Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Far ve korna sorun

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    08 Temmuz 2018
    Arkadaşlar

    Kanuni Seyhan 250cc kullanıcısıyim

    Sinyaller düğmesine basınca çalışıyor. Ancak korna, ve far ve flaşör lamba dugmelerine bastığımda tepki yok. Far ve korna akuden direkt ayrı kablo çekince çalışıyor. Yani bunlarda bozukluk yok. Akü Multimetre ile ölçüm de tam.

    Motorda sigorta yok. Sigortasiz motorda oluyormus Komple soktum her yerini.

    Benim sorum şu. Bir yerde şasemi vardır.
    Yoksa korna ve far düğmelerine basınca çalışması, sallıyorum mesela beyin bozuk olursami çalışmaz. Yani bu basit evdeki lamba anahtarı gibi değilmi. Yani Akuden volt gelince düğmeye bas çalışirmi yoksa bunlarda da sinyal konnektöru gibi ayrı bir parça daha mı sağlam olması lazım. Üç ayrı düğme aynı anda arizalanamaz.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    19 Ağustos 2018
    Cdı-beyin -ateşleme ünitesi de denilen motorun en önemli parçasıdır.Konjektörden gelen siyah kablo ateşleme ünitesine bağlanır.ayrıca stop lambası Fren lambası sinyal alarm korna ve kontak 1 kablosudur.ateşleme ünitesinde çıkan siyah beyaz kablo buji ye gider.beyin her 1,5 saniyede bujiye kıvılcımgönderir.(Romantik düşürürsen bu kıvılcımları sayabilirsin-Konjektörden çıkan kırmızı kablo Elekrik regüle kablosu Akü nün + kutbuna ve uygun amperli sigorta ile Far ve vites muşuru
    Ve kontak 2 kablosudur. Yeşil kabloların hepsi topraklama -Bu bağlantıları takip et derim.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)