Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Kuba STR 250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #2181
    cenkito - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Ocak 2010
    Şehir
    Adana/Çukurova - Muğla/Fethiye
    Motosikleti
    MONDİAL X-TREME MAXX 200
    Alıntı Montana35 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sanırım siz de eskiden bu motora sahipdiniz Cem bey eski sayfalarda baya mesajınızı okumuştum. Sormak istediğim şu anda sadece 14 tane var satışta. Bu sarı amartisörlü ve jantlı olanlara mı yönelmeliyim yoksa onu kafaya takmadan hangisi olursa almalımıyım ? Sizin öneriniz nedir yeni model ve eski model arasında sadece ters düz amortisör farkı mı vardır ?

    Birde bazı motorlar çekme belgeli plakasız. Yeniden plaka çıkartmak ne kadara mal oluyor bilgi verirseniz sevinirim.
    öncelikle cekme belgeliler hakkınd hiç bilgim yok,

    benim ilk sahibi oldugum motor mondial x treme max dı ve halende onu kullanıyorum,

    str almadım ama arkadaslarımda vardı.

    ön düzen ters amortisör standart masaya göre birazdaha iyi yol tutus saglar.

    ama bence en önemli farkı kalın oldugundan daha saglam olması,

    en azından ben o sekil düşünüyorum

    2. el nispeten ucuz bir motor alacagınızdan ben ce en önemlisi yurur aksamı ve motoru sorunsuz

    temiz bir tane bulmanız yönünde olmalı, masraf acmaması yonunden.

    tabi aynı kriterlerde sarı ters masa bulabilirseniz daha iyi bence.

    eski modelle yeni arasında tek fark sizinde dediğiniz gibi ön düzen amortisör farkı idi.

    motor blokları yada geri kalan hersey aynı idi
    Adım CEM
    MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
    Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2182

    Üyelik
    01 Temmuz 2015
    Teşekkürler Cem bey.
    Plaka ne kadara çıkıyor bilen yok mu ?
    Yok mu STR 250 hakkında daha fazla bilgi verecek ? Artık bu motoru kullanan hiç yok mu arkadaşlar ? Mesela ilandakilerden hangilerine yönelmeliyim yardımcı olursanız sevinirim...

  3. #2183

    Üyelik
    04 Temmuz 2013

    salcano 250

    kubanın arka kaliper sıkıntısı acaba salcanoda da var mıdır bir bilginiz var mı? bundan önce çok çinli cross kullandım sonuncusu xtreme maxtı ve gerçekten ben böyle güzel sağlam motor görmedim (parasına göre) sadece 150cc yetmiyor açıkcası motora umarım bu su soğutmalısı iyidir herneyse konumuza gelecek olursak cenkito salcanoyu biliyor musun nasıldır sıkıntıları kronik problemleri nedir filan? bakımla değilde özellikle şurasına dikkat etmem gereken yeri neresi mesela?

  4. #2184

    Üyelik
    28 Ağustos 2012
    Merhaba Arkadaşlar.

    İstanbul trafiği ve saçma sapan trafik cezalarından bıktım...2014 Toyota Corolla aracımı satmaya karar verdim...İstanbul otomobil ile çekilmiyor...Bu yüzden Erzurum memleketim için sıfır olarak satın aldığım ve sadece bir yaz kullandığım henüz 1.900 kilometredeki Str 250 motorumu Erzurum Oltu ilçesinden kullanarak istanbula getirmeye kesin karar verdim.

    Motorumun çalışması ve ayarları saat gibi tıkır tıkır çalışıyor...Çok titizde kullandığım için uzunyolda motoruma güveniyorum.

    Fakat bu uzun yolda acil olumsuz durumlar için yanıma neler almam gerekiyor...Benzin olarak Str bir depo yakıt ile 60-70 sabit hızlarda kaç kilometre gidiyor...Yanıma ne kadar litre yedek benzin almam gerekiyor ?

    Ehliyetim yok...Erzurum'da yaklaşık 1 sene kaldığı içinde Muayeneside geçmiş durumda...Sadece Trafik sigortasını yaptırıp yola çıkmayı düşünüyorum...Hgs için hangi kartı almam lazım ?

    Motorumun Lastikleri iyi durumda...Ayarları ve Çalışması saat gibi...Yağını yeni koymuş ve hiç kullanmamıştım 1 yıl bu yağ bekledi sizce yağı değiştirmelimiyim...Son olarak zincir çok az olmak üzere az uzamış bunu hem gözle hemde sürüşte vites atıp gaz verirken anlıyorum bu zincir yolda sorun olur mu arkadaşlar ?

    Yolda 60-70 sabit hızı geçmeyeceğim hava soğutmalı olduğu için motor şişmesin diye...Arada 80-90-100 olur oda nadir...Yolda her 100-200 kilometrede bir 5 dakka mola vereceğim.

    Yola kesin Eylül veya Ekim aylarında çıkacağım inşallah...Otobüs Tren Kargoya vermeyi asla düşünmüyorum...BANA YANIMA NELERİ ALMAM GEREKECEĞİNİ VE SİZE SORDUĞUM BİRKAÇ SORUMA YANIT VERİR YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM...UZUN YOL TECRÜBESİ OLAN ARKADAŞLAR SİZLERİM TECRÜBELERİNİZE İHTİYACIM VAR ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

  5. #2185
    Vertumnus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Haziran 2013
    Şehir
    İstanbul
    Merhaba arkadaşlar,
    Arka frendeki tutmama olayı nedeniyle 2015 Mayıs ta bakım yaptırırken fren merkezini orjinali ile değiştirmiştim ama dün itibari ile yine aynı şekilde tutmamaya başladı. Hatırladığım kadarıyla önceki sayfaların birinde hidrolik tankının ufak olmasından kaynaklı denmişti ve çözüm olarak ya çıkma japon fren merkezi ya da farklı bir hidrolik tankı takılması önerilmişti(orjinal merkez 150 lira olmuş).

    Bugün sirkecideki motorcuları gezip parça sorarken bir dükkandaki genç arkadaşımız bu durumu tavsiye etmediğini, daha öncede bu şekilde gelip alanlar olduğunu ve parçayı yerine uyduramadıklarını söyledi. Siz ne önerirsiniz? Başka bir dükkanda sorduğumda ise parçanın olduğunu ve takılabileceğini söylediler, fiyatı da 50 liraymış.

    Forumdaki bir arkadaş şu altta resmi bulunan parça ile sorunu çözdüğünü söylemiş, bu şekilde değişiklik yapan var mı?



    internette uygun fiyata buldum. Bu iş görür mü sizce?
    http://www.bizimmotor.com/bisan-terr...a-fren-pompasi

  6. #2186

    Üyelik
    28 Şubat 2016
    Şehir
    Ankara
    Arkadaşlar Merhaba, Şu anda Ankarada satışta olan bir str 250yi almak istiyorum ancak motorsiklete ait evrak yok plaka ve ruhsatta yok. Motorsikletin sahibi dağ evinde ava giderken kullandığını söylüyor ve şehir içinde kullanmıyor. Motorsikleti Sakarya'dan 2. el almış ve satan vatandaştan evrakları istememiş motorsiklete binip gelmiş. Elimizde şase numarası var biz sakaryadaki ilk sahibi olan adama nasıl ulaşabliriz? Forumdan bulunabilir mi? veya şase üzerinden fabrika ile çözülebilir mi? Ya da şuan motorsikleti satan adam "çekme belgesi filan vardı onda"gibi bir şeyler söylüyor. Motor fiyat ve durumu olarak kafama yattı ancak şehir içinde yaşadığım için,motoru doğaya evimden süreceğim; plakasız ruhsatsız dolayısıyla evraksız kullanmak istemiyorum. Nasıl çözebiliriz? Önerisi olan varsa çok memnun olurum.
    Belki motorsikleti tanıyan olur diye sakaryadan 2013 model str 250(satın alındığında bu renkmiş);
    http://img506.yukle.tc/image.php?id=...-29_152108.png
    herkese iyi forumlar..[IMG][/IMG]

  7. #2187

    Üyelik
    28 Temmuz 2015
    Şehir
    kütahya
    Motosikleti
    kuba xr 125 plus
    Selamin arkadaslar str 250 almis bulunuyorum daha 2 gun oldu alali ama onceden beri mesajlarinizi okuyordum insallah kazasiz belasiz surusler hepinize bizim burada cross yarislari oluyor sizlerede burdan davetyeyi gonderecegimmm
    cenkito bunu beğendi.

  8. #2188

    Üyelik
    13 Kasım 2015
    Şehir
    Philippines
    Motosikleti
    DavidmipAJ
    merhaba arkadaslar yamaha xt125r ve kuba str250 arasında kaldım. japon olsun bizden olsun mu demeliyim kuba str ile mi devam etmeliyim. açıkçası 125cc olması birazcık geri adım attırıyor bana str250 nin de görüşünüşne hasta kaldım gerek selesi gerek duruşu şuana kadar gördüğüm en asil çinli kross sanırım yardımınızı bekliyorum. teşekkürler.

  9. #2189

    Üyelik
    10 Mart 2016
    Şehir
    Ankara
    Alıntı stupid adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    merhaba arkadaslar yamaha xt125r ve kuba str250 arasında kaldım. japon olsun bizden olsun mu demeliyim kuba str ile mi devam etmeliyim. açıkçası 125cc olması birazcık geri adım attırıyor bana str250 nin de görüşünüşne hasta kaldım gerek selesi gerek duruşu şuana kadar gördüğüm en asil çinli kross sanırım yardımınızı bekliyorum. teşekkürler.
    Kuba STR250, CR1, Pars vs. birçok modeli parça kalitesi olarak Çinli'nin üst segmentinde yer alıyor.İlk yıllarında böyle modelleri yoktu marka kendini büyütmeyi ve kaliteyi iyi biliyor. Tabiki yamaha xt125'i kötülemiyorum ama kıyaslamaya girdiğinde görünüş ve cc olarak değerler belli bence tercihini STR250'den yana kullan.

  10. #2190
    braveman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ağustos 2014
    Motosikleti
    Yaza doğru...
    STR 250 al dostum emin ol daha memnun kalacaksın

  11. #2191

    Üyelik
    11 Haziran 2016
    str250 nin orjinal aküsü kaç amper
    koca forumda kimse bu soruya cevap vermemiş

  12. #2192

    Üyelik
    10 Mart 2016
    Alıntı berkin88 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    str250 nin orjinal aküsü kaç amper
    koca forumda kimse bu soruya cevap vermemiş
    :D Servisi ara dostum bende görünce baktım bulamadım

  13. #2193

    Üyelik
    11 Haziran 2016
    serviste bilmiyor desem :D

  14. #2194

    Üyelik
    10 Mart 2016
    Şehir
    Ankara
    Alıntı berkin88 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    serviste bilmiyor desem :D
    Servis nasıl bilmiyor öyle saçmalık mı olur :D Kuba merkezi ara öğren gaziantep fabrikayı onlarda bilmiyorsa motoru yak :D

  15. #2195

    Üyelik
    10 Mart 2016
    Şehir
    Mersin
    Motosikleti
    Kuba Superlight
    Alıntı berkin88 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    serviste bilmiyor desem :D
    Gittiğin servis uğraşmamıştır zaten bu model kubanın klasik serisinden farklı olduğu için tüm servisler anlamıyordu başka bi servise uğra onlar ile görüş

  16. #2196
    Adil Alpakın - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Ağustos 2016
    Şehir
    Kadıköy
    Motosikleti
    Kuba STR250
    İstanbulda yaşayan bir İzmirliden herkese selamlar. Motor almak istiyorum. Kuba STR250 almak istiyorum. Boyutlarıyla ve gücüyle kendini ispatlamış bir motor olduğunu gördüm. Sorum şudur: Şu n bu motoru sıfır bulamıyorum. 2.ellerede fazla güvenemiyorum. STR250 ile aynı boyutlarda ve aynı beygir cc de önerebileceğiniz bir motor varmıdır. Salcano yükseklik ve dingil arası mesafe olarak str250den çok daha ufak bir motor ha keza mondial xtreme maxxde öyle. Alternatifim ne olabilir?

  17. #2197
    cenkito - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Ocak 2010
    Şehir
    Adana/Çukurova - Muğla/Fethiye
    Motosikleti
    MONDİAL X-TREME MAXX 200
    Alıntı Adil Alpakın adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İstanbulda yaşayan bir İzmirliden herkese selamlar. Motor almak istiyorum. Kuba STR250 almak istiyorum. Boyutlarıyla ve gücüyle kendini ispatlamış bir motor olduğunu gördüm. Sorum şudur: Şu n bu motoru sıfır bulamıyorum. 2.ellerede fazla güvenemiyorum. STR250 ile aynı boyutlarda ve aynı beygir cc de önerebileceğiniz bir motor varmıdır. Salcano yükseklik ve dingil arası mesafe olarak str250den çok daha ufak bir motor ha keza mondial xtreme maxxde öyle. Alternatifim ne olabilir?
    Sen yazılan ölçülere bakma salcano birebir str ile aynı. Maxx da seni uzmez bunu da bil
    2012 den beri max kullanıyorum ben.
    Adım CEM
    MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
    Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz

  18. #2198
    Adil Alpakın - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Ağustos 2016
    Şehir
    Kadıköy
    Motosikleti
    Kuba STR250
    Çok teşekkür ederim. Ankarada temiz bir STR250 buldum. çarşamba bakmaya gidiyorum. Tavsiyeniz aklımda. teşekkürler tekrar.

  19. #2199

    Üyelik
    20 Eylül 2013
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Benelli TNT 250
    Alıntı Adil Alpakın adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çok teşekkür ederim. Ankarada temiz bir STR250 buldum. çarşamba bakmaya gidiyorum. Tavsiyeniz aklımda. teşekkürler tekrar.
    STR 250 tutulan ama kimsenin bulamadığı alanın satmadığı model Benim gözümde efsane sayılır bu motor :D Fotoğraf atmayıda unutma yedek parça konusunda sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum.

  20. #2200
    Adil Alpakın - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Ağustos 2016
    Şehir
    Kadıköy
    Motosikleti
    Kuba STR250
    Tamamdır ilk işim kullanmayı öğrenip ardından fotograf ve video paylaşmak olacak. Bu arada mesleğim video üzerine uzun yıllar spor kameramanlığı yaptım. Araba ve motor çekimleri konusunda deneyimliyim =)


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)