Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Tek Silindirli Motoru Çift Silindirli Motora Çevirme (4 Zamanlı)

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    01 Mayıs 2018
    Şehir
    Afyonkarahisar
    Motosikleti
    yok
    Forumda yeniyim bu yüzden hepinize bu çaylaktan merhaba. Afyon Kocatepe Üniversitesinde Otomotiv Mühendisliği okumaktayım. Kuba Rx9 gördüm ve sunduğu fırsatlardan ötürü maddiyatsızlık ve bende de motor ehliyetinin olmamasından ötürü (kullanmayı bilmeme rağmen son çıkan kademeli ehliyet sistemi (125'i al, 250'lik için ayrı al vs vs)) beni çok mutlu etti ve fevkalade iştahlandı. Zaten Cafe Racer hastasıyken bunun tipi beni resmen aşık etti. Fazla uzattım amacım biraz farklı. Maddi imkansızlıklardan ötürü bu motorda ben oynamalar yaparak uzun yola çıkar hale getirmeyi düşünüyorum (fazla değil hadi taş çatlasın 4-5 saat) fakat planlı hareket etmek istiyorum. Çinde hava soğutmaları yağ soğutmaya çeviren belirli aparatlar kullanmışlar (fazla araştıramadım) ve bu şekilde havadan yağ soğutmaya geçirmek planlarımın arasında. İki zamanlı mobiletlerde 2 silindir olayını krankta 360 derece (karşılıklı) biyel kollarının dönmesi sağlanarak yapılmış buna benzer de 4 zamanlıda bu olayı yapmak istiyorum. Yapan var mı, nasıl yol izleyerek yapabilirim, masrafı neler olur (masraf kısmına pşimdilik takılmıyorum çünkü biraz da taşların beynimde yerine oturmasını sağlamaya çalışıyorum.), öneriniz olur (örn: şöyle şöyle yaparak dediğin iş olur fakat çok masraflı olur git 250 cbr motor bloğu bul) hepsine açığım. Herkese şimdiden teşekkürler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    07 Nisan 2013
    Şehir
    Kırklareli Babaeski
    Motosikleti
    Mh Drift 125>Rx3i Evo Abs
    yapan var uğraştırıcı uzun ömürlüde olmaz pek cgleri yapıyorlar genelde

  3. #3

    Üyelik
    01 Mayıs 2018
    Şehir
    Afyonkarahisar
    Motosikleti
    yok
    Uzun ömürlü olmamasınım sebebi krank kırması (daha hızlı dönsünler diye cepleri kesiyorlar o da dengesiz olmasından ötürü kırılıp gidiyor) , düzgün torkla sıkılmayıp contalardan yağ kaçırması ve ya başka parçaları da çok kalitesiz kullanmaları. Zaten motor da cgden farksız :D 100 cc motor bloğu kullanmışlar bu da avantaj. biraz uğraşıp güzel bir işçilikle hoş bir motor çıkarmak istiyorum tam olarak nasıl bir yol izlemeliyim? Naked motoruna sahip mini cafe racer yapmak istiyorum aslında

  4. #4
    diablof - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Temmuz 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    1998 Honda CMX 250 Rebel | X max 250
    kuba nostaljik cafe racer. madem cafe racer seviyosun o zaman yukarda yazdiklarindan ancak bu alet cikar. cunku havayi yaga, yagi plazmaya, plazmayi amonyum nitrata cevirme felan olmaz o isler.

    yazildi cizildi milyon kere dostum forumda arama yapmayi biliyorsan bulursun. olmaz yapamazsin. tr de kafana gore kelle motoru alip istedigin sasiye de takamazsin.

    baska seye yor kafani. derslerini dusun. iyi bir ogrenci ol, iyi bir is bul, iyi para kazan 250 lik cift silindir motor al bin.

    kolay gelsin.

  5. #5

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Kısaca yapamazsın deyip geçiyorum. Boşuna uğraşma, iş bittiğinde elinde çöp olmuş bir RX9 ve tükenmiş bir motosiklet kullanma hevesin kalır. Aynı parayı ehliyet ve yanında ikinci el bir 125 cc için harca.

  6. #6

    Üyelik
    30 Nisan 2018
    Sattın mı swift 90 modeli?

  7. #7

    Üyelik
    17 Eylül 2017
    Yoruma direkt yapamazsın diye girmek istemiyorum ama yapamazsın maalesef.Ha dersen benim param çok elim boş o zaman olur.Ancak bütçe kısıtlı diyorsun.Sana tavsiyem rx9u 125 ccye çevir.Sadece silindir ile bile çözülebilir.Altyapısı zaten 100luk cup altyapısının aynısı.Ön arka dişli oranlarıyla biraz oyna.İstediğin kıvama gelince bas uzun yola.Yolda kalırım diye de korkma.Çok insan yolda kalma korkusundan dolayı hiçbir yere gidemiyor.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler