Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Ramzey 250cc Chopper Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1741
    Amca35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Ağustos 2010
    Şehir
    İZMİR / ANTALYA
    Motosikleti
    Ramzey QM250 Chopper / Kawasaki VN800 Vulcan
    Alıntı alpay35 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    selam arkadaslar ramzeyim yok ama insallah kismetse olacak araniza katilabilirmiyim.sevgiyle kalin.amca 35 nasilsin benitaniyabilecekmisin.
    Valla çıkaramadım ?

    ---------- Post added at 23:09 ---------- Previous post was at 23:00 ----------

    Alıntı Beycivan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hepinize öncelikle kucak dolusu selamlar arkadaşlar. Uzun süredir foruma ne girebildim ne yazabildim aslında her gün aklımdan çıkmadı ama malum bilenler anlamıştır ama ben yinede herkese selam vermek istedim.Yeni dünyaya gelen kızımın şeker durumlarından zaman kalmadı işlerdeki yoğunlukta eklenince özel hayatımızda kendimize zaman ayıracak yer kalmadı. Naci abi İhsan, Ali, Ertuğrul abi sizleri de çok özlemiştim. Şimdilik hoş çakalın. Artık kısmetse yine burdayız.
    Kardeşim keyfine bak.Şu aralar sorumluluğun çok daha fazla önce ev iş sonra motor. Bizler iyiyiz henüz daha lastiklerimi yenilemedim bu kışı iyi çıkardı bana sezon ortasında yeni lastik alıcam, nisanda Trafik Sigortası yenilenecek, ön maşanın takırtısı devam ediyor servise rapor tututurup fabrikadan yenisini getirteceğiz. Motor 6500 km ye geldi 7000 de bakıma girecek 3000 km dir aynı bujilere devam MAAŞŞALLAHı var motor çok az yakıyor yakıtda benim motor çok pinti ama farkında değildim son anda fark ettik motorun salıncak vidalarından biri düşmüş biride kaynaklarından kırmış eeee nede olsa 110 kg artçım vardı onlarıda taktık yeniledik.Motor otobanda 130 km sürate banamısın demiyor hava filtresi değişti. 7000 km bakımında monifolt contaları değişecek birde ön fren hidroliğini değiştirteceğim. Motorun bırandasını kediler parçaladı o yüzden uzun bir süre motor yağmur altında kaldı ama birkaç vidanın paslanmasından başka bir sorunu yok TURP gibi MAAŞŞALLAH ı var. Sesi bir başka çıkıyor egzostları hiç elletmedim sadece bir önceki serviste 15-40 yağ 4T yağ koyduk ama evet en kısa zamanda yeni lastik almam gerekiyor.Yağmur çamur demeden geziyoruz burada havalar baya bir ısındı bu hafta sonu Doğal Yaşam Parkına Kahvaltıya gidicez İzmirden havadisler bu kadar.

    ---------- Post added at 23:11 ---------- Previous post was at 23:09 ----------

    Alıntı emrah_1907 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    AMCA BEN YAĞMUR CAMUR DEMEDEN KULLANIORUM MOTORUMU CÜNKÜ BASKA ARACIM YOK:d:d:
    AYRICA BİR SORUM OLACAK 3 AY İÇİNDE 2 DEFA BUJİ DEĞİŞTİRDİM NEDEN ACABA?
    VE BENZİN TÜKETİMİM HALA COK YÜKSEK KM DE 25 KR YAKIORUM NERDEYSE:(
    AYRICA MOTORUMU 3000 LİRAYA SATABILIRIM CİDDİ ALICILAR OLURSA MOTORUM İLK ALDIĞIM GİBİ 800 KMDE TAM TAKIR Bİ SIKINTISI YOKTUR..
    Valla sorununuzun ne olduğunu anlıyamadım? Bu konuda size Beycivan kardeşim yardımcı olabilir.Kendisi bu konuda çok daha bilgili ve tecrübe sahibidir.Bizlerde bu konuda bir çok yardımı kendisinden ve Naci abimizden öğrendik.
    Dünya'da İki Şey Paylaşıldıkça BÜYÜR;
    BİLGİ ve SEVGİ


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #1742

    Üyelik
    23 Temmuz 2010
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    150 zc
    amca35 kactane cankayada telefoncun vardi ne cabuk unuttun beni.turgut ben.nasilsin
    alpay35--izmir:mrgreen:

  3. #1743

    Üyelik
    27 Mart 2012
    Şehir
    ataşehir
    Motosikleti
    qm250
    Arkadaşlar selam,bu siteyi bulduğuma sevindim doğrusu.Sizlere bir sorum olacak. 2010 nisanda 2008 model qm250 aldım.fakat ruhsatta muayene tarihi silindi ve okunmuyor.1,5 yıl boyunca ruhsatı kabından hiç çıkarmayınca ilk denememde tüm yazılar kumuş banadna boyası gibi döküldü,Acaba 2012 mi yoksa 2013 nisanmıdır muayene tarihi? Nisan ayı yaklaşıyor boşuna 1 yıl önceden yaptırmayayım

  4. #1744
    Beycivan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Eylül 2007
    Şehir
    Bandırma-Balıkesir
    Motosikleti
    Honda Cbr 1100XX
    özgür kara kardeşim trafik bürosundan sorgulatabilirsin. vizesizlikten ceza yerme.şimdi 2010 da aldıysan 2012 de muayenesi var. emrah 1907 kardeşim kısa zamanda 2 takım buji değiştirdim diye sormuşsun.şimdi bujilerin en ucuzu her zaman sorun yapar.NGK cr6hsa veya cr7hsa almalısın. şimdi önce bujiler neden sık sık arıza yapar ona bakalım.bujileri motordan sökerken motorun sıcak olmaması lazım çünkü takılan yer aliminyyum bir malzeme.genişlediği zaman buji yerinde durmaz.sökerken ve takarken sonuna kadar sıkmayın.elinizden yere düşerse tırnak aralığı değişir bu seferde eksozdan siyah duman atar çekişi düşer yakıt artar.sabah ilk çalışmasında motor boğulur zor çalışır.her iki bujide aynı olmalı buji başlıkları aliminyum olursa sağlıklı olur.bujilerin en çok sorun yapmasına neden olan durum motorun yatmasıdır.Sebebi de şudur.Buji çakma yaptıktan sonra geriye atık gaz olan egsoz çıkar ve bu da bujinin uçlarında zamanla kuruma neden olur.motor yerinden 1 hafta 10 gün kımıldamadığında üzerine birde nem biner.bujinin elektrotları bu nemden iletkenlik gösteremez ve sizde çalışsın diye habire marşa basmak suretiyle aküyü zayıflatırsınız. Bir bujinin düzgün çakıp çakmadığını şu şekilde anlayabilirsiniz.bujileri sökün başlığa takın motorun metal bir yerine 2 3 cm yakın tutun ve marşa kısa süre basın. bujinin ucundaki akım metal noktayı yakalıyorsa ve rengi çakmak gibiyse tamamdır. Herkese hayırlı geceler.acil durumlar için insanın başına nerede ne geleceği belli olmaz telefonu vereyim 507 349 61 93

  5. #1745
    Amca35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Ağustos 2010
    Şehir
    İZMİR / ANTALYA
    Motosikleti
    Ramzey QM250 Chopper / Kawasaki VN800 Vulcan
    Alıntı alpay35 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    amca35 kactane cankayada telefoncun vardi ne cabuk unuttun beni.turgut ben.nasilsin
    Vayyy Turgut um senmiydin yaaa nerelerdesin diyeceğim ama aynı yerdemisin? Uzun zamandır o taraflara gelemedim iş yoğunluğu birde şirket mersinliye taşınınca malüm daha uzak kaldık oralardan.
    Dünya'da İki Şey Paylaşıldıkça BÜYÜR;
    BİLGİ ve SEVGİ

  6. #1746
    Amca35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Ağustos 2010
    Şehir
    İZMİR / ANTALYA
    Motosikleti
    Ramzey QM250 Chopper / Kawasaki VN800 Vulcan
    Ali ve Emre en kısa zamanda sizi arıyacağım. Ramzey fabrikanında onayladığı ve konusunda uzman Bornovada ki RAMZEY servisine gittim.Motorumun hem lastikleri sıfır takıldı hemde 7000 km bakımları yapıldı motorum bile ustanın iyisine denk geldiği için sanki performansı iki kat daha arttı.Ustadan çok memnun kaldım fiyatlar oldukça iyi.Gerekmedikçe fazladan parça asla değiştirmiyor bugünkü bakımda bujileri inceledi ve 10.000 bakıma kadar bu bujiler rahat götürür dedi gereksiz yere değiştirmedi sağlam olan bir şeyi neden değiştirelim dedi.Onca işlemden sonra ben gerek yok zahmet etmeyin desemde motorumu bir güzelde yıkaldılar pırıl pırıl parladı MAAŞŞALLAH yaaaa.İzmir Bornova daki RAMZEY Yetkili servisi KARDEŞLER MOTOR. Tel:(0232) 388 57 69 Özcan Usta benim selamımı iletin gerçekten çok daha fazla ilgilenecektir.Bizim motorun orjinal farı gece hiç yol göstermiyor ve bu yüzden birçok kişi motoruna xenon far taktırıyor.Bu usta sadece içindeki ampülü değiştirdi dünyam aydınlandı.H4 far değil farklı bir ampül taktı olay anında değişti eski farla hiçbirşey görmüyormuışum.Kalın sağlıcakla.
    Dünya'da İki Şey Paylaşıldıkça BÜYÜR;
    BİLGİ ve SEVGİ

  7. #1747
    7g24s - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Şubat 2011
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Mondial Jetmax 250
    İhsan abi teşekkürler bilgi için. Ben de en kısa sürede bakım için dediğin yere götüreceğim. Şu amortisör meselesini orada çözebilsek çok iyi olacak.
    Far konusunda en doğru kararı vermişsin. Xenon maceramı sana telefonda anlatmıştım.
    Herkese kazasız belasız sürüşler...

  8. #1748
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    08 Nisan 2012
    Çift silindir motoru tavsiye etmem.Herzaman tek silindir.Daha az problem.Kalbüratör problemi çok sık yaşanıyor.Yakıt fazla.Fabrika verilerinde dediğinin iki katı.Titreşim fazla var.Güzel temiz bulunursa alınabilir.

  9. #1749
    Beycivan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Eylül 2007
    Şehir
    Bandırma-Balıkesir
    Motosikleti
    Honda Cbr 1100XX
    arkadaş lodoslama konuya dalmış çift silindirli motorların tek silindirli motorlardan farkı sadece silindir sayısı değildir. Bugün motor tamircilerinin önü scooter ve 100 lük cup motorlarla dolup taşıyor. Yakıt kullanıma göre değişkenlik gösteren göreceli bir kavramdır bunu artık forumda ezberledik pek birşey yazmaya gerek görmüyorum aynı geziye benimle çıkıpta 2 kat benzin harcayan çok kişi olmuştur. Bu kulanım devir takip etme yol durumu ve motorun bakımıyla alakalı bir konudur. Güzel temiz bulunduktan sonra insanlar 75 model reno bile alabiliyorlar öyle değilmi motorcu haci.herkese hayırlı akşamlar. Ali ve İhsan abi hepinize selamlar bu arada Naci abi yok merak ediyoruz kendisi bir selam verirse bizi onurlandırmış olur.

  10. #1750
    Beycivan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Eylül 2007
    Şehir
    Bandırma-Balıkesir
    Motosikleti
    Honda Cbr 1100XX
    Tavsiye ettiğiniz motor hakkında hangi sebeple önerdiğini açık yazarsanız ilgilenen ve forumu takip eden arkadaşlar daha iyi bilgi edinebilirler. Bu forum normalde qm 250 üzerine gidiyor ramzey üzerine gözlem ve değerlendirmelere daha fazla önem veriyoruz. İzmirdeki arkadaşlara selamlar. İhsan abi hayırlı işler.

  11. #1751

    Üyelik
    04 Ağustos 2009
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    ramzey 250qm
    arkadaşlar bir sorunum var. qm250 3 aydır calıstıramadım. acaba şimdi ne yapmam lazım. kontrol etmem gereken şeyler varmı. çalıştırmayı düşünüyorum akü yü kontrol etmem gerekirmi.calıştırmadan önce benzini alt taraftan biraz boşaltacam onu biliyorum. başka önerileriniz varsa sevinirim.

  12. #1752
    Amca35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Ağustos 2010
    Şehir
    İZMİR / ANTALYA
    Motosikleti
    Ramzey QM250 Chopper / Kawasaki VN800 Vulcan
    Sağolasın Beycivan heşey yolunda.Yeni lastiklerin performansını çok beyendim kısacası üzerindeki orjinal 6 yıllık lastikler gerçekten sıfır olmasına rağmen ömrünü tamamlamış.2011 yılının son ayında yeni üretim olan Türk Malı Dubleks IRC marka lastiklerimi taktırdım motorun anında yol tutuşu değişti.Lütfen arkadaşlarım yanlış anlamasınlar gönül isterdiki Michelan lastik takayım ancak bütçebuna uygun değil o lastikler 600,00_TL civarlarında.İzmirde konusunda uzman deneyimli kadrosu ve yılların tecrübesine sahip ve aynı zamanda eski bir Türkchopper pilotu olan Buz Motorun sahibiyle detaylı yaptığımız konuşmada Ramzey QM250 Chopper marka motorların gücü ve performansı açısından taktırdığım yerli üretim IRC dubleks lastiklerin çok rahat en az bir yıl kullanılabileceğimi söyledi.Lastiklerin çifti 160,00_TL olup ayrıca çelik ön düz sbop ve arka yan sbop taktırıyorsunuz.Öncesinde bizim aliminyum alaşımlı çelik jantlarımızın sibop delikleri dubleks e göre delinip özel ayarlamalar yapılıyor.Eski fabrika çıkış lastiklerimiz şamrel olduğundan bunu dubleks lastiğe çevrilmesi gerekiyor.Bu işinde maaliyeti yaklaşık olarak 50,00_TL civarında ancak servisinizde lastikleri söktürüp sadece jantları götürürseniz fiyat düşüyor.Farklı gelişmeleri buradan sizlerle paylaşacağım.Sevgi ve Saygılarımla.
    Dünya'da İki Şey Paylaşıldıkça BÜYÜR;
    BİLGİ ve SEVGİ

  13. #1753
    Naci63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Aralık 2005
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    BMW F800GS, TRIPLE BLACK
    Herkese Adana'dan selamlar.

    Değerli arkadaşlar, bir süredir bu forumdan uzak kaldım. Tabi ki kendimce sebeplerim var. Ancak dün akşam bir arkadaşım arayıp, Amca35 nikli bir kişinin Adana MT'ye beni soran bir mesaj attığını ve beni merak ettiğini söyledi. Amca35, bu nezaketinden dolayı sana çok teşekkür ederim. Senin o mesajını da okudum. Bu selam cevabını da özellikle bu nedenle yazıyorum. Çok şükür iyiyim. Motor sevdası devam ediyor. Allah bundan geri koymasın.

    Beycivan arkadaşım, bu foruma gelince senin yazını da gördüm ve sana da teşekkür ederim. Umarım bebekle ilgili herşey yolundadır. Herkese selamlar. Allah kaza bela vermesin.

    Veyis Naci TANIŞ
    2012 Bmw F800gs; 2016 Mondial RX3i (2016-18); 2003 Bmw R 1150R (2009-17); 2006 Honda Shadow VT 750 C (2009-10); 2006 Ramzey QM 250 Cruiser (2006-10); 2006 Ramzey QM 200 Enduro (2006-9); 1990 350 cc çift silindir Jawa (1990-93); 1979 vitessiz Puch (1979+).

  14. #1754
    7g24s - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Şubat 2011
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Mondial Jetmax 250
    Naci bey merhaba. Mesajlarınızı görmek güzel Sizin tecrübe ve paylaşımlarınız sayesinde QM250 kullanmaya devam ediyor ve her fırsatta kulağınızı çınlatıyoruz. İyi çalışmalar...

  15. #1755
    Beycivan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Eylül 2007
    Şehir
    Bandırma-Balıkesir
    Motosikleti
    Honda Cbr 1100XX
    Vay Naci abi foruma hoşgeldin. Valla arkadaşlar darılmasın da seni en çok merak eden ortalığı ayaklandıran bendim.Abicim kızım 7 aylık oldu inşallah.Önümüzdeki yaz motorla tanışmış olacak artık. Escemes kardeşim motorunu bir süredir yatırıp kullanmaya başlayacaksın.Eğer deposunda benzin bıraktıysan benzin musluğundan dışarıya al.Karbüratörün benzin tahliyesinden şamandırada kalan tortulu benzini defet.akünde zayıflama varsa ilk çalıştırmanı vurdurma ile yapmayı dene malum bu motorda marş ayaklığı yok. Genelde yatan ramzeylerin bujilerinde sorun çıkıyor 1 takım buji değiştirsen zararı olmaz diğerlerini sele altına yedek yaparsın. İlk çalışması siyah dumanlı olabilir bu dediğim buji sorunundan kaynaklı olacaktır.öksürerek çalışabilir kesik kesik ateşleme alabilir buda yine bujiyi işaret ediyor. zamanla tecrübelerin artacaktır.7g24 sanada selamlar.hayırlı geceler.

  16. #1756
    7g24s - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Şubat 2011
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Mondial Jetmax 250
    Beycivan kardesim selamlar. Allah anali babali buyutsun, adiyla yasasin insallah. Benim kizim da 8,5 aylik oldu. Erken dogum, sarilik, hastaneye yatmalar, reflu falan derken zaman su gibi akip geciyor. Yeni duzene alismaya calisirken forumdan da epey uzak kaldim. Gerci kis sezonunda pek kimse ugramaz oldu.
    Motorumu aldigimdan beri her gun ise onunla gidiyorum. İhsan abi gibi uzun yola cikip gezilere katilamadim.
    Hamileligi epey zor gectiginden hanimi yalniz birakamadim. Sonra da ufaklikla ugrasirken olmadi tabi. Bir sene oldu motoru alali ve 5200km'deyim. Sadece iki sorunum var, amortisorler ve bilincsiz servisler. Onun disinda halimden memnunum.
    Arkadaslar, Beycivan kardesimiz ve Naci bey sayesinde bulastigimiz QM250lilerimizle hepimize kazasiz surusler diliyorum.
    İyi geceler...

  17. #1757
    Naci63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Aralık 2005
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    BMW F800GS, TRIPLE BLACK
    Alıntı 7g24s adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Naci bey merhaba. Mesajlarınızı görmek güzel Sizin tecrübe ve paylaşımlarınız sayesinde QM250 kullanmaya devam ediyor ve her fırsatta kulağınızı çınlatıyoruz. İyi çalışmalar...
    Alıntı Beycivan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Vay Naci abi foruma hoşgeldin. Valla arkadaşlar darılmasın da seni en çok merak eden ortalığı ayaklandıran bendim.
    Gösterdiğiniz nezaket ve ilgi için tekrar teşekkür ederim arkadaşlar. Herkese selamlar.
    2012 Bmw F800gs; 2016 Mondial RX3i (2016-18); 2003 Bmw R 1150R (2009-17); 2006 Honda Shadow VT 750 C (2009-10); 2006 Ramzey QM 250 Cruiser (2006-10); 2006 Ramzey QM 200 Enduro (2006-9); 1990 350 cc çift silindir Jawa (1990-93); 1979 vitessiz Puch (1979+).

  18. #1758
    Beycivan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Eylül 2007
    Şehir
    Bandırma-Balıkesir
    Motosikleti
    Honda Cbr 1100XX
    Allah hepimizin ailesini çocuğunu kazalardan belalarden muhafaza etsin.Evet benim kız dünyaya geleli 7 ay oldu bile zaman geçiyor. Babasının arkasına binip gezeceğimiz günleri iple çekiyorum inanın.Çok geç evlendiğim için bu duyguylada yeni tanıştım.sarılık hastalığı her bebekte oluyor kızımda olmuştu sıkıntılı bir durum değil. Artık önümüz kısa bir baharın ardından yaz.Motorcular yollara dökülecek her gördüğümüz değişik motora bakacağız. İnsan istiyor ki şöyle kaliteli 500-600 lük bir makinası olsun dur durak bilmeden gezsin.Tabi imkan meselesi. bütün arkadaşlara selamlarımı iletiyorum.

  19. #1759
    Beycivan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Eylül 2007
    Şehir
    Bandırma-Balıkesir
    Motosikleti
    Honda Cbr 1100XX
    http://www.motosiklet.net/forum/cokl...k-uyarisi.html
    mct 250 formunda bu arkadaşı ikaz etmiştim farklı kullanıcı hesabı ile birbirini destekler biçimde ifadelerinden şüphelendim ve değerlendirmesini arkadaşlara bırakıyorum.

  20. #1760
    Amca35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Ağustos 2010
    Şehir
    İZMİR / ANTALYA
    Motosikleti
    Ramzey QM250 Chopper / Kawasaki VN800 Vulcan
    Selamün Aleyküm. Tüm dostları buradan selamlıyorum.Naci abicim seni görmek hele hele sağlığının yerinde olduğunu bilmek bizlerin en büyük mutluluğu.
    Beycivan geçen gün bana yaptığın uyarıyı gerektiğ şekilde moderatörlere bildirdim.Sanıyorum arkadaş gerekli uyarıyı aldı bu konuda içiniz rahat olsun.
    Emre artık sen bile işe eve gidip gelerek km yi doldurmaya başlamışsın
    Öncelikle yeni bebek sahibi olan dostlarıma sağlık mutluluklar diliyorum.ALLAH sağlıkla analı babalı büyütmek nasip etsin.Darısı bizlerin başına artık
    Bugün itibarı ile İzmi 3 gün sağanak yağmurlu.Bu sebeple servise gidemedim sanıyorum artık önümüzdeki hafta cumartesi servise uğrayıp ön maşa hidroliklerini takviye yapacağız.Motor 7000 km bakımından sonra güzelleşti çalışması performansı oldukça iyi elbetde ufak tefek problemler çıkıyor ehh onu artık kendimiz hallediyoruz mutlaka biryerleri gevşiyor
    Hayırlısıyla MT-İzmir bir aksilik olmaz ise önümüzdeki hafta sonu ilk sezon açılış gezisine başlıyor olacak.Bakalım moderatörümüzün etkinlik başlığını sabırsızlıkla bekliyoruz.Sonrasında yine nasipse Mayıs ayının son haftası gibi gördese gideceğiz. Bodrum belkide Fethiye ye doğruda sallanırız yaklaşık 10-15 motor olacağız bir gece kalıp pazar dönüş yapacağız.Festival mevsimi de başlıyor ilk festival Mayıs da İzmirde start veriyoruz.
    Sevgi ve Saygılarımla.
    Dünya'da İki Şey Paylaşıldıkça BÜYÜR;
    BİLGİ ve SEVGİ


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler