Arama sonuçlarınız

1. S

Fransa Askeri Lideri Ve İmparatoru Napolyon Bonapart İle Birlikteyim

FRANSA ASKERİ LİDERİ VE İMPARATORU NAPOLYON BONAPART İLE BİRLİKTEYİM Bir zamandır Napolyon ile koordinatlarımızın kesiştiği bir zamanda buluşmak istiyordum ve sonunda buluştuk. Napolyon Bonapart, Fransa imparatoru olmuş, dünya tarihine adını altın harflerle yazdırmak istemiş ve bunu başarmış...
  2. S

Magosa Zindanında Namık Kemal İle Birlikteyim

MAGOSA ZİNDANINDA NAMIK KEMAL İLE BİRLİKTEYİM Zaman gezgini olarak 150 yıl önceye gitmeyi düşledim ve Kıbrıs'ta bulunan Magosa zindanında olmayı istedim. Namık Kemal yerde, taş üstünde oturuyordu ve beni görünce ayağa kalktı. İlerici, çağdaş fikirlerle donanmıştı ve bir devlet yönetiminin tek...
  3. S

Atatürk Yıldız Olmuş - Serdar Yıldırım

ATATÜRK YILDIZ OLMUŞ Atatürk yıldız olmuş Anadolu'yu aydınlatan Atatürk yıldız olmuş Dünya'yı aydınlatan. * * * * Çok büyük ve görkemli Eşine rastlanmayan Bir rakibi olmayan Can üstüne can katan. * * * * Atatürk yıldız olmuş Yüreği sevgi dolu Atatürk...
  4. S

Atatürk'ün İlkokul Anıları

ATATÜRK'ÜN İLKOKUL ANILARI: MUSTAFA OKULA BAŞLIYOR Mustafa okula başlayacaktı. Babası Ali Rıza Bey oğlunun laik eğitim veren Şemsi Efendi İlkokulu’na gitmesini istiyordu. Annesi Zübeyde Hanım ise, mahalle mektebine gitmesini arzu ediyordu. Bu konu etrafında fikir çatışmaları sürüp...
  5. S

Bir Mustafa Kemal Yaratmak - Serdar Yıldırım

BİR MUSTAFA KEMAL YARATMAK Gerçeğinin tıpatıp benzeri Beyni akıl dolu, oldukça zeki Yaşadığı çağın çok ilerisinde Dünya durdukça ışığıyla Evreni aydınlatacak Bir Mustafa Kemal yaratmak. * * * * Yurduna saldıran düşmanlara karşı koyan Biz bu sınırlar içinde...
  6. S

Adam Ve Kurt Köpeği - Serdar Yıldırım

ADAM VE KURT KÖPEĞİ Ahmet Sevilgen otuz iki yaşındaydı. Gençliğinde atletizmle uğraşmış ve katıldığı yarışmalarda daima son sıralarda yer almıştı. İki yıldır yarışmalara katılmıyordu ama atletizmi bırakmamıştı. Yine kendi çapında antrenmanlarını sürdürüyordu. Eşofmanlarını giydiği gibi şehrin...
  7. S

Mustafa Kemal'in Ordusu - Serdar Yıldırım

MUSTAFA KEMAL'İN ORDUSU Kurtuluş Savaşı zamanında Yunan birlikleri 1.5 yıl Bursa'da kaldı. Halka eziyet etti, yapmadığını bırakmadı. Padişah Vahdettin bu yapılanlara seyirci kaldı. * * * * Camileri yıktılar, yerle bir ettiler. İbadeti yasakladılar, ezanlar sustu. Ulucami'nin taşları, Demirtaş...
  8. S

Ressam Van Gogh İle Serdar Yıldırım

RESSAM VAN GOGH İLE SERDAR YILDIRIM Zaman gezgini olarak bir araya geldik. Ben bu hikayenin yazarı Serdar Yıldırım ve dünyanın gelmiş geçmiş en büyük ressamı olarak adı anılan Hollandalı Van Gogh. Paris'te bir müzayede salonunda Van Gogh'un "Kafede Akşam" adındaki tablosu satıldı. Yüzden kapı...
  9. S

Devrimci Olmak İstiyorum - Serdar Yıldırım

DEVRİMCİ OLMAK İSTİYORUM Bugün şehrin sokaklarında gezerken, Yol kenarındaki bir banka oturdum. Öylesine sağa-sola bakınırken, Liseden bir arkadaşım, Beni gördü, yanıma geldi, oturdu. Kendisi avukat, bunu biliyordum. * * * * Oradan, buradan...
  10. S

Ben Mustafa Kemal Olsaydım - Serdar Yıldırım

BEN MUSTAFA KEMAL OLSAYDIM Selanik'te doğsaydım Şemsi Efendi İlkokulu'nda okusaydım 24 yaşında yüzbaşı olsaydım Yurdun kurtuluşu yolunda adım atsaydım. * * * * Tayin olduğum her yerde Suriye'de, Sofya'da İki-üç subay arkadaşım bile olsa...
  11. S

O Cesur Yürekte Yüzlerce Aslan Yatar - Serdar Yıldırım

O CESUR YÜREKTE YÜZLERCE ASLAN YATAR Anadolu dört bir yandan kuşatılmıştı Ordular dağıtılmıştı, silahlar toplanmıştı Halk, çaresizdi, mal, can emniyeti yoktu Her yer karanlıktı, göz gözü görmüyordu Anadolu düşman çizmesi altında eziliyordu. * * * * Ruslar, 1914 yılında Anadolu'ya girdi ve...
  12. S

Dev Hamsi - Hikaye

DEV HAMSİ Yavru hamsi annesi ile birlikte Karadeniz’de yaşıyormuş. Onlar sık sık deniz yüzeyine çıkıp etrafı seyrediyorlarmış. Yavru hamsi annesini sorduğu sorularla bunaltıyormuş: “ Anne, bu dünya niye var? Sen neden varsın? Ben neden varım? Bu deniz niye dalgalı? Neden büyük balıklar küçük...
  13. S

Cesur Genç İle İyilik Prensi

Üç yanı aşılmaz karlı dağlarla çevrelenmiş, geniş ve verimli topraklara sahip bir köyün dış dünya ile irtibatını sağlayan tek yol, azgın suları olan bir ırmak üzerindeki tahta köprüydü. Bu köyde yaşayan köylüler kasabaya gitmek için ırmağın en dar kısmına yaptıkları tahta köprüden geçmek...
  14. S

Ot Yiyen Kaplan

Genç kaplan kafesinde, demir parmaklıklar ardında, sinirli ve hızlı adımlarla gidip geliyordu. Nedense bugün yüreğini sanki dikenli tel halatıyla sıkıyorlardı. Bu kafese kapatıldığından beri güneş birçok kereler doğup batmıştı. Bir aylık ya vardı ya yoktu. Ormanda gezintiye çıktığı gün avcılar...
  15. S

Gökbilimine Meraklı Padişah - Hikaye

Bundan yıllarca önce gökbilimine meraklı bir padişah yaşarmış. Vaktinin çoğunu sarayın yanına inşa ettirdiği gözlemevinde geçirirmiş. O zamana kadar gökyüzü, yıldızlar, uzay, astronomi hakkında yazılmış ne kadar kitap, çizilmiş ne kadar harita varsa bunları mutlaka kitaplığında bulundurmak...
  16. S

Atatürk Şiirleri - Serdar Yıldırım

ATATÜRK 135 YAŞINDA 135 Yaşında bir güçlü, dev Türk. O'nun adı Mustafa Kemal Atatürk. 1881 yılında doğdu. Tam 24 yaşında yüzbaşı oldu. 31 Mart Ayaklanması'nda vardı. Hareket Ordusu Kurmay Başkanı oldu. Osmanlı İmparatorluğu çökmüştü. Fethedilen ülkeler elden gitmişti. Sonunda Anadolu'ya...

Yeni mesajlar