Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Ankara'dan Selamlar Herkese

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    14 Ağustos 2015
    Arkadaşlar Merhabalar, Ben Ankara'da yaşayan ve çalışan bir makine mühendisiyim. Adım Mustafa DEMİR, Bir konuda desteğe ihtiyacım var. MT-07 Almayı düşünüyorum ve kendim için Mont,Eldiven,Kask,Ayakkabı gibi ekipmanlar da almam gerekiyor. 13 yıl öncesinde YZF R6 kullanıyordum. Malum aile sebeplerinden dolayı unutmak zorunda kaldım. Dolayısı ile bu sektöre biraz uzak kaldım. Dün uğradığım bir aksesuar satış mağazasından aldığım fiyatlar bana biraz yüksek gibi geldi. Bu ürünleri en uyguna nereden alabilirim? Aşağıdaki kombineler uygun mudur? Yardımcı olur iseniz sevinirim. Bu konuda deneyimli arkadaşların görüşlerine ihtiyacım var. MT-07 almak için çok mu geç kaldım? Bazı arkadaşlar yazın sonlarına geldik diyorlar. Fikirleriniz benim için önemli. Anlayacağınız gibi kafa biraz karışık. Cevap yazan arkadaşlara teşekkürler şimdiden.

    Mont : Alpinestars GP Tech Deri Mont 2015 - 2100 TL
    Eldiven : Alpinestars SMX-2 Air Karbon Deri Motosiklet Eldiveni - 400 TL
    Kask : AGV K-5 Hurricane Full Face Kask - 1000 TL
    Ayakkabı : Alpinestars Fastback Su Geçirmez Ayakkabı - 750 TL
    MT-07 (Öcelik 2015 Race Blue ve Kırmızı renkleri) 2014 modelde de az km.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    vejihi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mayıs 2013
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Kawasaki ninja 250r, Honda CBR 600FA, Yamaha MT-07
    Merhaba, ben de Ankara'da yaşayan bir bilgisayar mühendisi ve eski cbr 600f yeni mt-07 kullanıcısıyım, öncelikle hoş geldin.

    Motora uzun bir süre ara vermişsin, dolayısıyla biraz hamlık olabilir, mt-07 kullanamazsın diyemem ama çok yumuşak bir motor değil onu söyleyeyim, gaz tepkileri, torkun düşük devirlerden itibaren ve oldukça kuvvetli gelmesi gibi sebeplerden...

    Yine sen bilirsin ama bu seneyi nispeten yumuşak ve yakın fiyatlarda olan meselea ktm 390 gibi bir motorla geçirip yıllardır uzak kaldığın motosiklet olayına alışabilirsin. Satarken de çok zarar etmeyeceğin için 1-2 üstüne koyup yeni sezonda mt-07 ile devam edebilirsin, yine de senin tercihin...

    Mevsim olarak geç olup olmadığını soruyorsan kesinlikle değil derim zira Ankara'da hava "tatlı su motorcuları" (yağmur, çamur, soğukta motoru çıkarmayan kullanıcılar) diye tabir edilen türler için bile Kasım hatta Aralık ayının ortasına kadar binilebilir oluyor. Ben iki önceki motorumu Eylül sonu satmıştım ve çok pişman olmuştum, çünkü Ekim ve Kasım'da hava motor için çok daha uygun oluyor.

    Aksesuar konusuna gelince, haklısın, özellikle Ankara için, fiyatlar yüksek, seçenekler kısıtlı. Senin seçtiklerin konusunda naçizane yorumlarım da şöyle olur;

    Mont: gayet güzel fiyat senin için uygunsa kesinlikle tercih edilir. (Ya da fiyat olarak biraz daha düşük ama yine de deri bir mont alınıp yaz için de ayrı bir mont düşünülebilir, sen bilirsin...)

    Eldiven: uzun ve bilek korumalı olanlarını tercih etmeni öneririm, fiyata biraz daha ekleyip aynı markanın uzunlarından alabilirsin uzun yıllar yaz kış rahatça kullanırsın (yurt dışı sitelerden de vergisini ödeyerek getirebilirsin, gerçi döviz coştu ya ayrı konu...)

    Kask: Bu model için çok bir fikrim yok, markanın kaliteli ürünleri de var düşük konfigürasyonda olanları da, mühendissin eminim araştırmanı yapmışsındır, kafa şekline uygun olmasına, kafanda oynamamasına dikkat et diyebilirim, çok pahalı kasklar alıp kafası rahat etmediği için oldukça düşük fiyatlara satan ya da hediye eden arkadaşlarım var ama dikkat.

    Ayakkabı: Kesinlikle ama kesinlikle uzun bot al (Kaval kemiğini koruyacak uzunlukta) ben yazın da kışın da giyiyorum ve hiçbir şikayetim yok, konfor vs... sebeplerinden dolayı kesinlikle uzun tercihinden vazgeçme, bu modele kesin karar verdiysen de google görsellerde bir motor kazalarında bacak sakatlanmaları araması yap

    Mt-07 ile ilgili görüşlerimden yukarıda biraz bahsettim, özellikle sormak istediğin bir şey olursa özel mesaj da yazabilirsin...

    Umarım biraz yardımcı olabilmişimdir, şimdiden hayırlı olsun, kazasız keyifli sürüşler...
    TEKNECI bunu beğendi.

  3. #3

    Üyelik
    14 Ağustos 2015
    Selamlar Vejihi,

    Öncelikle yazdıkların için teşekkür ederim. Mont için kesin kararım bu olacak ama nereden uygun bulabilirim onu araştırmam gerekiyor.

    Eldiven için uzun olanları tecih edeceğim tavsiyen için teşekkürler.

    Kask konusunda aslında benim istediğim Arai Rebel Mimetic Full Face Kask idi ama satıcı arkadaş bu modelin fiyatı şu anda indirimde normalde 1.800 TL civarında dedi. Onun için dikkatimi çekti özelliklerine de bakınca kararımı değiştirdim. Dediğin gibi kaskı kontrol ettim ve kafamada tam oturdu. Hatta çok az da sıktı ama bu normal sonra açılacak. Arai'nin iyi kasklar yaptığını biliyorum fakat AGV'de bu konuda çok eksik değil diye düşünüyorum.

    Ayakkabı konusunda ise uzun botun kullanımı kolay olurmu bilmiyorum ama dediğine katılıyorum (kaval kemiğini koruması anlamında) sadece alışmam gerek sanırım.

    Motor konusunda KTM 390'a baktım. Ama hala emin değilim. O konu ile ilgili biraz araştırma yapsam iyi olacak.

    Diğer bir konu da işim sebebi ile yurt dışına seyehatlerim oluyor. Bu ekipmanlara yurt dışından baksam acaba ekonomik olur mu? Biraz araştırma yaptım uygun fiyatlar var fakat yerleşik bir işletmede değil internet üzerinden satış yapan şirketlerde. Bunlara güven olur mu bilmiyorum. Dediğim gibi kafayı biraz toparlamam gerek sanırım.

  4. #4
    vejihi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mayıs 2013
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Kawasaki ninja 250r, Honda CBR 600FA, Yamaha MT-07
    AGV tabii ki gayet iyi bir marka, sadece bu modelini bilmediğim için yorum yapamadım, carbon fiber olması varsa snell testlerinin başarılı olması aranabilir.

    Bot olarak ben 3 senedir bu modeli kullanıyorum ve hiçbir kullanım sıkıntısı çekmedim (Yazın seyahat de dahil) İşe giderken çantaya normal bir ayakkabı atarsan sorun çözülür, sadece motor sürmek için çıktığın zamanlarda zaten hiçbir sıkıntısı yok senin seçtiğin ayakkabıdan konfor olarak bir eksiği olmaz emin ol.

    Ben de iş sebebiyle 1 sene yurt dışında kaldım ve malzemelerin çoğunu (mont, kask, bot) oradan aldım. Eğer böyle gidip gelme gibi bir durumun varsa kesinlikle oradan bak derim hem seçenek buraya oranla çok fazla hem de gerek mağazalarda gerekse internette dönem dönem çok kaliteli ürünlere çok iyi indirimler yapıyorlar. Çok iyi bir markanın bir aksesuarını burada markasız satılan bir ürün fiyatına alacağın fırsatlar yakalayabilirsin. (yurt dışından kastın neresi bilmiyorum gerçi, ben Avrupa'dan bahsediyorum, Amerika'da da durum benzer..)

    Motor tercihi için en iyisi kullanıp görmek ama maalesef sadece Ankara değil Türkiye'de böyle bir imkan yok anca arkadaşın falan varsa... Ama yine yurt dışında düzgün motorları "uygun" fiyata kiralayan yerler oluyor orada kullanıp kendini deneyebilirsin.

    MT-07 kesinlikle kullanımı çok zor, çok tehlikeli vs... bir motor değil. Burada önemli olan, uzun yıllar ara verdiğin için, senin durumun. Kendinin ne durumda olduğunu görmen lazım diye düşünüyorum. 2 aylığına 250'lik bir motor almanın bile çok faydası olur alışman için, zira tedirgin kullanılan motorun hiçbir tadı olmuyor...

  5. #5

    Üyelik
    14 Ağustos 2015
    Ben iş için avrupa yoğunluklu geziyorum. Bende senin ile aynı fikirdeyim, yurt dışından almak gerektiğini düşünüyorum. Gideceğim ülkedeki satıcıları araştırmak kalıyor geriye. Motor konusunda biraz pasımı atmam gerektiğini bende biliyorum. 250 cc lik bir motoru kendimi test etmek için kullanmam gerekebilir. Teşekkürler yardımlar için.

  6. #6

    Üyelik
    14 Ağustos 2015
    MT-07 mi aldım en sonunda . Bu arada bütün seçimlerimde değişiklikler oldu. motor gerçekten büyük zevk veriyor.
    TEKNECI bunu beğendi.

  7. #7
    07DFB18 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Aralık 2014
    Şehir
    antalya
    Motosikleti
    GRAND DİNK 150 ,tvs pep,TVS APACHİ 150
    Alıntı madwolf007 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    MT-07 mi aldım en sonunda . Bu arada bütün seçimlerimde değişiklikler oldu. motor gerçekten büyük zevk veriyor.
    adam bakkaldan ekmek alır gibi mt-07 aldı ya laa
    Hayırlı olsun güle güle kullan

  8. #8

    Üyelik
    14 Ağustos 2015
    Alıntı 07DFB18 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    adam bakkaldan ekmek alır gibi mt-07 aldı ya laa
    Hayırlı olsun güle güle kullan
    Eyvallah birader, Tecrübelerinizi paylaşın lütfen.

  9. #9

    Üyelik
    14 Ağustos 2015
    Depo üstü çanta alacağım önereceğiniz bir yer var mıdır? Fiyatlar uçmuş durumda.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)