Arama sonuçlarınız

1. A

Antalya da Honda Servisi

Konuyu hortlatayım. Bugün Ataberk'i şikayet ettim. Ben de alternetif bir özel servis arıyorum. Eskiden Akçor plaza zamanında şeffaf ve güvenilir servisti Honda'yı Honda yapan. Yoksa şahsen Honda'nın son 20 yılda getirdiği commuter sınfı motorları sağlamlıkta, konforda, hızda, çekişte...
  2. A

Motor freni hakkındaki rivayetler

Kardeşim yardımcı frenli ağır vasıta şoförlüğü yapmış biriyim. Boşken, düzde asla kullanmaz kimse. Yüklüyken, zemin kaygansa yine kullanmaz. Burada motosikletten bahsediyoruz. Kaç ton sizin motosikletiniz? Sizin motor freni dediğiniz zaten teknil terim cahilliği. Motor freni ekzost manifoldunu...
  3. A

Ön teker lastiği arka tekere takılır mı? Hayat meselesi yardım gerekiyor!

1745433235 Fark etmiyor. Sadece yük endeksleri farklı. Aynı yöne döndükleri için su tahliye kanalları falan aynı. Yük endeksi de sürekli 2 kişi ve arka yükle gidenler için önemli. Tek kişi binen arasıra 40kg manitasını alan adam için önemli değil. Vulture 150 varken ilk MB34 taktırmıştım. Öne...
  4. A

Motorun Km Ömrü Varmı

KM önemli değil bakım önemli. 5000kmde haşat olan japon motosiklet de var 50küsür binde hala ilk günkü gibi çalışan çinli motosiklet de var. Ya da 170binde bir motosiklettir ama 150binde sıfır sandık motor yenilemiştir. Öncelik: 1)Kaçıncı sahibisin. 2)Senden önceki sahipleri kaç yaşında...
  5. A

Yanlışın yok. Aslında vites düşürüp şanzımanı mahvederek yapılan işi retarderlar şaft ya da şanzımanı yine balatalarla kasarak yapıyor. Yani yanma odalarını kapatan eski motor freni kalktı. Ağır vasıtalar retarderlarla yavaşlıyor. Ama burada aktarmaya yük bindirmiyorlar. Yine şaft ve şanzıman...
  6. A

Hocam retarder ve proretarder şaft ve şanzıman frenleridir. Motor değil. Motor freni ayrı. Motor freni motoru yanma odalarını kapatarak boğar. Motorda kurumlanmaya ve yağ eksiltmeye neden olur. Şafta ve şanzıman frenini kullanıyorlar çünkü tam yüklü iken rampa aşağı balata frenleri yetmez. Ancak...
  7. A

0 motoru 200-250 km hemen kullanmalı mıyım?

Bilgilerime profesyonel bilgiler kattın sağol. Bizim ülkede utanmasalar çamaşır makinesi, bulaşık makinesini 6 ay kısa programda, yarım yükle çalıştır diyecekler. 1745415434 Doğru. Rodaj yok. Rektefiye de yalan. Ya satacaksın ya sıfır sandık motor alacaksın.
  8. A

Kamyon, tırcı, otobüsçü bile zararlı olduğunu söylüyor. Vites düşürme, şaft freni, şanzıman freni, motor freni, gazdan çekip kompresöre bindirme hepsi çok pahalı aktarma organlarını yıpratır. Tüm vasıtalarda en ucuz parça balata.Sürücüsü kendisi bile alıp değiştirebiliyor. Artık abssiz araç yok...
  9. A

Motoru park ettiği yerden yer değiştirilen sürücü, isyan etti

Bayanları mağdur etmeyin. Gerekirse motorlarınızı kaldırıp eve taşıyın. Rahat rahat çeksinler. 😂
  10. A

0 motoru 200-250 km hemen kullanmalı mıyım?

Rodajda sıfır motoru, ya da yeni sandık motor takılmış aracı yormama safsatası sadece Türkiye'dedir. Amaç motorda fabrikasyon bir hata var ise grantiden çıkana kadar müşteriyi oyalamaktır. Mesela Almanya'da sıfır bir aracı, motoru ya da eski araca takılan yeni sıfır motoru bilhassa zorlamanızı...
  11. A

Maxi Scooter Önerisi Maks 150k

Şehiriçi yük taşımacılığı, alışveriş hariç yağmurda tekerleklerden gelen su ile kirlenmemene yarar. Faydalı bir araçtır. Ancak uzun yol için Tmax miş, Forzaymış hikaye. Ölü yatırım. Hiçbir işe yaramazlar. Esasında motorcu sağlığı için en doğrusu racing. Omurga yatay pozisyonda.Yük tamamen...
  12. A

Honda SH125İ'ye ön arka offroad lastik takmak istiyorum.

Scooterın amacı zaten ticari yük taşımacılığı. Uzun yolda şahsen eski Küba Çita 150Rımı ya da Mondial 150MR Vultureımı tercih ederim SH ve PCXe göre.
  13. A

Çok yüksek. 175 altı zorlanır. 167 boyunda eşim çıkıp inerken zorlanıyor. Arkası çok daha yüksek. Sürücü selesi bile 80cm. Dik oturuş. Konforsuz. Ancak scooterlar sadece ticari, yük taşıma amaçlı üretilmişlerdir. Yine de yüksek oturuş pozisyonu, araçlara tepeden bakmak, ileriyi görebilmek...
  14. A

Maxi Scooter Önerisi Maks 150k

Maxi scooterlar bugün ne kadar dümenden sportif görünüm verilse de motorlar arasında panelvandır, kamyonettir. İtalyanlar savaş zamanı gizlice cephane, erzak taşımak için üretmişlerdir. Tüm ağırlık merkezi hatta sürücü oturuş pozisyonu bile arkadadır. Üstüne ön tekerlek arkası davlumbaz yelken...
  15. A

Tavsiyem eğer kısa süreli bir park ise motoru gidon dahil kilitsiz ve yan ayaklıkta bırakın kaldırım ya da yol kenarına. En azından bu tip sürücüler düşürmeden, zarar vermeden hareket ettirsinler. Hırsız için gidon ve disk kilidini açmak motoru çalıştırmaktan çok daha kolay. Ki yol kenarındaysa...
  16. A

Garaj, apartman, site girişini engellediyse dokunmak suç değil. Zarar vermeden arabayı bile ittirebilirsiniz. Ancak önceden fotoğraflayın. Hatta birine videoya çektirtin başından sonuna kadar. Malında zarar yok ise yani hasar raporu yok ise dava dahi açamaz. Giriş engellenmesi daha ağır bir...
  17. A

Çocuğunu, karısını, kızını şımartan, her istediklerini sağlayan erkekler en tehlikeli ve uzak durulması gereken insan tipidir. Komşuluk, alışveriş, selam sabah gibi iletişimlerden bile uzak dururum. Yahu onların şımarıklığını sen çekersen çek. Diğer varandaşlar çekmek zorunda değil. Senin...
  18. A

Değerli Ustalar 2024 model SH125i sahibiyim. 1000km devirdim. Harika ve çok yüksek bir motor . 178 boyumla iki ayak tabanım yere değmiyor otururken. Bazen taşralara gidiyorum. Toprak, çakıl, çamur derken Michelin City Grip2 haşat oluyor. Ön 100/80-16, arka 120/80-16 ebatlarında sadece kış...

Yeni mesajlar