Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Honda Cb 125 e Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #2301
    mücahit_89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2007
    Şehir
    Sakarya-Akyazı
    Motosikleti
    Bajaj Discover 150
    Alıntı victorist adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Cbf 150 ile bir depo ile 560km yapmıştım cb125e den 600 km bekliyorum açıkcası yedek dahil değildir 10.4 litre için diyorum
    yedeğe kadar 600 olursa bedavaya geziyoruz vallane zaman benzin aldığımı unuttum derler ya öyle aynen

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 16:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:39 ----------

    ama şöyle bişey var 10.4 litre ile 500 küsür km yaparsan tam 2 litre yakmış oluyor yani bununda altında yakmaz heralde...şuan rodajda olduğum için 80 km geçmiyorum zorlamıyorum motoru..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2302

    Üyelik
    30 Nisan 2012
    Motosikleti
    Honda CB125E
    şu zamana kadar hep şehirler arası kullandığım için 500 küsürlü rakamları görmek nasip olmadı 380-390 gibi yedeğe düştüm hep. bakalım artık şehiriçi biniyorum 500 leri görebilecek miyim merak ediyorum

  3. #2303
    reverse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ağustos 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Suzuki Inazuma F
    Arkadaşlar bir sorum var. Çekinerek de olsa soracağım. İlk motorum olduğu için bu tip şeyleri yeni yeni tecrübe ediyorum.
    Motoru orta sehbaya alıp, vites boşta çalıştırıyorum. Daha sonra debriyaja basıp vitesi 1'e alıyorum ve debriyajı bırakıyorum ve arka teker dönmeye başlıyor. Buraya kadar sorun yok.
    Ama debriyajı viteste iken sonuna kadar çeksem bile teker dönmeye devam ediyor. Hatta debriyaja basılı iken tekeri ayağımla durduruyorum, ayağımı çektiğimde yine dönmeye başlıyor.
    Bu durum normal mi yoksa debriyaj tam olarak ayırmıyor mu?
    Bir sıkıntı mı var acaba?

  4. #2304
    kdrsahin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Mayıs 2012
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda CB 125E
    Alıntı skystar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    geçenlerde rodajım bitti 1000 bakımına gittim 30 tl ödeme yaptım yağ olarakda castrol 10w-40 magnetec yağ koydular...
    şu an 1500 km de ancak belli devir aralığında sinir bozucu bir ses var içerde vidası gevşeyen bir parça habire ses yapıyor düşük veya yüksek devirde ses kesiliyor ancak orta devirde zırrr diye depodan ses geliyor sinir bozucu... Bundan başkada bir şikayetim yok motor gayet atik ve kıvrak son hızıda 105-110 civarında geçen otobanda bastım daha fazla gitmedi.Ancak kymco agility 125 i olan arkadaşımda benimle birlikte gidiyordu 115 civarını gördüğünü ancak yinede bana yetişemediğini söyledi çok şaşırdım ki 110 nun üstüne bile çıkamadım demekki bizim ibreler baya gerçekci gösteriyor.
    Kymco Agility 125 in 115 km le ile sana yetişemediğine inanırım. Bende de bundan önce Kymco people S vardı, 60-70 le gittiğimde çokyavaş gittiğim için sıkılıyordum, sanki kaplumbağa gibi gidiyormuşum gibi geliyordu. Oysa CB ile 60-70 le giderken daha hzılı gidiyormuşum gibi geliyor.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 23:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:23 ----------

    Alıntı mücahit_89 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    az kaldı bi 200 km sonra bakıma gitcem önümüzdeki hafta giderim büyük ihtimal...birde yağ konusu var kendim mobil 10-30 yağı alıp götürsem mi yoksa servis ne koyarsa ona razı mı gelsem?
    Ben bugün 1000 km bakımına gittim Ümraniye D&B motora. Yağ olarak Mobil 1 kullanıyorlar ve 23 TL alıyorlar.

  5. #2305
    atiTheSun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mayıs 2012
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    CB125E Beyaz'2012
    Selamlar,

    tavsiyenize ihtiyacım var. Geçenlerde dolaşırken park etmiş bir cb125e önünde durup arkadaşıma gösteriyordum. Bundan alabilirim diye. Motorun sahibi arkadaş yanımıza geldi. Yaz okulu bitmeye dogru satacagını söyledi. Samsun plakalı motosikleti, olay Ankara'da geçiyor. Km 606 daydı geçen hafta. Gerçi samsundan buraya 420 km yol var, birde rodajda uzun yolmu gitti bilmiyorum, o an aklıma gelipte sormadım. "Rodajı nasıl yapıyorsun,hız yaptın mı, 100'ü gördün mü?" dedim. Oda bana "100 yapıyormu bu ya, 80'i geçmedim" dedi. Zinciri yaglamış, aşagıda bi yerler ve arka jant yaglı, zincirde biraz toz topraktı.

    Motora güvenmek yada güvenmemek konusunda tereddütlerim var. Motor şu anda 800-900 olmuştur belkide. Hiçbir aksesuar takılmamış. Sizce bu motora ölücü olmayacağım, hem onun hem benim içime sinecek ne fiyat teklif edebilirim. Plaka'yı Ankara yapmak istesem masrafım ne olur, Samsun plakası ile Ankara'da kullansam ne olur. Siz kendi oturdugunuz yerin plakası dışında bir plaka ile kullanmaya devam eder miydiniz?

    Bir de motorun yanında bana ne vermesi lazım? Kaç anahtar, kitapçık vs.?

    Birden fazla soru sordum. Okumak için gösterdiginiz sabır için teşekkürler. Cevaplayacak arkadaşlara da şimdiden teşekkürler...

  6. #2306
    ErcanSalcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Temmuz 2012
    Şehir
    Şehremini / İstanbul
    Motosikleti
    Honda CB 125 E
    Arkadaşlar herkese selam . perşembe günü yeni motorumla enez turuna çıktım ve allaha şükür bugün kazasız belasız dönerek turumu tamamladım . 840 km ye ulaştım ve ilk bakıma az kaldı . size de yakıt tasarrufu ile ilgili biraz bahsetmek istedim . resimleri de çektim fakat ben foruma atmayı beceremedim , onun için resimleri mücahit kardeşime göndericem o ekleyecek , biraz uğraştıracağız kendisini :D . hızım genelde 60 - 75 km arasındaydı ve ben km de 0,1125 krş yaktım , yüksek devirde kullanmadığım halde sanırım biraz fazla yaktım . ayrıca motordan çeşitli sesler gelmeye başladı , ona da pek anlam veremedim . servise gitmeden içim de rahat etmeyecek , sizin motorların sesinde de herhangi bir değişme war mı ? Endişe edip hemen mi servise götürmeliyim , yoksa 1.000 km olmasını mı beklemeliyim ? fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim arkadaşlar herkese teşekkürler .

  7. #2307

    Üyelik
    16 Haziran 2012
    Şehir
    ANTALYA
    Motosikleti
    Honda cb 125
    Evet ercan kardeşim benim de km 850 de benim motordanda ses gelmeye başladı bende salı günü servise götürecegim birde benim vites degiştirirken ses yapmaya başladı debriyaj sorun yapıyor ses işi benim de kafamı kurcalıyor bakalım ne diyecekler

  8. #2308
    FatihC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mayıs 2012
    Şehir
    Malatya
    Motosikleti
    2018 MH 150 Drift
    rodaj yağı değişince debriyaj ayarı yaptırın ondan sonra süper olacak ses yok geçişler çok rahat olacak. motordan ses geliyor ise sübaplardandır, ya sente ayarı istiyor yada yağlama yetersiz.sıfır motordan tam performansı almak için 2-3 yağ değişimi olması (çapakların temizlenmesi için), debriyaj ve karbüratör ayarının iyi yapılması lazım.
    "Bu forum bilgi ve tecrübe paylaşım forumudur, Konularımda ve mesajlarım da yazdığım hiçbir şey doğru değildir tamamen kendi kişisel düşüncelerimdir."

  9. #2309
    mücahit_89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2007
    Şehir
    Sakarya-Akyazı
    Motosikleti
    Bajaj Discover 150
    bu ses dediğiniz nasıl arkadaşlar,ne sesi yani benim motordan da ses geliyor ama sanki içindeki çapaklar metal sesi gibi ses yapıyor çok ısındığında..fatihc'nin dediği gibi ilk bakımdan sonra bu düzelir...

    yarın bakıma gitmeyi düşünüyorum,mobil 10-30 yağ alıcam kendim yada ümraniyeye gitmem gerekicek orda da mobil koyuyolarmış...

  10. #2310
    ferdinandd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2012
    Şehir
    İstanbul / Yas:29
    Motosikleti
    Honda NC S
    Selamlar arkadaşlar,

    1000 bakımı sonrası keyifle karşıya geçtim kadıköye, arkadaşları gezerken, ali veli selami diyerek gebzeye kadar gelmişim. :D Madem buraya kadar geldim deyip feribot ile Bursa ya devam ettim burada da çok arkadaşım var.

    Çok uzun bi yol olmasada inanın ah keşke biraz daha şöyle gitseydi böyle dursaydı falan hiç demedim. Daha yeni servisten çıktım 1500 yaptık km yi

    Yalnız bir konuya değinmeden geçemiycem, Istanbul il sınırı terkedildiği anda motosiklet için medeniyet başlamış oluyor :/ İl sınırı içinde katil olan adam bile Yalova da yol veriyor öncelik tanıyor vs vs anlam veremedim :/

    O bahsettiğiniz ses 750-800 km lerde iyice kendini belli etmeye başlıyor haklısınız, FatihC arkadaşımızın dediği gibi yağ değişimi sonrası hiçbirşey kalmayacaktır eger aynı sesten bahsediyorsak.

    Kazasız belasız sürüşler arkadaşlar.

  11. #2311
    ErcanSalcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Temmuz 2012
    Şehir
    Şehremini / İstanbul
    Motosikleti
    Honda CB 125 E
    umarım motordan gelen bu ses normaldir yoksa çok üzülürüm . vites geçişlerinde önceden çok takılıyordu , hatta bir kaç kere ışıklarda kaldım vites 1 e geçmedi millet kornayı ve küfürü bastı bana ) Uzun yola gidip geldikten sonra vites geçişleri pamuk gibi oldu . Debriyaj kolunda biraz boşalma war , debriyaj kolunu artık elimle iter oldum :D:D acilen ayara ihtiyacı war . Arkadaşlar dünde bahsettiğim gibi enez turundan döndüm ve sizler için bir kaç tane fotoğraf atmak istiyorum umarım hoşunuza gider ve beğenirsiniz fotoğrafları atmamda mücahit kardeşim yardım etti ona da bir kez daha teşekkür ediyorum .




























































    Garip ve ferdinandd bunu beğendiler.

  12. #2312

    Üyelik
    12 Ağustos 2011
    Şehir
    istanbul/üsküdar
    Motosikleti
    Honda cb125e
    Alıntı ErcanSalcan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar herkese selam . perşembe günü yeni motorumla enez turuna çıktım ve allaha şükür bugün kazasız belasız dönerek turumu tamamladım . 840 km ye ulaştım ve ilk bakıma az kaldı . size de yakıt tasarrufu ile ilgili biraz bahsetmek istedim . resimleri de çektim fakat ben foruma atmayı beceremedim , onun için resimleri mücahit kardeşime göndericem o ekleyecek , biraz uğraştıracağız kendisini :D . hızım genelde 60 - 75 km arasındaydı ve ben km de 0,1125 krş yaktım , yüksek devirde kullanmadığım halde sanırım biraz fazla yaktım . ayrıca motordan çeşitli sesler gelmeye başladı , ona da pek anlam veremedim . servise gitmeden içim de rahat etmeyecek , sizin motorların sesinde de herhangi bir değişme war mı ? Endişe edip hemen mi servise götürmeliyim , yoksa 1.000 km olmasını mı beklemeliyim ? fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim arkadaşlar herkese teşekkürler .
    Bende hafta sonu yalova izmit yeni şehir bursa istanbul yaptımm motor ısındığında siboplar gereğinden fazla vurmaya başlıyor vites gecişleri sesli onun dışında bazen gecmiyormuş gibi oluyor depodanda gıcırtı var seninde bu tarz seslerden bahsettiğini düşünüyorum motorum şuan 1050km de bugün 1000 bakımına gidicem sonucla ilgili bilgi veririm FatihC arkadaşımızın dediği gibi bizim seslerde kesilir işallah

  13. #2313
    mücahit_89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2007
    Şehir
    Sakarya-Akyazı
    Motosikleti
    Bajaj Discover 150
    2 motor tatli tatli bi gezibenimde tatile gidesim geldi ama malesef:(

    ama o edirne otobanında rodaj yapmak adamı öldürürkaymak gibi yol..

  14. #2314
    ErcanSalcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Temmuz 2012
    Şehir
    Şehremini / İstanbul
    Motosikleti
    Honda CB 125 E
    Alıntı seloo007 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bende hafta sonu yalova izmit yeni şehir bursa istanbul yaptımm motor ısındığında siboplar gereğinden fazla vurmaya başlıyor vites gecişleri sesli onun dışında bazen gecmiyormuş gibi oluyor depodanda gıcırtı var seninde bu tarz seslerden bahsettiğini düşünüyorum motorum şuan 1050km de bugün 1000 bakımına gidicem sonucla ilgili bilgi veririm FatihC arkadaşımızın dediği gibi bizim seslerde kesilir işallah
    Benim viteste şehir içinde geçmeme gibi sıkıntılar oluyordu uzun yolda hiç sorun yaşamadım hatta şu anda vites geçişleri mükemmel durumda . İstanbulda iki kere ışıklarda kaldım vites 1 e geçmedi , muhtemelen arkamdakilerden baya küfür yemişimdir . depo da bir sıkıntı yok standart titremesi devam ediyor :D . Sanırım siboplardan ses geliyor . benim motor da 849 km de filan , bu akşam şehreminiden bi bayrampaşa yapıp oradan da beykente geçmeyi düşünüyorum 150 km sonra da bakıma götürücem umarım bu sıkıntılarımı servis giderir . Motor yağı olarak da Castrol'un deterjan bazlı 4 zamanlı motorlar için ürettiği 10/40 yağ koymayı düşünüyorum , motor yağı hakkında da bana bir fikir verirseniz sevinirim .

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 10:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:52 ----------

    Alıntı mücahit_89 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    2 motor tatli tatli bi gezibenimde tatile gidesim geldi ama malesef:(

    ama o edirne otobanında rodaj yapmak adamı öldürürkaymak gibi yol..
    oooo Hiç sorma mücahit geziden çok keyif aldık . Motorla gezmek daha bi keyifli , karşı şeritten geçen motorcular hep korna çalıp el sallıyor :D ...
    Biz otoban a çıkmadık e-5 ten gittik Büyükçekmece - Kumburgaz - Silivri yolu üzerinden Otobandan gitseydik 40 Km daha uzun yol gidecektik ama allahı war e-5 bile kaymak gibi ve dümdüz taa ki Tekirdağ ı geçene kadar sonra yol bozuluyor . Rodajı da yaptık walla bu vesile ile , bende o yolda gazlaya gazlaya gitmek isterdim ama rodaja çok öenm verdiğim için hiç yormadım motoru hep 60 - 75 arası gittim .

  15. #2315
    585858 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Eylül 2011
    Şehir
    sivas
    Motosikleti
    BMW 1955 r25 Mz 1990 251 Honda cb 125 e
    FatihC

    Ben ilerleryen zamanlarda honda almayı düşünüyorum Sivasta ve yakın yerlerde honda bayii yok baktım malatyadada yok siz motoru nereden temin ettiniz?Honda otomobil bayisi motorsiklet getiriyor mu?

  16. #2316

    Üyelik
    16 Haziran 2012
    Şehir
    ANTALYA
    Motosikleti
    Honda cb 125
    arkadaşlar benim ön disk hafif sıkmaya başladı önce yapmıyor du siz de de var mı bu sıkın tı birde 1000 bakımı yaptıran arkadaşlar subab ayarı yaptırdılar mı veya servis kendisi bakıyormu onlara

  17. #2317
    FatihC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mayıs 2012
    Şehir
    Malatya
    Motosikleti
    2018 MH 150 Drift
    Alıntı 585858 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    FatihC

    Ben ilerleryen zamanlarda honda almayı düşünüyorum Sivasta ve yakın yerlerde honda bayii yok baktım malatyadada yok siz motoru nereden temin ettiniz?Honda otomobil bayisi motorsiklet getiriyor mu?
    malatya 3A Lider motor yetkili honda bayisi size telefonumu mesaj olarak atayım her konuda yardımcı olurum.
    "Bu forum bilgi ve tecrübe paylaşım forumudur, Konularımda ve mesajlarım da yazdığım hiçbir şey doğru değildir tamamen kendi kişisel düşüncelerimdir."

  18. #2318
    kdrsahin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Mayıs 2012
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda CB 125E
    Alıntı karaturkmen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1000 bakımı yaptıran arkadaşlar subab ayarı yaptırdılar mı veya servis kendisi bakıyormu onlara
    Cumartesi 1000 bakımı yaptırdım, tabi doğal olarak başında durmadım, motoru bıraktım sonradan gidip aldım.
    Ben özellikle söylememiştim fakat usta subap ayarı yaptığını söyledi. Burdan anladığım kendileri abkıyorlar.

  19. #2319
    585858 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Eylül 2011
    Şehir
    sivas
    Motosikleti
    BMW 1955 r25 Mz 1990 251 Honda cb 125 e
    Alıntı FatihC adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    malatya 3A Lider motor yetkili honda bayisi size telefonumu mesaj olarak atayım her konuda yardımcı olurum.
    heralde msj attım gelmiş olmalı gelmediyse tekrar atayım.zaten motor almayı bayramdan sonra düşünüyorum.peşinatta indirim yapalamı diye msjda yazdım. teşekkürler.

  20. #2320
    FatihC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mayıs 2012
    Şehir
    Malatya
    Motosikleti
    2018 MH 150 Drift
    bu civarda tek oldukları için indirime yanaşmıyorlar ama pazarlık yaparız elimizden geldiği kadarı ile bence motoru almadan evvel misafirim olun motoru test edin gezelim dolaşalım. ben Malatya belediyesi otobüs işletmesinde çalışıyorum Sivas'a çok gelip gidiyorum sizden önce gelirsem motoruda getirebilirim.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 15:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:17 ----------

    reverse kardeş tekrar dene bi tekerlek en sonunda durması lazım durmuyor ise debriyajın kaçırıyor, birde debriyajın kavrama noktasına bak manette çok boşluk olmamalı.
    "Bu forum bilgi ve tecrübe paylaşım forumudur, Konularımda ve mesajlarım da yazdığım hiçbir şey doğru değildir tamamen kendi kişisel düşüncelerimdir."


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)