Arama sonuçlarınız

1. fazil

motorsiklet sigortasının yüksek çıkması

Alttaki linkten karşılaştırmalı bakabilirsiniz: https://www.sbm.org.tr/tr/uygulama/trafik-prim-karsilastirmasi-3
  2. fazil

Bir fren merkezi vakası

Bu frenle ilgili başka bir durum da benim arabada başıma geldi. Fren balatası değiştirirken, yeni balata takınca fren merkezinden yağ fışkırmıştı. Arabada bu tür durumlar için bir tahliye mekanizması var sanırım, basınçtan patlama, çatlama olmadı ama kaputun içi fren hidroliği olmuştu epey...
  3. fazil

TRACER 900 Arka teker burç

Teşekkürler faydalı bilgi için.
  4. fazil

MT25 Eksantrik Zinciri Değişimi

Çok iyi bir tecrübe olmuş. Zincir yatakları (paletler) genelde sağlam çıkıyor, sizinkiler yıpranmış mıydı, yoksa hazır açmışken değiştireyim mi dediniz? Dikkat edilecek bir konu da ekzantrik millerini, yataklarını ve supap fincanlarını iyice bir yağlamadan kapatmamak gerekiyor bildiğim...
  5. fazil

Honda CBF 600 Neo Retro/ Cafe Racer Custom Motor Projesi

Bence iyi bir planlamayla eskisinden güzel hale getirilebilir. Yıllar önce Fz6 Fazer motorumu çıplak hale getirip ön amortisörleri ve frenlerini değiştirmiştim. O zamanlar gümrük sorunu yoktu tabi, komple R6 ön takımı getirtebilmiştim. Şimdi olsa imkansız gibi bir şey. Sizin motor da Fz6'nın...
  6. fazil

Rusya'da 314 km. Hızla duran araca çarpan motor

motosikletin ibresi mi varmış, herhalde 90'lardan kalma bir modeldir.
  7. fazil

Motosiklete castrol araba yağı koysak ne olur?

Amerika'da sentetik dizel kamyon yağı (rotella T6) kullananlar var, hem de 12 bin devir çeviren motorlarda.
  8. fazil

Perte Çıkan Motorum Çekme Belgeli Teslim Edilecek, Tamir Ettireyim Mi?

Motor sağlam görünüyor. Aslında böyle durumlarda motoru çıplak hale getirmek (Streetfighter yapmak) de bir çözüm olabilir. Özellikle uzun süre kullanacaksanız ekonomik bir çözüm olur. Hem o plastiklerden kurtulmuş olursunuz hem de biraz daha custom bir motorunuz olur. Tabi sizin motora olur mu...
  9. fazil

Perte Çıkan Motorum Çekme Belgeli Teslim Edilecek, Tamir Ettireyim Mi?

Ben olsam kendim tamir eder kullanmaya devam ederdim. Yalnız anlamadığım bir şey var, araba ya da motor resmi olarak pert olduktan sonra nasıl oluyor da tekrar trafiğe dönüyor? Muayeneden geçebiliyor mu? Normalde parça olarak satılması ya da hurda olarak preslenmesi gerekmez mi?
  10. fazil

Enjektör benzin temizleyici önerisi

Liqui-Molly enjektör temizleyicisi kullandım. Motorun rolantisi artmıştı ilk kullandığımda. Herhalde enjektörler temizlenince ayarlar bozuldu biraz. Hava senkron ayarını da tekrar yapmam gerekti. Yani işe yaradığı kesin ama uzun süre kullanılmadığında ilk kullanımda tıkalı yerleri açıp sorun da...
  11. fazil

statör sardırabilecegim bir yer varmı

Aslında kendim sarmayı denemek istiyorum. Üstteki yazıda güzel anlatılmış ama vernik ve epoksi olarak hangi markalar kullanılabilir acaba, bir de bobin teli kalitelisinden nereden bulunur anlayan varsa işime yarar. Mesela şu bobin teli iş görür mü? tel
  12. fazil

statör sardırabilecegim bir yer varmı

Bu konuda tecrübelerini paylaşacak başka birileri var mı acaba? Elimde yanık bir yedek FZ6 Statörü var. Onu yeniden sarmayı düşünüyorum da. Malzeme olarak ne kullansam diye düşünüyorum.
  13. fazil

Yeni Nesil Otomobiller Subap Ayarı Yok Motosikletlerde Var Neden?

Subap ayarı yapılırken, ayarı bozuk subap çıkarsa "subap ayar şimi" denen nesneler değişiyor sadece.
  14. fazil

Ne yaptıysam keçeyi çıkaramadım yardım edin 🤣

Şu alttaki yöntemle birkaç sefer rahatça sökmüştüm. (Tornavida değil, anahtar kullanarak)
  15. fazil

Bursa’da yaşanan feci motosiklet kazası

Bu haberi ben de gördüm. Yaya geçidine yaklaşırken insan olsa da olmasa da, hız maksimum 30km/saat olmak zorunda. Bu konuyu devletin çözmesi gerekiyor. Denetleme ve cezalandırma şart. Yapılması gereken belli. Hayvan gibi ceza yazmaları lazım. Bekçi yerine Trafik Polisi alsalarmış keşke son 10...
  16. fazil

Ninja 650 A2 (35 kW) kullanan var mı? Kısıt açılınca performans farkı

Yanlış bilgi. Co değerleri sadece alt devirlerdeki yakıt-hava karışımını ayarlamak için kullanılıyor. (Emisyon limitlerini karşılamak için yapılmış) 78-98 beygir geçişiyle bir ilgisi yok. Benim motor doğuştan 98 beygir, 12 bin devirde kesiciye giriyor. Kısıtlamalı olanı 8-9 bini geçmiyordur...
  17. fazil

Kawasaki'ye aşina değilim ama kendi Fz6 motorumun da kısıtlı versiyonu vardı. aynı videodaki gibi mekanik fazladan bir tırnakla gaz kelebeğinin dönüşünü kısıtlıyordu. 98 beygir 78 beygire düşüyordu.
  18. fazil

200 Euro istedikleri iş sadece bir vidayı sökmek sanırım. Şu videoda anlatıyor: (Ortasında delik olan özel bir torx tornavidasıyla sökülüyormuş)
  19. fazil

Kazıklandim mı

İnşaat işlerinde de eskiden malzemenin %20'si kadar işçilik hesaplanırdı, şimdi duruma göre malzeme kadar işçilik ücreti çıkabiliyor. Emeğin değerinin artması iyi bir şey, hakkını vermek lazım. Ama en iyisi tabi kendin yap (diy) işidir.
  20. fazil

Kazıklandim mı

İşçilik fiyatları memlekette çok göreceli. Arabanın yağ ve filtrelerini (yağ, hava, polen) değiştirecek bir yer ararken işçilik fiyatı aldım geçen gün. İki yere sordum 1000TL dediler, sonra 3. yer 500TL dedi. Oraya değiştirttim. Hatta 100 lira fazladan vermeye çalıştım almadı usta. 20 dakikalık...

Yeni mesajlar