veya motul 7100 10w30. Bunlar şahsımın önerileridir fakat viskozitenin 10w30 olması şarttır, koymak istediğiniz yağın kalitesi size kalmış bişey. Ve evet honda servisleri de 10w40 koyarak hata yapıyolar, kendi kullanım ve servis kılavuzlarına zıt hareket ediyolar.
  12. I

1000km oldu Bakım Lazım mı

Bazı şeylerin kullanıcı tarafından yapılması gerektiği, hatta bunların yapılmazsa garantinin bile sonlanabileceği veya sorumluluk alınmayacağı hemen her aracın kullanım kılavuzunda yazar. Lastiklere hava basmak, zincir temizlemek, aracın yıkanması temizlenmesi, yağlanması gereken yerler, yağ...
  13. I

Yanlış motor seçimi

İlk aklıma gelen crf 250 rally oldu, sadece rüzgar konusunda bi tık eksik kalabilir, onun dışında tüm ihtiyacınızı karşılar. Anam babam usulü tamirci bile anlar motorun bloğundan.
  14. I

Eğer vücut olarak minyon tipli değilseniz başlangıç için gayet güzel olacaktır, biraz ağırdır ama bence taş gibi motordur. Kronik olarak sorun diyemem ama bikaç eksikliği var. İlk başta orjinal akü çok kötü, her an gol atabilir. Ön dişli ve zincir 5bin kmde bitebilir, bi tık kalitesiz, arka...
  15. I

Yokuş yukarı durma kalkma vitesler ve vites düşürme

Olmazsa en azından geri geri gidilip motor az bişey ters yöne çevrilip yapılır trafiği tehlikeye atmayacak şekilde, bi yolu bulunur ya 😊 daha o duruma düşmüşlüğüm olmadı hiç, fikir olarak sundum.
  16. I

Gps takip cihazı önerir misiniz

Motoru en uzun süreli yatırdığım 3 hafta olmuştu ve tek marş çalışmıştı motorum. 1-2 aydan daha fazla süreli yatırılacaksa zaten takip cihazından ziyade güvenli bölge bulunup akü artı kutup başı sökülüp yatırılmalı motor. Eskiden öyle sorunlar yaşanmış olabilir fakat güncel cihazlarla firmanın...
  17. I

Yokuş yukarı durma kalkma vitesler ve vites düşürme

O duruma düşecek kadar dik bi yokuşu 3. viteste çıkmaya çalışmanız yanlış olur cc ne olursa olsun. Önceliğiniz kendinizi o duruma düşürmemeye çalışmak olsun. Hasbelkader ön frenin dahi motoru tutamayıp kaydığı kadar dik yokuşta 3. viteste kaldıysanız motor vitesteyken inin, elle hafif hafif...
  18. I

Gps takip cihazı önerir misiniz

Sadece turuncu takip kullanmışlığım var, ondan da gayet memnun kalmıştım. Sadece içindeki hattın çekmediği yerlerde su koyveriyodu, o da çok normal. Alarmı her türlü çalışıyodu ama.
  19. I

scooterim sürekli kayıyor

Lastikleriniz kötü ve basınçlarınız yanlış. Muhtemelen yukarda bahsedildiği gibi frenleme konusunda eksikleriniz de olabilir. 20-30-10km hızlarla abssiz motoru kötü lastikle bile kaydırmak zordur.
  20. I

çevirmeden kaçmak (spastik şekilde)

Motoru kimse umursamaz da, seni her türlü yakalarlar. Ondan sonra üst aramaları, savcı kararıyla motorunun heryerinin sökülüp aranması, kuvvetle muhtemel görevli memura direnme ve mukavemetten işlem, ayrıca kamera kaydıyla sabit olmasına gerek bile olmadan ehliyetsizlikten işlem, bulunabilen tüm...

Yeni mesajlar