Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Yollara dönüş: Yeni motosiklet için yardım

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Greenut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Nisan 2009
    Şehir
    Ankara
    Vespa sıfırlarının 200 milyon lira olduğu zamanlarda binmeye başlayan biri olarak uzun bir aradan sonra herkese selamlar. İçimde ukte kalan, 10 senelik motosikletsiz bir hayattan sonra tekrardan yollara düşmek istiyorum. Öncelikle eğitimi tamamlayıp tekrardan ehliyet sınavlarına katıldıktan sonra ilk motorumu almak bu yaştan sonra farz oldu. Kısaca motosiklet tecrübemden bahsetmek gerekirse, bundan 10-12 sene evvel aktif şekilde trafiğin yoğun olmadığı yerlerde yaklaşık birkaç senelik kullanımım oldu. Scooter ve racing kullandım. Markaları vespa, honda ve suzukiydi. Uzun süre ara verdiğim, elime gidon değmediği için paslandım, yetmezmiş gibi geçenlerde scooterda düştüm.

    Konuya gelecek olursak, eğitim ve belge işini plana koydum, bu ay içerisinde başlıyorum. Ancak gel gelelim motosiklet alımına. Yoğun trafiğin olduğu bir bölgede yaşadığım için ağır motorlara bulaşmak istemiyorum, trafik tecrübem yok. O yüzden scooter ile şu el kol göz hakimiyetime tekrardan kavuşayım. 2.el bir şeyler düşünüyorum. Aklımda piaggio, honda ve mondial var. Düşüp kalkacağımız için çok pahalı bir şey ya da 0 motor düşünmüyorum. Bütçem başlangıç için 2-4 bin lira arası. Bütçeyi düşük tutmamın sebebi hor kullanıyor olmam ve uzun süre ara vermiş olmam.

    Bu bağlamda şu kardeşinize ne önerirsiniz? Piaggiolar pahalı farkındayım. Honda ve mondial'ın bazı modelleri bütçeme uygun. Mesela mondial 125 znu modelini çok beğeniyorum tip olarak. Tip çok önemli değil ama şöyle şehir içinde takım elbise giydiğimiz de de sırıtmayacak bir motor olsun, çığırtkan kebapçı motorlarıyla işimiz olmaz. Bütçenin dışına biraz çıkabilirim, çokta çıkmayalım ki zarar gelirse motora evlat acısı gibi oturmasın içimize.

    Şimdiden hanımlar beyler, teşekkürler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    JuxtaCrucem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Mayıs 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    KTM Duke 390 ABS
    ZNU ile Fiddle benim kafamı karıştıran motorlardı. Fiddle 2 alıp keyfinize bakabilirsiniz bence.

  3. #3
    Ekarademir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Aksaray
    Motosikleti
    KTM 640 Adventure
    Ehliyet işi birkaç ay sürecekse, sabretmeden 50 cc alabilirsin mondialin. B sınıfı ehliyet ile sürersin. Sıfırı 3.500 filandı.

  4. #4
    Greenut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Nisan 2009
    Şehir
    Ankara
    Hocam fiddle ı gördüm, sevmedim. Oturma pedi gözümü çırmaladı.

    50 cc lere kadar düşmeyelim şimdi. Sabrederiz o arada ekipmanı çıkarırız.

    Ben aslında chopper hastasıyım. Scooter ikinci tercih sebebim. Yazıyı yazdıktan sonra düşündüm scooterların 2.eli bile ortalama 7-8 bin lira. Choppera yönelsem o da öyle. Kuba, asya, hyosung, kanuni, keeway falan, düşük modeller de hemen hemen aynı para. Sizin önerileriniz nedir?


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)