Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
6. sayfa BirinciBirinci ... 4567816 ... SonuncuSonuncu

Muayene Süresini Yasal Süresine uzatmak Için Yapilmasi Gerekenler

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #101
    boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Eylül 2003
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    @zuhtupasa
    Evet Mehmet doğru soru budur.. Özellikle Göztepe muayene istasyonunda bu işlemi yaptıran varmı
    O kadar çok yorum yapıldı ama ortada net birşey yok. Bu işin çözümü nedir? Her trafik tescil müdürlüğü bireysel mi davranıyor? Bu konuda bu işle ilgili her kurumun tek bir şekilde davranacağı durum ne zaman gerçekleşecek? Ben Göztepe muayene istasyonuna gittiğimde adamlarla kavga etmek zorunda kaldım ve çok sinirlendim. Bu iş için bir kez daha aksiyon gerçekleştireceksem bazı kesin sonuçların netleşmesi lazım artık. Göztepe muayene istasyonuna mı gideceğiz, yoksa trafik müdürlüğüne mi?
    Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #102
    Ice - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2006
    Şehir
    İstanbul / Tuzla
    Motosikleti
    FYM 250
    Arkadaşlar bugün Maltepe Emniyete gittim. Yazının geldiğini ancak ruhsatın değişeceğini söylediler. Bilginize

  3. #103
    İHTİYAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2006
    Şehir
    İZMİR
    Motosikleti
    SUZUKI GS-500 E
    Böyle bir Daniştay kararı da var.

    BİRİNCİ DAİREİKİNCİ DAİREÜÇÜNCÜ DAİREDÖRDÜNCÜ DAİREBEŞİNCİ DAİREALTINCI DAİREYEDİNCİ DAİRESEKİZİNCİ DAİREDOKUZUNCU DAİREONUNCU DAİREONBİRİNCİ DAİREONİKİNCİ DAİREONÜÇÜNCÜ DAİREİDARİ DAVA DAİRELERİVERGİ DAVA DAİRELERİİDARİ İŞLER KURULUBAŞKANLAR KURULUİÇTİHATLARI BİRLEŞTİRME KURULUMÜLKİYEMALİYE VE NAFİATANZİMATUYUŞMAZLIK MAHKEMESİ



    Dairesi Karar Yılı Karar No Esas Yılı Esas No Karar Tarihi
    BİRİNCİ DAİRE 2005 1075 2005 754 26/09/2005

    KARAR METNİ
    ARAÇ MUAYENE HİZMETİNİN GÖRÜLMESİ İŞİNİN DEVREDİLMESİNE YÖNELİK 4046 SAYILI YASANIN 15 İNCİ MADDESİ UYARINCA HAZIRLANAN SÖZLEŞME HAKKINDA GÖRÜŞ BİLDİRİLMESİNE OLANAK BULUNMADIĞI HK.<
    Araç Muayene Hizmetinin Görülmesi İşinin devredilmesine yönelik 4046 sayılı Yasanın 15 inci maddesi uyarınca hazırlanan sözleşme hakkında görüş bildirilmesi istemini içeren Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığının 26.7.2005 günlü, B.02.1.ÖİB.0.10.08.00/9730 sayılı yazısında aynen;
    "Bilindiği üzere, Araç Muayene İstasyonları/Hizmetinin özelleştirilmesine yönelik olarak Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ihale neticesinde Rekabet Kurumu Başkanlığının görüşü ve 14.02.2005 tarih ve 2005/26 sayılı Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararına istinaden, I. ve II. Bölge için en yüksek teklifi veren ? Ortak Girişim Grubu ile hizmetin devrine ilişkin "Taslak Sözleşme"ler hazırlanmış, ilgi (a)'da kayıtlı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı yazısı ile, Rekabet Kurumu Başkanlığının görüşleri, konuya ilişkin Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararları, ihaleye ilişkin ilan metni, idari ve teknik ihale şartları belgesi, yasal düzenlemeler ve yönetmeliğe ilişkin bilgilerin yer aldığı tanıtım dokümanı Yüksek Mahkemenize gönderilerek Araç Muayene İstasyonları/Hizmetinin (I.ve II. Bölge) devrine ilişkin sözleşme taslakları hakkında görüşleriniz talep edilmiştir.
    Yüksek Mahkemenizce, İlgi (b)'de kayıtlı yazınız ile konu hakkındaki aydınlatıcı görüşleriniz Özelleştirme İdaresi Başkanlığına iletilmiştir. Danıştay 1 inci Dairesince oluşturulan 18.5.2005 tarih ve 2005/307-668 sayılı Kararında özetle, 2918 sayılı Yasada 5228 sayılı Yasa ile yapılan değişikliklerle tescile bağlı araçların muayenelerini yapma hizmeti, kamu hizmeti niteliğinde olmakla birlikte, herhangi bir kamu kuruluşunun asli görev ve faaliyeti içindeki tekel niteliğinde bir hizmet üretimi olmaktan çıkarılmış bulunduğundan, bu hizmetin özelleştirilmesine ilişkin sözleşmenin imtiyaz sözleşmesi olarak kabul edilemeyeceği, bu durumda, araç muayene hizmetinin görülmesi işinin devrine ilişkin olarak, 4046 sayılı Yasanın 15 inci maddesi uyarınca hazırlanan sözleşme hakkında görüş bildirilmesine yer olmadığı karara bağlanmış, ayrıca Danıştay İdari İşler Kurulunun 15.6.2005 tarih ve 2005/1-1 sayılı kararı ile 1 inci Daire Kararının aynen kabulüne karar verilerek, Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca gönderilen sözleşme taslakları iade edilmiştir.
    21.07.2005 tarih ve 25882 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 5398 sayılı Kanunun 20 inci maddesi ile 2918 sayılı Yasada bazı değişiklikler yapılmış ve Yüksek Mahkemenizce dikkat çekilen hususlar giderilmiştir. 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 8 inci maddesinin "c" bendine yapılan ilave ile Ulaştırma Bakanlığının görevleri arasına tescile bağlı araçların muayenelerini yapmak ilave edilmiş, 2918 sayılı Kanunun 35 inci maddesine yapılan ilaveler ile de araçların muayenelerinin Ulaştırma Bakanlığına ait muayene istasyonlarında veya bu Bakanlık tarafından işletme yetki belgesi ile yetki verilmesi halinde ise yetki verilen gerçek veya tüzel kişilere ait muayene istasyonlarında yapılacağı, yetki verilen gerçek veya tüzel kişilerin bu yetkilerini Ulaştırma Bakanlığının onayı ile alt işleticilere devredebileceği hükme bağlanmış olup bu değişikliklerin yürürlük tarihi olarak 01.01.2005 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yayımı tarihi belirlenmiştir. Yapılan bu değişiklikler ile, araç muayene hizmetinin bir kamu kuruluşunun asli görev ve faaliyeti içinde yer alması sağlanarak, kamu idaresi eliyle yürütülen tekel niteliğinde bir hizmete dönüştüğü düşünülmektedir.
    Bu itibarla ilgi (a)'da kayıtlı yazımız ile Yüksek Mahkemenizden görüş istenilen Araç Muayene İstasyonları/Hizmetinin (I. ve II. Bölge) devrine ilişkin sözleşme taslakları 2918 sayılı Yasada yapılan değişiklikler ve konuyla ilgili ekler, yazımız ekinde yeniden Yüksek Mahkemenize sunulmakta olup, 2575 sayılı Danıştay Kanununun 23 üncü maddesi hükümleri uyarınca görüşünüzün bildirilmesi hususunda bilgilerinizi ve gereğini arz ederim." denilmektedir.
    Dairemizce yapılan çağrı üzerine gelen Özelleştirme İdaresi Başkanlığından Başkan Yardımcısı ?, Hukuk Müşaviri ?, Proje Grup Başkanı ? ve Uzman ?, Ulaştırma Bakanlığı Daire Başkanı ?'ın açıklamaları dinlendikten ve dosyadaki belgeler incelendikten sonra,
    Gereği Görüşülüp Düşünüldü:
    Araç Muayene Hizmetinin Görülmesi İşinin devredilmesine yönelik 4046 sayılı Yasanın 15 inci maddesi uyarınca hazırlanan sözleşme hakkında görüş bildirilmesi istenilmektedir.
    İmtiyaz sözleşmeleri genel olarak, bir kamu hizmetinin, her türlü masraf ve hasarı kendisine ait olmak üzere, idare tarafından konulacak şartlar, temin edilecek selahiyetler ve taahhüt olunan mali menfaatler mukabilinde hususi bir şahıs tarafından ifasını tazammun eden sözleşmeler olarak tanımlanmaktadır.
    Dosyanın incelenmesinden, Özelleştirme Yüksek Kurulunun 4.6.2003 günlü, 2003/36 sayılı kararında, araç muayene hizmeti işinin özelleştirme kapsamına alındığı, hazırlık işlemine tabi tutularak bu işlemlerin Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü ile Özelleştirme İdaresi Başkanlığının işbirliği çerçevesinde yürütülmesinin öngörüldüğü, bu çalışmalar sonucunda Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun 22.09.2003 tarih ve 2003/64 sayılı kararı ile araç muayene istasyonları/hizmetinin özelleştirme programına alınmasına, mülkiyetin devri hariç kiralama, işletme hakkı devri, mülkiyetin gayri ayni haklarının tesisi ve işin gereğine uygun sair hukuki tasarruflar yöntemlerinden biri veya bir kaçının birlikte veya ayrı ayrı uygulanması suretiyle özelleştirilmesine karar verildiği, açılan ihalede 1. Bölge, 2. Bölge için teklifler alındığı, yapılan ihale ve açık pazarlık görüşmeleri sonucunda her iki bölge için en yüksek dört teklif sıralanarak, Rekabet Kurumunun uygun görüşü alındıktan sonra 14.02.2005 tarih ve 2005/26 sayılı Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı ile en yüksek teklifi veren girişim grubu ile sözleşme imzalanması aşamasına gelindiği, Rekabet Kurumu IV Nolu Daire Başkanlığının 2918 sayılı Yasada, 5228 sayılı Yasa ile yapılan değişiklikten önce 4.5.2004 günlü ve 150 sayılı yazısındaki bu hizmetin tekel niteliğinde olduğu ve bu nedenle verilecek hizmetin imtiyaz niteliği taşıdığı görüşüne istinaden, 4046 sayılı Kanunun 15 inci maddesi uyarınca hazırlanan sözleşmenin, Dairemizin görüşü alınmak üzere Danıştay Başkanlığına gönderildiği, konu hakkında Dairemizce 18.5.2005 günlü, E:2005/307, K:2005/668 sayılı kararın verildiği anlaşılmıştır.
    Dairemizin anılan kararında; "2918 sayılı Yasada 5228 sayılı Yasa ile yapılan değişikliklerle tescile bağlı araçların muayenelerini yapma hizmeti, kamu hizmeti niteliğinde olduğu halde, herhangi bir kamu kuruluşunun asli görev ve faaliyeti içinde yer almayan tekel niteliğinde bir hizmet üretimi olmaktan çıkarılmış bulunduğundan, bu hizmetin özelleştirilmesine ilişkin sözleşmenin imtiyaz sözleşmesi olarak kabul edilmesinin mümkün olmadığı gerekçesiyle araç muayene hizmetinin görülmesi işinin devrine ilişkin olarak, 4046 sayılı Yasanın 15 inci maddesi uyarınca hazırlanan sözleşme hakkında görüş bildirilmesine yer olmadığı" yönündeki görüşü ile dosyanın iadesi üzerine, 5398 sayılı Özelleştirme Uygulamalarının Düzenlenmesine ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun 20 nci maddesi ile, "2918 sayılı Yasanın 8 inci maddesinin "c" bendinde, tescile bağlı araçların muayenelerini yapmak görevinin Ulaştırma Bakanlığının görevleri arasına eklendiği, 35 inci maddesine yapılan ilaveler ile de Araçların muayenelerinin Ulaştırma Bakanlığına ait muayene istasyonlarında veya bu Bakanlık tarafından işletme yetki belgesi ile yetki verilmesi halinde ise yetki verilen gerçek veya tüzel kişilere ait muayene istasyonlarında yapılacağı, yetki verilen gerçek veya tüzel kişilerin bu yetkilerini Ulaştırma Bakanlığının onayı ile alt işleticilere devredebileceği" yolunda değişiklikler yapıldığı ancak, 4046 sayılı Kanunun 15 inci maddesi uyarınca daha önce hazırlanan söz konusu sözleşme, taslağı hiçbir değişiklik yapılmaksızın görüş alınmak üzere Danıştay Başkanlığına gönderilmiştir.
    Özelleştirme Uygulamalarının Düzenlenmesine ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair 4046 sayılı Kanunun 15 inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde, kamu hizmeti gören tekel niteliğindeki mal ve hizmetleri üreten kamu iktisadi kuruluşları ile bunların müessese, bağlı ortaklık, işletme ve işletme birimlerinin, işletme haklarının verilmesi veya kiralanması ve mülkiyetin devri dışındaki benzeri diğer yöntemlerle özelleştirilmesinin bu Kanun hükümleri çerçevesinde yapılacağı, genel ve katma bütçeli idarelerle bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşların sadece tekel niteliğindeki mal ve hizmet üretim faaliyetleri ile kamu iktisadi kuruluşlarının temel kuruluş amaçlarına uygun mal ve hizmet üretim faaliyetlerinin imtiyaz addolunacağı, bunların dışındakilerin imtiyaz sayılmayacağı, bu madde gereğince imtiyaz sayılan faaliyetlerle ilgili olarak yapılacak anlaşma ve sözleşmelerin imtiyaz şartlaşma ve sözleşmeleri niteliğinde olduğu, diğer kanunların bu hususları düzenleyen özel hükümlerinin saklı olduğu, bu madde gereğince işletme hakkı verilmesi, kiralanması ve benzeri diğer yöntemlerle kullanma hakkının devri süresinin 49 yılı geçemeyeceği hükme bağlanmıştır.
    Bu durumda, Araç Muayene Hizmetinin Görülmesi İşinin devredilmesine yönelik olarak imtiyaz verilebilmesi için, işi üstlenen şirket ile hizmetin asıl sahibi olan Ulaştırma Bakanlığı arasında imzalanacak olan imtiyaz sözleşmesinin, kaide tasarruf, şart tasarruf ve subjektif tasarruf hükümlerini taşıyan bir nitelikte hazırlanması, örnek olarak belirtmek gerekirse, sözleşmenin tarafları, konusu, süresi, tasarım, yatırım ve inşaat ile ilgili ilkeler, finansman, kredi, iş programı ve faaliyet raporları, işin tamamlanmasındaki gecikmeler, işletmeye başlama, denetim, güvenlik önlemleri, kamu hizmetinin aksaması halinde idarenin uygulayacağı yaptırımlar ve gerektiğinde hizmetin resen idare tarafından yapılması, teminat, bakım ve onarım, sözleşmenin feshi, devir ve temliki, sözleşme süresinin uzatılması, sözleşmenin sona ermesi veya feshi halinde yapılan yatırımların kime ait olacağı, eğitim, uyuşmazlıkların çözümü, sözleşmenin yürürlük tarihi gibi bulunması gerekli tüm düzenlemeleri kapsayacak şekilde bir imtiyaz sözleşmesi taslağının hazırlanarak Danıştaya gönderilmesi gerekirken bu konularda hüküm içermeyen, adı imtiyaz sözleşmesi olarak dahi düzeltilmemiş, eksik ve yetersiz sözleşme tasarısı hakkında görüş istemi konusunda yukarıda açıklanan nedenlerle bu haliyle görüş bildirilmesi mümkün bulunmadığından dosyanın iadesine 26.9.2005 gününde oybirliğiyle karar verildi.
    (DAN-DER; SAYI: 111)
    BŞ/Aİ
    Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.

  4. #104
    bellikci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Eylül 2005
    Şehir
    samsun
    Motosikleti
    mondial ft 110
    çok net bir şey var, ben bu gün samsun emniyet müdürlüğü, trafik tescil şube müdürlüğü'ne gittim ve ruhsatımdaki düzeltmeyi yaptırdım, her ihtimale karşı da dilekçe ile gittim, para vermemek için, ama sağolsunlar gerek görmediler, önce düzeltmeyi yaptılar, tekrar kapladılar, ve soğuk damga vurdular, masrafsız bir şekilde işimi hallettiler, isteyen olursa dilekçe örneği gönderebilirim, düzeltme yaptırın ve asla para vermeyin...sonra da zafer vergi dairesini yatırdığım harcı geri almak için dilekçe ile müracaat ettim, kullanılmamıştır damgası istediler, onun için de muayene istasyonuna kadar gittim ve orada kullanılmamıştır yazdılar ve soğuk müdür vurdular, maliye vergi dairesi alındısına, ondan sonra dilekçemi işleme koydular, bir de para iadesi için banka hesap numarası istediler, elden vermiyorlar, banka hesabına 15 gün için de yatarmış, olsun...
    bu bizim forumumuzun bir başarısıdır. VE ÇOK ŞANSLIYIZ. BUNU DA UNUTMAYALIM, www.motosiklet.net in kıymetini bilelim, emeği geçen herkesden allah razı olsun ve başarılarını arttırsın.amin...

  5. #105
    tkalfaoglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Mayıs 2006
    Motosikleti
    Honda NC750S DCT
    Heheh! bende dilekçeyi gönderdim, ve az önce İzmir Trafik Tescil'den cevap geldi ( yuzellidort at izmirpolis.gov.tr ):

    " 35EA**** plakalı aracınızın ruhsatları ile Karşıyaka Trf.Tescilden gerekli düzeltmeyi yaptırmanız gerekmektedir. "

    demişler. Süper!
    -turgut

    Not: Arkadaslar size spam gelmesine bir nebze mani olmak icin, email adresinizi hicbir mesaja oldugu gibi yazmayın, mesela boyle araya "at" falan yazın, ki otomatik olarak webi dolaşıp email toplayan programlar sizin email adresinizi kendi veri tabanına ekleyemesin.
    ---
    Honda NC750S..... Honda VFR 2008... Hyosung GT250R

  6. #106

    Üyelik
    14 Haziran 2006
    Motosikleti
    Honda Beat
    Benim motorun muayenesi biteli 1.5 sene oluyor. yani normalde doru olsaydı. 6 ay sonra bitecekti. Ben ruhsat işlemiyle uğraşmak istemiyorum. Sadece muayeneye gittiğim zaman 2 sene yazılmasını istiyorum. Şu an muayeneye gidenlere 2 sene yazıyolar mı? Özellikle Ankara da olan biri varsa bunu cevaplarsa çok memnun olurum.

  7. #107
    Gültekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Haziran 2005
    Motosikleti
    BMW F650FB

    ses gelmeye başlıyor...

    http://www.haberazzi.com/solhaber_detay.php?NewsID=1471

    medyaya gönderdiğm son mesajım, bir yerlere ulaşmış görünüyor
    daha fazla dikkat çekmek gerekiyor.
    lütfen herkes konuyu duyurmaya çalışsın.
    Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.

  8. #108
    Moderatör (forrap) Tuncer Sezen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Mayıs 2005
    Şehir
    İzmir
    Evet arkadaşlar başlığın güncel kalmasında bu konu hakkında bilgisi olmayan arkadaşlarında görmesinde fayda var.Son olarak İzmirden ruhsatlarında düzelttirme yapanlar lütfen işlemleri tamamlandıktan sonra ne gibi bir prosedür olduğunu tekrar buraya yazsınlar.Maalesef ki ilden ile değişebilecek mantıkta uygulamalar yapılabiliyor çünkü...Bu işi haftaya mutlaka halletmeliyim

  9. #109
    Forumdan Uzaklaştırıldı zuhtupasa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Temmuz 2005
    Şehir
    Ist-Kadıkoy
    Motosikleti
    Burgman 400 K7
    Evet ayrıca bu arada Istanbul-Göztepe muayene istasyonunda bu konuyu çözen varmı???
    S&S

  10. #110
    boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Eylül 2003
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    @zuhtupasa
    Evet ayrıca bu arada Istanbul-Göztepe muayene istasyonunda bu konuyu çözen varmı???
    Evet zuhtupasa doğru soru budur!
    Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.

  11. #111
    Forumdan Uzaklaştırıldı zuhtupasa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Temmuz 2005
    Şehir
    Ist-Kadıkoy
    Motosikleti
    Burgman 400 K7
    Alıntı boy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    @zuhtupasa

    Evet zuhtupasa doğru soru budur!
    nooldu tık yok
    S&S

  12. #112
    trasher - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Ağustos 2005
    Şehir
    GöZtEpE
    Motosikleti
    GT250R
    valla bnde gönderdim maili bakalım ne cevap gelecek ona görede beşiktaş trafik tescil e gidip hakkımı arıyacağım vermezlersede cıngar çıkartırım...
    [COLOR="Black"][B][FONT="Comic Sans MS"]yellow storm[/FONT][/B][/COLOR]

  13. #113

    Üyelik
    14 Haziran 2006
    Motosikleti
    Honda Beat
    ben sorunuma bi türlü cevap alamadım. Muayene istasyonuna gidince 2 sene olarak uzatıyolar mı? Ankara da son zamanlarda giden biri var mı?

  14. #114
    motoman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Haziran 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda XL650V Transalp
    Ben motorumu 2005 yılı mart ayında aldım ve ruhsatımda ilk muayene tarihi 2008 yazılı. Bu konular tam olarak netleşmediği için 2006 mart ayında başım ağrımasın dedim ve gidip paşa paşa yaptırdım muayeneyi. Peki şimdi 2007 de muayeneye götürmeyip 2008'i beklemek gibi bir hakkım olabiliyomu?
    GÖZLERDE YAŞ YOKSA RUH GÖKKUŞAĞINA SAHİP OLAMAZ

  15. #115
    kel1971 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Ağustos 2006
    Motosikleti
    mondial 125 MT

    ???? işlerıne gelmıyor

    Alıntı erkan1979 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    merhaba arkadaşlar 1 saat önce kağıthane trafik tescil gittim derdimi anlattım ,memur arkadaşa muayenenin 3 yıl olması gerektiğini bildirdim yok öyle birşey dedi,sonra resmi gazete dökümünü çıkırdım ve gösterdim cevap aaaaa ne zaman çıktı oldu.sonra bütün herkese sordu bilen yok amirine sordu onunda haberi yok,gayrettepe trafik şubeyi aradılar,yanıt genelgenin ellerine gelmediği oldu peki dedim yasa 01/01/2005 te yürürlüğe girmiş nasıl çıkmaz memur valla gelmedi dedi ama bu dökümleri yanında gezdir muayeneni yaptırma çevirmede gösterince şubeye genelgenin gelmediğini yasanın doğruluğunu bildir ceza yazmazlar oldu genelge gelince düzeltme yapılacakmış.
    selam ben bır kamu calısanı olarak .cıkan kanunlar resmı gazete
    ile kuruma gelıyor . hayret onlar okun zahmetınde bulunmuyor

  16. #116
    boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Eylül 2003
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    Bu konuda hala bir gelişme yok mu arkadaşlar?
    Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.

  17. #117
    standart - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Mayıs 2006
    Şehir
    IST/B.evler
    Motosikleti
    V3 arıyor ????
    GÜNCEL

    son durum nedir arkadaşlar gelişmelerden haberdar edermisiniz
    İşin özü [B]VARMAK[/B] değil [B]YOLDA OLMAK[/B]'tır. :cat:

  18. #118
    Forumdan Uzaklaştırıldı zuhtupasa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Temmuz 2005
    Şehir
    Ist-Kadıkoy
    Motosikleti
    Burgman 400 K7
    eveeet yokmu göztepe ye giden???

  19. #119
    tormator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Temmuz 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    KLE 500
    Bu gün muayene süresini düzelttirmek için Üsküdar trafik şubesine gittim. (ruhsatı Mayıs 2006'da çıkartmıştım.) Görevli memur "evet bize de 11 Ağustos'da yazı geldi" dedi. "Fakat geriye doğru uyumlu olup olmadığı belli değil. Bunu da sorduk yazısını bekliyoruz; yine uğra yazı olumlu olarak gelirse düzeltiriz" dedi. Son durum şu: 11 Ağustos'dan beri ruhsatını çıkartan 3 yıllık çıkartabiliyor. Ben ise geriye uyum yazısını bekleyeceğim.

  20. #120
    obkavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Mart 2006
    Şehir
    Çekmeköy/İstanbul
    Motosikleti
    google arama motoru :)
    ne oldu ya halledebilen mi yok yoksa işini gören diğerlerini unutuyormu "motorcu kardeşliği varya"
    LAZKOPAT /'Asla bir Türk'ü kılıcını çekecek noktaya değin kızdırmayın' Napolyon

    "Az kaşardan Tost, Çok Kaşardan Dost olmaz"


    REKLAM ALANI
6. sayfa BirinciBirinci ... 4567816 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler