Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
21. sayfa BirinciBirinci ... 11192021222331 ... SonuncuSonuncu

Mondial MR 250 Destro Kullanıcıları

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #401
    muratalagoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Haziran 2009
    Motosikleti
    CBR 600 RR
    5250 ye şamda kayısı bence bu alet illaki ufak tefek sorunları olucaktır


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #402
    overcloud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mayıs 2010
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    XL650V Transalp
    radyatör borularında farkedilmeyecek kadar küçük bir çatlak yada iğne ucu kadar bir delik vardır.. yada antifriz/su oranı iyi ayarlanmadığı için aşırı ısınıp kaynayan suyu tahliye ediyordur alet.

    bunlar basit şeyler bence fazla kafaya takıp motoru kötülemeye değmez. herkezin başına gelebilir.

    radyatördeki sıvıyı tahliye edip su/antifiriz oranını düzgünce ayarlayıp tekrar doldurun derim ben.
    the evil that men do - cbr 125r 7500km - ninja 250r (tabiki yeşil) 25000km - transalp ile yollarda

  3. #403

    Üyelik
    17 Kasım 2010
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    mondial mr250 destro
    Alıntı fat280 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Devilsea kardeşim motorun yakıt yakma durumu nasıl az mı yoksa çok mu yakıyor değer verebilirmisin?
    kardeş şöyle söyliyim bir tepo benzinle yaklaşık olarak 415 km yok yaptım

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:07 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:03 ----------

    Alıntı overcloud adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    radyatör borularında farkedilmeyecek kadar küçük bir çatlak yada iğne ucu kadar bir delik vardır.. yada antifriz/su oranı iyi ayarlanmadığı için aşırı ısınıp kaynayan suyu tahliye ediyordur alet.

    bunlar basit şeyler bence fazla kafaya takıp motoru kötülemeye değmez. herkezin başına gelebilir.

    radyatördeki sıvıyı tahliye edip su/antifiriz oranını düzgünce ayarlayıp tekrar doldurun derim ben.


    doğru söylüyorsun antifiriz borusunun kapağında iğne ucu kadar bi hava deliği var servise götürdüm ordan çıkmıştır dendi.haralet yaptırmışsın dedi ama anlamadığım haralet yaptıysa neden haralet lambası yanmadı???

  4. #404

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Rahatsız edici herhangi bir titreşim var mı motorda ? Bir de hızlanması, frenlemesi, genel performansı nasıl ? Daha önce başka motor kullandıysan onunla kıyaslayabilir misin ?

  5. #405
    NoVaRiX - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mayıs 2006
    Şehir
    Istanbul, Tekirdağ
    Alıntı devilsea adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    haklısın ama şuda var birazda şans işi dört dörtlük bi mal yoktur markası ne olursa olsun muhakkak ilk aldığında olmasa bile ilerde bi arıza verir önemli olan arızayı telafi etmek gibi eğer yanılıyorsam söyleyin

    teşekkür ederim pitoresk35 arkadaşım inşallah üzmezler bende öyle umuyorum
    zaten italyan, alman yada japon markalarını çinlilerden ayıranda bu.. işini 'şansa' bırakmamak. yani bir Ducati yada Yamaha yada BMW farketmez, piyasaya daha yeni sürdükleri bir makinayı bundan önceki süreçte defalarca test eder, en ufak bir aksaklığını bile giderir. eğer buna rağmen bir sorun çıktıysada hiç tereddütsüz bunu çözümler ve müşteriden özür diler, arkasında durur! MARKA olabilmek aslında budur, işini şansa bırakmamaktır!

    ileriki süreçte tabiiki, her mal arıza çıkarabilir. ama daha 1000km'yi doldurmamış bir makinanın böyle ciddi bir problem çıkarması hiçbir koşulda kabul edilemez.

    Mondial, bir şekilde kabuk değiştirdiğini iddia ediyor ve "ben çıtayı yükselteceğim" diyor. Ama eğer bu ve bunun gibi problemler çıkacaksa yeni modellerde, Mondial'in işi çok zor demektir. Çünkü şirketin amacı öncelikle "dandik çin malı" imajını silmek olmalı, sonrasında gerisi zaten gelecektir. Yani müşteri poposunu o seleye rahatça, "acaba yolda problem çıkarmı?" diye düşünmeden koyabilmelidir..

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:52 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:43 ----------

    Alıntı MotoGT adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bence motoru kullanan arkadaş fazla zorladı. Rodaj döneminde olan bir makinayı yüksek devirlerde kullanmamak lazım. Rodaj döneminde zorlarsanız her makina sorun çıkartır. Sesi beklediğimden güzel. Makinede mondialin eski modellerine göre kaliteli olduğu belli. Bence bi süre sonra bu model tutar diye düşünüyorum. 0 Cbr alacağıma bunu alırım
    Rodaj, motor bloğundaki parçaların birbirine alışma sürecidir. Harici aksamla hiç alakası yoktur. Yani soğutma sistemi rodajda da aynıdır, 10.000km sonrada aynıdır. Dolayısıyla radyatöre giden hortumlarda çatlak olması (yada dahada kötüsü oluşması) rodaj ile tamamen alakasızdır.

    Ve kullanıcı arkadaşımız belirtmiş. Hararet lambası yanmadı demiş. Yani ortada hararetten farklı birşeyler var. Velevki makina hararet yaptı, lamba niye yanmadı? Hadi onu geçtik, hararet yapan her makina içerideki sıcak buharı antifrizle birlikte 'hortumlardan' mı tahliye ediyor?

    Bir türk şirketinin en azından kendi ülkesinde tercih edilebilir olmasını ve hatta Honda, Vespa, Suzuki gibi devlerle aynı kefeye konabilmesini bende en az sizin kadar isterim. Ama bu, böyle büyük ve ciddi sıkıntılar yaratabilecek problemleri görmemezlikten gelerek olmaz. Üstüne gidilmeli, şirkete baskı yapılmalı, gerekirse hukuki zeminde hak aranmalı. Bizler eksiklerini söyleyeceğizki, onlar bir sonraki sefer bunları gidersinler. (En azından normal işletme anlayışı bu şekilde olmalıdır)

    O yüzden kimse bana kızmasın, amacım mondial'e b*k atmak değil. Sadece buradaki birçok kişide gördüğüm "olur abi öyle şeyler, normal bunlar" anlayışını kabul edemiyorum. Hiçte normal şeyler değil bunlar beyler. Kabul etsenizde, etmesenizde!
    ~ Bütün mesele yolda olmak... ~

  6. #406

    Üyelik
    17 Kasım 2010
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    mondial mr250 destro
    Alıntı Seko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Rahatsız edici herhangi bir titreşim var mı motorda ? Bir de hızlanması, frenlemesi, genel performansı nasıl ? Daha önce başka motor kullandıysan onunla kıyaslayabilir misin ?
    rahatsız edici bir titreşim yok motorda

    performansa gelecek olursak kalkışı gayet seri fren ise kullanıcıya bağlı bana göre normal desem bilmem ne anlarsın :D

    bundan önce 150zat vardı ama bi kaç kere yamaha nın 125 lik motorunu kullandım ona göre performans konusunda gayet iyi.

    NoVaRiX arkadaşım düşüncelerin için teşekkür ederim resimlere baktıysan sana bi soru sormak isterim antifiriz deposunun kapağında iğne ucu geişliğinde bi delik var ve servisi götürdüğümde orayı söyle söyledi ve motor haralet yaparsa ordan antifirizi atarmı??

  7. #407
    ARBETUS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Mart 2006
    Şehir
    Gebze\Kocaeli
    Motosikleti
    '93 Kawasaki EN 500 Vulcan
    Destro

    Bu makinanın orijini bu sanırım. Çin, ABD melezi bir alet. Bence şu an sadece 1 kişinin yaşadığı problemden ötürü eski defterleri kurcalamanın bir manası yok. Daha çok erken sorunun ne olduğu neyden kaynaklandığı bile belli değil. benim bundan 1 sene evvel 99 model er5 im vardı. devirdaim kapağının altından su kaçırıyordu. Ben de yedek depoya su koyuyordum. sonra akma kesildi yedek depodaki su sabitlendi. Ben motoru kullanmaya devam ettim hararet müşürüm var fanım var nasılsa diye biniyordum. Sonra bir akşam farkettim ki radyatör buz gibi ama motora el değmiyor. radyatör çıkış hortumunu söktüm baktım ki su yok motorda. sonra düşündüm hararet müşürü mü bozuk diye? Sonra oturup iyicene araştırdığımda anladım ki sistem hava yapmış su dolaşamamış dolayısıyla termostata su çıkamadığı için ne fan müşürüne su gitmiş ne de hararet müşürüne su gitmiş. Sistemi tamamen söktüğümde ise işler iyicene çığrıundan çıkmıştı. santrifürj keçesi yırtılmıştı. Sanki Çamaşır makinasının su pompasını söküyordum her taraf kireç içindeydi. Eski sahibi antifriz koymadan direk şebeke suyuyla doldurmuş sistemi o da kireç ve korozyona sebep olmuştu. Bu su tahliyesi sorunu yaşayan arkadaş servise ısrar edip sistemin sıvısını yeniletmeli ve havasını aldırtmalı. Çünkü bu sitede bu makinanın regal adıyla ABD de 3000 usd civarında satışa sunulduğuna dair haber topici açılmıştı. yani Mondial üretici firmayı da değiştirdi. Ben şahsen 2007 model VN900 ün selesine otururkende şüphe duyuyorum bi sorun çıkarsa parça bulabilir miyim diye?


    Bu da Service Manual Bakmak incelemek isteyenler için. linkin üstüne sağ tıklayıp hedefi farklı kaydeti seçerek indirebilirsiniz..

    Sağlıcakla.
    '04 Yamaha Nuovo - '56 BMW R25 - '06 Mondial 250 MCT - '94 BMW F650 - '99 Kawasaki ER 5 - '06 Bisan Roadstar 250 - '97 Kawasaki VN800 - '08 Suzuki VL 800 Intruder - '04 Suzuki VL 800 Voluisa - '01 Honda XL 650 V Transalp -'00 BMW F 650 GS

  8. #408
    acemi60 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Ekim 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha X-City 250
    Soğutma sisteminde görülen sıvı fışkırması olayı bana göre motorun hararet yapmasından başka birşey değil. Arabamla başıma geldi bu olay. Termostat kilitlenmesi nedeniyle araba hararet yaptı. Yedek su kabından su ve buhar fışkırmaya başlayınca olayı farkettim.
    Daha yeni olan bir motosiklette bu durumun yaşanması ise hayra alamet değil. Eğer arkadaş rodaj döneminde yapılmaması gereken bir şekilde motoru sıkıştırmamışsa tabii.
    Burada asıl önemli olan Mondial servisinin bu sorunu garanti kapsamında ve düzgün bir şekilde halletmesi.
    İyi sürüşler...

  9. #409
    inzell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ekim 2010
    350 KM'lerdeyken 8.000 devirden bahsediliyor.
    www.motorumla.net

  10. #410

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Bakın Johnny Pag kullanma kılavuzunda ne diyor :

    During the first 600 miles, avoid full throttle and never labor the engine. The rotating speed of the engine should be restricted to no more than 4000 rpm’s.

    Türkçesi, ilk 600 mil yani yaklaşık 1000 km boyunca motoru tam gaz yapmayın ve 4000 devir/dak 'yı geçirmeyin.

  11. #411
    MotoGT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Şubat 2010
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Dominar D400 [2024]
    Bazı arkadaşlar su soğutmasının taşmasınıı anormal bulmuşlar rodajın ne olduğunu ben de biliyorum ama hangi motor olursa olur sıkıştırırsanız heleki rodaj dönemide patlak çatlak verecektir. birisi de ahkam kesmiş rodajın motor parçalarının birbirine alışmasıdır diye. bilmiyor sanırım su soğutmasının motoru soğuttuğunu taşmışsa motor haddinden fazla devirli kullanılmıştır. rodajda 8000 devirlerde hızı 120 kmye çıkarmak Bu sebepten yararlananlar çamur atmasını çok seviyor sanırım. Daha durun bakalım yeni kullanılmaya başlanıldı.
    2009 Honda Cbr 125r -> 2006 As 200 Gy -> 2010 S&T GT 250R -> 2012 150 MCX RoadRacer -> 2013 Kuba XCG 150 -> 2017 Pulsar RS 200 -> 2024 Dominar D 400

  12. #412

    Üyelik
    17 Kasım 2010
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    mondial mr250 destro
    Alıntı Seko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bakın Johnny Pag kullanma kılavuzunda ne diyor :

    During the first 600 miles, avoid full throttle and never labor the engine. The rotating speed of the engine should be restricted to no more than 4000 rpm’s.

    Türkçesi, ilk 600 mil yani yaklaşık 1000 km boyunca motoru tam gaz yapmayın ve 4000 devir/dak 'yı geçirmeyin.
    tamam arkadaşım o zaman sana şöyle bi soru soracam motoru sana vereyim sen kullan bakalım 4000 d/d da kullana bilecekmisin. motor daha 1. viteste 20 km/h da 6000 d/d yı görüyor 2. viteste 60 km/h da 6000 d/d da görüyor. gerisini sen hesapla istersen herkes diyor rotajında kullanın rotajında kullanın diye. kitapçığında bile ilk 800km de 5000 d/d daha sonra da 7000 d/d da kullanım diyor ama e5 de normal hıza ulaşman için 4. vitese atman gerekiyor bilmem anlatabildim mi ?

  13. #413
    inzell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ekim 2010
    Stabil bir motor istiyorsan bu kurala uyacaksın.
    www.motorumla.net

  14. #414

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Devilsea valla detayını bilemem, nasıl diyorsa öyle kullanmak lazım. İlk 1000 km sıkacaksın dişini yavaş yavaş gideceksin. Bak bizimkiler yine insaflı davranıp 5000 devir/dak demişler.

  15. #415

    Üyelik
    17 Kasım 2010
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    mondial mr250 destro
    Alıntı Seko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Devilsea valla detayını bilemem, nasıl diyorsa öyle kullanmak lazım. İlk 1000 km sıkacaksın dişini yavaş yavaş gideceksin. Bak bizimkiler yine insaflı davranıp 5000 devir/dak demişler.
    deniyelim o zaman bakalım ne olcak

  16. #416

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Sonuç olarak su atma problemini saymazsak memnun musun yaptığın alışverişten ? Tavsiye eder misin motoru ?

  17. #417

    Üyelik
    30 Mayıs 2009
    Şehir
    Üsküdar
    Rodajda olsun olmasın motor ısısını üzerinden atmakla yükümlü radyatör ısıyı atmak için yetersiz kaldığında hararet müşürü devreye girer ve fanı açar.Hararet müşürü yanmadıysa müşür arızalı oldugundan normal kullanım esnasında ısı artışını frenleyemiyor ve hararet tavan yapıyor.Radyatörde sıvı oluduğu ve sıvı tahliyesini sürücü farkedip aracı stop ettirmeden ,fanı aktif hale getirip sogumayı sağladıgı sürece korkmaya gerek yok.Rodajda ısı 90 derecelere gelip fanı açtırmayacağız diyede birşey yok,heleki rodajda illaki fan açılacak üstüne birde rodajdayız diye aşırı yavaş gidersek fan zaten full açılacaktır.Hararet müşürü arızalı.Zaten sıvı tahliyesi bir önlem.

  18. #418

    Üyelik
    24 Kasım 2010
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    suzuki burgman AN 400 k6
    aslında motorun tipi güzel ama ilerde sorun yaşamamanı temenni ederim
    ne toyotası lan benim babam adam gibi adam:salut:

  19. #419
    korsanxxx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Mart 2010
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    Çeşitli motorlardan sonra Gölgeyele Titanic 20
    arkadaşlar ben bu motoru almayı düşünüyorum fakat şüphelerim var acaba önerirmisiniz?
    yoksa buna 5200 vermek yerine
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...29346331/detay

    bunumu alsam
    insan su gibi olmalıdır konduğu kabın şeklini almalı gittiği heryere istediği şekli verebilmeli B.T.

  20. #420

    Üyelik
    24 Kasım 2010
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    suzuki burgman AN 400 k6
    Alıntı korsanxxx adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar ben bu motoru almayı düşünüyorum fakat şüphelerim var acaba önerirmisiniz?
    yoksa buna 5200 vermek yerine
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...29346331/detay

    bunumu alsam
    ben 12 yaşındaki bu motora para vermek pek akıllıca sayılmaz mr 250 daha iyi en azından ikş sene garantisi var yedek parçası var pegasus a bir şey olsa yedek parçasınıda bulamazsın
    ne toyotası lan benim babam adam gibi adam:salut:


    REKLAM ALANI
21. sayfa BirinciBirinci ... 11192021222331 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler