Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
3. sayfa BirinciBirinci 12345 ... SonuncuSonuncu

Fena Canım Sıkkın , Motor Kol Çıkardı..

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41
    bobora - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Aralık 2010
    Şehir
    İst- Ataşehir
    Motosikleti
    Superlight 2021
    Her şeyden önce sağlık gelir bence. Sağlığın yerinde olduktan sonra her şeyin üstesinden gelebilirsin. Olaya bu açıdan bakarsan başına sürekli talihsizlikler gelmiş gibi gözüküyor ancak vardır bir hayır demen gerekiyor bence.
    Durum öyle ki motor senin için her şeyin önüne geçmiş durumda. İnsan tabiki arzularının peşinden gitmeli ama bir yere saplanmamalı. Umarım hayatta senin için motor kadar önemli olan ancak farkında olmadığın başka değerleride görebilirsin.. ve bana kalırsa bunu yaparsan senin için her şey daha yolunda gidecektir.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42
    sakinseytan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Şubat 2007
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Africa Twin 1000
    kelimelerini başından sonuna tek tek okudum çok üzüldüm vala az çok benim başıma gelen şeyleri yazmışsın ama ders almamışsın ben ilkinde ders aldım kıcı kırık bi scutere sevdalandım aynı senin gibi tek bir cizigi bile benim için çok önemliydi hatta eşim bile bi kez yan yatırmıştı o kadar sinirlenmiştimki motoru ölece bırakıp yerde eve gidip oturmuştum sinirim gecinceye kadar sonra bir gün hiç olmadık bi şekilde kaza yaptım yogun bakım fln ayak pert şimdi gel benim arabamı gör gel motorumu gör dersinki hiçmi malına kıymet vermiyosun neden arabayı hiç yıkamıyosun bu vuruklar ne!ben ders aldım dünyada mala kıymet vermicen nazara getirmicen arabamın motoru sıfır ama kapısı düşüyo bırak düşsün nazara gelmiyim.
    Gecen hafta arabaya pitbulumu aldım tesisat hafif vuruyo camdan köpek sarkılmış trafikte yandaki araçlar seviyo falan nemi oldu sonra 4 şerit yolun ortasında devriyaj teli koptu!hiç olmucak iş oldu.
    Motor dedigin nedir sever okşarsın ertesi gün bi başkasına satarsın yenisi gelir, ama kırık bir ayak veya kol, omuz etrafımda örnegi çok geri gelmez sağlık olsun sala gitsin sende bu azim varken nicelerini alırsın ;)
    Motosiklet mucidi

  3. #43
    KRAL1146 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ocak 2008
    baştan sona okudum....geçmiş olsun....şanssızlık......fakir bir motorcuya kask al sevinsin...başın gözün sadakası....kaza bela gider....
    103 hp

  4. #44
    otopsici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Nisan 2009
    Şehir
    van
    Motosikleti
    Yamaha tracer 900 - Yamaha tracer 700
    valla hacı çok geçmiş olsun sanki benim başıma gelenleri anlatmışsın gibi oldu yemin ediyorum
    o kawasaki varya allah onların belasını versin
    kendimi küçük emrah gibi hissediyorum yeminle
    Doğru yüz kişi yalanlasa da DOĞRUDUR.
    Yanlış yüz kişi doğrulasa da YANLIŞTIR.
    Dürüst olun DANSÖZLERİ kimse sevmez

  5. #45
    10SuzAsLa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Ekim 2011
    Şehir
    Altınoluk
    Motosikleti
    Pulsar-200NS
    sonuna kadar okudum dedign gibi biz ne kadar yazsakda boş ama üzme kendini motor yapılır toparlanır .
    Şu Motorsikletine atlayıp da, keyifle çıkıp arada bir tırstığın uzun yol var ya, işte o “hayatın ta kendisi”, yollarda karşılaştıkların da onun içinden geçirdiğin “insanlar” aslında. Hayat bildiğin yol, sonu da varman gereken yere varıyor aslında...

  6. #46
    polo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mayıs 2006
    Şehir
    istanbul-beşiktaş
    Motosikleti
    RKS Cruiser 250
    kardeş pekçok kez 2. el motor alıp rezil olmuşsun, kader kısmet sana denk gelmiş, ben hasbelkader o riske girmemek için ne araba da ne motor da 2. el almıyorum, çünkü zarar edecek kadar zengin değilim, varsın olsun 10 sene aynı arabaya motora bineyim ama kafam rahat olsun havasındayım, şimdi bana en yakın sıfır motor hyosung gt250 9500 tl/12 taksitle veriliyor, ya onu alırım ama aklımda 600cc ler kalır ya da 20000 tl yi bekleyip yamaha tenere alırım, o da son motorum olur ... arabada da sıfır aldığım 12 sene boyunca vw polo'ya bindim, geçen yaz honda civic aldım, anlayacağın paraları biriktirdim, bütçemin yettiği en iyi aracı yine sıfır olarak aldım... bir daha ki aracım Allah kısmet ederse belki de 10 sene sonra passat, accord ya da bir jeep olabilir
    lycantrophic bunu beğendi.
    Gelecekse beklenen, beklemek güzeldir. Özleyecekse özlenen, özlemek güzeldir. Ve sevecekse sevilen; O hayat her şeye bedeldir. Özdemir Asaf...

  7. #47
    aquarist4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2012
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Yamaha XJ6 Diversion gitti,MT 07 Deep Armor geldi
    Öncelikle geçmiş olsun kardeşim. Motor "takıntın" sebebiyle bayağı bir sıkıntı atlatmışsın. Bir çok arkadaşın söylediği gibi en büyük tesellin sana bir şey olmaması ve aileni göz yaşına boğmaman olmalı.

    Senin motorsiklet felsefene "takıntı" dediğim için beni mazur gör, çünkü aynı "takıntı" bende de var ama benim kazancım "sabrım"da. Ben almadan önce uzun süre araştırdım, bana en uygun tarzı buldum. Bekleme süremde para biriktirdim, alabileceğim marka ve modellerin iyi ve kötü yanlarını araştırıp forumları takip ettim, bir yandan da uygun modelli ve fiyatlı makinaları satılık ilanlarından takip ettim ve bekledim, bekledim, bekledim..

    Bazı arkadaşlar ana-baba sözüne karşı gelmekten, onay almamaktan bahsetmişler. Bir de yaradanı konuya karıştırmışlar. Ben 40 yaşıma kadar yıllarımı anneme,anneanneme,babama harcadım. Çocuk yaşta dayıma yardımcı olmak için pazarda çalışmaya başladım, "Akdeniz Üniversitesi"ni kazandığımda ekstralara gidip hem tüm masrafımı karşıladım hem de eve para gönderdim. Maalesef sadece senin ailen değil, motorsiklete "hepimizin" ailesi karşı. Yaradanın bizi yaratırken ki sebeplerden biri de "dünyevi" zevklerden faydalanmak. Ben ailem üzülmesin diye 40 yıldır kendimi bu zevkten mahrum ettim. Daha ne kadar etmeliyim? Hangimizin anne-babası "aferin oğlum-kızım, haklısın, iyi yapmışsın" diye destek verdi şimdiye kadar

    Kaza konusuna gelince; her şeyi anne-baba hakkına ve yaradana bağlamayalım lütfen. Ben hız yapıp kaza yaparsam, bir takım faktörlere bağlı olarak suçu yine kendimde bulurum. Ailemiz "motorsiklet" sevgimize karşı olmalarına rağmen hiç bir zaman arkamızdan beddua etmezler ki kazayı onlara bağlayasınız. Onlar beddua etmeyecekleri için yaradan da aracı olarak felaket vermez bizlere.

    Yine bir kısım arkadaş bu tutkuna ara verip, başka hobiler edinmeni tavsiye etmişler ki onlara katılmamak elde değil. Bence şimdiye kadar yaşadıklarını tecrübe sayıp, acı kısımlarına bir çizgi çekip hatalarını düşün. Kendine zaman tanı, çalış, gez ve araştır ama kendini yormadan, takıntı yapmadan. Sonra yine istiyorsan, al bir motor kendine "keyf" yap eziyet değil. Saygılarımla..

  8. #48

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Geçmiş olsun.

    Bu yazıdan benim çıkardığım sonuç, 8 - 10 yıllık supersport motorlardan uzak durulması gerektiği. Ayrıca bir talisizlikler zinciri yaşanmış olmasının yanında senin motosikleti zorlayarak kullanan birisi olduğunu düşünüyorum.

    Bence motoru yaptır sat ve sattığın paraya sıfır km ufak bir motor al, döküntü yarış motoru sevdasından da vazgeç. Bu yazı da "O paraya 250 cc motor alacağıma gider ikinci el 600 cc falanca motoru alırım" diyen arkadaşların kulağına küpe olsun.

  9. #49

    Üyelik
    01 Eylül 2008
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Kawa ZX636
    Alıntı Seko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geçmiş olsun.

    Bu yazıdan benim çıkardığım sonuç, 8 - 10 yıllık supersport motorlardan uzak durulması gerektiği. Ayrıca bir talisizlikler zinciri yaşanmış olmasının yanında senin motosikleti zorlayarak kullanan birisi olduğunu düşünüyorum.

    Bence motoru yaptır sat ve sattığın paraya sıfır km ufak bir motor al, döküntü yarış motoru sevdasından da vazgeç. Bu yazı da "O paraya 250 cc motor alacağıma gider ikinci el 600 cc falanca motoru alırım" diyen arkadaşların kulağına küpe olsun.
    İşin kötü yanı , ne er5i , ne 2000 zx6mı nede şuanki motorumu zorlayarak kullandım , kıyamadım.
    Bir sürü racing kullanan arkadaşlarım var 98inden tut yeni modele kadar , öyle bir kullanıyorlarki makinalara öyle bir eziyet ediyorlarki sürekli teker sürekli lastik yakma , redline kullanma bu adamların motorları patlamıyorda gene olay benim başıma patlıyor.

    Hepinizin yorumlarına teşekkür ederim.Bir arkadaşımız yazmış ; bütçen yetmiyorsa racing motora binmeyeceksin diye fakat şunu unutuyor ; 20-25 milyar para gitti motor işlerine elin adamı 98 modele çatır çatır biniyor üstüne motoru deli gibi zorluyor tabi bizim motor o kadar temiz çıkmadı demekki , onlara birşey olmuyor da geliyor bize patlıyor yani tamamen bütçe meselesi değil , bütçem vardı fakat artık oda kalmadı arızalara para vermekten.

    Şimdi benim hiç mi hatam yok tabiki var.
    Sabırsızlığım başıma bela , acele edip hep kötü motorlar aldım.
    Fakat ilk 1-2 motordan dilim yanıncada ustamı alıp bursaya gittiğimde ona dedimki ; Bak en ufak ama en ufak bir sıkıntısı olduğunu sezersen ben sana geldiğin için ücretini öderim ama sakın almayalım bunu dedim.
    Ben adama güvendiysem usta bildiysem dilim yandı diye dikkatli davrandıysam bunda benim suçum ne ?
    10-12 usta değiştirdim burası İstanbul değil , o kadar sağlam ustalar yok.Fabrika subap değerleri veriyor adam gidiyor kulağıyla rasgele subap ayarı yapıyor.Daha neler neler var , usta değiştire değiştire beş kuruşum kalmadı.Tüm suç bendemi yani ? İnsanlara güveniyoruz biri olmadı diğerine geçiyoruz daha ne yapayım.Ustanın biri benzin pompamı yakıyor sapasağlam motoru yolda bırakıyor bunun suçudamı benim.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 12:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:11 ----------

    Alıntı sakinseytan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kelimelerini başından sonuna tek tek okudum çok üzüldüm vala az çok benim başıma gelen şeyleri yazmışsın ama ders almamışsın ben ilkinde ders aldım kıcı kırık bi scutere sevdalandım aynı senin gibi tek bir cizigi bile benim için çok önemliydi hatta eşim bile bi kez yan yatırmıştı o kadar sinirlenmiştimki motoru ölece bırakıp yerde eve gidip oturmuştum sinirim gecinceye kadar sonra bir gün hiç olmadık bi şekilde kaza yaptım yogun bakım fln ayak pert şimdi gel benim arabamı gör gel motorumu gör dersinki hiçmi malına kıymet vermiyosun neden arabayı hiç yıkamıyosun bu vuruklar ne!ben ders aldım dünyada mala kıymet vermicen nazara getirmicen arabamın motoru sıfır ama kapısı düşüyo bırak düşsün nazara gelmiyim.
    Gecen hafta arabaya pitbulumu aldım tesisat hafif vuruyo camdan köpek sarkılmış trafikte yandaki araçlar seviyo falan nemi oldu sonra 4 şerit yolun ortasında devriyaj teli koptu!hiç olmucak iş oldu.
    Motor dedigin nedir sever okşarsın ertesi gün bi başkasına satarsın yenisi gelir, ama kırık bir ayak veya kol, omuz etrafımda örnegi çok geri gelmez sağlık olsun sala gitsin sende bu azim varken nicelerini alırsın ;)
    Hocam azim falan kalmadı artık inan.Ben toparlanana kadar epey bir zaman geçecek bıktım motora masraf ödemekten fakat hala binmek istiyorum hemde racinge.Sürekli diyorum yeter artık al bi 0 model 150 cc motor kendine gel biraz ama hala kararsızım napacağımı bilmiyorum.Bir türlü vazgeçemedim şu racing sevdasından.

  10. #50
    kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Aralık 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Geçmiş olsun. Hep ucuz oldukları için sorunlu motorları satın almışsın. Az biraz fazla verip daha temizlerini alsan bu sorunları yaşamayacaktın. Şanssızlık da var tabi.

  11. #51

    Üyelik
    01 Eylül 2008
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Kawa ZX636
    Alıntı Lucas adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geçmiş olsun, yapılacak ilk şey o motoru hiç yaptırmadan olduğu gibi satmak, yada takas etmek. Sonrasında düşük cc'li ama seninde içine yatacak bir motor almak. Motorun düşük cc olunca alıp satması daha kolay olur. Arada tarz değiştirerek motordan sıkılmazsın mesela. Cross alır dağ tepe gezer zevk yaparsın, bir müddet sonra chopper alır tin tin gezersin. Bu arada para biriktirirsin motora masrafın olmayacağı için.
    4 silindir bir makina alacaksan, en az 10.000 tl paran ve biraz da şansın olmalı. İlla race almak için şartlandırma kendini, sport touring makinalar daha dayanıklı daha az masraflı olur mesela. En kısa zamanda hayallerine kavuşman dileğiyle, uzun süredir forumda gözükmüyordun demekki motorla ve hatunlarla uğraşmaktan foruma girmeye vaktin kalmıyormuş
    Aynen hocam motor ve hatunla uğraşmaktan foruma giremez oldum.En sonunda dedim beni MT anlar tekrar yazmaya başladım hiç iyi değilim çünkü gerçekten.Psikolojim alt üst.Sabretmeye çalışıyorum ama çok zor oluyor.12-13 milyar ve daha fazlasını ayırdım racing için ama şans faktörü ve usta faktörü yanımda olmadı.Bunu almakla zaten en büyük hatayı yaptım ama alırkende ustaya defalarca dedim bir sorunu varsa almayalım diye yeminle dedim.Acı tecrübe oluyor bunlar gerçekten.Diğer dediklerinide dikkate almaya çalışacağım üstad.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 12:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:17 ----------

    Alıntı mustafaat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşım dost acı söyler kusuruma bakma.

    Sen motorcu falan değilsin, motor hastasısın. Ve kendini tedavi etmen gerek.

    "Öleyim diye binmişim zaten gittim bir araca arkadan çarptım" gibi bir şeyler söylemişsin. Kenara çekil, kal bir kendinle yalnız; "Benim böyle davranmamın sebebi nedir?" diye sor kendine.

    Anan baban senin zarar görmeni istemedikleri için yapma etme diyorlar ama kusura bakma haklılar. Çünkü senin bu şekilde kendine maddi manevi zarar verdiğin ortada. Para desen dünya para kaybetmişsin, sağlık desen çok düştüm motordan diyorsun. Motor kol çıkarmış boşver, senin kolun bir kere yerinden çıksa yurt dışından kendine kol mu getireceksin birader? Sen motoruna bin, ama anne babanın dediği güvenlik konusuna ciddiyetle değer ver. Sonuçta biz okuyup geçeriz, onlar senin de anlattığın gibi hep yanında ve arkandalar.

    Kendine kurallar koy: "Sinirliyken motora binmeyeceğim" "Şehir içinde 70'i geçmeyeceğim" gibi.

    Bir de şunu unutma hayatındaki sorunları motosiklete binerek çözemezsin. Motosiklet keyifli adamın yapacağı şey. Sen önce hayatında sıkıntı yaratan noktaları çöz, bu arada da motosiklet konusunda çok oku. Bu yazdıkların kadar dolacağına buraya: "Bilmem kaç model şu motosiklet şu paraya alınır mı? diye başlık aç, sana çok kişi doğruyu söyler zaten aziz kardeşim.

    Umarım yazdıklarımı bir kardeş samimiyetinde alırsın. Motordu ustaydı bunlar hikaye, sen kendi huzurunu bozacak şeyler yapma yeter...
    Hocam dediklerini dikkate alıcam.Tabiki kardeş samimiyetinde aldım alınacağım birşey yok büyük hatalarım var.Kendime dediğiniz gibi kurallar koydum , sinirliyken asla binmem tövbeliyim o olaydan sonra zaten , 2 senedir kaza yapmıyordum şükür sinirli binince kaza yaptım.Racing ilede hiç kazam olmamıştı oda oldu.Dersimi çıkardım ama kazadan.

    Bir de şunu unutma hayatındaki sorunları motosiklete binerek çözemezsin.
    Ne demek istediğini çok iyi anladım.Hayatımdaki sıkıntı yaratan noktaları çözemedim yıllardır.Keyifli biri değilim dediğiniz gibi ve motosiklet keyif işi haklısınız.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 12:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:21 ----------

    Alıntı WOLKANWOLKAN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    köprü altından daha ne sular akacak... Ayrıca... Bu yaşadıkların yaşamına şekil verecek yol ayırımında -ki kesinlikle yine maddi ve mani baskı altında olacaksın- sana tecrüben dolayısıyla dogru karar vermende yardımcı olacak. Yeterki bakış açını değiştir. Seneye bugün hatırlamayacağın şeyler için üzùlme. Çözümsüzlük yoktur çözemeyenler vardır. Sen süreci her detayı ile degerlendirip hatalarını kağıda yaz-tekrar etmemek için prensiplerini belirle... O yol ayrımlarında yardımlarını görürsün. Syg.
    Dediklerinizi dikkate alıcam teşekkür ederim sizin ve diğer arkadaşlarımızın yorumu için..

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 12:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:24 ----------

    Alıntı kingcüneyt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hakkımıza hayırlısı neyse olsun demeyi bilmeliyiz bence.. Felaket tellalı geidlimi herşeyi alır götürür derlerya aynı sizinkide öyle olmuş.. Anlayamadığım kız arkadaşınız kaza yaptıgınızda niye yumuşamadı veya yanınızda olmadı anlam veremedim..
    Neden yanımda olmadı ve yumuşamadım , acımasız vefasız bir insanmış başka açıklama bulamıyorum.

  12. #52
    glock - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Haziran 2006
    Şehir
    Istanbul
    yapmanız gereken tek şey, uzun bir süre motosiklet merakına ara vermektir ve güzel bir iş bulup sabit şekilde çalışmak
    durumunuzu düzeltiğinizde, yine gider güzel bir motosiklet alırsınız.
    hatta sıfır (0) km problemi olmayacak garantili bir motosiklet alırsını bir miktar peşinat verip geri kalanı taksitle-vadeyle halledersiniz sanırım.
    Yazınızı baştan sona okudum ve çok üzüldüm, geçmiş olsun fakat yapacak ne yazık ki birşey yok... Sağlığınızı, umudunuzu ve hevesinizi sarsmayın.

  13. #53

    Üyelik
    07 Mayıs 2012
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Henüz yok.
    Naçizane benim de tavsiyem bir psikologa gidip yardım almanız. Bundan 1 sene öncesine kadar ben de aşırı sinirli ve aceleci bi adamdım. Şimdi tabiri caizse " koy ..tüne rahvan gitsin" modundayım, yok böle bi güzellik...

  14. #54
    ozgur112 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ağustos 2011
    FlashTV "Gerçek Kesit" olmuş motosiklete dair ne yaşadıysan....Aceleci bir yapın olduğu belli ama kendin için zor olan kısmı yani durmayı becerebilirsen sonunda kendin için daha iyi karalar alabileceğinden eminim...

    Tekrardan çok geçmiş olsun sysroot!

  15. #55
    glock - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Haziran 2006
    Şehir
    Istanbul
    işin psikolojik yönünü düşünürsek.... Hepimizin antidepresan ilaçlar kullanması gerekir,
    ben 1 buçuk senedir cipralex kullanıyorum gece yatarkende 1mg xanax içiyorum gayet iyiyim
    ama duygularınız yok olmuyor sadece verdiğiniz tepkilerde azalma yaşanıyor. Motosiklete bir engeli yok, (bazı ilaçlar hariç)

  16. #56
    umt123 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ocak 2012
    Şehir
    Bursa/Osmangazi
    Motosikleti
    Honda CG125
    Hepsini okudum inan çok üzücü bir durum ama dert veren ALLAH(c.c) dermanınıda verir bunu asla unutma, inan bana herşey eskisinden daha iyi olucak her işte bir hayır vardır.
    4 teker beden'i ; 2 teker ise ruh'u taşır ;)

  17. #57
    ozgur1087 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Mayıs 2009
    Şehir
    balıkesir
    Motosikleti
    freewind(xf 650)
    çok geçmiş olsun çok üzücü bi durum ama cana gelmesin mal tekrar alınır..buarada yorumlarıda okudum hep eski motor almışsın ondan sorun yaşamışsın eleştirileri var.ben buna katılmıyorum honda hayat onda diyenlerede,para yalan söylemez diyenlerede katılmıyorum.insanın hayatında şanssızlıklar oluyor motosiklet ve usta konusunda çoğu arkadaşmz gibi bende acı tecrübeler yaşadmkendini fazla üzme biraz zamana bırak hocam sağlıcakla kal..

  18. #58

    Üyelik
    24 Eylül 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kara Şimşek..
    Vallahi çok affedersin ama ya sende bi sorun var yada bilmiyorum yani
    Herkez motor sürecek diye bişey yok sende sürme olsun bitsin
    He babam çok zengin ömrümün sonuna kadar motor alır dağıtırım tamir ettirririm diyorsan orası ayrı
    He babam zengin değil benimki sadece bir tutku diyorsanda e be kardeşim neden dandirik dundirik 2. el motor alıyorsun
    150cc, 250cc ss ler neyine yetmiyor yada nakedler hiç olmadı commuter ler
    Bu MT de çok görüyorum senin gibi madur arkadaşları
    Misal adam biniyor 125, 150cc motora başlıyor 600cc hevesine gidipde aptal gibi diyorum çünkü başka mantıklı açıklaması yok bence He hobi ayrıdır ama hız için gidipde 96 model ,95 model döküntü SS yi almak ayrıdır
    yazmış bide oraya suzukinin GSX600 95 modelini almış diyoki benim cbf ile kafa kafaya değiştim
    15 gün sonra bi topic açıyor arkadaşlar e işte motorda böle böle masraf var şu var bu var ne yapcam ben diye
    Demek istediğimi anladınmı he illa motor hobim dir binmek istiyorum diyorsan düşük cc olsun sıfır olsun sağlam olsun ne üdüğü belirsaiz malları alma
    Sado

  19. #59
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    15 Mart 2012
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Transalp
    Kardeş içini rahatlatır mı bilmem ama ben de motor tutkusu yüzünden zarar edenler arasındayım.5 sene önce cbf150 ile başlayan motosiklet maceram daha yüksek cc hevesiyle kabusa dönüştü.Bi sene CBF150 kullandıktan sonra sattım gittim cbf250 aldım.Aman Allah'ım o ne berbat bi motor öyle.Zangır zangır titriyo.Amortisörler sert.Oturuş pozisyonu öne doğru eğik.Ben sandım ki cbf150'nin abisi ama öyle değilmiş.Alakası yokmuş bu iki motorun.2 hafta geçmeden 1.000 TL zararla sattım kurtuldum.Ama motorsuz kalamıyorum.Gittim tekrar cbf150 aldım.

    Ertesi sene oldu kaşıntı tuttu gittim gt250r aldım.Çift silindir güçlü bir motor.Bastın mı uzun yolda 140'ı görür hem de fazla yakmaz.Adam olana yeter dedik.Krank kırıyo falan diyolar ama biz adam gibi kullanırız bişey olmaz dedik.Sonra arka silindirin yeterince hava almaması yüzünden hararet yapıp komple motoru garantiden yenilettirdik.Ama benim hevesim gitti.Kredi falan 10 bin TL'ye mal olan motoru 4 bin TL zararla sattım gitti.

    Tekrar cbf150'ye dönüş yaptım.Seneye bahar geldi motor sezonu açıldı bi kaşıntı daha tuttu.CBF150 kesmez daha büyük motor lazım dedik onu da sattık.Ne alalım derken bi baktım kymco bayisinde pırıl pırıl bi xciting250 bana bakıyo.Kymco nedir araştıralım bakalım dedik.Motorları 100 bin km gidermiş , çok sağlammış.Gittim 9 bin TL'ye xciting250 aldım.Otomatik fites çok büyük rahatlıkmış.Konfor 10 numara.1 sene kadar gezdikten sonra ertesi sene bahar geldi motor sezonu açılıyo.Motorda bi hastalık peydah oldu.Uzun yolda yarım saat yüksek hızda gittikten sonra durup motor rolantiye geçince yağ uyarı lambası yanıyo.Şehir içinde hiç bi sorun yok ama uzun yolda böyle bi uyarı veriyo.Hayra alamet değil dedik verdik servise.Servis motorda bişey yok herşey gayet normal dedi.Dedim ben yazlığa gidiyorum 10 gün sizde kalsın motor.Adam gibi bakın.Uzun yola çıkıp yarım saaat gazlayın o zaman göreceksiniz dedim.Tamam dediler.Yazlıktan geldim servise gittim noldu bizim motor.Abi senin motordan ses geliyo.Ne sesi geliyo Allah Allah ben bıraktığımda bişey yoktu.Motoru bi çalıştırdılar çat çat ses geliyo.Krank hayırlı işler olmuş.Korkma garantiden değiştiririz dediler.Ama sezon açılmış millet geziyo ben haftalarca parça beklicem.Çabuk yapın şu motoru satıcam kurtulucam dedim.Aradan bi hafta geçti sana müşteri bulduk motoru alacak dedi.İyi dedik 3.500 TL zararına sattık kurtulduk.Bu arada CBF150'leri alıp satarken ettiğim zaralar noter masrafları falan da var.

    Bundan motora tövbe dedim gittim sıfır km dizel araba aldım.Bu yaza girerken de bi tane dağ bisikleti aldım.Mutluyum huzurluyum.No Motor No Cry diyorum.Bundan sonra alırsam da bi tane 150'lik dağ bayır gezmek için cbf150 tarzı bişey alırım.Büyük motora tövbe.

  20. #60
    sefulik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Aralık 2011
    Motosikleti
    KYMCO CK 125
    sysroot güzel yazını okudum.inşallah azıcık olsun için rahatlamıştır.
    belki bunları okurkende kafan biraz dağılır.ben sırf o yüzden yazıyorum.yoksa sana tavsiye falan verecek değilim.
    sen burada yok şunu yapsaydın.bak ben böle yaptım diyenleri geç bir kere.
    herkesin hayatı ,seçimleri kendine ait.sorumluluğu da kendine.zaten sen bunu biliyorsun ve bence olgunlukla karşılıyorsun.hiç kendini suçlama.usta seçiminde hatalar yapmıssın kazandığın paraları kaybetmissin.yine kazanırsın.inşallah ,bu sefer yanlış usta seçmezsin.


    REKLAM ALANI
3. sayfa BirinciBirinci 12345 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)