Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Anket: Hangi mondial'e (veya ikiz kardeşine) sahipsiniz?

Katılımcı sayısı
729. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • 151 RS

    445 61.04%
  • 151 RSİ

    57 7.82%
  • ASYA 150T

    58 7.96%
  • SUKIDA

    10 1.37%
  • WUXY

    12 1.65%
  • DİĞER

    147 20.16%

MONDIAL 151 RS-RSI Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #321
    Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2005
    Şehir
    marmaris
    Mel-a-ku, yeni motorun hayırlı olsun
    en nihayetinde aldın demekki aileni nasıl ikna ettin
    kazasız belasız kullan
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #322
    mondialcii - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Aralık 2005
    Şehir
    KEŞAN
    Motosikleti
    Mondial 150 zat var inşallah yaza denizde de olur.
    motorinn abi son zamanlarda patlatmıyorsun bi 120 patlat da biz de avunalım

  3. #323
    mondialcii - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Aralık 2005
    Şehir
    KEŞAN
    Motosikleti
    Mondial 150 zat var inşallah yaza denizde de olur.
    babamın işyerinde aslında 150 zat var ama ben şimdi 151 rs lere merak sardım hele o motorinn abimin en son yolda çektiği resimden sonra bende zaten olan hız tutkusu uyandı şimdi canım 151 rs ile bi gazlamak istiyo ben 150 zat ı kullanıyorum ama bana çok seri gelmiyo geçen gün bizim kamyonetin biriyle gece yarıştım yerler islak olmasa geçecektim ama dedim ne olur ne olmaz.motorin abi bize 150zatı alırkenrodaj bitmeden çok basmayın dediler ama amcam aldıktan bir gün sonra 130 u görmüş senin motorun seriliği nasıl???

  4. #324

    Üyelik
    26 Temmuz 2005
    Şehir
    kadıköy
    Motosikleti
    maxi scooter 150 t 1 in aynısı..
    151 rs ler marşta sorun oluyor. alır almaz arıza yapanı gördüm ama beş dk. yenisini takıyorlar.......

  5. #325
    packard - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Aralık 2005
    Arkadaşlar siteye yeni üye oldum.Öncelikle herkese mehaba umarım yanlış yere yazmıyorumdur.İki yıldır motosiklet almayı düşünüyorum ancak firsat bulamadım daha önce çok az motosiklet kullandım bu yüzden otamatik vitesli bir motosiklet almayı düşünüyorum.Bu 150 rs ler hoşuma gitti ancak çin malı olması biraz düşündürüyor.Kullanan kişilerin yorumlarını okudum.Bu motoru şimdi kışın almayı düşünüyorum.Kapalı yerde yaza kadar kalıcak bu bana bir problem çıkarır mı?Ayrıca bazı arkadaşlar bujilerinin falan değişebileceğini söylemişler.Bu başka hangi parçalarda oluyor.Ben motoru sadece 3 ay kullanıcam bu da en fazla günde 30 km oda 3 ay için 2700 km yapıyor.Yani yılda 2700 km kullanılacak bu motosikleti bana tavsiye edermisiniz.Birde b sınıfı ehliyetim var,ehliyet almam gerekiyor mu? Şimdiden herkesemteşekkür ederim. saygı&sevgilerimle

  6. #326
    Makine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2005
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    2015 Triumph Tiger Explorer
    Hoşgeldin. A2 Ehliyet alman gerekiyor. Servise bu motorlardan geri dönen çok olmuş. Ben ordayken 10dak içinde 5 motor geri geldi bakıma girdi. 2 tanesinin karbüratör değişti. 1 tanesinin konjüktörü söküldü bakılıyordu. 1 tanesine ayar çektiler. Diğeri yatıyordu kenarda. Birisi iadeye gitti. Şaşırdım açıkçası. Ustalarında canı sıkkın. Bi ton laf söylediler. Takip ediyorum durumu.
    "Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)

  7. #327
    cixsmoto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Aralık 2005
    arkadaşlar motorun görüntüsü aynı fakat motor aksamında farklılıklar var kw gücü daha yüksek ve çok daha kaliteli yapılmış zaten uğur bunu yapmaya mecbur.

  8. #328
    packard - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Aralık 2005
    Makine teşekkür ederim.Fazla motosikletlerden anlamıyorum yani problem çıkarmaması benim için önemli çünkü yolda falan kalırsa naparım bilmiyorum motosikleti gezmek için alıcam.Peki bildiğin problem çıkarmayan fiyatıda aşağı yukarı bu ayarlarda olan bir motosiklet biliyormusun birde a2 ehliyeti almak zormu yada almasam polislerle uğraşmak zorunda kalırmıyım yani siz trafikteyken hiç ceviriyolar mı saygı&sevgilerle

  9. #329
    cixsmoto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Aralık 2005
    sayın makine bence sorun mondial 151 den çok ustalarda satanlar ısrarla yeni motorların karbüratörünü montaj esnasında söküp temizleyin diyorlarmış sebibi ise gemide gelirken oksitlenme yapmasıymış.hal böyle olunca olan biz tüketicilere oluyor benimde başıma aynı sorun geldi şu an çok memnunum.

  10. #330
    Team 106 GTI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ocak 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBF 150-Siyah
    Alıntı motorinn adlı üyeden alıntı
    mondialcii, hoşgeldin aramıza.

    uzzy, Team 106 GTI, Mel-a-ku arkadaşımız kapmış bir RS, sizlerden de hayırlı haberler bekliyoruz.

    Mel-a-ku, Hah şimdi güzel olmuş temizleyince.Motorun hava filitresinin içine sünger koyuluyormuş montajda bir sor bakalım koymuşlar mı?Koyulmamışsa servise git taksınlar.Bir de hava ayarı çektir.Lastik havalarını da kontrol et.Bir de bana bir ampül sor yaw.Bir türlü bulamadım 12V 18/18w.

    Ayrıca arkadaşlar benim de aynayı didona sabitleyen civata punta kaynağından koptu,ayna sallanıyor.Kendi hatam.Pazar günü kendim söküp kaynatacağım.

    Abi bende bugün aldım motoru işlemleri hallettim pazartesi günü hazır olacak inşallah . Çok heyecanlıyım Bide kasko yaptırıcam o yüzden 1-2 günde aldığım yerde kalabilir.

    Bu arada abi senin motoru aldığın malum yerden aldım motoru saolsunlar çok iyi ilgilendiler. Siteden bahsettim senin ismi falan söyledim tanıyolar seni
    Bide cuma günü sirkeciye inmiştim kask+mont işini hallettim çok şükür.
    Kaskı airoh un kampanya da olan bi modeli var 75 ytl ye aldım çok hoşuma gitti sade siyah renk. Mont da SCORPIO marka 210 ytl Omuz , dirsek , sırt koruması var su geçirmeme garantiliymiş

    Bide kilit hakkında önerilerinizi bekliyorum .Çelik halat düşünüyorum , bide direksiyon kilidi varmış ama nası bişi olduğunu bilmiyorum

    Bu konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum ...

    Şimdiden teşekkürler...

    Motoru Alınca resimleri ve yorumlarımı yazıcam.






  11. #331
    mondialcii - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Aralık 2005
    Şehir
    KEŞAN
    Motosikleti
    Mondial 150 zat var inşallah yaza denizde de olur.
    bugün yine 150 zat a bindim 95 i gördüm fakat yol 1,5 km bile yok hava da rüzgarlıydı ama kalkışlarda motora gaz verince motor baştan tıkanyor sonra toparlıyor kendini ama bazen yapyor onu sizce neden???

  12. #332
    motorinn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Mart 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    mondial 151 RS
    Makine, dostum bu dediğin servis nerde? eğer aynı anda o kadar motora hizmet verebiliyorlarsa +2 karbüratör 1 konjektör vs.parça bulunduruyorlarsa iyi bir servis olmalı.Ben kenüz yanan far ampülünü (12V 18/18w)bulamadım zira.
    Saydığın arızalardan benim motorumda yok.İlk parti olmasının avantajı belki.Ayrıca bunlar tüm ucuz çinlilerde olabilecek,giderilebilir sorunlar çok önemli şeyler değil.Ben de farklı marka bir başka kardeş motorun 2 gün sonra servise konjektörü yanık bir şekilde geldiğine şahit olmuştum,hemen değiştirmişlerdi üstelik adı yaygın olmayan yed. parçası tereddütlü bir marka idi.Bu sorun ampül bulamayıp 12V 35/35w civalı ampül takılmasından kaynaklanıyor olabilir tahminimce.Konjektör üretimde zorlanıyor olabilir farlar açıkken.Adamlar boşuna düşük wattlı ampül koymamıştır eminim.Benim şu an tek farım yanmıyor,büyük w ampül takmıyorum,orj ampülü bekliyorum.

    Karbüratörlerdeki oksitlenme bilirsin ki normaldir,içinde benzin kalıp sonra uçmuş 4t karb.ler oksitlenme yapabilir.Tinerli temizlikle giderilebilir.

    Farklı yazı (151><150)olayına rastlamadım henüz.

    Arıza motosiklette muhtemeldir,tecrübeliler herşeye hazırlıklı olurlar,yeniler de yazdığın gibi granajı oturmadı,gazteli koptu,debriyaj ayırmıyor,tekliyor,stop etti vb. gibisinden ustaların başını ağırtırlar.Bu işler böyle gider.

    Ben motorumdan son derece memnunum.Verdiğim para = aldıklarım açısından.Garantisi dolunca 1 adet daha almayı bile düşünüyorum (diğerini yedek parça yapmak için).Neden mi? çünkü Joyride 200 e bu motorun 3 katı fiyat ödeyecektim nerdeyse.Ayrıca bu tipte tüm aradığım özellikler fazlasıyla mevcut.fazlasıyla diyorum çünkü tek endişem gücü idi o da yeterli çıktı maşallah.
    Team 106 GTI, Hayırlı uğurlu olsun kardeşim.Korumalarını da kaliteli almakla iyi etmişsin (bizde yok ya neyse )

    Direksiyon kilidi şu: park halinde didonu sola çevirip kontağı bastırıp sola çeviriyor ,anahtarı çıkarıyorsun kitlenmiş oluyor.Piyasada muhtelif disk kilitleri var ancak güvenilirler diyemem,en iyisi biryere zincirlemek+alarm taktırmak.Kasko da olunca daha ne istiyooonn.
    gaza gelme;kaza gelmesin

  13. #333
    Mel-a-ku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Nisan 2005
    Bugun sinyallerim bozuldu.sinyallerim ve dörtlülerim çalışmıyor. Yarın goturucem servise. Genel olarak bi problemim yok. Kavacık viyaduk te 105 yaptım maks.
    Daha bakalım motor 150 km de.
    Yeni yağ koyunca ve motorun km si arttıkca açılır insallah. şu anda gayet memnunum. elektrik aksamı çinli oldugu ıcın zayıf tabiki. ama motor iyi.
    BBRR; aileyı zor ikna ettık be


    ŞİMDİ BAKIMLARDA NE YAPILDIGINI OGRENSEK IYI OLCAK :D MESELA 500 BAKIMINDA NE VAR?

  14. #334
    space - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Eylül 2005
    Motosikleti
    wuxi-scoozy 150
    motorinn dostum motorunu sorunsuz kullanıyor olmana sevindim.sana bir şey soracağım hava filtresinin olduğu yere sünger koyduklarını yazmışsın bunu takınca karbüratörde hava ayarı yaptılarmı veya söküp temizlendimi.
    yedek olsun diye motor alma fikrini bende düşünmüştüm acaba trafiğe kaydı yapılmadan almak mümkünmü hiç araştırdınmı bunu

  15. #335
    Makine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2005
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    2015 Triumph Tiger Explorer
    motorinn, Servis Adana Gizerler servisi. Ben Cumartesi günü yaklaış 3,5 saat ordaydım. Motoruma ön çift far taktırdım. Ardından oturdum serviste hem yarıdm ettim hemde lafladık. Neyse serviste parça var. Devamlı tedarik ediyorlar. Özel parça depoları var. Orayıda gezdim. Aslında servis Kanuni servisi. Ama firma daha sonra Çin motorlarınıda satmaya başlayınca servis bu motorlarla ilgilide eğitim aldılar.

    150-151'i gözümle gördüm. Resminide çekmeye çalışırım. Çok ilginç ve komik bir durumdu açıkcası.
    "Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)

  16. #336
    motorinn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Mart 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    mondial 151 RS
    space, filitreye sünger koyduktan sonra rolanti ayarı değişmiyor ancak filitresiz gazlarken motor havaya asılıyor,geç toparlıyor,ses fazla çıkıyordu.Şimdi onlar yok.+soğukta çalıştırınca ısıtmak istiyordu ve ısınana kadar gaz verirsen stop ediyordu.Bu da geçti.çalıştır gazla.Yani benzini daha iyi emiyor şimdi.

    2.motor için de satıcıyla anlaşırsan fatura kestirmezsin olur biter.Kestirsen ne oluyor onu bilmiyorum yani ruhsat çıkarmak gerekiyor mu bilmiyorum.Gerekli olmaması lazım.Belki ben motoru vitrine koyacağım neden plaka çıkartayım.Yine de emin değilim profi nikli arkadaşa sormak lazım.ikinciye plaka şart olsa bile ilkini trafikten çekerim öyle de olabilir.

    Arkadaşlar bugün egzost kelepçelerinin üzerindeki naylonları polisajla temizledim.Aslında montaj sırasında sökülmesi gereken naylon koruma bantlarıymışlar.Benimkini sökmemişler ben de uyanamadımdı şimdi çok güzel oldu parlatınca.Resimler aşağıda.
    Ayrıca içi öyle kolay boşaltılmıyomuş.Egzostu ziyan etmek gerekiyo.Değmez bence,çürüyünce belki.

    önceki hali

    Parlattıktan sonra
    gaza gelme;kaza gelmesin

  17. #337
    uzzy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Ekim 2005
    Şehir
    216 Göztepe
    Motosikleti
    Honda SW 400
    Motorinn boz-yap olayına dönüştürmüşsün olayı en iyisini sen bilirsin ben RSİ gözlüyorum gelince fotoğraflar burada .. şimdilik sizinkiler .. 106 yeni fotolarını bekliyoruz ..
    Uzay H
    A RH (+)
    Honda SW 400

  18. #338
    motorinn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Mart 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    mondial 151 RS
    Aynamı nasıl tamir ettim:



















    gaza gelme;kaza gelmesin

  19. #339
    DeliDUMRUL68 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Kasım 2005
    Valla Eline sağlık Usta işi bi çalışma. Tebrik ederim. Bu ustalığa görsel anlatım da dahil. Yalnız bazı yerlerde sarı font olmamış. Kolay gelsin.

  20. #340
    motorinn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Mart 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    mondial 151 RS
    Alıntı DeliDUMRUL68 adlı üyeden alıntı
    Valla Eline sağlık Usta işi bi çalışma. Tebrik ederim. Bu ustalığa görsel anlatım da dahil. Yalnız bazı yerlerde sarı font olmamış. Kolay gelsin.
    dostum resim programımda kaşıt renkli yazı seçeneğini bulamadım da sarı renk seçtim.Ancak bayağı uğraştırdı yine de.Fikir vermek açısından fena değil bence,takdir sizlerin artık...
    gaza gelme;kaza gelmesin


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler