Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
4. sayfa BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

İstanbul'da En İyi HONDA Servisi Hangisi?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #61

    Üyelik
    15 Ekim 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBR250R
    Şimdi konuştum. Bu hafta da teslim edemeyeceklermiş, önümüzdeki hafta teslim edeceklerini söylediler. Yani 3 haftada teslim edecekler. Bir özür bile dilemek bile yok ve haftalarca işlerini savsaklıyorlar. Doğu ve Batı Motorlu Taşıtlar san tic ltd şti. sınıfta kalmıştır benim gözümde. Sene sonu yoğunluğundan bahsetmediler bile. Pek de umurlarında değildi bu gecikme. Zihniyet kendisini hemen belli ediyor.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #62

    Üyelik
    13 Ekim 2009
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    2011cbf150 ve mr150 vulture.
    [QUOTE=motorsaykıl;2534141]Şimdi konuştum. Bu hafta da teslim edemeyeceklermiş, önümüzdeki hafta teslim edeceklerini söylediler. Yani 3 haftada teslim edecekler. Bir özür bile dilemek bile yok ve haftalarca işlerini savsaklıyorlar. Doğu ve Batı Motorlu Taşıtlar san tic ltd şti. sınıfta kalmıştır benim gözümde. Sene sonu yoğunluğundan bahsetmediler bile. Pek de umurlarında değildi bu gecikme. Zihniyet kendisini hemen belli ediyor.

    ben de motorumu ümraniye D&B motordan ruhsat işlemleri dahil almıştım.bayiyi her aradığımda "ruhsatınızın trafik şubeden çıkmasını bekliyoruz" diyerek cevap veriyorlardı.trafik şubeden ruhsatımın çoktan çıktığına dair bilgi aldıktan sonra bayiyi tekrar aradığımda yine aynı cevabı almıştım "ruhsatınızın trafik şubeden çıkmasını bekliyoruz" ben de "motorumun plaka numarasını size versem ruhsatım hazır olur mu"dedim:-)........bir saat sonra muameleci beni cebimden aradı ve "mehmet bey ruhsatınız hazır gelip alabilirsiniz"dedi:-)
    "HANGİ SERVİS DAHA İYİ" diye sorarsanız herşeye rağmen yine de ümraniye D&B motor derim.
    O kadar sinirlendirmeme rağmen güler yüzle cevap veren servis yetkilisi KASIM bey'e ve kendi motoruymuş gibi ilgilenen İBRAHİM ustaya TEŞEKKÜR EDERİM.
    NOT:Motorum henüz garantide.4700km lerde.bir gün garanti bittiğinde yedek parça değişimi gerektiğinde beni ÖPMEYECEKLERİ izlenimi bıraktı bende.
    BİR NOT DA SATIŞTAKİ KIZLARA:Eğitimli personel oldukları anlaşılıyor ancak şunu bilmeliler ki,müşteri daima haklıdır.
    müşterinin motor hakkında her sorduğu soruya cevap verebilecek kadar genel motor bilgilerinin olmasını beklerim.
    saygılarımla...

  3. #63

    Üyelik
    23 Haziran 2009
    Arkadaşlar, öncelikle Anadolu Yakası'nda methedilen yerler küçük cc'li motorlarla (honda beat) da ilgilenir mi, onu merak ediyorum. Avrupa yakasında oturan biri olarak mototal, ali esengül ve D&B honda bayilerinden hangilerini tavsiye edersiniz?? Ya da şunu da sorayım. Avrupa yakasında öneribileceğiniz bir bayi var mı? (Otosever hariç ki hikayeyi paylaşacağım)

    Bu arada, ben motorumu otosever'den almıştım. Ama servisinden memnun kalmadım. Bakımlardan sonra motorda sorun çıkmasa da bakım sırasında tabiri caizse "müşteri öpüyorlardı". Eleştiren arkadaşlar sadece eleştirmiş, tam olarak ne olduğunu anlatmadıkları için memnuniyesizliğe neden olacak 1-2 unsurun paylaşılmasının isabetli olacağını düşünüyorum:

    Beat'i hususi araç olarak kullandığım için bakımına özen gösteriyor ve her 4.000'de bir aksatmamaya çalışıyordum. İlk 8000'de tahrik setini değiştirdiler, gayet normal karşıladım. Fakat, 12.000 bakımında da değiştirmeye kalkınca, bir önceki bakımda değiştiğini hatırlattım. Bunun üzerine bilgisayardan bakmış olacaklar ki, hallettiklerini söylediler. Motorla ilgilenen ustanın yanına gidip nasıl hallediğini sorduğumda, 1-2 bilyede sorun olduğunu kendileri değiştirdikleri gibi yuvarlak laflar etti. Klasik olarak 16.000 bakımında da (16.000'in sonunda doğru götürmüştüm) bu tahrik seti değişti. Öncelikle, bildiğim kadarıyla, hiç bir motorun 4.000'de tahrik seti değişmez. Manyak olmak, dağda bayırda, ölçüsüz, hor bir şekilde kullanmak lazım. İkincisi ne oldu da o bakımda hemen halledilmişti. Ayrıca dışarıdan çok daha fazla fiyata değiştiriyorlardı, servistir, orjinaldir vs. geyiklerinden pek ses çıkarmadım.
    Ama asıl bomba bu 16.000 bakımında, akü değişiminde yaşadığım bariz olay: Motorun aküsü değişecekti. İnternetten (kendi sitelerinden) daha önce bakmıştım, fiyatı 45 TL nakit yazıyordu. (şimdi de kontrol ettim, 47.50 TL olarak gözüküyor, bu olay başıma 8-9 ay önce geldi) Bir baktım 70 TL fiyat çıkardılar. "Ee, internette 45 TL yazıyor." diye uyarınca Refik Bey'i, kendileri "Haa, öyle mi" deyip lafı yine gevelediler ve bu uyarım üzerine 45 TL talep ettiler. Bu oraya son gidişim oldu ki, motorun garanti süresi de bir sonraki bakım zamanı geldiğinde dolmuştu.

    Bu olaylar üzerine bir önceki bakımını özel bir serviste yaptım ama iyi niyetli olsalar da, çok yeterli olmadıklarını düşündüğüm için gerçekten dürüst, iyi niyetli ve işin ehli bir honda servisi arıyorum. Tamam, sezar'ın hakkı sezar'a.. otoseverin servisinden sonra motorda bir sıkıntı olmuyordu, (ee ne de olsa motor honda, üstelik yeni, üstelik bakımını düzenli olarak yaptırıyordum) nitekim honda bu konuda titiz davranıyordur ama dediğim gibi kendileri özellikle hususi motor sahiplerini "yolmayı" seviyorlar. Kısacası otosever=parasever diyebilirim.

    Ayrıca bunları buraya yazmayı kendime görev biliyorum. İletişim çağındayız, nasıl bu şekilde günü kurtarmaya çalışmak istediklerine anlam veremiyorum. Kendi bindikleri dalı kestiklerinin farkında değiller. Üstelik google'da "en iyi honda motor servisi" aramasında bu sayfa üst sıralarda çıkıyor.. Motorunu gözü gibi bakacak ve dürüst bir hizmet almak isteyenler ona göre hareket etsinler..

  4. #64

    Üyelik
    23 Haziran 2012
    Şehir
    İstanbul-Beylikdüzü
    Motosikleti
    Piaggio Carnaby 200 - Honda Wave 110i
    Konşuk! sordunuz söyledim ;-) yolu biraz uzun ama hem gezmiş olursunuz...

  5. #65

    Üyelik
    11 Haziran 2011
    Motosikleti
    HONDA CBR 600RR
    Selam arkadaşlar
    pazarbaşı servisi berbat bir servis ustası cok iyi deneyimli demiş bir arkadaş afedersiniz bir boktan anladıkları yokk.Motordan ses geliyor diyorum o normal diyorlar ben uzun suredir motor kullanıyorum.
    ve problemimi KONSUT MOTOR cozdu..Pazar başı arka sinyal patlamış götürdüm geri zekalılar sinyalleri ters baglamışlar az kalsın kaza yapıyordum Ben kendim düzelttim.

    bunlar bir kacı arkaşdalar aklı olan PAZARPAŞINA GİTMESİNN.....ONLARIN YAPTIGI İŞCİLİGİ SİZ DAHA İYİ YAPARSINIZ....

    ---------- Post added at 11:31 ---------- Previous post was at 11:26 ----------

    Duşunun bunlar bir kaçı işcili SIFIR...Adamalar afedersiniz bir ayna degiştirmeyi 3 saatte yapıyorlar.Bakım 4 saat sonra gel kardeşim bir yağ değiştiriyorsun..

    Ben konşut motora gidiyorum.Şuan bir problemim yok.Sizden ricam PAZARBAŞI MOTOR A GİTMEYİN.SİZ ZARARLI CIKARSINIZ.20 km daha uzakta fakat motorunuzu emin ellere teslim edin.Ben avrupa yakasında oturuyorum.Karşıya KONSUT MOTORA GİDİYORUM.

  6. #66
    Pain - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Aralık 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda CBR 1000 RR
    Konşuk iyidir

  7. #67

    Üyelik
    21 Eylül 2008
    satis ve servis olarak anes'i tercih ettim. servisinden cok memnunum, ilgi alaka seffaflik vs. ancak motoru alirken tescil islemlerini kendim yapmak istedim, 50 tl fark eder ugrastigina degmez dediler, ben de guvenip onayladim. hem gec cikti plaka, hem de 200 tl civarinda fark etti. trafigin doldurmasi gereken makbuzlari fotokopi cekip yuksek meblaglar yazmislar. itiraz edince de sacmaliyorlar, bilmiyormus gibi yapiyorlar, bilginize.

  8. #68

    Üyelik
    31 Ekim 2012
    arkadaşlar anes motor çok berbat biyer. 2012 cbr 125 ağustos ayında aldım ilk aldığım gün gösterge camı çatlaktı tam yolda eve giderken farkettim hemen geri döndüm neyse 1 ay sonra yenisiyle değiştirdiler. grenaj vidalarını takmayı unutmuşlar esniyordu onuda söyledim değiştirdiler. serviste bi arkadaşla tanıştım benim söylediklerimn daha kötülerini bana anlattı. birde geçen gün motor yan yattı anes motora götürdüm bi iki parça için 925 tl fiyat çekti, oraya bulaşmayın derim..

  9. #69
    Zippo's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Şubat 2011
    Motosikleti
    2011 600F ABS
    Alıntı Derpegu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar anes motor çok berbat biyer. 2012 cbr 125 ağustos ayında aldım ilk aldığım gün gösterge camı çatlaktı tam yolda eve giderken farkettim hemen geri döndüm neyse 1 ay sonra yenisiyle değiştirdiler. grenaj vidalarını takmayı unutmuşlar esniyordu onuda söyledim değiştirdiler. serviste bi arkadaşla tanıştım benim söylediklerimn daha kötülerini bana anlattı. birde geçen gün motor yan yattı anes motora götürdüm bi iki parça için 925 tl fiyat çekti, oraya bulaşmayın derim..
    Hangi parcalar bunlar ? Bende ayni kada cbr imin kafa grenaji,sol grenaj,alt sakal,sol panzot,sol kuyruk,on jant,vites pedali,on camurluk hepsi iscilik dahil 750 ye degistirdim.on jant para tuttu zaten.buyuk grenaj 64 lira filan.kuyruk camurluk kafa grenaji alt sakal bunlar 20-50 arasi.pendik gungorde degistirdim

  10. #70

    Üyelik
    07 Mart 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda CB 125 E >> Honda NX4 Falcon
    Bugün HONDA CB 125 E motorumun 4000 km bakımı için Güngör Motor'a gittim. Gösterge ışıklarında titreme ve kısa süreli gidip gelme vardı, giderildi. Supap ayarı (evet, böyle yazılıyor) yapıldı. Yağ da değişti tabi ki. Usta, motorla deneme sürüşü yaptı. Gözlemlediğim kadarıyla, bunların dışındaki diğer rutin kontroller ve düzeltmeler de kolaya kaçmadan titizlikle yapıldı. Çağan Bey (umarım adını doğru hatırlıyorumdur) ve ustalar her şeyle çok ilgilendi, ayrıca tüm bunlardan işçilik ücreti alınmadı. Sadece yağ parasını ödedim. Motoru teslim alıp bindiğimde sesindeki, çalışmasındaki ve gidişindeki büyük değişimi fark ettim. İçimden "Saat gibi dedikleri böyle oluyormuş demek." diye geçirdim.

    Bu bakımdan bir hafta önce yan çanta demirlerini taktırmak için gittiğimde de işçilik ücreti alınmadı.

    1000 km bakımı için Hasanpaşa Mototal'a gittiğimde beni rahatsız eden bazı şeyler yaşamıştım. Burada anlatmayacağım. Gerek yok.

    Bence çalışanların o günkü ruh halleri ve sizin onlara yaklaşımınız da etkili oluyor. Bazı şeyleri fazla büyütmemek gerek bence.

  11. #71
    knoyal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Nisan 2011
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Yamaha FZ8
    Pazarbaşı Honda çok ilgili ve duyarlı bir servis tavsiye ederim
    2011 CBF 150/6000KM - 2012 CBR 250R /4500 KM -2013 FZ6 NAKED SIMDILIK 2000 KM

  12. #72
    hondActiva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Ağustos 2009
    Şehir
    ümrAniye
    Motosikleti
    honda cbr125 2010 - kymco agility 125
    kzıltoprak esengül ve D&B gerçekten işlerini en güzel şekilde yapıyorlar

  13. #73
    istanbulccc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ocak 2007
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    VFR 800
    Alıntı knoyal adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Pazarbaşı Honda çok ilgili ve duyarlı bir servis tavsiye ederim
    Çok duyarlıdır, müşterisini çok sever. Emirganda oturuyorum niye 5 dakikalık mesafedeki pazarbaşı honda servisini değilde, köprüyü geçip Ali ustaya gittiğimi size anlatayım.


    vfr 800 motosikletim rolantide ses yapıyordu, Ali ustaya(Esengül) bu sesi sorduğumda egzantirik zincirinden kaynaklanıyor dediğinde birde pazarbaşı hondaya sorayım dedim. Baş ustası bir rulmandan kaynaklandığını söyleyip bu rulmanın yurtdışından geldiğini ve fiyatının 30tl olduğunu söyledi, bende bu rulmanı(skf) karaköyden bir arkadaştan temin ettim 10tl'ye her neyse aradan 2 - 3 ay geçti bu sefer bakım zamanı geldi şunlara gidip bu sorunuda aradan çıkartayım dedim, kendi söylediklerini yalanlayıp sesin balatadan geldiği balata ve balata taşı değişmesini gerektiğini söyleyip 1500tl fatura çıkardılar. Tabiki yaptırmadım ertesi gün motosikletin genel kontrollerinde plakalığın vidasının birinin takılmadığını, birininde gevşek olduğunu gördüm. Her ne hikmetse yukarıda bir arkadaşın yazdığına benzer bir şekilde ikide birde arka plakalık lambası bozuluyordu.

    Demem odur ki düzgün görünüşüne, konuşmalarına güvenmeyin bu servisin tamamen müşteri bağlama ve ticaret söz konusu, gelen ses konusunda ise Ali ustaya motosikleti bakım için teslim ettiğimde bu sorunuda çözdüğünü gördüm. Sorun egzantirik gergisinden kaynaklanıyordu.
    Kawasaki Ninja 250r: 0/13.000km, VFR 800:13.000/ --- km

  14. #74
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    01 Nisan 2013
    Esengül en iyisidir,mototalda ondan sonra gelir.Esengül servise girmemize izin verdiği için bir numara.Motoralda ikinci

  15. #75

    Üyelik
    01 Nisan 2012
    Anadolu yakası D&B, Avrupa yakası Anes.

    Mototal benim gözümde sonuncu.

  16. #76
    acemi60 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Ekim 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha X-City 250
    Alıntı seigen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Anadolu yakası D&B, Avrupa yakası Anes.

    Mototal benim gözümde sonuncu.
    Servisler içinde olsa olsa D&B Motor sonuncu olur. Öyle kulaktan dolma değil. Bunu yaşayarak gördüm. Nasıl mı? Şöyle;

    1. Bana sattıkları benzin deposu darbeli motorun deposunu iki ay içinde değiştirecekleri konusunda sözleşme imzalamalarına rağmen sözlerini yerine getirmek bir yana tek bir kez aramadılar. Honda Türkiye'yi ısrarlı aramalarım sonunda 6 ay sonra başka bir yetkili serviste depo değişimi yapıldı.
    2. Bir hafta serviste kalan motoruma doğru dürüst test sürüşü bile yapmadan arızası yok dediler. Sitem ettiğim zaman bizi şikayet edebilirsiniz dediler. İnkar ettikleri karbüratör arızası Ali Esengül'de çözüldü.

    Özet : Çıkarına uymayan bir durum olmadıkça bütün servisler sana iyi davranır. Ama bazen işler değişir.

  17. #77

    Üyelik
    01 Nisan 2012
    Alıntı acemi60 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Servisler içinde olsa olsa D&B Motor sonuncu olur. Öyle kulaktan dolma değil. Bunu yaşayarak gördüm. Nasıl mı? Şöyle;

    1. Bana sattıkları benzin deposu darbeli motorun deposunu iki ay içinde değiştirecekleri konusunda sözleşme imzalamalarına rağmen sözlerini yerine getirmek bir yana tek bir kez aramadılar. Honda Türkiye'yi ısrarlı aramalarım sonunda 6 ay sonra başka bir yetkili serviste depo değişimi yapıldı.
    2. Bir hafta serviste kalan motoruma doğru dürüst test sürüşü bile yapmadan arızası yok dediler. Sitem ettiğim zaman bizi şikayet edebilirsiniz dediler. İnkar ettikleri karbüratör arızası Ali Esengül'de çözüldü.

    Özet : Çıkarına uymayan bir durum olmadıkça bütün servisler sana iyi davranır. Ama bazen işler değişir.
    Mototal cbr250r yağ değişimine 140 TL alan, yaptıkları ekspertizde en gereksiz parçayı değiştiren bir servis.

    Bunları geçtim hadi asıl bomba geliyor. Cbr250r 3 bin km'de bir yağı değişmesine rağmen, yağ eksilttiği için 12 binde motor hasar aldı. Servise bıraktım 2 haftaya yakın bekledi, bugün açıp bakacağız, yarın açıp bakacağız, önünde 11 motor var, önünde 6 motor var sonra tekrar önünde 11 motor var denilince bir ziyarete gittim. Ayrıca telefonda arayıp sormalarımda sürekli bu garantiden olmayabilir, yağı eksikken sürmüşsünüz demeleri de cabası. Telefon kayıtları da var, bildiğin dalga geçiyorlar. En son yüz yüze konuşmamda motorun açılması, garantiye bildirilmesi, parçaların gelmesi ve tamiri için 1.5 ay süre veriyordu. Toplam 2 ay motoru yatıracaklar.

    Sonra ne oldu, Anes'le telefonda konuştum, perşembe motoru mototal'den geri aldım. Alırken de yağ eksik çıkmıştır diye not düşerek yine kafalarına göre kazık atmaya kalktılar. Sonra Anes serviste motor açılmış, cuma günü garanti onayı geldi, akşamı tamir olmuş. Cumartesi sabah da teslim aldım.

    Şaka gibi değil mi, ama gerçek, bizzat başıma geldi. D&B konusunda da en uygun fiyatlar çıktığı için onu seçtim, açıkçası garantilik işim düşmedi.

    Yani sonuncu Mototal merak etme , bizimki de kulaktan dolma değil, bizzat tecrübe.

  18. #78

    Üyelik
    12 Eylül 2012
    Garanti yoksa ve yetkili takıntısı olmazsa pendik sanayi yılmaz usta derin..hem yarıslara katılan motor sevdalısı hemde ıyı bir motor ustası.

  19. #79
    erdem_cengiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Nisan 2013
    Şehir
    izmit
    Motosikleti
    cbr600f 5i
    Arkadaslar su ali usta dediginiz yerin telefon numarasi varmi

  20. #80
    acemi60 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Ekim 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha X-City 250
    Alıntı laylow adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Esengül en iyisidir,mototalda ondan sonra gelir.Esengül servise girmemize izin verdiği için bir numara.Motoralda ikinci
    Mototal'ı bilmiyorum. Satana kadar motorumun bakımlarını Ali Esengül'de yaptırmıştım. Honda motorum olsaydı Esengül Honda'dan başkasına gitmezdim.


    REKLAM ALANI
4. sayfa BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler