Arama sonuçlarınız

1. kuva.la

Farklı viskozite yağ kullanmak

Merhaba herkese, ktm 250 duke motorum 2 gün önce yağ filtresi kapağından conta sebepli yağ kaçırıyordu, önceki gün bakımda motul 7100 15w50 koymuştuk, yağ kaçırdığını fark edince anın paniğiyle soluğu ustada aldım, sorunu hallettikten sonra elinde kalan 7100den ekledi, tam olmadı ama idare eder...
  2. kuva.la

İlk Uzun Yol İçin Tavsiyeler, İzmir-Tekirdağ

Herkese merhaba, yakın zamanda izmirden motor almaya gidiyorum, dönüşte motoru kendim süreceğim ve İzmir - Çanakkele - Tekirdağ yapacağım. İlk uzun yolum olacak, buralarda gazlayan abiler istikametle ilgili tavsiyeniz var mı? Sizce ayvalık ezine üzerinden mi yoksa balıkesir üzerinden mi...
  3. kuva.la

Ön Maşa Yamukluğu, veya... ?

Herkese merhabalar. Motorum bir kaç ay önce sağa doğru düşüşümde far grenajından ve gidondan hasar almıştı. Son zamanlarda fark ettim ki mesela 50 ile giderken gazı kesip gidonu tutmayı bıraktığımda gidon sağ sol yalpalamaya başlıyor, kısaca tank slapper yaşanıyor, tuttuğumda düzeliyor. Bugün...
  4. kuva.la

Yüksek KM NS200 Piyasası - Almak Mantıklı Mı?

Herkese merhaba, ufak bir tavsiyeye ihtiyacım var :) Kendi 125cc motosikletimi satınca minimum 50 bin tl nakit cebimde olacak, içimde 250nk var aslında ama yüksek km fiyatları bile 90 bin tl civarı ve blokta bir sorun çıkarsa 9 bin tl krank fiyati gibi ücretlerin altından kalkamam, bu nedenle...
  5. kuva.la

Vites Geçişlerinde Sapıtma

Merhaba herkese, motosikletim 10.300kmye gelmiş bulunmakta ve bir süredir şöyle bir sorunum var. Vites geçişlerinde kavramada bi sallantı söz konusu, bazen örneğin 4e atıyorum gaz verip debriyajı bıraktıktan sonra bloktan bir tıklama geliyor bildiğiniz debriyaj kaçırıp yığıldıktan sonra vitesi...
  6. kuva.la

Bu Karar Mantıklı Mı? Yuksek Km Japon Muhabbeti

Herkese merhaba, çinli motorumu satıp üzerine fazla butcem olmadan belli bir krediye girerek 30-50 bin kilometre araliginda supermotoya çevrilmiş Yamaha WR125R almaya karar verdim, WR125X'i gereksiz yuksek kalan fiyatlari dolayısıyla tercih etmeyeceğim. 70-90 bin tl civarı ilanlardan birini...
  7. kuva.la

Çinli Motorda Yağ Bakım Aralığı

Merhaba herkese, mondial motorumun kitapciginda 1000km'de bir motor yaği degisecegi yaziyor, motorum 1lt yag aliyor. ilk zamanlarda motul 3000 mineral yag kullanarak buna uyuyordum ama en son para yetismediginden 7100 sentetik alayim 2000de bir degiseyim dedim, suan ogrenci olarak ona da para...
  8. kuva.la

Arka Fren Bakımı

Merhaba herkese, Drift L motorumun arka freni 7600km itibari ile tutmamaya başladı. Frenin kavrama noktası çok aşağı indi ve çok az güç uygulamayla bile arka fren kitliyor, bu gun doşlend plaka bir suv araç durduk yere onume kirinca :) tekrar motorun kicinin saga sola atmasiyla artik vaktin...
  9. kuva.la

Sünger Hava Filtresi Temizliği

Merhaba herkese, internette çok aradım ama cevabini bulamadim o nedenle konu açma gereği duydum. Motorumda bildiğimiz bulaşık süngerinden hallice bir hava filtresi var, kitapçıkta basınçlı hava ile temizleyiniz diyor ama sünger belli toz pislikten kapkara olmuş vaziyette havayla düzelmiyor...
  10. kuva.la

Bloktan Gelen Ses

Merhabalar, motordan garip bir ses geliyordu bikac gundur, egzoz sonradan takilma oldugu icin civatalari gevsiyor headersla beraber komple sallaniyor ilk bas o yuzden zannetmistim ama civata somunlari sikip sabitlendiginde de sorun cozulmedi. Ses headers borusunun cikisindan geliyor gibime geldi...
  11. kuva.la

Pirelli Lastikler

Merhabalar Mondial Drift L 125 motoruma yeni lastik bakiyorum, onerilenlerden Mitas MC50 ve Pirelli Angel City arasında kaldım. MC50 olursa on 90/90-17 yerine 100/80-17 olacak, ayriyeten suan stoklarda yok girdiginde muhtemelen fiyatlari kafa kafaya olur. Diablo Rosso 2 hem butcemi asiyor hem de...
  12. kuva.la

Stok Lastik Ve Viraj

Merhabalar, 125cc Mondial Drift L sahibiyim, ilk motorum ve en buyuk kazam 50km hizda yolun kenarindaki kumda kayip duserek oldu. Uzerinden 3000km gecti ama o zamandir gerek kis kosullari gerek stok lastik korkusundan virajlarda yatmaya korkar oldum :) Genelde her motorun stok lastiğine kabak...
  13. kuva.la

Egzoz boyutunun performansa etkisi

Merhabalar öncelikle, 125cc Driftime replika bir egzoz takmayı dusunuyorum, susturucu cikarilirsa bogulma gibi durumlari anladim ama 30-37cm gibi farkli farkli egzoz buyuklukleri var. Egzozun kucuk olmasi sikistirmayi arttirip cekise faydali olur mu? Veya boyutu onemsiz fark yaratmaz mi? Artı...
  14. kuva.la

Replika Akrep ve Drift L

Merhabalar öncelikle, forumda ilk postum pot kirarsam kusura bakmayın 2022 model Mondial Drift L sahibiyim, apaçilik vs. gibi bir amacım yok sadece motorumun sesinde ufak bir ton değişimi istiyorum ses artsın vs. gibi dertlerim yok. Aşağıda bıraktığım linkteki replika egzozun susturucusunu...

Yeni mesajlar