Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Mondial 150 MC Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #2661
    msl10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Eylül 2008
    Şehir
    EDREMİT KÖRFEZİ
    Motosikleti
    Mondial 150 MC-X
    Alıntı kolcay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    un uzunu mc.
    150 MR : Boyutlar U-G-Y (mm) : 1955*830*1085
    150 MC : Boyutlar U-G-Y (mm) : 2000*790*1100
    150 MC-X : Boyutlar U-G-Y (mm) : 2020*810*1130
    Üç modelinde Boyutları Mondial resmi sitesinden alınmıştır.Bilginize.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2662

    Üyelik
    06 Ağustos 2009
    Şehir
    istanbul/bahçelievler
    Motosikleti
    Honda XL 200< Mondial 150 MC RoadRacer
    istanul da oturan mc ciler buluşalım mı ne dersiniz bu hafta toplanalım ?
    [B][COLOR="Red"]Roadracer 150 MC[/COLOR][/B]

  3. #2663
    msl10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Eylül 2008
    Şehir
    EDREMİT KÖRFEZİ
    Motosikleti
    Mondial 150 MC-X
    Ankara'da oturan;150 MC ,150 MC-X ve 150 MR kullanıcılarıyla,bi tanışıversek de geziler düzenlesek;Öncelikle Listeyi oluşturalım:
    1-msl10

  4. #2664
    ortadadogulu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Haziran 2009
    Şehir
    zigetvar.
    Motosikleti
    150 zc < cbf 150 < 150 mc<OPEL ASTRA>Linea
    Alıntı brein_box adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    istanul da oturan mc ciler buluşalım mı ne dersiniz bu hafta toplanalım ?
    ben her daim hazırım. istanbul buluşmasını ben bir ara yapayım diye düşündüm lakin organizasyon zayıflığı var bende
    daha halen yapı ressamının yanına uğrayamadım geleceğim dediğim halde.
    dükkanı açarken çekerim her daim bismillah
    pirimizdir sofuoğlu olsun şampiyon sağlığına zeval vermesin allah

  5. #2665
    sarıdev - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mayıs 2011
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    cbf 150
    Ben hergün organizasyonlardayım ist 150 mc kullanan arkadaşlarda tık yok.Ben artık sayfaya bile uğramıyom.

  6. #2666

    Üyelik
    17 Mart 2011
    Motosikleti
    lifan kp 150
    Alıntı kolcay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    evet anlaşılıyor bariz fark var mc mcx den daha kalıplı.

    ---------- Post added at 13:24 ---------- Previous post was at 13:18 ----------

    115 gördüğünü yazan arkadaşlar var. dün ilk kez 5000 devri geçtim gaz kolunu sona dayadığım halde 7000 devri ve 90 ı geçmedi motor.zamanla hızlanırmı yoksa ayar falanmı yapılması gerekiyor.
    slm senin karbiratörüyün hava ayarlarına ve sibop ayarlarına bir baktır örnegin eksozdan öksürmeye benzer ses giliyorsa komporösöre bindiginde sibop kaçırıyor olabilir
    ben bile lpg ile 110 115 yapıyorum düzde ama genelde 80 .90 ekonamik olsun diye birde rodajın bitti ise artık devirli kullanmaya başla

  7. #2667

    Üyelik
    30 Mart 2010
    Motosikleti
    lifan 150-9j discovery
    merhaba arkadaşlar ben 150 mc x almayı düşünüyorum fakat bir sorum olacak. ben motosikleti daha çok arazide dağda bayırda kullanacağım. bu durumda motor aksamı diğer motosikletlere göre yerden daha yüksekte olması lazım. hani şu cross motorla gibi. daha önce 150 mc modelini gördüm yerden yüksekliği tatmin ediciydi. 150 mc modelinin mi motor aksamı yerden daha yukarıda yoksa mc x modelinin mi ? iki modelide bizzat inceleyenler bilgi verirlerse memnun olurum. hangisi araziye daha iyi gider ?

  8. #2668
    msl10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Eylül 2008
    Şehir
    EDREMİT KÖRFEZİ
    Motosikleti
    Mondial 150 MC-X
    Güzel kardeşim 13174040,size ne diyeyim bilemiyorum,arazide ve dağda bayırda kullanacağım diyorsun;cross motor diyorsun,sonrada mc ve mc-x tavsiyesinden bahsediyorsun.Ne alaka.Öncelikle her marka ve modelin bir resmi sitesi var,orada modellerin özellikleri yazıyor;hangisi yüksek hangisi alçak,kullanım amaçları,lastik yapıları ve ve ve.bi bakıver be kardeşim.Bu hazırcı mantıkla formlarında içeriğinin bir anlamı kalmıyor.Lütfen öncelikle araştırıcı olun,takıldığınız konularda araştırdıktan sonra biliçli sorular ve cevaplarla diğer üyelerinde aydınlanmasını sağlayın.Araştırdığınızda sorunuzun cevabını kendiniz bulacağınızdan eminim.Bu yaklaşımlarınızla tecrübelerinden faydalanacağımız üyerimizide uzaklaştırıyorsunuz.Söylediklerimi bir düşünün derim.

  9. #2669
    askon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Şubat 2009
    Şehir
    istanbul-gaziosman paşa
    Motosikleti
    pıoneer 200cc 2007
    usta motorcu olmak cok şey bılmek bazen ınsanı zorluyor 4 sene sorunsuz kullandığım ve orjınal daha anahtar değmemiş sevgılı pıonner marka motosıkletımı sattım.7 ay kadar 97 cc kuba marka motosıklet kullandım buda yedek motorumdu aslı motorum oldu ama hep arayış içindeydım dedım bu sefer cbf alayım baktım bakındım aradım araştırdım zaten içimede sınmıyordu .kullandım test ettım vallahı şu ramazan gununde yalan olmaz pıonner marka motosıkletımı arar oldum .ne alayım ne yapayım derken kuba marka motosıkletımde gıttı kaldım yaya bütce meslelerımde yaşadığım karmaşık durumlarım benı epeyce zorladı zaten model bulamıyordum bırde bu sorun cıkınca zaten istemeyerek baktığım ve cevre baskısı sonucu baktığım cbf den gıt gıde uzaklaşıyordum sevıneyımmı üzüleyımmi bılemıyordum .Zaten bır arkadaşım hariç cbf satıcılarıda epey canımı sıkmışlardı sıfırı plaka ile 4250 gelen motora 4500 5000 isteyenlermı dersınız ikincı elde 28 bınde temız deyıp baktığınızda halbuki 2. 28 bıne ulaşmış motosıkletı sıze temız dıye yutturmaya calışanlarmı dersınız sıra beklemeyın ben sıze 500 fazlasına vereyım dıyenlermı dersınız ne oluyor kardeşim çinli yağ yakan bı motor bulsanız yerden yere motoru değil fırmayı vurursunuz ama kıymetlı cbf lerınızı faiş fıyatlarada satmaya utanmazsınız ya böyle bı mılletız işte cok canım sıkıldı ama alamadım dıye değil bazı arkadaşlarım benım motorculuğuma çinli motorları yakıştıramadıkları için gayri ihtıyarı yakınlaşmıştım cbf ye yoksa alın sızın olsun honda zaten motor alana yanında 10 litre yağ hedıye dıye kampanya başlatırsaaaa belki düşünürüm kımse alınmasın herkesın motoru kendıne güzel benım lafım pıyasaya suratına bakmayan adamlardan sıyrılıp direk gıttım mondıal bayıne epeydır 3 modele takılmıştı gözüm ve MCX modelını görünce tamam dedım almadan araştırmadım aldım araştırıyom ve burdakı paylaşımlar yararlı oldu benım için nedense içim cok cok rahat ben çin mümessiliyim arkadaşlar bır çinli motosıklet almazsam rahat uyuyamam pıonner motosıkletıme perıyodık masraflar harıcınde 4 yıl masrafsız bındım inşallah bunada öyle bınmek nasıp olur ALLAHIN izni ile haaa bırde satıcıların almam için gösterdiği kolaylıklarda ayrıca benı mutlu ettı nedenmı memnun ettı yamaha ve honda bayınde satıcılar ayağa bıle kalkmadı bacak bacak üstunde karşımda keyıf cattılar ama yapın yapın öyle ben cocukluğumdan berı esnaflık yapıyorum selamsız sabahsız insanlar sattığınız mala güvenmeyın satacağınız malı alacak müşterye güvenın ama o müşterılerı böyle kazıklarsanız ılgısız bırakırsanız malınız bı gün hala karşınızda mal olarak kalır fark edemezsınız ama kendınızde malınıza mal gıbı bakar kalırsınız kısmetse yarın aksılık olmazsa mcx ile yanınızdayım arkadaşlar mutlu ve mesut

  10. #2670

    Üyelik
    11 Ağustos 2011
    Şehir
    FOÇA
    hocam ALLAH kazasız,belasız iyigünlerde kullanmayı nasip etsin.bende sizinkine benzer bi durumdayım.(tek farkımız sizin tecrübeli,benimse daha ilk motorumu alacak olmam)günlerdir ikinci el cbf yada ybr mi? yoksa 0 mc-x mi diye kafayı yiyip sabahlara kadar forumlarda yorum okuyup duruyorum,ama benim kafama yatanda ,mantıklı olanda mcx....varsın çinli olsun beee,siz kullanın bakalımda düşüncelerinizi burda paylaşın bizde nasiplenelim,yeniden hayırlı olsun,tekerine taş değmesin....

  11. #2671
    ortadadogulu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Haziran 2009
    Şehir
    zigetvar.
    Motosikleti
    150 zc < cbf 150 < 150 mc<OPEL ASTRA>Linea
    Sİnan abi hoşgeldin sefa getirdin. Emin ol dün akşam oturdum birkaç gevşek vida yüzünden ciddi ciddi motoru satmayı düşündüm. Almak istediğim motorum da eski motorum cbf 150 idi. Şimdi senin yazını okuyunca ne gerek ve la dedim. Bin git işte. tiz zamanda görüşmek dileği ile.
    dükkanı açarken çekerim her daim bismillah
    pirimizdir sofuoğlu olsun şampiyon sağlığına zeval vermesin allah

  12. #2672

    Üyelik
    29 Eylül 2010
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    150 mc
    10 bin km yi geçtim. mc ile. sıfır almıştım.elhamdulillah. basit 3-5 aksilikten başka bir problem olmadı. insan yapısı ve çalışan işleyen bir alette elbet aksilikler olur. 2 kez sübap ayarı yaptırdım motoruma. bir de pis benzin dolayısıyla karbüratör temizliği yaptırdım. ön farını da değiştirmiştim. 10 tl idi heralde. servis fiyatını konuşmaya gerek yok. motorumla yavaşta gittim. çok hızlı da gittim. ama sonuçta Rabbime şükür duraksamdan gittim. çamur atan arkadaşlara buradan sesleniyorum. ybr cbf kymco gibi ciddi rakipleri olmasına ve üstüne üstlük ön yargıyla 1-0 hatta 2-0 geriden piyasaya girmesine rağmen, nasıl oluyorda piyasa da adım adım mc çoğalıyor? diyeceksiniz ki cbf 150 stokta yok. e peki bunca 2.el ve sıfır almış ama satmaya niyetlenilmiş cbf ler neden hala duruyor da mc nin yerini alamıyor(mc nin satılmasına engel olmuyor- tabiiki rızk ALLAh tandır). aynısı ybr içinde geçerli. fakat sizin böyle yapmanız kendi bacağınıza kurşun sıkmak gibi bir şey. böyle yapmakla cbf ve ybr nin piyasa değerini yükseltiyor, parça fiyatlarının ve servis fiyatlarının o oranda artmasına sebep oluyorsunuz. diğer yandan başka marka motosikletlerinde 2. el fiyatlarında ön yargıdan ötürü bir düşüşe sebep oluyorsunuz. özelde kazandığınızı düşünüyorsunuz ama genel de kaybediyorsunuz.bir markanın şımarması, onun kullanıcılarına sadece ek külfet getirir!

  13. #2673

    Üyelik
    30 Mart 2010
    Motosikleti
    lifan 150-9j discovery
    Alıntı msl10 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Güzel kardeşim 13174040,size ne diyeyim bilemiyorum,arazide ve dağda bayırda kullanacağım diyorsun;cross motor diyorsun,sonrada mc ve mc-x tavsiyesinden bahsediyorsun.Ne alaka.Öncelikle her marka ve modelin bir resmi sitesi var,orada modellerin özellikleri yazıyor;hangisi yüksek hangisi alçak,kullanım amaçları,lastik yapıları ve ve ve.bi bakıver be kardeşim.Bu hazırcı mantıkla formlarında içeriğinin bir anlamı kalmıyor.Lütfen öncelikle araştırıcı olun,takıldığınız konularda araştırdıktan sonra biliçli sorular ve cevaplarla diğer üyelerinde aydınlanmasını sağlayın.Araştırdığınızda sorunuzun cevabını kendiniz bulacağınızdan eminim.Bu yaklaşımlarınızla tecrübelerinden faydalanacağımız üyerimizide uzaklaştırıyorsunuz.Söylediklerimi bir düşünün derim.
    sayın hocam, ben şu anda lifan 150 touring tipi motor kullanıyorum. motosikleti köyde arazide tarlada bağda kullandığım için motor kısmı iki kişi binince bozuk yollarda yere değiyor. altı biraz daha yüksek olan bir motosiklet bakıyorum. mondial 150 mc x modelini beğendim fakat yakından görme fırsatım olmadı. mondialin sitesine girdim 150 mc x'in yüksekliğine baktım ama bu yükseklik selenin yerden yüksekliği midir yoksa motor aksamının yerden yüksekliği midir anlayamadım. bana sadece 150 mc ve 150 mc x modellerinin motor kısmının yerden yüksekliğinin kaç santim olduğu lazım. bilmem anlatabildim mi ? teşekkür ederim.

    edit: cross motor almam en doğrusu olacak ama maddi yönden imkanlarım kısıtlığı olduğu için motor sağlam olsun, ucuz olsun, parçası kolay bulunsun, birazda altı yüksek olsun yeter diyorum. bu nedenle cross yerine 150 mc veya mc x alacağım inşallah.

  14. #2674
    sarıdev - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mayıs 2011
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    cbf 150
    Alıntı sivernson adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    10 bin km yi geçtim. mc ile. sıfır almıştım.elhamdulillah. basit 3-5 aksilikten başka bir problem olmadı. insan yapısı ve çalışan işleyen bir alette elbet aksilikler olur. 2 kez sübap ayarı yaptırdım motoruma. bir de pis benzin dolayısıyla karbüratör temizliği yaptırdım. ön farını da değiştirmiştim. 10 tl idi heralde. servis fiyatını konuşmaya gerek yok. motorumla yavaşta gittim. çok hızlı da gittim. ama sonuçta Rabbime şükür duraksamdan gittim. çamur atan arkadaşlara buradan sesleniyorum. ybr cbf kymco gibi ciddi rakipleri olmasına ve üstüne üstlük ön yargıyla 1-0 hatta 2-0 geriden piyasaya girmesine rağmen, nasıl oluyorda piyasa da adım adım mc çoğalıyor? diyeceksiniz ki cbf 150 stokta yok. e peki bunca 2.el ve sıfır almış ama satmaya niyetlenilmiş cbf ler neden hala duruyor da mc nin yerini alamıyor(mc nin satılmasına engel olmuyor- tabiiki rızk ALLAh tandır). aynısı ybr içinde geçerli. fakat sizin böyle yapmanız kendi bacağınıza kurşun sıkmak gibi bir şey. böyle yapmakla cbf ve ybr nin piyasa değerini yükseltiyor, parça fiyatlarının ve servis fiyatlarının o oranda artmasına sebep oluyorsunuz. diğer yandan başka marka motosikletlerinde 2. el fiyatlarında ön yargıdan ötürü bir düşüşe sebep oluyorsunuz. özelde kazandığınızı düşünüyorsunuz ama genel de kaybediyorsunuz.bir markanın şımarması, onun kullanıcılarına sadece ek külfet getirir!
    Söylediklerinize aynen katılıyorum bugün 6000 km bakımını yaptırdım 2 ayda 6000 km yol yaptım kuryeyim şimdiye kadar sadece ampül patlaması hariç başka bir sorun yaşamadım cbf kullanmış biri olarak iyiki mc almışım diyorum biraz daha kullanıp mcx almayı düşünüyorum.

  15. #2675
    NoVaRiX - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mayıs 2006
    Şehir
    Istanbul, Tekirdağ
    SYM XS125k 'nın sıfırı 2.850

    Mondial 150MC-X'in sıfırı 2.950

    Akıl var mantık var..
    ~ Bütün mesele yolda olmak... ~

  16. #2676
    resulyekeler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Şubat 2011
    Şehir
    kocaeli/ gebze
    Motosikleti
    mondial mc 150
    kahretmesin gene bir depoyla 500 km yi geçtim...mcx başka motor tanımam...97 oktandan başka koymam,castrolden başka yağa bakmam hadi hayırlı sürüşler

  17. #2677

    Üyelik
    27 Mayıs 2010
    Motosikleti
    HusaberG Sf650
    arakdaşlar niyetim asla altınızdaki motoru kötülemek değil..
    yorumlarınıza bakarak parasını sonuna kadar hakkeden bir motor olduğunu görüyoruz....
    ama şöylede bir durum var...
    bundan önce mondial kullanıcısıyken motora bile binmemeyi düşünmüşlüğüm olmuştu..
    servisin bilgisizliği, aşırı derecede arıza vermesi, bir tarafını yaparkem öteki tarafının bozulması canından bezdiriyordu insanı..
    diğer bir konu ybr alırken yamaha bayisinden hiçde öyle denilen gibi bir tepki görmedim...
    ve en önemlisi arkadaşlar kalite farkı...
    mondialin kalitesi ve bir japonun kalitesi asla birbirini tutmaz..
    ybr almadan önce dediğiniz motorlara bende baktım, lakin ne ybr nede cbf le kıyaslanacak kalite yok hala...
    hepinize kazasız belasız sürüşler dilerim...

  18. #2678
    sarıdev - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mayıs 2011
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    cbf 150
    Alıntı -unnamed- adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arakdaşlar niyetim asla altınızdaki motoru kötülemek değil..
    yorumlarınıza bakarak parasını sonuna kadar hakkeden bir motor olduğunu görüyoruz....
    ama şöylede bir durum var...
    bundan önce mondial kullanıcısıyken motora bile binmemeyi düşünmüşlüğüm olmuştu..
    servisin bilgisizliği, aşırı derecede arıza vermesi, bir tarafını yaparkem öteki tarafının bozulması canından bezdiriyordu insanı..
    diğer bir konu ybr alırken yamaha bayisinden hiçde öyle denilen gibi bir tepki görmedim...
    ve en önemlisi arkadaşlar kalite farkı...
    mondialin kalitesi ve bir japonun kalitesi asla birbirini tutmaz..
    ybr almadan önce dediğiniz motorlara bende baktım, lakin ne ybr nede cbf le kıyaslanacak kalite yok hala...
    hepinize kazasız belasız sürüşler dilerim...
    Regalin reklamı var bilirmisiniz o reklam bu konuya en iyi örnek.Birde şu açıdan bakmak gerek bazen makinelerde bir arıza serisidir başlar gider,orayı yaptırırsınız başka yer bozulur yada o problemi hiç çözemezsiniz o makineden soğursunuz hatta markasına bile tahammül edemezsiniz eminim herkesin başına böyle bir olay gelmiştir.cbf ler için cbf alana yanında 10 lt yağ hediye diye espri yaparlar çünkü herkes yağ yaktığını bilir.Burdaki tek temennimiz Allah motorsikletten soğutacak arızalar göstermesin.Herkese kazasız arızasız sürüşler dilerim.

  19. #2679
    yapiressami - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Kasım 2008
    Şehir
    istanbul/bayrampaşa
    Motosikleti
    hyosung GT-250
    daha önce cbf-250 kullandım ....titreşim olarak mc ye göre çok daha temizdi...mc de balansör var deniyor ama benim motorumda 50 km yaparsam ellerim bi 15 dk gıdıklanıyo açıkçası (ancak EN ÇOK CANIMI SIKAN şey BİLGİSİZ, YETERSİZ, DENETİMSİZ, mondi TEKNİK SERVİSLER tabi )..yedek parça açısından baktığımda ise ..yeterli param olsa bile 150-250 cc ler için konuşuyorum bir daha japon alıcak cesaretim yok ...
    γ@píяєگگ@mí
    Mehmet ERDOĞAN

  20. #2680
    atiturhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Şubat 2010
    Şehir
    Akcay/Edremit/Balikesir
    Motosikleti
    şuan BMW R 1150 GS önce R 1150 R vardı
    titresimin ilk zamanlara göre arttigini düsünen arkadaslar varsa subap ayarlarini yaptirsinlar..


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)