Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Tam korunma ama...

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    carvalho - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mayıs 2006
    Şehir
    Küçükyalı-İST.
    Motosikleti
    suzuki intruder C800
    Merhaba arkadaşlar,

    Ben motorumu yeni aldım (RR dadyw class 250 cc cruiser), sürücülük deneyimim de evimin yanındaki trafiğe kapalı yolda katedilen 45 km ve almakta olduğum sürüş derslerinden ibaret şimdilik. Ağustos başında alacağım A2 ehliyeti ve kendimi trafiğe çıkmaya hazır hissedene kadar böyle devam edecek tabii...

    Okuduğum yazılarda normal olarak tam korunmanın önemi çok açık belirtilmiş. Kask+Mont (dirsek ve omuz korumalı) +bel koruma+diz koruma+çizme en temel koruma aksesuarları olarak belirtilmiş. Ben de motor almadan bu koruma aparatlarını (biri hariç) tedarik etmiştim zaten.

    Sorum şu olacak: Çizme cruiser tipi motorlarda fren ve vites ileride olduğundan, dolayısıyla aşil tendonunda daha fazla bükülme ihtiyacı hissedileceğinden sürüş kabiliyetini azaltmıyor mu? Ben aksesuarlarımı tamamlamak için gittiğim mağazada denediğim çizmeyle açıkçası rahat sürüş konusunda tereddüte düştüm.

    Bu tereddütümün beni rahatlık mı güvenli sürüş mü tercihine zorlayacağını hiç ummuyorum çünkü eğer çizme olmazsa olmaz ise tabii ki tam korumanın bir parçası olacak bende.

    Sadece cruiser tipi motorlarda farklı alternatifler olabilir mi, örneğin kısa bot vs gibi....Bunu öğrenmek istedim...

    Başlangıç aşamasında olan benim için görüşleriniz çok değerli olacak.

    Sevgiler...


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Makine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2005
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    2015 Triumph Tiger Explorer
    Merhaba

    Açıkcası motorda olmazsa olmaz 3 giysi önemli. Kask, eldiven ve bot. Bundan sonra mont, dizlik ve bellik gelir. Bu konuda yapılan kaza yaralanmalarındaki istatistiklere göre sıralama yaptım. Zaten çok yüksek hızda bir kazada korumalarda yeterli gelmeyebiliyor ama hiç olmasa zaten işiniz bitti demektir.

    Bot meselesine gelecek olursak. Motosikler botlarında bileğin olduğu kısımda sert maddeler ver ayrıca ön kemik yatafını koruyan kısımda mevcut. Kısa bot giyerseniz muhtemelen bu kısımların koruması ortadan kalkacaktır. En azından bileği korur ama ön kemik korumasız kalır. Şimdi birçok motorcu arkadaşımız ki bende malesef yapıyorum spor ayakkabı giyer ve motora biner. Bunda birazda maddi olumsuzluklarda var. Adam gibi bir bot 200-300euro. Bence imkanınız varsa cruiser motora uygun deri, uzun, korumalı bir bot alın. Örn: Harley'in botları cruiser'lar için çok şık duruyor.

    Önerim: Her zaman full koruma gezmen. Hava sıcakta olsa giy. Özellikle siyah file koruma montlarını tavsiye ederim. Çok havadar rahatsız etmiyor.
    "Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)

  3. #3
    cinedev - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ağustos 2005
    Şehir
    istanbul

    Gozluk

    Motosiklette en onemli koruma Gozluktur. Mutlaka gozunuzu koruyun. Icine toz girmesine imkan vermeyecek lastikli sungerli gozluklerden alin mutlaka. Tabii kapali kask kullaniminda cok gerekli degildir ama yaz gunlerinde ozellikle kaskin cami acik dolasilirsa o zaman cok ise yarar.

  4. #4
    batuhan35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mayıs 2006
    Şehir
    İstanbul / Şişli
    Motosikleti
    Kawasaki ER-5 Motosikleti: Kymco Activ 110
    Alıntı cinedev adlı üyeden alıntı
    Motosiklette en onemli koruma Gozluktur. Mutlaka gozunuzu koruyun. Icine toz girmesine imkan vermeyecek lastikli sungerli gozluklerden alin mutlaka. Tabii kapali kask kullaniminda cok gerekli degildir ama yaz gunlerinde ozellikle kaskin cami acik dolasilirsa o zaman cok ise yarar.
    pazar gunu sabah kahvaltıya gıderken
    kask
    mont
    dızlık
    ve gunes gözlüğü
    ıstoç'un onunden gecerken gözüme toz kactı yol ayrımına 300m vardı gözümü acamıyorum... bır anda gözlerım yasardı o trafıkte ne yapsam dıye düşünürken yol ayrımına zar zor geldım ama ömrümden 5 sene eksildi.. kaskı gozlugı cıkardım gozum berbat durumdaydı toparlandım yola devam ettım ama vizörü kapattım bu olay bana ıyı bır ders oldu bundan sonra olabılgıgınce vizör kapalı gıdecegım...
    ____it's my life_1982____


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler