Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Hava ayarı sorunu.

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    mtgemlik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Kasım 2014
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Bajaj pulsar-Rks 150s- Tvs apache rtr 200
    İyi akşamlar arkadaşlar. Pulsar 150ns kullanıcısıyım. Motorum son zamanlarda rolantide dengesiz çalışıyordu. İnternetten aldığım bilgilerin çoğu rolantinin hava ayarı ile ilgili olduğunu gördüm. Neyse gelelim soruna, hava ayar vidasını tam sıkıp 3 tur açtım ,motoru çalıştırdım stop etti. (Bu işlem motor sıcakken yapıldı) Rolantiyi yükseltsemde dengesiz çalışıyor. Yaklaşık 6-7 tur açtım düzeldi. 6-7 turdan sonra ne kadar gevşetsemde motorun çalışmasında hiç bir değişiklik olmuyor. Vida yerinden çıksa çalışacak ,o derece. Asıl sorun şu. Motor şuan rolentide tam 1400.devirde satabil çalışıyor. Ama biraz ilerleyip tekrar durduktan sonra devir 2000-2500 devir aralıgında kalıyor. Tekrar gaz açıp kapattığımda ise tekrar 1400 devirlere gelip yükselip çoğalıyor. Sizce sorun ne olabilir. Hem hava şartlarından hemde hasta olduğumdan dolayı servise gidemedim. Yardımcı olursanız sevinirim.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    24 Ağustos 2016
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    YAMAHA XJ6N 2014 - HONDA CRF250L 2013
    Merhaba, öncelikle motorunuzda başka bir sorun olup olmadığını bilmiyorum ama hava ayarı olayını size izah etmeye çalışayım. Öncelikle motorunuzun sıcak olmasına dikkat edin. Önce vidayı tamamen sıkıyoruz. Bu durumda motorunuzun normal rölanti ayarı ile çalışmaması ve stop etmesi normaldir. Bu nedenle rölantiyi vida tamamen sıkılmış halde de motor çalışacak şekilde yükseltiyoruz. Örneğin, motorunuz gaz vermeden 2000 devirde çalışıyor. Sonra, hava ayar vidasını yavaş yavaş açmaya başlıyoruz. Açtıkça devirin yükseldiğini göreceksiniz. Devir çok yükselirse, rölanti vidasını sıkabilirsiniz tekrar. Bu şekilde hava vidasını yavaş yavaş gevşeterek, artık devirin yükselmediği son ayarı buluyoruz. İşin püf noktası burada. Öyle bir noktada ki artık hava ayar vidasını gevşetmek deviri yükseltmiyor. Tam o noktada bırakıyoruz. Kolay gelsin.

  3. #3
    mtgemlik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Kasım 2014
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Bajaj pulsar-Rks 150s- Tvs apache rtr 200
    Yorumun için teşekkür ederim. Bahsettiğin her şeyi uyguladım, olumlu bir sonuca ulaşamadığım için konu açma gereği duydum zaten. Başka birşeyde gelmiyo aklıma,servise gidicez mecburen.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)