hava filtresi ile ilgili sorularım var?!!

bununla ilgili bir sürü konu war ama tatmin olamadım.
1- Scooter'a hava filtresi takılır mı?
2- Performansı ve yakıtı nasıl etkiler?
3- Egsozdan çıkan sese nasıl bir katkısı olur?
4- Son olarakta bu hava filtresi denen alet kaç para 150 cc motorlar için?
elinizde bu konu ile ilgili resimler varsa lütfen ekleyin. teşekkürler..:rendeer:

scooter'a hava filitresi takılır.Performansı ve yakıtı arttırır(avansını doğru yaptırırsan).Egzostan çıkan sesi etkilemez(hava filitresinden gaz açmalarda hoş bir ses gelecektir).Çin malları 15 ytl den başlıyor.
Sonuç:1)Gürültü artacak 2)Yakıt artacak 3)iyi temizlemezsen motorun ömrü azalacak 3)çok ciddi bir performans artışı olmayacak hatta düşük devirlerde güç kaybı olacak .Kısaca attığın taş ürküttüğün kurbağaya deymeyecek.En temiz çözüm Runner 180(inan pişman olmazsın)

Hava filtresinin kullanılmadığı motor olamaz. ama sorduğunuz soru 'DİREKT HAVA FİLTRESİ''mi?

sana tek bi cevabım olacak araba modifiyecisinden 25 milyona falan motorunun hava filtresi yerine sığabilecek bi filtre al onu güzelce bağla sonra yaptığın hızda max 10 en fazla 20 km fark olur yakıtta fazla bişey olmaz nerden biliyorum çünkü ben öyle yatım çok ta hoş bi gırrr sesi geliyo düşük devirde zaten yüksek devirde egsoz sesinden hiç bişey duyulmuyo ama güzel olur yap derim

çok teşekkürler de resimleriniz yok mu. ensarcbr kardeşim resim warsa yollarmısın??

hawa fıltresı motorun canıdır herseyıdır en ufak bı tıkanmada bıle etkısını hemn gosterır

Önce bir Türkçe'ni düzeltsen iyi olacak. "HAWA" nedir acaba sorabilir miyim? Biz öyle bir şey bilmiyoruz kusura bakma :pr:

Başlığı düzeltiyorum, umarım kendi mesajını da kendin düzeltirsin.

:mrgreen: wwwwhat'sup maaannnn... wwwwoooowwww...
hawa+i=hawai:p ne geyik yaparmisim beee. bu saatte baska ne yapayim:)

SeRHaTeKiNci arkadaşım ben taktım kendim resimde ekliyeyim.
biraz fazla yakıyor ,çok az artış oldu aşırı bişey olmadı. performansa gelince son süratim arttı. önceden son hızı 90kmhız ken şimdi 110 km oldu şaşırdım. sesi çok güzel oldu tork bi ses var hani egsoz değiştirirlerya scooterda o sesden çok daha güzel ve fazlaa. ben beyenmiyorum meselaa scooterda içi alınmış egzostan çıkan sesi bu ses ,ondan binkat daha güzel gören şaşırıyor motorun ilgi fazlasıyla görüyor tek problem havafilitresi takınca karbüratör hava ayarı ve rolanti ayarı yapmasını biliyorsan kendin yaparsın benm gibi yok yapmam ben takarım binerim dersen takarsın binemezsin motor gaz kesiyo boğuluyor gitmiyor karbüratör ayarını yapınca canavar oluyor motor . sabit hızda giderken sesi kesiyor ağni gaz vermelerde felan super ses çıkarıyoor kardeş öğle valla anlatamıyorum dinleyip duyman lağzım hee sana karbüratörün ayar yerlerinide söylüyeyim rölanti yeri karbüratörün üstünde yaylı vida hava ayarıda morotun solundan bakınca karbüratörün en altında çok ufak bir vida ufak tornavida girecek kadar küçük bir alan beni bile uğraştırdı melet ama kendim başardım super ayar çektim şimdi canavar oldu dehşet kaçıyoo neyse resimleri koyayım
ayrıca Mx150RF arkadaşın motoruda modifiyeli onun motoruda ekliyim

diğer resimleri burda
http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=26871

bende performans hava filtresi arıyorum fakat boluda bulamadım ne tür yerlerde satarlar acaba bi bilginiz var mı? Modifiyecilere ve motorculara baktım ama yok ?

boluda bilmiyorum ama istanbul Lapaş'ta K&N filtreler var ... Honda servisi varsa oraya sor belki getirtebilirler.

boluda bilmiyorum ama istanbul Lapaş'ta K&N filtreler var ... Honda servisi varsa oraya sor belki getirtebilirler.

Asya motor var boluda şimdi honda nın bayiligini almıs sanırım nasıl oluyo bilmiyorum ama adam 2 markayıda aynı dukkanda satıyo.. Gidip bi sorayım belki ama adam mercedes aldı ya taksitleri vardır borcu coktur ondan kakalamasın bize filtreyi.. Tahmini fiyat verebilirmisiniz?

15 tl ye çok kaliteli ve uygun performans hava filtrresi bulabilirsiniz.Ancak şuna dikkat edin karbüratörün boğaz çapını iyi hesaplayarak ölçün ağzı dar olan filtre alırsanız elinizde kalabilir.Her çapa ugyun filtre sahibinden.com sitesinde var kendim kullanıyorum çok faydalı ancak hava ayarını filtreyi taktıktan sonra bir miktar kısmayı unutmayın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar