Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

MT25 Kararsızlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    sven - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Şubat 2016
    Şehir
    İstanbul
    Alıntı KawaZ300 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    nasıl bi zihniyet inş yakın zamanda aramızdan ayrılmazsın
    (bknz. ironi nedir?)


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    twisten - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Nisan 2009
    Alıntı -ZERO- adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Al kullan. Başlangıç motoru mevzularını iyice abarttılar. Genel olarak motosiklet kullanmak o kadar çok abartıldı ki yemin ederim utanmasalar motor kullanmak uçak kullanmaktan zordur diyecekler. Bak sana bu abartılan konulardan yaşadığım bi örnek vereyim.

    Geçen yaz yani birkaç ay önce 125 lik motorumu sattım. Dedim ki elimde 10 12 bin tl para var. Şimdi cbr250 falan alsam büyütme ihtiyaci hissedecem gidip 600'lük ve her işe gelebilecek bir motor alayım uzun süre kullanayım. Bir tane fzs600 buldum 2003 model tertemiz orjinal. Gittim bindim sürdüm. Hani burada 125likten 600lüğe geçilmeeeez ölürsüüün diyenler yüzünden (ki onlara hala bela okurum, söverim) sanıyordum ki gazı açar açmaz motor tekere gelecek yanlayacak sapıtacak. O kadar çok korkmuştum ki elim ayagim titriyordu fzs600'ün uzerinde. Bindim. Vitesi bire aldım gazı açtım yürüdüm gittim. İkiye aldım gazı tekrar kökledim acaba ne olacak diye meraktaydim. Motor birden hızlandı. Ne yanladı ne tekere geldi birşey oldu. Tahmin ettiğim gibi psikopat degildi. Gayet rahat ve stabil bi motordu. Biraz surdum viraj da yaptim. Cok hosuma gitmisti. Fakat sahibiyle fiyat konusunda anlasamadik, alamadim. O günden sonra anladım ki bu güçlü motor kullanmak zordur ölürsün muhabbeti harbiden hikaye, birilerinin çekememezligi veya egosunu tatmin etme istegi. Nette her yazılanı okuyup inanma, kafanda büyütme. Ben oyle yaptim sonra ilk motorumu aldigimda trafikte paranoyak gibi davrandim.

    Motosiklet rahat ve pratik bir ulaşım aracıdır. Kullanılması için illa milyon tane eğitim, bilmem kaç tane sertifika gerekmez. (Bu arada kac tane arabaci egitim almistir cok merak ediyorum) Bundan 5 10 yil once de motor vardi paşalar gibi de kullaniliyordu. Egitim dalgasi da bu kadar abartilmamisti. Hatta eskiden 250 lik makine pek yaygin olmadigi icin direkt 600 luk ile baslayan insanlar da vardi.(ve emin ol ölmediler) Gözüne kestirdiğin bütçenin yettigi motoru al geç. O ölürsün helvani yeriz diyenleri de rica ediyorum bir yerine takma. Motosikletten zevk almaya bak ondan korkma, korkutmaya çalisanları da bol bol hürmetle an.
    Şaka mı bu ?

  3. #23
    Metilen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ağustos 2016
    Şehir
    Denizli
    Ne alırsan al şimdiden hayırlı olsun. Abs li modeller (servis konusunda senin için sıkıntı yaratmayacaksa) her zaman daha güvenli başlangıç motorları olacaktır. Cc konusundaki tartışmaların ana sebebi motosiklet denilen ulaşım cihazının, kullanıcı profiliyle eşdeğer oranda güvenlik sağlaması. 50bin km tecrübesi olan 1000cc motosiklet sürücüsü 2 aydır motosiklet kullanan birinin dahi yapmayacağı kadar ahmakça bir kaza yapabilir. Bu yüzden cc ye değil cc yi kullanacak sürücü profili önemli. İnternet üzerinden tavsiye verirken bizlerin motoru nasıl biri tarafından kullanılacağını tam olarak bilme imkanımız olmadığı için genelde küçük cc tavsiye ediliyor ancak acemi/cahil/agresif biri r25 ile kendini ciddi şekilde yaralayabilirken eğitimli/temkinli/sakin biri R6 ile sıkıntısız binlerce km yol yapabiliyor.
    BuRocK05 bunu beğendi.

  4. #24

    Üyelik
    09 Aralık 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    sym gts 250-mt 25
    arkadaş neymiş bu mt 25 yaaa yok patlak yok patates ben mi salağım sizmi önyargılısınız anlamıyorum ya. Al kardeşim 7000 devire kadar sakin 7000 den sonra 165 e kadar çılgın 7000 d.d ortalama 3.9 4.1 yakar sürekli sıkarsan 5.2 - 5.5 litreleri görürsün. Lastiklere bok atanlar önce fren yapmayı viraj yapmayı öğrensin zannedersin alayı rossi motoru beğenmiyor. Kışın bineceksen daha iyi bir lastik al ama yazın hiç bir sorun çıkarmıyor makina öküz gibide duruyor tabi sadece ön yada arka freni tek sıkmazsan.Ha beğenmezsin tarzın değildir almazsın bişey diyemem. 7000 dd ye kadar atla deve değil saygılar sevgiler hürmetler.
    BuRocK05 bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)