Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Ramzey 250cc Chopper Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1841
    Amca35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Ağustos 2010
    Şehir
    İZMİR / ANTALYA
    Motosikleti
    Ramzey QM250 Chopper / Kawasaki VN800 Vulcan
    Alıntı 7g24s adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar bu sayfalara ilk yazmaya başladığımda motorumun fotoğraflarını paylaşmıştım. Meğer birisi buradan fotoğrafları alıp sahibinden.com'a ilan vermiş. Dikili'den motoru satışa çıkarmış. Fiyatı da 599 TL!!!

    Bu sıra paraya sıkıştım. Motorumu bugün satmaya karar verdim ve bugün fotoğraflarını çekip ilana koydum. Az önce Zonguldak'tan bir arkadaş aradı. Bundan 5 gün önce motoru satın almak için banka havalesi yaptığını, satan şahsın motoru Zonguldak'a göndereceğine dair söz verdiğini, havale geçtikten sonra birkaç gündür telefonunu açmadığını söyledi. Şahsı tanıyıp tanımadığımı sordu ve yarın savcılığa başvurup hukuki işlem yaptıracağını söyledi.

    Bu fiyata böyle motor olmaz. Noter yok, ruhsat yok vs vs. Satın alma işinin hiçbir mantıklı yanı yok ama olan olmuş.

    Bu olaydan bir ders aldım. Bundan sonra koyacağım fotoğraflarda plakayı mutlaka gizleyeceğim. Ne olur ne olmaz. Sizin de aklınızda bulunsun.
    Ooooo Emrecim geçmiş olsun.Vaybeee memleketin desene çivisi çıkmışta çekiç bulup çakacak kimse kalmamış.Bu uyarın için teşekkürler plaka okunan tüm resimlerimi sosyal paylaşım sitelerinden hemen kaldırıyorum.Motorumuzun sıfırı şuan 4200-5000 TL arası o fiyata şimdi bisiklet bile yok vay beee motoru görmeden incelemeden tafikten sorgulamadan vergi dairesinden araştırmadan ruhsata bakmadan para havale mi yapılırmış.Buda o satın alanın cahilliğinden
    Dünya'da İki Şey Paylaşıldıkça BÜYÜR;
    BİLGİ ve SEVGİ


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #1842
    7g24s - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Şubat 2011
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Mondial Jetmax 250
    Abi cahillik mi diyeyim yoksa uyanıklık mı bilemiyorum. Bazı ilanlarda görüyorum, ruhsatsız satışı yapılacaktır diye yazıyor. Ya icralık ya da çalıntı. 20000 liralık motoru 7-8 bin liraya satıyorlar. Eğer çalıntıysa alan da bu işe ortak oluyor. Bile bile de 2-3 bin liralık mala 600 lira vermek bu işe ortak olmak anlamına gelir.

    İlgilenenlere motorumun ilanı burada http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...99091684/detay

  3. #1843

    Üyelik
    01 Ağustos 2012
    Şehir
    İZMİR
    Motosikleti
    QM250
    hayırlısı olsun.gülsem mi ağlasammı anlayamadım.ya bu insanlar hala akıllanmıyor mu..konu ile alakası yok ama o arkada çanta koyulabilen sırt dayanağından nerede buluruz..

  4. #1844
    7g24s - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Şubat 2011
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Mondial Jetmax 250
    Demirci bir abimiz var çalıştığım yerde. Sağ olsun O yardımcı oldu bana. Hazır satılanlar da var, İnternet'te görmüştüm ancak daha ekonomik ve işlevsel oldu benim için.

  5. #1845
    EmreBasaran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ekim 2012
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Ramzey QM 250
    Merhabalar, hem foruma hem de qm 250 kullanan aileye yeni katıldım. İzmir'de servis arayan arkadaşlar Bayraklıda Yakup usta var, isteyenlere adresi tarif edebilir ya da ustanın numarasını verebilirim. Gelelim benim soruma; 2. el aldığım qm 250 min sissy bar arka kapağı yok, İzmirde kapağı temin edebileceğim bir yer var mıdır? Ve ya alternatif kapak bulabilirmiyim? Motora cam taktıranınız oldu mu? (Olduysa tercih ettiğiniz marka nedir? ve fotoğraf koyabilirmisiniz?) Bazı arkadaşlar egzozu kestirmekten bahsetmişler, bunun vizede sıkıntısı olmuyor mu?

  6. #1846
    Naci63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Aralık 2005
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    BMW F800GS, TRIPLE BLACK
    Hepinizin Kurban ve Cumhuriyet bayramları kutlu olsun. Kazasız sürüşler dilerim. Selamlar.

    EmreBasaran motorunuz hayırlı olsun. Hoş geldiniz.
    2012 Bmw F800gs; 2016 Mondial RX3i (2016-18); 2003 Bmw R 1150R (2009-17); 2006 Honda Shadow VT 750 C (2009-10); 2006 Ramzey QM 250 Cruiser (2006-10); 2006 Ramzey QM 200 Enduro (2006-9); 1990 350 cc çift silindir Jawa (1990-93); 1979 vitessiz Puch (1979+).

  7. #1847
    Beycivan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Eylül 2007
    Şehir
    Bandırma-Balıkesir
    Motosikleti
    Honda Cbr 1100XX
    BÜTÜN MOTORCU ARKADAŞLARIMIN MÜBAREK KURBAN BAYRAMINI YÜREKTEN KUTLUYORUM. Arkadaşlar bir süredir işyerimindeki süren değişiklikler nedeni ile foruma katılamıyorum. Uzak yakın demeden telefonla arayan soran kardeşlerime çok teşekür eder kazasız belasız bayram tatili dilerim. Naci abi sizide selamlarım. Emre kardeşim motorun egsozunu kesmek akıllıca bir iş değil motora hem kısa hem uzun zamanda verdiği zararları zaman zaman burda yazdık. Etraftan küfür toplamaktan başka birşeye yaramaz. Ancak büyük cc motorların egsoz sesleri kendi orjinal halinde tok ve sert çıktığı için motorunda büyüklüğü göz önüne alındığında insanlar tarafından pek yadırganacak bir durum oluşturmuyor. Benim ramzeyimde cam vardı kendim alıp taktım ancak sattığım için şu an markasını hatırlayamıyorum. Çok faydasını görürsün. Herkese tekrar selamlar

  8. #1848
    EmreBasaran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ekim 2012
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Ramzey QM 250
    Hoşbuldum merhabalar, Beycivan abi cevabın için teşekkür ederim peki açık hava filtresi taktırmamın bir yararını görürmüyüm? Birde fiyat/performans aralığı el yakmayacak ön ve arka lastik öneriniz var mı? Ayrıca motorun sağ kumandasını yeni değiştirdim fakat usta, sis farlarını farlara bağlamış bu durumda bir yanlışlık var mı? Ayrıyetten bir anahtar alıp sis farları açıp kapamak için kullanmalımıyım yoksa sisler sadece parklarda mı yanıyor bilgilendirirseniz sevinirim. İyi forumlar dilerim.
    Live to ride, ride to live.

  9. #1849
    emokaan82 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Şubat 2010
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    RAMZEY QM 250 CRUISER
    Ben de epeydir giremiyordum, herkese selamlar. Benim motor çok sık buji yakmaya başladı. Sıfır almıştım 2 sene kullandım hiç yaşamadım bu sorunu, buji değiştirdim birkaç ay önce çalışmamıştı, buji değisince çalıştı, zaten kronik sorun galiba. haftasonları kullanabaliyiorum sadece. iki haftasonu bindim yine yaktı, sonra 1-2 haftada yine yaktı. servise götüremedim neyi vardır diye. Sebebi hakkında araştırma yaptım ama kronit olduğu dısında bişey çıkaramadım.

    Neden çok sık buji yakmaya başlamıştır acaba ve çözümü nedir?

  10. #1850
    EmreBasaran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ekim 2012
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Ramzey QM 250
    Emokaan arkadaşım merhaba, 2 gün önce yaklaşık 2 ay önce aldığım QM 250 mi garajda çalıştırmak istedim ilkinde değil 2. sinde marş aldı fakat motor sanki hasta gibi zayıf çalışıyordu. 10 metre ilerledim tak diye bir ses geldi. Sonra tekrar 50-60 metre gittim önüme bir araba çıktı biraz yavaşladım aniden stop etti, tek marşta yine çalıştı 50-60 metre gittim gitmedim stop etti birdaha da çalıştıramadım vurdurdum indim koşturdum hopladım zıpladım yok arkadaş çalışmadı. Bujileri daha 1 ay önce değiştirdim 3 haftadır da yatıyo motor. Ara sıra çalıştırıyoruz nedendir nedir bilen var mı? Ayrıca abilerim, kardeşlerim ön ve arka lastiği değiştirmeye karar verdim, bana önerebileceğiniz fiyat ve performans aralığı iyi olan lastik markası nedir?
    Live to ride, ride to live.

  11. #1851
    emokaan82 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Şubat 2010
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    RAMZEY QM 250 CRUISER
    Emre senin motor ikinci eldi herhalde, yoksa sıfır motor 2 ayda buji yakmaz ya. Gerçi arntık QM250 yapmıyo Ramzey galiba, sıfır diye diye alınanlar epeydir beklemiş oluyo, oyüzden beklediği yerde bujiler arıza verebilir tabi. Benim sorunuma benzer bişey seninki de. benimki iki senedir yakmıyodu bir anda haftada bir yakmaya başladı, sorun nedir anlamadım.

  12. #1852
    EmreBasaran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ekim 2012
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Ramzey QM 250
    2. el aldım fakat bende gayet sağlıklı kullanıyodum. Her ne olduysa ustaya götürdükten sonra oldu. Hava-benzin ayarıyla mı oynadı her ne yaptıysa birşeyler olmuş motora. Sorun tam olarak bujiden mi onu da bilmiyorum marşa basıyorum basıyorum tık yok motor almıyor.
    Live to ride, ride to live.

  13. #1853
    Amca35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Ağustos 2010
    Şehir
    İZMİR / ANTALYA
    Motosikleti
    Ramzey QM250 Chopper / Kawasaki VN800 Vulcan
    Herkezin geçmiş bayramları ve cumhuriyet bayramı kutlu olsun. İşlerimn yoğunluğundan uzun zamandır foruma bakamıyordum malüm ilave olarakta model gemi işi gelince yoğunluk iki kat arttı.
    Aramıza yeni katılan arkadaşlarımızada ayrıca hoş geldiniz diyorum.

    Beycivan görüşmiyeli nasılsın? Umarım herşey yolundadır. Beni soracak olursanız çok ciddi sayılabilecek bir kaza atlattım. Kurban bayramından bir hafta öncesi köye bizimkileri günübirlik bir ziyaret edeyim dedim ve iş çıkışından sonra full + full tam korumalarımla giyindikten sonra akşam 20.00 da yola çıktım.Maalesef Menemen yolunda 5-6 mt kala önüme büyük bir köpek çıktı yola fırladı, maalesef 80-90 km süratle köpeğe çarptım ve motor anında sağa devrildi. Ben neredeyse 50 mt sürüklendim, motorda neredeyse 200 mt sürüklendi asfaltda. Arkadan gelen araçlar beni anında fark edince yolu kapattılar ki üzerimden araba geçmesn diye. Çok şükür ne bende nede motorumda tek çizik dahi yok, motor koruma demirinde sürüklendiği için boyası bile zarar görmedi. Toparlandım motora baktım birşey yok yola devam ettim köyde kahvemi içtim sohbetimi yaptım geri eve döndüm.Bizimkilerin haberi yok daha

    Burada çıkarılacak ders; asla üzerinize ucuz standart dışı korumalı mont yada pantolon giymeyiniz.Benim pantolon + mont hem uluslararası standarda uygun hemde sürtünmeye yanmaya ıslanmaya aşınmaya karşı sonderece dayanıklı olmasaydı günlerce acilden çıkamazdım.

    Aldığımız ileri sürüş eğitimleri acil durumlarda yapılması gerekenler konuları hakkında verilen eğitimlerin faydasını gördüm.

    Farına güvenmiyorsan asla gece yola çıkma.Bugün köpek çıkr yarın sa EŞŞEK çıkar

    ---------- Post added at 22:52 ---------- Previous post was at 22:49 ----------

    Ha bu arada motorun maaşşallahı var saatde 130 km gidiyor mübarek
    Dünya'da İki Şey Paylaşıldıkça BÜYÜR;
    BİLGİ ve SEVGİ

  14. #1854
    EmreBasaran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ekim 2012
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Ramzey QM 250
    Amca35 büyük geçmiş olsun kazayı hasarsız atlatmana çok sevindim.
    Live to ride, ride to live.

  15. #1855
    7g24s - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Şubat 2011
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Mondial Jetmax 250
    İhsan abi çok büyük geçmiş olsun. Allah'tan sana bir şey olmamış. Rabbim beterinden korusun.


    Alıntı Amca35 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Herkezin geçmiş bayramları ve cumhuriyet bayramı kutlu olsun. İşlerimn yoğunluğundan uzun zamandır foruma bakamıyordum malüm ilave olarakta model gemi işi gelince yoğunluk iki kat arttı.
    Aramıza yeni katılan arkadaşlarımızada ayrıca hoş geldiniz diyorum.

    Beycivan görüşmiyeli nasılsın? Umarım herşey yolundadır. Beni soracak olursanız çok ciddi sayılabilecek bir kaza atlattım. Kurban bayramından bir hafta öncesi köye bizimkileri günübirlik bir ziyaret edeyim dedim ve iş çıkışından sonra full + full tam korumalarımla giyindikten sonra akşam 20.00 da yola çıktım.Maalesef Menemen yolunda 5-6 mt kala önüme büyük bir köpek çıktı yola fırladı, maalesef 80-90 km süratle köpeğe çarptım ve motor anında sağa devrildi. Ben neredeyse 50 mt sürüklendim, motorda neredeyse 200 mt sürüklendi asfaltda. Arkadan gelen araçlar beni anında fark edince yolu kapattılar ki üzerimden araba geçmesn diye. Çok şükür ne bende nede motorumda tek çizik dahi yok, motor koruma demirinde sürüklendiği için boyası bile zarar görmedi. Toparlandım motora baktım birşey yok yola devam ettim köyde kahvemi içtim sohbetimi yaptım geri eve döndüm.Bizimkilerin haberi yok daha

    Burada çıkarılacak ders; asla üzerinize ucuz standart dışı korumalı mont yada pantolon giymeyiniz.Benim pantolon + mont hem uluslararası standarda uygun hemde sürtünmeye yanmaya ıslanmaya aşınmaya karşı sonderece dayanıklı olmasaydı günlerce acilden çıkamazdım.

    Aldığımız ileri sürüş eğitimleri acil durumlarda yapılması gerekenler konuları hakkında verilen eğitimlerin faydasını gördüm.

    Farına güvenmiyorsan asla gece yola çıkma.Bugün köpek çıkr yarın sa EŞŞEK çıkar

    ---------- Post added at 22:52 ---------- Previous post was at 22:49 ----------

    Ha bu arada motorun maaşşallahı var saatde 130 km gidiyor mübarek

  16. #1856
    Naci63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Aralık 2005
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    BMW F800GS, TRIPLE BLACK
    Amca35 arkadaşım, büyük geçmiş olsun. Allah başka kaza bela vermesin. Çok şükür ki ucuz atlatmışsın. Selamlar.
    2012 Bmw F800gs; 2016 Mondial RX3i (2016-18); 2003 Bmw R 1150R (2009-17); 2006 Honda Shadow VT 750 C (2009-10); 2006 Ramzey QM 250 Cruiser (2006-10); 2006 Ramzey QM 200 Enduro (2006-9); 1990 350 cc çift silindir Jawa (1990-93); 1979 vitessiz Puch (1979+).

  17. #1857
    EmreBasaran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ekim 2012
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Ramzey QM 250
    Naci bey daha önceki sayfalarda Beycivan abinin yazılarını okudum aydınlatmayla ilgili Kanuni Tiger farını öneriyordu piyasada bulmaya çalışıyorum farı. Xenon far uygulaması dışında fardan verim alabileceğim başka bir yol var mı? Sis farlarımda normal ampul takılı fayda etti etmedi değil fakat daha alternatif çözümler varmıdır?
    Live to ride, ride to live.

  18. #1858
    Naci63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Aralık 2005
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    BMW F800GS, TRIPLE BLACK
    Alıntı EmreBasaran adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Naci bey daha önceki sayfalarda Beycivan abinin yazılarını okudum aydınlatmayla ilgili Kanuni Tiger farını öneriyordu piyasada bulmaya çalışıyorum farı. Xenon far uygulaması dışında fardan verim alabileceğim başka bir yol var mı? Sis farlarımda normal ampul takılı fayda etti etmedi değil fakat daha alternatif çözümler varmıdır?
    Maalesef konu hakkında önerebileceğim bir fikrim yok. Kusura bakmayın.
    2012 Bmw F800gs; 2016 Mondial RX3i (2016-18); 2003 Bmw R 1150R (2009-17); 2006 Honda Shadow VT 750 C (2009-10); 2006 Ramzey QM 250 Cruiser (2006-10); 2006 Ramzey QM 200 Enduro (2006-9); 1990 350 cc çift silindir Jawa (1990-93); 1979 vitessiz Puch (1979+).

  19. #1859

    Üyelik
    13 Mayıs 2009
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    ramzey qm 250
    Alıntı Amca35 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Herkezin geçmiş bayramları ve cumhuriyet bayramı kutlu olsun. İşlerimn yoğunluğundan uzun zamandır foruma bakamıyordum malüm ilave olarakta model gemi işi gelince yoğunluk iki kat arttı.
    Aramıza yeni katılan arkadaşlarımızada ayrıca hoş geldiniz diyorum.

    Beycivan görüşmiyeli nasılsın? Umarım herşey yolundadır. Beni soracak olursanız çok ciddi sayılabilecek bir kaza atlattım. Kurban bayramından bir hafta öncesi köye bizimkileri günübirlik bir ziyaret edeyim dedim ve iş çıkışından sonra full + full tam korumalarımla giyindikten sonra akşam 20.00 da yola çıktım.Maalesef Menemen yolunda 5-6 mt kala önüme büyük bir köpek çıktı yola fırladı, maalesef 80-90 km süratle köpeğe çarptım ve motor anında sağa devrildi. Ben neredeyse 50 mt sürüklendim, motorda neredeyse 200 mt sürüklendi asfaltda. Arkadan gelen araçlar beni anında fark edince yolu kapattılar ki üzerimden araba geçmesn diye. Çok şükür ne bende nede motorumda tek çizik dahi yok, motor koruma demirinde sürüklendiği için boyası bile zarar görmedi. Toparlandım motora baktım birşey yok yola devam ettim köyde kahvemi içtim sohbetimi yaptım geri eve döndüm.Bizimkilerin haberi yok daha

    Burada çıkarılacak ders; asla üzerinize ucuz standart dışı korumalı mont yada pantolon giymeyiniz.Benim pantolon + mont hem uluslararası standarda uygun hemde sürtünmeye yanmaya ıslanmaya aşınmaya karşı sonderece dayanıklı olmasaydı günlerce acilden çıkamazdım.

    Aldığımız ileri sürüş eğitimleri acil durumlarda yapılması gerekenler konuları hakkında verilen eğitimlerin faydasını gördüm.

    Farına güvenmiyorsan asla gece yola çıkma.Bugün köpek çıkr yarın sa EŞŞEK çıkar

    ---------- Post added at 22:52 ---------- Previous post was at 22:49 ----------

    Ha bu arada mortorun maaşşallahı var saatde 130 km gidiyor mübarek

    Herkese selamlar çok uzun zamandır foruma giremiyordum çocukdu işti derken zaman geçiyor gerçi arasıra ıhsan abiyle görüşüyoruz bu arada çok geçiyorsun abi verilmiş sadakan varmış.abi bu aradan yeni işlere atıldım arkadaşla beraber lasti jant patlak, araba motor koruma boya koruma klima temizliği akü vs. ve elimden geldiğince motor tamiri yapıyorum. Çok zevkli bir iş motor lastiğide satıyoruz ama sipariş üzerine kaliteli markalar. arkadaşlar bana ulaşmak isterlerse tel 0507 311 63 01 ulaşabilir. Elimden geleni yaparım bu arada motor balans ayarida yakın zamanda basliycaz.terzi kendi söküğünü dikemezmis derlerya kendi motorumda şarj etme sorunu var işlerden bakamadım valla neyse zaman buldukça girmeye devam beycivan, emre kardeşim sizede sevgiler saygılar.

  20. #1860
    EmreBasaran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ekim 2012
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Ramzey QM 250
    Kasap35 merhabalar lastik önerisinde bulunabilirmisin ön lastik 1.10/90-16 arka lastik 130.90/15 "x" marka lastik taktırmak istesem uygun fiyatlı bir lastik ortalama ne kadara gelir işçiliği ile birlikte. Bu konuda yardımcı olabilirmisin?
    Live to ride, ride to live.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)

Bu Konudaki Etiketler