Arama sonuçlarınız

1. HRider

Soğuk havalarda çalışma problemi

Arkadaşlar, soğuk havalarda motor çalışmıyor, marş basmıyor. Tık ediyor kalıyor, marşa 3-4 kez daha basarsan bi kez dönüyor marş ama sonra sesi kesiliyor. Yeni taktım marşı 2 gün önce. Marş sağlam. Motorum, enjeksiyonlu, jikle aç gibi yorumlarda bulunmazsanız sevinirim :) Akünün değerlerine...
  2. HRider

Dün yaşadığım bir garip hadise

Dün, akşam saatleri nedenini anlayamadığım aşırı yoğun trafik saat 6 civarı Tem O-2 Seyrantepeden girdim İkitelliye gideceğim. Trafik çok yoğun olduğu için, emniyete girdim. Yavaş yavaş gidiyorum. Arnavutköy sapağını geçtikten sonra, arkamdan bir siren sesi duydum fakat öyle böyle bir taciz...
  3. HRider

Zincirler hakkında ortada dönen kumpas fiyat/kalite/performans

Arkadaşlar motosikletimin zinciri bitmek üzere. Yeni zincir alacağım. Dün arkadaşa topcase almak için şirinevlere gittik hazır soruşturayım dedim. Bir dükkana sorduğumda rk zincir fiyatına 260 lira fiyat verdi. Diğer bir dükkanda ise 490 Lira fiyat verdi. İkisi de zincire orjinal ve oringli...
  4. HRider

Bir garip zincir sorunsalı

Arkadaşlar, bir müddet önce konu açmıştım. Ön tekerden sürtme sesi geliyor diye. Fakat yanılmışım sorunun kaynağını dün buldum. Zincirim biraz boldu son zamanlarda, sert kalkışlarda adeta bir fantezi kamçısı gibi ses çıkarıyordu. Fakat sorun yoktu çekişte vs. Fakat, zinciri gerdirdikten sonra...
  5. HRider

Debriyaja basınca tekerlekte direnç

Arkadaşlar, sorularım ardı ardına geldi ama kafama takıldığı için soruyorum. Diyelim 1.Viteste motoru bıraktığım yerden alıcam. Debriyaja basıyorum hareket ettirmeye çalışınca ilk harekette bir direnç hissediyorum yani zorlanıyorum sonra tık ediyor rahatlıyor. İstediğim gibi götürebiliyorum...
  6. HRider

Motorun çalışmaması

Arkadaşlar istanbul soğukları başladı. Bugün motoru çalıştırmaya çalıştım ve çalışmadı resmen. Marşa bastım çıt etti sadece dönmedi marş motoru. İkinci defa bastım yine çıtçıt etti daha dönmedi. Daha sonra vurdurdum yola çıktım. Yolda stop etti, marşa basınca tertemiz aldı marşı. Sorun akü mü...
  7. HRider

Debriyaj balatası neden şişer?

Arkadaşlar, debriyajım şişiyor yani şöyle açıklayayım basit bir örnek üzerinden. Örneği bunun üzerinden vermeyi hiç istemezdim ama ancak böyle anlatabilirim. Evden ilk çıktığımda motor çok ani gaz tepkisi veriyor çok rahat güzel. Anında tekere geliyor. Fakat, 15 Dakika geçsin üzerinden; Teker...
  8. HRider

Garaj kapısına sıfır parkeden 4 tekerliler.

Arkadaşlar, çevredekiler biliyor artık garaj kapıma park ederlerlerken uyardım. Ucundan bir motor geçebilecek kadar mesafe bıraktığınız sürece sıkıntı yok dedim. Bugün garaja tam sıfır yanaşmış clioyu çektireceğim. 2 gece 2 gündür burada. İnsanlar ne kadar rahat yav?
  9. HRider

Diskte sürtme sesi

Arkadaşlar, ön tekerlek döndükçe farş furş ses geliyor. Ön tekeri elimle çevirince rahatça dönüyor ama ses çıkıyor. 120KM gibi yüksek hızlarda ani fren yapınca da tut-bırak veya titreme gibi bir sıkıntı olmuyor ama sadece dönerken bi kısımda ses çıkarıyor. Neden olabilir kafayı yiyeceğim.
  10. HRider

Yağmurlu havada sürekli stop sorunu.

Arkadaşlar bugün motorla eve gelene kadar 6-7 kere stop etti. Durur vaziyette gazı veriyorum, hiç gaz yemiyor çat diye ses çıkıp stop ediyor. Sorun nedir?. Motoru aldığımda, motorun yanındaki su birikintisinden geçen araçlar su sıçratmış motora, bujiden kaynaklanıyor olabilir mi?
  11. HRider

Motor ısınınca debriyajın sıkıntısı

Arkadaşlar agresif sürüşlerden sonra motor tekere gelmiyor debriyajı kaçırıyor. Ama normal sürüşlerde sıkıntı olmuyor, şak diye geliyor acaba yağ kalınlığı ile mi ilgili?
  12. HRider

110 ön lastiğe 120 takmak

Arkadaşlar 110-70 takılı ön lastiğimde. 120-70 takabilir miyim?
  13. HRider

Bloktan yağ kaçırma

Arkadaşlar, yağ eksiltme sorunu diye bir başlık açmıştım sanırım kaçak yakaladım. Koyduğum yere damlatmıyordu yağ. Meğer egzozun üstüne damlıyormuş. Ben de yola çıktığım zaman egzozun üstünde yanıyormuş. Nereden kaynaklanıyor olabilir. Motor bloğundaki terleme ise; Silindire kadar çıkıyor fakat...
  14. HRider

Yağ eksiltme sorunu

Arkadaşlar motorum 15binde henüz. 13.500 KM'de 7100 yağ koymuştum. Bugün bi baktım yağ seviyesi çok altlarda neredeyse bitmiş. Motorum enjeksiyonlu sıvı soğutmalı. Orta devirlerde kullanıyorum, ivmelenirken devirli kullanıyorum.. 12Binde kesiciye giriyor 10binde redline giriyor. Ama neredeyse...
  15. HRider

Arkadan yazan emniyet şeridi eds yerleri

Arkadaşlar, birbirimizi bilgilendirelim. Trafikte üstümüze çıkmak isteyen araçlardan kurtulmak için kendimizi emniyet şeridine atıyoruz ama EDS'ler hep önden yazmıyor.. Bilenler yazsın. Ben hemen bir tane aydınlatayım. Maslak-Avcılar yönünde çevreyolunda. Mall of Istanbul'u gördüğünüze yol...
  16. HRider

Küpe ve Kask sorunsalı

Arkadaşlar, abiler, ablalar; Kulağımı deldirmeyi düşünüyordum bir süredir. Geçenlerde arkadaşımın yanına gittiğimde hadi gidelim kalk gidelim dedi. Tam ayağa kalkmıştım ama kask takacağımı söyledim ve geri yerimize oturduk. Bir sakıncası olur mu? Kask canımı acıtır mı? Ne yapılması gerek...
  17. HRider

Radar ve Emniyet Şeridi Mobese Hk.

Arkadaşlar, okulum dolayısıyla İkitelli-Maslak arası sürekli çevreyolunu kullanıyorum. Her seferinde emniyet şeridinden gitmek zorunda kalıyorum trafikten dolayı. Acaba o mevkiide arkadan yazan kamera var mıdır? veya Hız radarı var mıdır? Var ise arkadan yazar mı?
  18. HRider

Ön lastikten gelen sürtme sesi

Arkadaşlar, ön lastikten bir sürtme sesi geliyor ama ne olduğunu anlayabilmiş değilim çıldırıcam. Fren diskine vs de baktım bi yamulma yok. 20 Gündür falan var. Frenlemede vs de sorun yok, ne olabilir sizce?
  19. HRider

Marş sorunu? Yeniden?

Arkadaşlar, geçen hafta kumda hafif kaydım motor yattı virajda. Sıkıntı yok yani. Çalıştırdım eve geldim. Grenajını söktüm boyaya yolladım ama ilk defa bugün motoru çalıştırmaya çalıştığımda marş almadı. marşı çuf çuf yapıyor ama almadı, marş motorunu 1,5 ay önce falan değiştirdim. Vurdurmayı da...
  20. HRider

Vites pedalını nasıl ayarlarım?

Arkadaşlar vites pedalı biraz içe doğru kaydı ve vites değiştirmekte zorlanıyorum. Nasıl onu dışa doğru ayarlayabilirim?

Yeni mesajlar