motosikletlerde hız sınırı otomobillerle aynı olmalı

motosikletlerin otoban ve şehirler arası yollardaki hız sınırın otomobillerle aynı hız limitine çıkarılması için hep beraber çalışalım
ben 70 km h ilerlerken bir araç beni 80km h geçmeye kalkıyor ve o aracıda 90 km h başka bir araç geçmeye kalkıyor bu sırada beni geçen araç korna vs gibi hareketlerle beni şerit dışına atmaya çalışıyor bunun sorumlusu kim acaba bilmek isterdim doğrusu daha önceki teknolojiler ile şimdiki teknolojiler aynı değil durma mesafeleri lastik kalitesi yol kalitesi oldukça artmış durumda bence bunun tekrar gündeme gelme vakti geldi ve geçiyor selalar saygılar

abi marmokta o kadar mikrofon tuttular neden dile getirmeidn bunları :p

aynısı marmaris izmir dönüş yolunda başıma geldi maalesef.. özellikle kamyon benı sollarken son model bı aracta onu sollamaya kalktıkı emniyet şeridine kendimi atıverdim..

hatta daha da fazla olmalı dicem de yollarımıza güvenemiyorum...

Kesinlikle değiştirilmesi gerektiğine inandığım bir eskimiş kural. Bizleri çok zor durumda bırakıyor. Trafikte motorların da kabul gördüğü, motorları kollayan kuralların olduğu bir ortamda Kural Olmasa da 70 Km lik hızlar emniyetli olabilir. Ancak bunun için çoook zaman gerekiyor ülkemde. O yüzden mağdur olmamızın önüne geçilmek adına muhakkak kaldırılmalı-değiştirilmeli:cat:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Kesinlikle katılıyorum..Hız limiti yeniden belirlenmeli...

Wikipedia'dan aldığım bazı ülkelerdeki hız sınırları tablosu.

(Tabloyu kopyalamak yeteneğinden yoksun olduğum için ekran kopyaları ile idare edeceksiniz. Pardon.)

Dikkat ederseniz otoyollarda motosiklet için ayrı bir limite sahip 3 ülke Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan... Düşündürücü... Diğer tüm ülkelerde hız sınırı otomobillerle aynı...

Peru'da ise hız sınırı yokmuş..!

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar