Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Ramzey 250cc Chopper Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1801
    Beycivan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Eylül 2007
    Şehir
    Bandırma-Balıkesir
    Motosikleti
    Honda Cbr 1100XX
    Arkadaşlara bir selam vermek istedim anlaşılan herkes tatil modunda tüm dostlara iyi günler tatiller diliyorum.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #1802

    Üyelik
    23 Temmuz 2010
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    150 zc
    Selam arkadaslar.ihsan merhaba epeydir takipteyim sizi .bende artik bi qm 250 alim diyorum elimdeki motoru dun sattim.ancak temizini nasil bulacagiz izmirde veya kaca bulabiliriz.yardimci olursaniz sevinirim.tesekkur ederim.amca gorusemiyoruz bu aralar.ama ben biraktim o isi artik emeklioldum.
    alpay35--izmir:mrgreen:

  3. #1803
    Beycivan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Eylül 2007
    Şehir
    Bandırma-Balıkesir
    Motosikleti
    Honda Cbr 1100XX
    Cumartesi tatil modundayız arkadaşlar. Ben ajandamda yazılı bazı notları burda girmek istiyorum. Motoruma modifiye çalışmaları yaparken not etmişim. faydalı olabilir.
    1.Mondial zat scooter CDI takınca ateşleme yükseliyor hız artıyor.
    2.Ön dişlinin arkasındaki keçeyi değiştirince titreme epey azalıyor.
    3.ASK marka 5 adet balata 7 adet balata sacı(çember) debriyaj değişiminde viteslerin geçişini çok iyi düzenliyor.
    4.bujilerin kodu kesinlikle NGK CR6HSA veya CR7HSA olmalıdır. iridyumdaki kodu ise NGK CR7HIX
    5.motorun karbüratörü CVK Keihin 003APGI koda sahip.
    6.Yağ seviyesi 1,7 lt bujilerin tırnak aralığı 0,6-0,8mm
    7.hava ayar değeri iğne tam sıkılı iken her iki taraf için 2,75 tur.
    8.sübap ayar değerlerimiz 0,08 emme 0,10 eksoz
    9.fren hidroliği SAE J1703 kodlu yağ Saygılar.

  4. #1804

    Üyelik
    17 Ağustos 2010
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    QM 250

    yardımmmm

    arkadaşlar çok acil benzin deposu lazım kırmızı renkli.yardımcı olursanız sevinirim.tşklr

  5. #1805
    Amca35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Ağustos 2010
    Şehir
    İZMİR / ANTALYA
    Motosikleti
    Ramzey QM250 Chopper / Kawasaki VN800 Vulcan
    Tüm dostlara günaydın; hayırlı sabahlar hayırlı işler dilerim.ALLAH kaza bela vermesin,tekeriniz düz bassın.
    Dünya'da İki Şey Paylaşıldıkça BÜYÜR;
    BİLGİ ve SEVGİ

  6. #1806
    Amca35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Ağustos 2010
    Şehir
    İZMİR / ANTALYA
    Motosikleti
    Ramzey QM250 Chopper / Kawasaki VN800 Vulcan

    Hayırlı Ramazan lar;

    Değerli arkadaşlarım,sevgili dostlar.11 ayın sultanı mübarek Ramazan Ayı tüm müslüman alemine hayırlı olsun. Hayırlı Ramazanalr dilerim, sevgi ve saygılarımla.
    Dünya'da İki Şey Paylaşıldıkça BÜYÜR;
    BİLGİ ve SEVGİ

  7. #1807

    Üyelik
    01 Ağustos 2012
    Şehir
    Istanbul / Avcılar
    Motosikleti
    Kymco / Xciting 250i
    Herkese merhabalar,
    Kısmetse A2 ehliyetini bu hafta sonu alıyorum. Bu hafta içi kesin olarak motor almaya karar verdim. İstanbulda keyfe keder sürat yapmadan ve zevk için bineceğim. Çok acil yönlendirmenize ve fikrinize ihtiyaç duyuyorum.
    Keeway Supershadow250 almaktı niyetim fakat piyasada çok az var bulamadım.Bu arada sizlerin yazılarını okudum ve Ramzey QM 250 'nin benim için gayet yeterli bir motor olduğunu gördüm. Link'te ilanını göreceğiniz motoru için fikriniz nedir; http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...95258888/detay
    Sahibinin söylediğine göre ilk sahibiymiş, hiç bir kazası ve problemi yok, şu an tek yapılması gereken ön çamurluk takılması ve arka çamurluğun ucuda kırıkmış onunda düzeltilmesi gerekiyormuş. Ben teknik olarak anlamam yarın kalkıp oraya gittiğimde nelere dikkat etmeliyim yada yanıma herhangi bir usta alıp gitsem dahamı iyi olur?

    Şimdiden teşekkürler,

  8. #1808
    7g24s - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Şubat 2011
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Mondial Jetmax 250
    Arkadaşım hayırlısı olsun. Ehliyet, kask ve mont şart. Umarım bunlara dikkat edersin.

    Motor resimlerden temiz görünüyor ancak yine de ustaya göstermende fayda var. Vites pedalında bir şeyler sarılmış, ne olduğu resimden pek de anlaşılmıyor. Sanırım biraz kurcalanmış. Bir de ön çamurluk neden yoktur, hikayesini dinleyip ikna olmak lazım. Şanzıman önemli. Bu parça direk şanzımana bağlı ve alüminyum folyo gibi bi şeyler var sanki orada. Eğer yağ falan kaçırıyorsa sonrasında başını ağrıtmasın.

    Mümkün olduğu kadar bilen bir arkadaşla gitmek lazım. Bazen ustalarda yanıltabiliyor.

    Bir de naçizane önerim var; eğer şehir içinde olacaksan, illa ki bu motora heves ediyorum demiyorsan, 2500 TL de para veriyorsan, yine Çin malı sıfır vitesli motorlardan da alabilirsin. En azından önceki sahibinin ne yaptığını kafana takmazsın ve 2 yıl garantisi olur.

    Tekrar hayırlısı olsun...

  9. #1809

    Üyelik
    01 Ağustos 2012
    Şehir
    Istanbul / Avcılar
    Motosikleti
    Kymco / Xciting 250i
    Öncelikle hızlı yorumların için teşekükrler,
    Kask ve montumu önceden temin etmiştim, Ehliyetinde gelmesi sanırım bir sonraki haftayı bulacak. Bu konularda hassasım, zaten şu ana kadar motor almayışımın nedeni budur.

    Ön çamurluğu bir yere çarpmış çatlamış ve o yüzden söküp atmış, arka çamurlugun ucu keza aynı şekilde kırılmış ve kaynakla hallolur diyor kendisi ama ben alacak olursam komple değiştiririm. Vites Pedalına sen söyleyince bende dikkat ettim, telefonda onunla ilgili birşey söylemedi es geçti bu konuyu ve çamurluklar hariç hiçbir problemi olmadığı özellikle belirtti. Bu masraflarıda fiyattan düşeceğini söyledi sanırım 2.200tl civarı birşeye gelecek + alım satım masrafları 100-150tl arası olur diye tahmin ediyorum.

    Aslında bir modele bağlı değilim ama tarz olarak bu tarzı beğendim.. Siyah renk olması şartıyla Keeway Supershadow250 ve Ramzey QM250 içime sindi. Ben motorun görünüşüne de önem veriyorum açıkçası 2.000-2.500 tl arası bu tarzda alınabilecek daha iyi görünümlü motor varsa söyleyin hemen araştırayim. Zira bu hafta izinliyim ve bu işlemlerin hepsini bitirmek istiyorum.

    Çok tşk.

  10. #1810
    7g24s - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Şubat 2011
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Mondial Jetmax 250
    Başka motor seçeneklerini alternatif olsun diye söylüyorum, seni Ramzey'den tamamen vazgeçirmek istemiyorum. İkinci elde çeşitli sıkıntılar olabilir, tek derdim bu yanlış anlama beni ;) Temiz bulursan tabi ki kaçırma. Malını satmak için insanlar türlü hileler yapabiliyor.

    Ben Ramzey almadan önce bir arkadaşımın Tiger 250'si ile ilgileniyordum. Yakın arkadaşım olmasına rağmen motorun pek çok sıkıntısını benden gizlemiş. Almak nasip olmadı ama hayırlısı buymuş. Sonradan öğrendim sadece elektrik sistemi için 750 TL masrafı varmış. KMsi ile oynanmış. vs...

    Kanuni Bora olabilir. Sıfır'ı 3000 TL ve 12-36 ay taksit kampanyası var Kanuni'de.
    http://www.kanuni.com.tr/motosiklet/68/bora-125
    http://www.motosiklet.net/forum/moto...ylasimi-4.html

    Herhangi başka marka ya da model değil de bunu söylememin sebebi şehir içi için çok uygun; az yakıyor, servis ve parça mevcut, kullanıcıları da genel anlamda memnun. Bizim karşılaştığımız sorunlara benzer sorunlarla onlar da tabi ki karşılaşır.
    Tabi tip konusuna hiç bir şey söyleyemem. Motosiklet her şeyden önce bizim gibi kullanıcılar için keyif işidir. Zevkine, tarzına uyan şeyi alman önemli.

  11. #1811

    Üyelik
    02 Ağustos 2012
    Şehir
    İzmir/Hatay
    Motosikleti
    Ramzey QM250
    Merhaba arkadaşlar ben mert izmir hatay'da oturuyorum 25 yaşındayım 1 hafta önce QM250 aldım. İlk motorum, daha önce racing chopper tarzı modeller kullandım direksiyonum iyidir fakat allah yeni nasip etti motor almayı. Birkaç sorum olucak yardımcı olursanız çok sevinirim. Motor kullanmışlığım var ama teknik olarak hiç anlamam motordan. Bakım vs. İzmirde tavsiye edebileceğiniz usta varmı? Ayrıca Kask Mont Branda vs alıcam tavsiye edebileceğiniz fiyatları uygun aksesuarcı varmı? Aklıma gelen diğer sorunlarımı ve deneyimleri burda paylaşıcam herkese kazasız belasız sürüşler.

  12. #1812
    7g24s - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Şubat 2011
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Mondial Jetmax 250
    Hayırlısı olsun Mert. Kazasız belasız kullanırsın umarım. Ustadan ben çok çektim. Hala da çekmeye devam ediyorum. İhsan abi belki yönlendirir seni. Bornova'da bir ustadan bahsetmişti en son, amortisör konusunda çalışıyorlardı. Ben de merak ediyorum son durum nedir diye.
    Eşimin kaskını ve kavlerli pantolonumu Kahramanlar Motokolay'dan aldım. Çeşit konusunda çok iddialı değil ama gerçek esnaf, delikanlı bir eski motorcu abimiz var. Ben güveniyorum.

    Kolay gelsin...

  13. #1813

    Üyelik
    02 Ağustos 2012
    Şehir
    İzmir/Hatay
    Motosikleti
    Ramzey QM250
    İşyerim bornova tarafında zaten öğrenebilirsem çok iyi olur. 2. el aldım motoru bazı sesler geliyor göstermek istiyorum bilen birisine. Motokolayı biliyorum dün kask sordum fiyatları yüksek geldi aynı marka model kasklar hepsiburada'da 20-30 tl daha ucuzdu. Ama deneyerek almak istiyorum. Bu arada çene açılır kask iyimidir?

  14. #1814
    7g24s - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Şubat 2011
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Mondial Jetmax 250
    Kask tamamen kişisel tercih meselesi. Miğfer haricinde (ve polissavar denilen 20-30 TLlikler hariç) orta ve iyi kaliteli kaskların hepsini tavsiye ederim.
    Çene açılır kasklar genelde kuryeler ve kaskı yolda sık sık çıkarıp konuşmak zorunda olanlar için çok uygun. Yapılan bir araştırma %5 oranında tam kaskların daha iyi muhafaza sağladığını gösteriyordu. İnternet'te sonuçlar vardı.

    İstersen şöyle de yapabilirsin; yerel herhangi bir firmada deneyip, netten sipariş edebilirsin. Nasıl olsa belli marka-model, netice değişmeyecek. http://www.motosuperstore.net/ adresinde ve özellikle de bu sitenin gittigidiyor'da yaptığı bazı satışlarda güzel indirimler olabiliyor.

  15. #1815
    Beycivan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Eylül 2007
    Şehir
    Bandırma-Balıkesir
    Motosikleti
    Honda Cbr 1100XX
    Forumdaki arkadaşlara bir selam vermek istedim. Bandırmadaki işyerimin adresinde bir değişiklik oldu ramazanın ilk haftası büyük bir telaş içindeydim siteye de giremedim. Şükür telaşem bitti.Herkese iyi haftasonları.

  16. #1816

    Üyelik
    02 Ağustos 2012
    Şehir
    İzmir/Hatay
    Motosikleti
    Ramzey QM250
    İzmir'de motoru gösterebileceğim bir usta arıyorum. Birde bazı değişikler yapmak için kaynak ustası arıyorum vites ayaklık gidon arka yaslanma yeri vb yerlerde ufak değişikler yaptırıcam bildiğiniz veya önerebileceğiniz birileri varmı? Ayrıca deri heybe almak istiyorum marka model veya satan biyer varmı bildiğiniz? Birde yağ değiştiricem hangi marka yağ koymalıyım?

    @Beycivan hemşerimsin bu arada bende Balıkesir/Gönen liyim.

  17. #1817
    Beycivan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Eylül 2007
    Şehir
    Bandırma-Balıkesir
    Motosikleti
    Honda Cbr 1100XX
    merttcom memnun oldum.Bandırmaya gelirsen beklerim kardeşim.aklında olsun kaynak işleri lazım olduğunda bende sanayide adam aradım parasıyla puluyla bile yan bakan olmadı. Bu çaydanlık kazanı termosifon gibi argon kaynağı yapan birine gitmelisin çünkü klasik kaynak mutlaka çatlıyor ve boyasanda kötü duruyor sana önerim argon veya krom kaynağıyla yaptır.saygılar

  18. #1818
    Amca35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Ağustos 2010
    Şehir
    İZMİR / ANTALYA
    Motosikleti
    Ramzey QM250 Chopper / Kawasaki VN800 Vulcan
    Selamün Aleyküm geldim yetiştim yetiştim
    Öncelikle Mert aramıza hoş geldin.Yeni Ramzeyin hayırlı olsun.Bornova'da Özcan ustamız var Ramzeyin yetkili sevisidir.Bende uzun arayışlar neticesinde en son Ramzey fabrikayı arayarak fabrikanın tavsiyesiyle bu ustamızı buldum.İşinde titiz bilgili esnaf ve ayrıca motoruna ne yaptırmak istiyorsan ona söylemen yeterli sele sepet ayaklık vs. Sadece krom işine karışmıyor birde düzgün krom yapan bir ustada buldunuzmu tamamdır.
    Adres: Kardeşler Motor; Özcan Çetinkaya 185 Sok. No:3/C Bornova/İZMİR Tel: (0232) 388 57 69 Gsm: 0555 544 62 71
    TARİFİ: Manavkuyu istikametinden Bornova merkez istikametine giderken Özkanlar Migrosu geçiyorsunuz, otoban köprüyü geçiyorsunuz hemen ileride sağa Bornova Trafik Müdürlüğü yön levhasından dönüyorsunuz yaklaşık 100-150 mt ileride sağda yol üzerinde.Selamımı iletin mutlaka ilgilenecektir.(İhsan)
    Dünya'da İki Şey Paylaşıldıkça BÜYÜR;
    BİLGİ ve SEVGİ

  19. #1819

    Üyelik
    02 Ağustos 2012
    Şehir
    İzmir/Hatay
    Motosikleti
    Ramzey QM250
    İhsan hocam çok teşekkür ederim ilgine. Allah nasip ederse yarın gidicem.

  20. #1820

    Üyelik
    13 Ağustos 2012
    Şehir
    ıstanbul
    Motosikleti
    QM 250 chopper
    selamun aleykum arkadaslar.bende QM 250 chopper var goruntu guzel surusu guzel ama sakın olakı arıza yaptırmayın hele benım gıbı elelktrık tesısatıyla oynamayın ne parcası var nede dogru durust anlayan.bırde sakın bısıkletcıden bozma servıse goturmeyın.benım motor 1 haftadır tamırcıde yatıyor ve bozmadık bı parcasını bırakmadılar yıne kendım topladım.sıze bı tavsıyem yedek parca orjınalının aynısını tutmuyor ben sahsen acı bı tecrube edındım sakın ha :D


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)

Bu Konudaki Etiketler