Arama sonuçlarınız

1. fazil

Motoru 3 ay yatırma hakkında

sentetik yağ kullanıyorsanız, yatan motorda uzun süre değiştirmeden devam edebilirsiniz. kolay kolay bozulmuyor. ben artık iki senede bir değiştirmeye başladım. (motor yatırmayı seven biri olarak) motul 7100 tam sentetik yag kullanıyorum bu arada.
  2. fazil

Sivas motosiklet gezilerim Yolda lastiğim patladı,hemde arka lastik...

Videoyu seyrettim, harika anlatım olmuş. Lastik patlaması gerçekten korkulu rüya. Yolun ortasında lastiği söküp çıkarmak falan kolay işler değil. Neyse ki tedarikli çıkmışsınız yola. Levyeniz biraz daha uzun olsa aslında (40-50cm kadar) daha kolay olur, sizdeki levyeyle lastigi sokup takmak...
  3. fazil

Debriyaj telim koptu yolda kaldım

Şuradaki videoda anlatıyor: (Motoru boşa alıp çalıştırın, arkadan birisi itsin sonra ikinci vitese debriyajsız olarak alıp 2. viteste devam edin)
  4. fazil

Nc 750x ön amortisör yağ ve keçe değişimi

Ariete kullandınız herhalde. Kaliteli ama pahalı. Normalde 50-100 liralık bir şey olması gerekmez mi bunun... Toz keçesi yağ keçesine göre daha dayanıklı. 10 sene gider. İyice gres yağı sürmekte fayda var yine de kurumaması için.
  5. fazil

Nc 750x ön amortisör yağ ve keçe değişimi

Keçeyi yerine takmak için keçe çapına uygun lokmayı kullanabilirsiniz aslında. Ben öyle yapıyorum. Bu tür işleri insanın kendinin yapması lazım. İş ustaya kalırsa zor ve pahalı olur. Bu arada keçeleri ne marka kullandınız, çok pahalılar normalde. Sağlam ve ucuz yan sanayi keçe var mı bilen?
  6. fazil

2006 FJR 1300 - Adventur Motorları Unutun, Gerçek Bir Seyahat Motosikleti

Süper olmuş. Egzantrik gergisini de kontrol etseydiniz o arada. Mavi renk bir nokta olması lazım tam arkasında. Eğer nokta yoksa gergiyi bir an önce değiştirmek lazım.
  7. fazil

metal yapıştırıcı tavsiyesi

Türkiye'de varmış demek. Yıllar önce Amerika'dan ısmarlamıştım. Süper yapıştırmıştı gerçekten.
  8. fazil

Birbirine uyan parçalar...

Benim kullandığım SANEL SRR685 modeliydi. Orijinal parçadan çok daha ucuza alınabiliyordu. İstanbul Karakoy'den almistim ama internette de hala bulunabilir sanırım. Virago 250 motorumda 15 senedir kullaniyorum, bozulmadı. Orijinali sogutma problemi nedeniyle sürekli yanıyordu. Bu çok dayanıklı...
  9. fazil

Motosiklet, emniyet şeritinde önce meyve kasasına sonra arızalı araca arkadan çarptı.

Emniyet şeridinde gidip de 40-50km/saat hızı geçen herkese ceza yazılması şart. EDS falan ne varsa kullanmak lazım.
  10. fazil

Beni Yağlayın

Shell T6'nın TR'deki muadili R6 imiş sanırım. Shell rimula R6 başka bir forumda da konuşulmuş
  11. fazil

Beni Yağlayın

Bu konu daha önce de konuşulmuştu. Ben de denemek istiyorum ama bir yandan da korkmuyor değilim. Deneyen var mı acaba buralarda?
  12. fazil

Motoruma fazla yağ koydum

Bu sıvı sabun pompası yöntemini kullanırken çok dikkatli olmak gerek. Yanlışlıkla içine düşerse çıkartması epey zor oluyor. Sıvı sabunun içinden çıkan pompadaki çubuk hortumu kullanmak yerine daha uzun bir hortum kullanın mümkünse. Bir de motora fazla yağ koymakla ilgili süper bir deney var...
  13. fazil

Yeni motor alacağım eski japon vs yeni hintli

Nuh nebi deyince benim aklıma 1950 model jawa falan geliyor. Motor dediğiniz biraz yıllanmış olmalı ki ruhu olsun.
  14. fazil

Yeni motor alacağım eski japon vs yeni hintli

Türkiye gibi bir yerde 20 yaşında Fz6 almak için, ya bu işleri çok iyi biliyor olmak ya da hiç bilmiyor olmak gerek bence. Eğer motordan anlayan biriyseniz alabilirsiniz, motor çok sağlamdır yedek parçası boldur. Kullanımı da çok keyiflidir. Ama motordan anlamayan birisi için bu ülkede 100 bin...
  15. fazil

bıçkı yağı(motorlu testere zincir yağı)

iki zamanlı motor yağı kullanıyorum ben, sorunsuz çalışıyor.
  16. fazil

165 bin kilometrede motosiklet alınır mı?

Yurt dışından yedek parça getirme sınırı 30 Euro olmasa alınır ve yavaş yavaş restore bile edilebilirdi. Ama bu şartlar altında yedek parça bulunmaz. Eski motorların artık pek şansı yok buralarda ne yazık ki. Benim 1992 model bir Yamaha xv250 motorum var, son 10-15 yıldır restore ederim diye...
  17. fazil

Suzuki gn125 yağ yakmaya başladı

yağmurlu ya da soğuk havada tekleme ve stop etme probleminin nedeni ateşleme bobini de olabilir. Benim motorumda (virago 250) da aynı sorun vardı, silindirlerden biri soğuk havada çalışmıyordu, bobinleri değiştirince düzelmişti.
  18. fazil

VFR 800 100.000 TL egzantrik seti

Honda VFR'yi bilmiyorum ama Yamaha Fz6'da egzantrik gergisi ve zinciri kronik problem olarak görülür. 40 bin km'den sonra gevşedikleri için ses yapar ve ikisinin birden değişmesi iyi olur. Ama o kadar pahalı değil tabi. Kendiniz yapsanız 5-10 bin, serviste de 20 bin civarina çıkan bir iş. Tabi...
  19. fazil

Motosikletinizi ne kadar süredir kullanıyorsunuz?

2001 yılında 1992 model bir Yamaha Virago 250 aldım. İlk motorumdu, evladiyelik olarak kullanmaya devam ediyorum :)
  20. fazil

Araç Mahrumiyet Bedeli

Merhaba, Annem iki yıl önce arabayla ufak bir kaza yapmıştı, kusurun çoğu kendisindeydi. Trafik sigortası karşı tarafın hasarını ödemişti, kasko da bizim arabadaki hasarı ödemişti. 2 yıl sonra eve bir icra kağıdı gelmiş, karşı taraf faiziyle birlikte 12.000TL araç mahrumiyet bedeli istiyormuş...

Yeni mesajlar