Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Ankara gibi bir yerde motor kullanılır mı? Motor tavsiyesi ?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    29 Haziran 2018
    Merhabalar öncelikle.
    Antalyada yaklaşık 2 yıldır sürekli olarak 150cc motor kullanmaktayım (vitessiz). Bu sene ankarada üniversite okuyacağım. Hayalimde hep bir yerinde vardı. Üniversiteye geçtiğimde yeni bir motor almak. Evet paramı biriktirdim yaklaşık olarak 20 bin lira kadar (bu para içersinde aksesuar kask kıyafetde dahil). Şimdi ise aklımda iki soru var ve bunları sizlere sorarak düşüncelerinizi yardımlarınızı beklerim. Şimdiden teşekkür ederim.

    İlk sorum; 'Ankaranın kışı' çok zorlu geçtiğini ve motorunun lastiklerinin soğuk hava şartlarına karşı dayanmadığını. Ama iyi bir lastik ihtiyacını giderebildiğini duydum. Kar ve yağmurda herhangi sıkıntı yaşar mıyım? Ankara gibi kışı sert olan yerlerde motor kullanmak nasıl bir şey? Motor kullanan motorcu kardeşlerime, abilerime sormak isterim.

    İkinci sorum; Dikkatinizi çekmiştir elbet. 'Vitessiz motor' vitesli motora geçeceğim ve sıfır almaktan çok 2.el düşünüyorum. Aklımda olan motor 250cc ss bir motor. Naked da aklımı fazlasıyla karşıtırıyor. Çünkü ankara gibi şehir trafiği çok sıkıntı olan bi şehirde naked mantığıma oturuyor. Ha birde uzun yol için uygun olmasını çok isterim. Çünkü kafamda olan bi fikir ise her şeyi halledip motor aldığımda. (Bu 3 4 aylık deneyimim olucak işe git gel ister istemez). Antalyadan ankaraya uzun yol yapmak. Buna göre düşüncelerinizi de söylerseniz sevinirim. Bu arada 600cc denedim ve biraz ağır gelmiş gözümü korkutmadı değil ve öğrenciyiz hocam 600lük aşar bizi :D

    Boy; 1.75 kilo 67 konularda dikkatimi çekti isterseniz belki


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    13 Ağustos 2017
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    WR 250 R
    Bu sene kış olmadı Ankara'da, geçtiğimiz senede pek sert geçmedi. Mevsimlermi değişiyor bilmem ama eski kışlar yok.

    Her gün işe gidip gelmek için kullanmıyorum motosikleti, hafta sonları günü birlik veya 1 gece çadırlı 200 ila 600km arası kullanıyorum. Belirli semtler (Karapürçek, Hüseyingazi, Siteler, Solfasol, Yenidoğan, Sincan) harici sürücüler bilinçli. Bu semtlerin havasındanmıdır suyundanmıdır bilmem ben extra temkinliyim buralarda.

    Şirket aracı haddinden fazla onlarada dikkat etmek lazım.

    Şu an 20 bin liram olsa ve sıfır "" 250cc"" alacak olsam cb250r için şartları zorlardım. Mt25abs için borca girebilirdim, ucu ucuna 20 binim olsa vakit kaybetmeden 17,900 lük dominar alırdım.
    2. el alacak olsam cb500f alırdım.

  3. #3

    Üyelik
    03 Şubat 2017
    Şehir
    Alanya
    Motosikleti
    Honda PCX 150
    Kullanilmaz. Ankara da kirmizi isikta bile durmuyor millet. Ankara gibi yerde motor kullanmak her seyi goze almak demek. Antalya da aliskin ister istemez insanlar motora. Temiz bir duke 250 abs alirsaniz pisman olmazsiniz. Biraz daha cikarim derseniz cb250r dusunun. Eyyorlamam bu kadar.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)