Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

CBR 600 F 1 silindirim çalışmıyor yardım.

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    habili - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Kasım 2010
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    2001 CBR 600F4i
    Akadaşlar birşey tanışmak istiyorum 2000 model honda cbr 600 F motorum var bu motorun parçaları ile F4i nin kiler aynımı acaba yani 2001 ve üzeri olanlarla motor aksamı gibi. yada enjeksiyon dışında bi değişiklik varmı bilgi verebilecek varsa çok makbule geçer bi kaç parça arıyorumda.Ve danışmak istediğim bir şey daha var motorumun en sağdaki silindir çalışmıyor aldıgımdan beri böyle sahibi buji ile ilgili birşeyler demişti macunlamak kelimesi geçmişti laf arasında .Bu gün söküp bakim dedim buji piposunu çıkardım hertarıfı siyah bant ile bantlanmıştı ve yapıs yapıstı sanırım yağ veya benzinle kaplıydı bujiyi çıkaramadın anahtarım uymadı sizce sorun bujidenmidir pipodanmıdır 4 adet orjinal bujisini aldım değiştiriceğim yakında bunlar haricinde ne gibi sıkıntısı olmus olabilir bujinin takıldıgı yer kırılmış yada zarar görmüş olma ihtimali varmıdır cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    07 Nisan 2013
    Şehir
    Kırklareli Babaeski
    Motosikleti
    Mh Drift 125>Rx3i Evo Abs
    buji buji piposu bibon olabilir o silindire benzin gidiyormu ona bakın

  3. #3

    Üyelik
    26 Mayıs 2013
    Şehir
    Şanlıurfa
    Motosikleti
    Yamaha Fazer 8
    Bobini sarıp idare etmişler. R6'ımda da aynı sorun vardı. Bobin alacaksınız. 450 TL hazırlayın

  4. #4
    Mamba09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2013
    Şehir
    Kusadasi
    Motosikleti
    Ducati Scrambler & Suzuki Vanvan
    Sırasıyla, Buji, Buji piposu, bobin...

    Sorunu bunlarda arayın.

  5. #5

    Üyelik
    17 Nisan 2012
    mesela stator e baktım f4 ile f4i nin ki uyumlu değil, gelen kabloya bakın elektrik geliyor mu diye, umarım mekanik değildir

  6. #6

    Üyelik
    14 Temmuz 2017
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    CBX 750
    motoru silindir çalışmıyorken kullanma mekanik olarak sıkıntı yaşamamak için. bujiye elektrik gelip gelmedngi kontrol etmelisin. daha snra buji piposu ve bobine bakarsın. oksitlenmeden kaynaklı olabiliyor.

  7. #7
    habili - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Kasım 2010
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    2001 CBR 600F4i
    Bobin dediniz kısım buji başlığı oluyor deyilmi şu plastik kısım bende bantlı olan.Benzin gidiyormu emin değilim fakat motor çalışırken çok benzin kokusu alıyorum yanmayan benzini atıyor olabilir sanırım.Motorun karbiratör ayarları bozuldu son 1 haftadır soğukken sorun yok fakat ısınınca deviri 8-9 dan yukarı çıkardığım zaman gazı bıraktıgımda devir 4-5 bine düşüyür 4-5 bin den rolantiye 5-10 saniye sonra düşüyor( gaz telini kontrol ettim sorun yok ) ve şuan 100 km de 9 litre yakıyor alet :( binmeye korkuyorum resmen yakınımda bu işlerden anlayan usta yok karbiratör için fakat buji başlığını alıp değiştirebilirim nette 120 tl civarında satıyorlar tanesini.Değiştirme işleminde başka birşey yapmam gerekiyormu söküp sadece yenisinimi takmalıyım çünkü içinde sanki sıvı birşeyler vardı yağ veya benzine benziyor başlık yapış yapıştı çıkardıgımda gördüm tabi bantın yapıskanıda olabilir sıcaktan erimişti biraz .


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)