Arama sonuçlarınız

1. EsesLifan

Motoru küçültüyorum tavsiyelerinizi beklerim

Mondial mcx motorum var iyi bi fiyata satmayı düşünüyorum araba ehliyeti alıyorum arabaya geçiş yapıcam ama malum benzin fiyatları motosiklete sırf bu yüzden bile ihtiyaç var ve babamında vitesli süremeyişi nedeniyle ve mcxin babama göre çok yüksek oluşundan dolayı bunu satıp daha ufak scooter...
  2. EsesLifan

Eskisehir-Antalya tatil plani

Mrb arkadaslar oncelikle telefondan girdigim icin biraz imlada hatalarim olabilir anlatim bozuklugu icin simdiden ozur dilerim. Ben eskisehirde oturuyorum antalyaya dogru bi rota cizdim yaklasik olarak 1300km gibi bi yol olucak orda merkezden olymposa gitmeyi falan planliyorum bide gezmeler...
  3. EsesLifan

motosiklet yagi hakkinda

Herkese iyi aksamlar beyler simdi ben motorun yagini degistircem ama busefer bi sorum var motor sicakkenmi değiştircem yoksa sogukkenmi mesela simdi garajda motor sabaha kadar durucak sabah buz gibi o haliyle hic calistirmadan degistirsem olurmu bosalirmi yag yoksa bi isinmasi yagin akiskan...
  4. EsesLifan

Debriyaj balatası

S.a mondial mcx motorum var ve mcxi olan çoğu kişi gibi orjinal balatalarımdan hiç memnun değilim motor tekere dahi zor geliyor atılması vitesten sonra falan hiç memnun edici değil değiştirmek istiyorum balataları kendimmi değiştirsem yoksa ter dökmeye uğraşmaya deymezmi motorcular ne kadar alır...
  5. EsesLifan

Acil yardım motorumun şase yamuk

Şase, şasi doğrumu yazdım bilmiyorum ama yamuk motorum mondial mcx 4000 kmde 6aylık bugün farkettim plakalık kuyruk sağa doğru yamuk sudan geçip kuru zemine geçtim 2tekerde farklı izden gidiyor şasesi yamuk napıcam servis şimdiye kadar bakımlara getirmediğin için bişey yapmam diyor fabrikayı...
  6. EsesLifan

Şamandıra değişimi

arkadaşlar şamandıram bozuldu sanırım benzin ibremde hiç kıpırdama yok şamandırayı ortalama ne kadara değiştirirler ya bilgisi olan varmı mondial mcx motosikletimin modeli
  7. EsesLifan

Şamandıra benzin göstergesi sorunu

Sa benzin göstergem düne kadar 1-2aydır sabit ortada biyerde kalmıştı hani kırmızıda kalmıştı mesela benzin alırsam orası başıymış gibi ordan itibaren yükseliyordu yani ibre zaten en aşağıdaymış gibi benzin alınca ordan başlıyordu ibre hareketlenmeye aşağısına inmiyordu bugün iyice gitti ibre en...
  8. EsesLifan

Disk fren hakkında yardım

S.a motorumun markası mondial mcx arka frenimde disk teker hareket halindeyken hızıma göre hızlı yada yavaş aralıklarla diskim aşırı derecede sürtüyor frene basıncada sürtme geçiyor biliyorum balatan bitmiştir yada bitiyordur diceksiniz ama daha 4bin kmde motorum daha çok kısa bi zaman değilmi...
  9. EsesLifan

Bugün çıkartıyım dedim, Birazda fotoğraf...

Bugün sabah havayı güzel görünce çıkarıyım dedim garajda sıkılmıştır tek başına uzun zamandır... Önce bi dükkana gidelim motorumuzu temizleyelim :) Ordan çarşıya, biraz oturalım insan içine çıksın hayvan :) Birazda parkta oturalım arkaşım, ben ve motosikletim ... Artık akşama...
  10. EsesLifan

Manuel kesici tesisatı (Kendi projem)

S.a Motora kesici yaptım bugün 5dakikamı almadı çokta güzel oldu, motorumun marka modeli mondial mcx 150. Yapım aşamaları: Soldaki yan kapağı açıyoruz yan ayaklığın kabloların bağlı olduğu soket var o soketi birbirinden çıkarıp ayaklığa bağlı olanı biyere güzelce klipsliyoruz yada bantlıyoruz...
  11. EsesLifan

Motor ustaları önerinize ihtiyacım var...

3800kmde bi mondial mcx motosikletim var 4000de bakıma sokcam gene bakım dediğim 4000kmdir yaptığım şey sadece yağ değişimi usta ta 2000de demişti sübob ayarı falan yapalım diye bende gerek duymamıştım daha sıfır motorun niye motoru açalım boşver gerek olduğunda yaparız dedim 4000de motosikletim...
  12. EsesLifan

Biraz komik ama büyük makinelerle ilgili bi sorum var

Biraz komik ve acemice olucak ama daha önce hiç uzun süre bi makinayı kullanmadım büyük motorla trafiğe çıkmadım o yüzden mazur görün pek fikrim olmuyor artık geliyim soruma bikaç motor gördüm çarşıda dün büyük makina hepsi caddede baya motorun arkasını attırarak yan yan gidiyorlar motorun...
  13. EsesLifan

Motosikletime yağ koyucam acil yardım

S.a arkadaşlar evde arabaya koyduğumuz ve artmış dolapta kalan bi yağ buldum yağın markası ELF TAXİGAS 20-50 yağ sorum şu motora koysam zararı olurmu arkasını okudum benzinli ve mazotlu araçlar için falan uygundur yazıyor yani bu yağ araba içinmi üretilmiş yoksa yağ yağmıdır araba ve motor için...
  14. EsesLifan

Manuel kesici ( 150cc motosiklet)

Aklımda şöyle bi proje var. Yan ayaklığı indirince stop ediyor ya motor, şimdi o ayaklığa giden kabloların girdiği soketten kablo çekip basit bi düğmeye bağlayıp düğmeyle manuel kesici yapabiliriz. Deneyen var çok verimli oluyor birde 10liraya röle alıp takarsan kabloyla düğme arasına makine...
  15. EsesLifan

Zincir yağı ne kullanmalıyım

Bu yağ konusu benim için büyük sorun olmaya başladı motoru temizliyorum yıkıyorum dişli yağdan simsiyah olmuş yıkıyorum temizliyorum pırıl pırıl çıkartıyorum zincirinde yağı gitmiş oluyor yıkanınca yağlıyorum berbat oluyor gene tavsiye edebilceğiniz böyle leke yapmayan zincirden başka biyere...
  16. EsesLifan

6000-6500 tl arası motor tavsiyesi

aşağı yukarı 4bin tl nakitim ve 2000kmde bi mcxim var yani bi 6000-6500 tl olur çok rahat bu fiyatlara ne alabilirim ? cross chooper ss herşey olabilir yeterki hoşuma gitsin :) ama sadece 250lilik olucak 125-150 istemiyorum 250liliğe geçmek istiyorum önerilerinizi bekliyorum 2.ci el sıfır...
  17. EsesLifan

Lastik seçimi hakkında

Lastik (Ön/Arka) : 3.00-18 / 110/80-17 Boyutlarına göre mcx motoruma lastik alıcam fiyat aralığım yok yeter ki istediğim performansı versin virajlarda, sizce hangi marka model lastik kullanmalıyım uzun yolda virajlarda hızımı düşürmek istemiyorum lastiklere güvenmek istiyorum en iyi model en...
  18. EsesLifan

İlk bajajlar...

İlk bajajları bugün servisliğini yapan eskişehirdeki emiroğlu motosiklette gördüm inceledim üzerine oturdum toplandı motorlar falan bu arada bajajın discover modeli 125lik olandandı pulsar daha gelmemiş.Üzerine oturduğumda kısa geldi biraz ybr/esd kasadan biraz daha kısa gibi motor şöyleki...
  19. EsesLifan

Ah şu yaşlı emiceler :)

Şu yaşlı amcalar :) Motorun tehlikeli olmadığını anlatamadığımız amcalar... Dün halı sahada otururken geldi bitanesi amca bilinen normal bi türk insanı çoğumuzun emektar babası gibi bi emektar amcamız ortalama 60 yaşlarında ve hala anlattığına göre fabrikada çalışıyor. Halı sahadaki abimiz motor...
  20. EsesLifan

Eleye eleye bu modeller kaldı fikirlere ihtiyaç var

Evet beyler bi çok 250ccden eleye eleye bikaç model kaldı aklımda bunlar 2.ci el bi megelli Bumoto calibre hyosung gt250r (2006-2008modeller) Yuki spitzer Bunlar dışında 250cc ye verebilceğiniz fikir yada bunlar hakkında fikir vericek varsa memnun olurum 125cc grubu var bide aklımda bu 2 125cc...

Yeni mesajlar