Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Merhaba arkadaşlar adım Nuri 27 yaşında Motosiklet kullanmaya başlamayı düşünüyorum.

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    03 Temmuz 2017
    Şehir
    Ankara
    İlk sorunuza cevap olarak evet daha önceden bisiklet kullanıyordum yani iki teker üzerinde denge konusunda sıkıntım yok.

    Bu konuya yönelmemdeki en büyük etken işe gidip gelirken harcadığım süreyi minimuma indirmek ve tabi arta kalan zamanlarda gezme tozma da cabası. Malum ülkemizdeki araba piyasasının çok pahalı olması, trafikte sıkışıklık problemi yaşamaması, az yakması, verdiği çok hoş özgürlük hissiyatı ve en güzeli de dışardan insanların size bakıp durması gibi avantajları varken, aksi yönden kötü havalarda kullanılamaması, siz ne kadar önlem alsanız da en büyük problemi olarak görünen güvenlik konusu gibi dezavantajlarıyla otomobillere bir alternatif olarak sunuluyor.

    İzlediğim vidyolardan, forumlardan okuduğum yazılardan ve çevremde karşılaştığım, yeni tanıştığım benden tecrübeli insanlardan referans alarak yol izliyorum. Şu an direksiyon eğitimi alıyorum. Eğitimim devam ederken bir yandan da aksesuar ve motosiklet araştırması yapıyorum. İlk olarak aksesuarlarımı tamamlayıp, motosikletimi öyle almak istiyorum. Yardım almak istediğim sizlere özellikle de tecrübeli olanlarınıza danışmak, sormak istediğim mevzular bunlar.

    İlk konu, aksesuar konusunda marka, model, özellik, fiyat/performans vs konularda tavsiyeleriniz olursa onları duymak, değerlendirmek isterim. Bu malzemelerle ilgili satış yapan yerlere özellikle Ankara’da (başka bir şehirde olur gitmeye değecekse eğer) yönlendirebilirsiniz.

    Ama asıl isteğim ise motosiklet konusunda benden daha tecrübeli arkadaşların tecrübelerinden faydalanmak. Hatta varsa aranızda farklı tarzlarda motosikletler kullanmış arkadaşların kullanmış oldukları tarzlar hakkındaki görüşlerini, tecrübelerini, hissiyatlarını duymak isterim.

    Benim hoşuma giden motosiklet tarzları biraz gürültüsü ve görüntüsü ile dikkat çeken ve konforlu olan chopper/cruiser tarzı motosikletler. Bunları araştırdım, bütçe olarak sadece motosiklet için 15.000₺ civarı ayırmayı düşünüyorum. Çin motosikletlerinin (Kuba Superlight 200, RKS Blackster 250, Falcon Freedoom 250) ucuz olması, görüntülerinin güzel olması fakat sık arıza çıkarabileceği söylendi. Çin motosikletleri yerine Kore markası (Hyosung GV250) daha çok önerildi bu fiyatlara. Hyosung u yakından görme fırsatım oldu. Bir chopper motosiklet başlangıç olarak biraz gözümü korkutmadı desem yalan olmaz. Bana biraz ağır gibi geldi ve kontrolü bana ilk başta biraz zorlanırmışım hissi verdi. Daha sonra canım da biraz tatlıdır benim düşüncesiyle güvenliği daha ön planda tutmak mantıklı geldi. ABS fren sistemleri ve otomatik vites olmaları nedeniyle scooter tarzı düşündüm. Bunlar hakkında ise bir scooterdan sonra normal motosiklete alışmamın tekrar zor olabileceği söylendi. Bende scooterdan vazgeçtim. Asıl başlangıç için normal motosiklet olarak hafif olmasıve kontrolünün rahat olduğu söylenen naked tarzı motosiklet önerdiler (Yamaha MT-25, Yamaha MT-125). Bunu biraz kullan başlangıçta çok sıkıntı yaşamadan hem motosiklete hem trafiğe alışırsın sonra yine istediğin tarz bir motosiklete karar verip geçersin diye söylendi.

    En son olarak sanırım naked (Yamaha MT-25, Yamaha MT-125) olabilir diye düşünüyorum. Gerçi ben bir şey alana kadar her duyduğum, aldığım yorum bana mantıklı geliyor ve kafamı karıştırıyor açıkçası. Farkındayım biraz uzun oldu ama şimdiden zaman ayırıp, yazımı okuyup, yorum yapan herkese teşekkür ederim.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    17 Mayıs 2011


    Hepsini okudum , samimi ve yeni başlama heyecanı ile yazılmış , aksesuar için belli firmalara gidip yerinde görün .

    Motosiklet tavsiye veremiyorum , forumda ilgili marka/model bazında arayarak konulara ulaşabilirsiniz.

  3. #3

    Üyelik
    31 Aralık 2016
    Şehir
    Bursa/Mudanya
    Motosikleti
    Mondial 100 MG Superboy
    Pulsar 200NS öneriyorum ABS var naked ve sıfırı ucuz bi motosiklet. Ayrıca çin değil hint malı. O civarlarda param olsa düşünmeden alırdımda işte )

  4. #4
    DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ocak 2013
    bu fiyat aralığında zaten bu kadar model var. iyi araştırıp açmışınız konuyu. bi de ybr nin yeni kasası var onu eklemememişiniz sadece

  5. #5

    Üyelik
    03 Temmuz 2017
    Şehir
    Ankara
    ybr hondaydı sanırım. Hondalara pahalı diye bir önyargım var ondan bakmadım hiç Pulsar 200NS onu da hiç incelemedim hocam bakarım ona da teşekkür ederim. Peki bir soru daha bu yamaha R25 ve MT25 nin arasında ne fark var. Bunların ikisi de naked sanırım değil mi?

  6. #6
    okanbagiscan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Eylül 2016
    Şehir
    İstanbul Kartal
    Motosikleti
    Benelli TRK 502
    Yok yokk çok karıştırdınız.Bence önce biraz araştırma yapın çoğu sorunuzun cevabını internette bulacaksınız zaten.

  7. #7

    Üyelik
    31 Aralık 2016
    Şehir
    Bursa/Mudanya
    Motosikleti
    Mondial 100 MG Superboy
    Alıntı ntopcu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ybr hondaydı sanırım. Hondalara pahalı diye bir önyargım var ondan bakmadım hiç Pulsar 200NS onu da hiç incelemedim hocam bakarım ona da teşekkür ederim. Peki bir soru daha bu yamaha R25 ve MT25 nin arasında ne fark var. Bunların ikisi de naked sanırım değil mi?
    Ybr yamahanın hocam. İki marka da kaliteli markalar zaten. R25 ile mt25 aynı motor bloğuna sahip R25 racing tarzı grenajlı bi motosiklet mt25 ise naked. Fiyat farkı görünüşten ve rüzgar yeme olayından olabilir (racingte daha az rüzgar alırsınız)


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)