Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

İkinci el motosiklet alırken nelere dikkat etmeliyiz?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41
    velespit-cbr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Temmuz 2006
    Şehir
    İzmir-Küçükyalı
    Motosikleti
    09` cbr 125
    çok teşekkürler bizi aydınlattığın için...
    [COLOR="Black"][FONT="Comic Sans MS"]RİDE THE WINDS OF CHANGE[/FONT][/COLOR]


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42
    aatesc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Nisan 2006
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    Kawasaki EN500
    1971-76 arasında BMW R 27 motorum vardı. Şimdi 59 yaşında MONDIAL MCT 250 kullanıyorum. Eski performansımı yakaladım, bu motorsiklet kesmemeye başladı 2. el 1991 Model HONDA CBX 750 (Polis çıkması temiz gözüküyor) var. Başıma iş alırmıyım, bazı tamir ve bakımlarını yapacak kapasitem var. Elim yatkın, motorun kesin son sahibi olurum da, biraz olsun keyif sürebilirmiyim. Bana akıl verecek akıllı birisini arıyorum. Servis manueli, parçası bulunuyormu? vs. vs.

  3. #43

    Üyelik
    07 Kasım 2006
    paylaşımınız için teşekkürler

  4. #44
    Forumdan Uzaklaştırıldı İRON HORSE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Kasım 2006
    Motosikleti
    keeway 150cc super l.

    teşekkürler öncelikle

    madem konuyu açtın bana fikir verebilirsin keewey land curuiser250 alıcam 2. el ama daha 1000 km yapmış bana 2600 e mal olucak fikrini alabilirmiyim hepinizin fikrine ve tafsiyesine açığım arkadaşlar

  5. #45
    Forumdan Uzaklaştırıldı ozaktasi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Temmuz 2004
    Şehir
    Kilis-Nizip Belkıs Trafo
    Motosikleti
    HondaCB900F,HondaCBR125,Kymco Süper8,Sym Xs125
    2.elde en önemli si çalıntı olmaması ve kazasız olması...

  6. #46
    matiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Eylül 2006

    İkinci el motorsiklet alırken....

    İkinci el motorsiklet alırken motosikletin kilometresi ne kadar önemli ??

    İkinci el araba alırken araba eğer 100.000 km de ise bir daha durup düşünürsünüz.

    Peki motor alırken bu sınır nedir yani 15.000 km bir ikinci el mantıklımıdır yoksa yanına bile yaklaşmamak mı gerekir...

  7. #47
    cycle27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Mayıs 2006
    Şehir
    Gaziantep
    Motosikleti
    KINALI KUZU

    2. el motor alırken bunlara dikkat

    2. Elde Püf

    Her gelişmekte olan ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de motosiklete olan ilgi gün geçtikçe artmaktadır. İlgi artttıkça, maddi sıkıntılar yüzünden sıfır motosiklet alamayan veya yeni başlamak isteyenler genelde 2. el motosikletleri tercih etmektedirler. 2. el motosiklet araştırırken veya alırken sizlere birkaç tavsiyem olacaktır;


    • 2. el motosiklet alırken en en önemli koşul hangi tip motosikletin size uygun olduğuna karar vermektir. Unutmayın her satıcı kendi motorunun size en uygun olacağını söyleyecektir. Alacağınız motosikleti nerede, hangi amaçla kullanacağınız çok önemlidir. Mesela sürekli uzun yola gidecekseniz ve arada bir de toprak yollardan geçiyorsanız sizin için en uygun motosiklet bir Enduro?dur. Kısa mesafelerde motosikletinizi kullanacak ve sürekli trafikle boğuşacaksanız ise size en uygun motor bir Scooter?dır. Tabii ki bu arada göz zevkiniz de hangi tip motosikleti alacağınız konusunda etkili olabilir. Alacağınız motosikletin servis olanakları, yedek parça temini ve fiyatlarını muhakkak öğrenin. Bu detay bütçenizi belirlerkende çok önemlidir. Hangi tip motor alacağınıza karar vermeden önce muhakkak bütün motosiklet tiplerini araştırın.


    • Genelde insanlar bütçeleri ile doğru orantılı motorları ararlar. Fakat burada atlanmaması gereken çok önemli bir nokta vardır; aksesuarlar. Kask, mont, ayakkabı, dizlik, bellik gibi aksesuarlar güvenli sürüş için muhakkak temin edilmelidir. Motoru aldıktan sonra sürpriz maaliyetler ile karşılaşılmaması için bu konuda muhakkak bir ön araştırma yapmalısınız.


    • Almaya karar verdiğiniz motosikletin ikinci el piyasa değerini muhakkak araştırın.


    • Motosiklete bakmaya gündüz vakti gidin. Eğer motosiklet kapalı bir alanda ise sahibinden motoru dışarı çıkarmasını isteyin. Bu motoru daha sağlıklı incelemenize olanak sunar.


    • Almak istediğiniz motosikletin genel durumu hakkında bilgi edinmek için bazı püf noktaları aşağıda (Temel Teknik Detaylar) belirttik. Fakat motosikletten fazla anlamayanların motosikleti muhakkak bir servise göstermeleri tavsiye edilir. Motosiklet servisleri bu ekspertiz hizmetini belli bir ücret karşılığı vermektedirler. Unutmayın motoru almaya karar verdiğinizde, motoru o an gördüğünüz hali ile kabul etmiş sayılırsınız.



    • Motosikletin daha önce bakımının yapıldığı servise ulaşarak motor hakkında genel bilgi sahibi de olabilirsiniz. Servis defterinde detayları öğrenebilirsiniz. Bu ayrıca sizi motoru alırken bazı bakım masraflarından da kurtarabilir (hava filtresi, yağ, yağ filtresi vs.).


    • Motosikletin tüm devir ve ruhsat işlemleri motosikleti alacak kişiye, yani size ait olacaktır. Fakat motoru almadan önce muhakkak motosikletin muayenesinin ve trafik sigortasının tam olduğuna emin olun. Satıcı, noter satışını yapmadan önce temiz kağıdı almak zorunda olduğundan motosikletin vergi borcu, trafik borcu vs. konusunda içiniz rahat olabilir. Motosikletin şasi numarasını da ruhsat ile muhakkak karşılaştırın.


    • Motoru satan kişinin gerçek sahibi olup olmadığını muhakkak kontrol edin. Satan kişi aracıysa vekaletname isteyin veya motosikletin sahibi ile bir kere görüşün.


    Temel Teknik Detaylar:

    Dikkat edilmesi gereken temel teknik detayları aşağıda sizlere belirttik. Unutmayın her ne kadar bunlara dikkat de etseniz motoru muhakkak bir servise veya bilen birine göstermenizi tavsiye ederiz.


    • Bakmaya gideceğiniz motorun modelini öğrendikten sonra muhakkak orjinal renginin ne olduğunu önceden araştırın. İnternet bunun için bulunmaz bir fırsattır. Böylece motorun boyanıp boyanmadığını rahatlıkla anlarsınız.


    • Motorun yağ kaçırıp kaçırmadığına muhakkak emin olun. Silindir kafası ve gövdesini, teleskobik çatalını (amortisörler), yağ krateri ve şansıman çıkışını kontrol edin.


    • Motoru baştan sona dikkatlice inceleyip (motor, benzin deposu, sinyaller vs) kaza yapıp yapmadığına emin olun. Motorun sahibine ilk sorularınızdan biri de bu olsun.


    • Motosikletin tüm elektrik aksamının çalışır durumda olduğuna emin olun. (sinyal, kısa ve uzun farlar, göstergeler vs.)


    • Motosikletin egsozunun boyanıp boyanmadığına veya pas durumunu muhakkak kontrol edin.


    • Lastiklerin diş derinliklerini kontrol edin. Standart derinlik 2 mm. olup 1,6 mm.?den az olmamalıdır. Motosikletlerin lastiklerinin durumu sadece diş derinliklerinin yeterli olup olmadığı ile anlaşılmaz. 2 seneden daha yaşlı lastikler sertleşmeye başlarlar. Bu da diş derinlikleri yeterli bile olsa kavrama etkisini azaltır. Lastiklerin ne zamandır motorun üstünde olduğunu muhakkak öğrenin. Ayrıca sırasıyla ön ve arka lastiği kaldırıp boşlukta çevirin. Jantların sekiz çizmediğine emin olun. Jant tellerinin sıkı olup olmadığını da kontrol edin.


    • Motosikleti çalıştırın. Kolay çalışıp çalışmadığına, motordan mekanik ses gelip gelmediğine ve egsozdan mavi duman gelip gelmediğine dikkat edin. Motoru çalıştırmanız aynı zamanda akünün durumu ile ilgili de size fikir verir.


    • Gidon kilidinin çalışıp çalışmadığına bakın. Eğer çalışmıyosa sebebini öğrenin. Motosiklet çalınmış ve gidonu zorlanmış olabilir.


    • Fren disklerini çıplak göz ile rahatlıkla görebilirsiniz. Disklerde derin çiziklerin olmadığına emin olun. Bu aynı zamanda fren balatalarının da bitmiş olması ihtimalini ortaya çıkartır.


    • Motosikletin arka amortisörlerinin genel durumunu öğrenmek için motoru yaylandırın ve ses gelip gelmediğine, yağ kaçırmadığına emin olun.

  8. #48
    alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Temmuz 2006
    Şehir
    iZMİR
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Herşeyden önce ustasını sorun....Ne demişler ''motor alma usta al''
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

    N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

  9. #49
    uglychild - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ekim 2006
    Şehir
    Izmir&Bodrum
    Motosikleti
    SUZUKİ gs 500 e Bmw r 25("53)
    paylasim icin tesekurler...
    GET UP STAND UP DONT GIVE UP THE RIDE

  10. #50

    Üyelik
    21 Mart 2009
    Şehir
    istanbul - sarıyer tarabya
    Motosikleti
    mondial 151 rs
    kuryeden motoisklet alınırmı ??22 binde oup gıcır gıcır bir motor u kuryeden alırmısınız kısmetse en sonunda bitanede zc almaya kararverdik ve yarın bakmaya gideceim

  11. #51

    Üyelik
    14 Mayıs 2008
    Kuryeden motor alııp alınmadığını burada en ağlıklı yine sen söylersin,çünki fiyat-hırpalanma oranını bilemeyiz. Zc alıyorum demişsin hayırlı olsun.

  12. #52

    Üyelik
    21 Mart 2009
    Şehir
    istanbul - sarıyer tarabya
    Motosikleti
    mondial 151 rs

  13. #53

    Üyelik
    14 Mayıs 2008
    1340 yapıor, 2010'u sanırım 1800+plaka vs, yapmaz

  14. #54

    Üyelik
    21 Mart 2009
    Şehir
    istanbul - sarıyer tarabya
    Motosikleti
    mondial 151 rs
    Alıntı motorhocası adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1340 yapıor, 2010'u sanırım 1800+plaka vs, yapmaz
    0 almaya niytlendik fakat 2300 e mal oluyor birde 0 km leren son 2007 cıkıslıymıs mondial üretimi durdurmus ( bizzat galeri sahibinden duydum ) 2010 modeller ise mart ayında fuarla beraber çıkacakmıs



    bu arada devir işlemi nekadr tutuyor hersey dahil

  15. #55

    Üyelik
    14 Mayıs 2008
    Alıntı storm150_mmk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    0 almaya niytlendik fakat 2300 e mal oluyor birde 0 km leren son 2007 cıkıslıymıs mondial üretimi durdurmus ( bizzat galeri sahibinden duydum ) 2010 modeller ise mart ayında fuarla beraber çıkacakmıs



    bu arada devir işlemi nekadr tutuyor hersey dahil
    Dur ben sana bir tane yollayım stoktan

    http://www.sahibinden.com/2009_model...XQQdisplayitem
    http://www.sahibinden.com/2006_mod_z...XQQdisplayitem
    http://www.sahibinden.com/2006_model...XQQdisplayitem
    http://www.sahibinden.com/honda_cbf1...XQQdisplayitem
    http://www.sahibinden.com/21000_km_2...XQQdisplayitem
    http://www.sahibinden.com/ilk_deneyi...XQQdisplayitem
    http://www.sahibinden.com/sahiinden_...XQQdisplayitem
    http://www.sahibinden.com/cok_temiz_...XQQdisplayitem
    http://www.sahibinden.com/istanbulda...XQQdisplayitem

  16. #56

    Üyelik
    21 Mart 2009
    Şehir
    istanbul - sarıyer tarabya
    Motosikleti
    mondial 151 rs

  17. #57

    Üyelik
    14 Mayıs 2008
    Alıntı storm150_mmk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    abcim tesekkur ederim ama arkdaşım a alıyoum o ve abisi 150 zc begendi onaın ala ilişkisi olmadığı icin yardım ediyorum ilk motosikleti olacak...
    O zaman budur

    http://www.sahibinden.com/sahibinden...XQQdisplayitem

  18. #58

    Üyelik
    21 Mart 2009
    Şehir
    istanbul - sarıyer tarabya
    Motosikleti
    mondial 151 rs
    abi ne yaptın ya bizim arkadasın bcagı kadarbu heheh saol abi teekurler ilgin icin

  19. #59

    Üyelik
    14 Mayıs 2008
    Alıntı storm150_mmk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    abi ne yaptın ya bizim arkadasın bcagı kadarbu heheh saol abi teekurler ilgin icin
    Yamaha Nouva tam otomotiktir,80 km/h'a tepeleme çıkar

  20. #60
    mankind1976 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ağustos 2008
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    HONDA CRF 250 L
    Selam 84 000 'de 92 model KLE 500 alınır mı acaba?


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler