Arama sonuçlarınız

1. A

Motor iç lastiği değiştirildikten sonra çekişi düşer mi?

Lastik havasına bak. Arka 32psi'den aşağı ise çekiş de düşer, yakıt da artar, lastik de aşınır, jant da yamulur, şamyer de aşırı ısınmadan patlar. Lastik ebadı önemli değil. Motosikletlerin hepsinde arka hava en az 32psi ön en az 29psi olmalı. Dar yanaklı (60'dan az) yüksek performans lastikte...
  2. A

Drift l ses artırma

Garantilik bir şeyi olmaz. Parçaları bol ve ucuz. Tamiri kolay. Vulture ile aynı motoru kullanıyorlar. Ne kadar zorlasan da en az 50 bin km sadece yağ değiştirerek, zincir bakımı yaparak kullanabileceğin bir motor sahibi oldun. Hayırlı olsun.
  3. A

0 xmax gidonu bırakınca sola yatıyor.

Lastik yamuk. Ya da jantlarından çok sıkı bağlanıp sert itiş kuveetibe maruz kaldıysa jant da yamulmuş olabilir. Şase, amortisör hataları da düşük ihtimal olabilir. 50-60km ile çözülmez. Rodajda hız sınırı diye bir saçmalık yoktur. Bu sadece Türkiye'deki dolandırıcılıktır. Motoru zorlamazsan...
  4. A

Gerektiğinde uzun yolculuk yapılacak motorlar hangi tür motorlardır?

Chopper sınıfı iyidir. Alçak, geniş ve ağır. Fırtına da bile rahat rahat gidiyor. Ön maşa açısı yüksek. Arka amortisör açıları da yüksek. Ağırlık transferi yukarı aşağı değil öne arkaya. O yüzden arkaya büyük ağırlıklar da koysan önün tutuşunu bozmuyor. Kötü yönleri üst sınıf bir chopper çok...
  5. A

Honda Servisleri Kalitesi

2015 yılında açılmış Antalya'da Honda Servisi başlıklı bir konu var. Ama konu sadece Antalya ile ilgili. Ben de Antalya'dayım ama ülkenin her bölgesinde bu şikayetleri izliyorum ve okuyorum. Ben Ataberk Kepez'den 18Aralık'ta aldığım motorda 10Nisan'da anahtarsız çalıştırma sorunu yaşadım...
  6. A

125 cc ile şile yolunda gezmeye değer mi

Dünyayı 125 cc ile gezenler tuzu kuru şovmenler. CBF150 ile Antalya-Zonguldak 17saatte yapmıştım kışın. Arka ve yan çantalar vardı. Otobüsler, kamyonlar geçiyordu. Ankara'da otoban kenarında üstüm kar çamur içinde lüks bir kebapçıya ısınmak ve yemek için girdim. Nasıl zavallı bir haldeysem 2...
  7. A

Scooter da frenlemenin püf noktaları

2 kanal abs var ise ikisini birden kullanabilirsin. Sadece önde var ise önü kullan. Ama lastik en önemlisi. Michelin ve metzeler cidden kaymıyor. Anlas tournee falan lastik bile değil yanlarında. Özellikle abssiz motorlarda lastikten tasarruf etmeyin.
  8. A

Eski Üretimli Kask

Lastik gibi değil. 1000 yılda bile bozulacak bir malzeme değil abs plastik bile olsa. Plastiği su da yıpratamaz. Sadece soğuk, sıcak, darbe yıpratır. Gözle görülemeyecek çatlaklar darbede yarılır. Fiber ve karbonfiber kask darbe, sıcak, soğuktan da fazla etkilenmez. Ona bakarsak motorlarımızda...
  9. A

Her ay hissesinden alınacak en iyi şirket

Alcağın anda hangisi dipteyse o. X şirket hissesi, altın, coin, fon farketmez. 1)Kalkmış argümanın üstüne oturmayacaksın. 2)Yatmış argümanın üstüne atlayacaksın.
  10. A

Enduro / Motocross Botu Tavsiyesi

Arazi botu arazi sürüşlerine bile uygun değil. Ayağını alçıya aldırmışsın gibi. Arazide çok sık motordan inip yürümen, motoru ittirmen, düşen motoru kaldırman gerekecek. Bunlar kalf kasından alınan güçle yapılır. Kalf kası da parmak ucu üzerinde devreye girer. İnan cross botunu çıkarıp yalın...
  11. A

Scooter da frenlemenin püf noktaları

2 kanallı abs varsa ikisini birden sık. Sadece önde abs varsa önü sık. Abs yoksa kademeli, pompalayarak sadece ön freni sık. Beceremeyeceksen yavaş git. Ancak lastik her şeydir. ABS yoksa hele ki scooterlarda lastik küçük muhakkak michelin ya da metzeler taktır. Cidden kaymıyorlar. Abs ve...
  12. A

Şehir Trafiğinde Sizi En Çok Tedirgin Eden ARACLAR...

Cep telefonuyla konuşan sürücüler, direksiyona göğüslerini yapıştırarak giden kadın sürücüler, kafa titremesini durduramayan yaşlı sürücüler olmadığı için taksiciler dedim.
  13. A

Ls2 Stream 2 kaska hangi vizör gider?

Güneş vizörlü kaska renkli camlar takmayın. Tünel ve alt geçitlerde kör olursunuz. Almıştım ayna cam artık o kaskı eşime verdim. Artçı görmese de olur.
  14. A

Yolda kalmış motorcu görünce yardım etme isteği

SH125İ anahtarsız çalıştırma bozulduğunda 2 km eve yürüttüm. Gececiydim sabah 6 sonrasıydı. İşe yetişen kuryeler, motorla işine gidenler o acelelerine rağmen nasıl da durdular. Onlara teşekkür edip yollarına devam etmelerini yolumun az olduğunu söylemekten çok geciktim hatta. Özellikle aynı...
  15. A

Uçtuk.

Hayır. Ezber motosiklet eğitmeni laflarını korna ve selektöre monte etmişsin. İleri sürüş eğitimlerinde motorlarda korna olmaz, hatta göstergeler bile kapatılır. Bu çok gereksiz detaylı dijital göstergeler de ayrı kaza sebebi. Motor eğitmenleri korna ce selektörün en gereksiz eylem olduğunu...
  16. A

ASTÜM ASKERİ MALZEME DOLANDIRICI FİRMA

Asker polis malzemesi satan hiçbir yer asker polis malzemesi satmaz. Merdiven altı tekstil atölyelerinde ucuz paçavralar üretirler. Balistik yeleklerinin en yüksek seviyeleri, botları, eldivenleri, silah kılıfları, rozetler, armalar bile fiyatlarının çok çok altında değerdedir. Maliyetleri...
  17. A

YAMAHA VİRAGO 535 HAKKINDA

Ah be ne güzel bir cruiser. Sesi ve gücü tatmin edici. Yakıtı ideal seviyede. Japonlar şu anda çok büyük motorlu. 300-700cc arası sadece çin malı var. Ki onların parçasının Yamaha Virago 535 kadar bile garantisi yok. Kaliteli bir ses ekzostlu kullanmıştım. Sesi çok hoş ve gürdü. 1300lük Shadow...
  18. A

RKS SPONTİNİ 110 ÇANTA İŞLETME MUHABBETİ

Arak yan çantalar muayenen hafif kusur olarak geçiyor. Trafik karışmıyor. Demir koruma tamponlar gibi bir yayaya zarar verme riski de yok aksine darbeyi sönümler. Yani lüzum yok. Esas scooterların çevresine taktığı koruma demirleri başıboş. Scooterlar şehir için yapıldığından yaya güvenliği de...
  19. A

Yağ Seviyesi Nasıl

Hayır. Fuzuli masraf. Aynı yağından ekle. Yağını üreticinin verdiği km süresi ve 12 ay geçmediyse kullanmaya devam et.
  20. A

140-200k civarı günlük motosiklet önerisi (2.el)

Alacağın motorun önce almışsın gibi internetten temel bakım parçalarına bak. Filtre, balata...vs Hatta bir hasar olursa sinyal, ayna, stop, far...vs Bulabiliyor musun ve kaç para?

Yeni mesajlar