Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Keeway Superlight 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #261

    Üyelik
    10 Ekim 2005
    sagolasin kardes, teknisyen konusunda malesef zayifim. yeni motor sahibi oldugum icin cevrem yok, henuz tek başima takiliyorum oyle
    Castrol GPS'i daha once de baska bir konusmada onermislerdi. rodaj bitsin değiştirtecegim. yoksa ben degistirebiliyor muyum bu şeyi ?
    kaç litre veya ML kullanir bu ?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #262
    zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ekim 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Biraz elin yatkin ise hava filtresini bile degistirirsin aslinda. Inan bana hic te zor degil. Bak bir arkadasimiz bu formda keewayin turkce el kitapciginin link ni vermisti onu bul sanirim bir kac sayfa geride.Orda her turlu bilgiyi bulacaksin. Bujiyi sokup sanayide bire bir ornegini alman lazim benim onerim NGK markadir. Yagi degisterecegin zaman motorun soguk olmasi lazim.Hava filtresine gelince yikayip ii ce kurutuktan sonra yerine tak. Baktin bu isler sana karisik geldi atla motoruna al malzemeni eline git servise , bana bunlari takin de ve sadece iscilik odersin.

  3. #263
    fromalanya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Haziran 2005
    Şehir
    Alanya
    Motosikleti
    RKS 150
    ben yag değişeceği zaman motorun sogukolmasını tasvip etmiyorum neden diceksiniz malum havalar soğuk yağında soğukta akıcı özelliği olmamasını warsayarak değiştiriken cok sıcak değilde haifi ısınınca değişmesi bence daha makbul kirli yağ bence sıcakken daha kolay akar gider ;)
    buarada yağı nolursa olsun kaliteli kullanın yazın 20-50 yada 15-40 (yani kalın) kışında 10-40(ince) öneririm ;)
    ''Çekemedim Akça Kızın Göçünü , Yol Ver Bana Çubuk Beli Geçeyim''
    AB RH (+)

  4. #264
    zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ekim 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Abi peki sicakken tum yag kartere inermi sence bosa icerde pis yag birakmayalim. Bir de yag numaralari icin sagol. Daha bizimde ogrenecegimiz cok sey var.

  5. #265
    Forumdan Uzaklaştırıldı _Si_BeMoL_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Temmuz 2005
    Şehir
    MT - Eskişehir
    Motosikleti
    '91 Mz 251 ETZ
    yagı sıcakdegıstırme taraftarıyım bende.
    Bujiyi sokup sanayide bire bir ornegini alman lazim benim onerim NGK markadir.
    bujı nıye sokuluyo onu anlamadım.bakımda degısmesımı gerekıyo?
    fromalanya, abı yag numaraları ıcın saol.hıc anlamadım su numaralardan.ısallah ogrencem yavas yavas.

  6. #266

    Üyelik
    10 Ekim 2005
    valla 4 mevsim yaglar var, akicilik olayina gore yaglar kucukten buyuge dogru gidiyor.
    10 - 30 arasi daha akici olan ince yaglar
    30-50 daha agir olan kalin yaglar.
    10-40 motorda kullanilir
    50'ler den sonrasi şanzımanda falan kullanilirmiş. (motorcu hocam soylemişti)

    zeda3000 kitapcigi bulamadim, ama varligini bilmek iyi bir şey cok sagol haber verdigin icin.
    bujiyi niye değiştirmeliyiz anlamadim. ateşlemede bir sorun mu oluyor ilerde ?

  7. #267
    zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ekim 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Arri435 al ben senin icin buldum bile gir bu link e pdf dosyasi ben yazdirdim hep elimin altinda elektrik semasi bile var.
    http://www.motomax.com.tr/doc/SUPERLIGHTMOTOMAX.pdf

    Servis degisitiriyor buyuk ihitmal onlarda NGK kullanir , kullanmaz ise aradaki farki koy onu taksinlar zaten ucuz bir sey.

  8. #268
    LostShade - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Kasım 2005
    Arkadaşlar bende galiba keeway ci olcam yakında 27 sayfanızı okudum okudukça okuyasım geliyo ama çok yoruldum dayanamadım üye olup bi mesajda ben atayım dedim . Benim araba alma ihtimalim var eğer almazsam bu aralar mevsim bitti nasıl olsa ocakta ehliyete yazılırım artık şubat mart gibi alırım heralde. Aslında ilk düşüncem benim 250cc motorlar arasındaydı ama bu forma girince kararım tamamen değişti. Okadarda aratmıyo heralde bu motor. Öle zırt pırt arıza yapacağına biraz daha düşük motor olsun daha iyi. Her neyse en kısa zamanda Keeway ci olmak dileğiyle görüşürüz

  9. #269
    baadir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Ekim 2005
    Şehir
    z.burnu/ist
    Motosikleti
    keeway superlight 150 (sonunda:)
    arkadaşlar bu akşam zeytinburnu nda bir motor mağzasına gittim. deniz atı sitesinin orda bilen bilir.

    motoru almama az bir süre kala kafama takılan bi kaç soruyu hazır zamanım da varken sorayım dedim.

    kendileri iyi insanlar sağolsun baya ilgilendiler benle. bütün sorularıma bi şekilde, tatminkar denilebilecek şekilde cevap verdiler. gerçi ben sitemize girmeye başladığımdan beri o kadar çok bilgi edindim ki genel olarak ve bu motor hakkında artık beni kandırmaları çok zor diye düşünüyorum. ama yine de kendilerine de ticaretin hangi kolu olursa olsun artık herkesin amacı milleti kazıklamak olduğuna inanıyorum dedim. bu nedenle de tabi insanlara güvenmekte zorlanıyorum dedim onlar da buna hak verdiler.

    bi süre ordaki bayan arkadaşla konuşup ona sorucağım sorularımı sorduktan ve cevapları aldıktan sonra orda teknik elemen olan ibrahim arkadaşımla baya teknik ve ayrıntılı bir sohbete başladık. ilk olarak bana çin malları arasında regalin ve keeway in en güvenilirler olduğunu söyledi. regali pek konuşmadık ama keewayin neden iyi ve güvenilir olduğunu şöyle açıkladı. dedi ki; eğer bir motor alıcaksan önce markasına bak, eğer çin malı, markası duyulmuş bişey değilse arkasındaki firmaya bak. keeway in arkasında da koskoca italyan devi aprilla var dedi. koskoca aprilla kendi adını böyle bi şekilde zedelemek istermi. bu bana gayet mantıklı geldi. daha sonra kendisiyle uzun teknik bir konuşma yaptık kendisine burdan çok teşekkür ediyorum. gerçekten bi çok konuda yardımcı oldu. ayrıca şu egsozlardaki susturucuyu çıkartmaya da şöyle bir yorumda bulundu. o susturucuları çıkartırsan traktör gibi ses çıkar valla çok rahatsız olursun dedi. ben de bakalım bi deneriz olmazsa takarız dedim.

    arkadaşlar artık gün sayıyorum teskere bekleyen asker gibi yeter bitsin bu çile bitsin bu işkence diyorum.

    bu arada motoru kışın tabi çok yoğun kar ve yağmur yağışları haricinde de kullanmayı düşünüyorum hadi hayırlısı bakalım


  10. #270
    zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ekim 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Kesinlikle almalisin bende de var sadece yagmur degil ruzgar pislik toz her seyden koruyor seni .Su gecirmez ayakkabilar da al. Eve gelince sadece 5 dk ustundekileri cikarmak icin harcarsin. Para durumu cok geliyor ise git balikci takimi al her ne kadar bu motor uzerinde sik durmasa bile senin sagligindan daha onemli degil tabiki.

    Birde baadir arkadasim ben actirdim walla benim bildigim hic bir traktor boyle gusel bir ses cikarmamisti bugune kadar. Sadece dogru acsinlar o kadar. Benim egzozu kesmedik sadece icini bosaltik azicik . Ama tercih senin tabiki.

  11. #271
    sijelli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ağustos 2005
    Şehir
    KOŞUYOLU İSTANBUL
    Motosikleti
    Superlight 150 34 FB 5731
    serhat_fb,
    kardeş 110 ne yaa burdazeda3000, arkadaşımda yarım jikle kullanmaya çalışıyo ama geçmiş sayfalardada söledim jikle en aşağıda kullanılmazsa motor 6000devirden sonra gitmiyo hızda 90-100 yapıyo zeda3000, arkadaş daha yeni almış motoru güzel seçim yapmış egzosunuda açtırmış katalizörü aldırmış çok güzel ses çıkıyor aynısını bendede var uzun zaman oldu ÇOOOK güzel bi ses çıkıyor ve 130 yapıyorum ben !!!ybr 125 olucak demişsin o paraya kurye motoruna binme bee bizim motorda aynı para dene iyi tercih
    Big Black SHARK
    :cat:
    34 FB 5731

  12. #272
    zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ekim 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    sijeli benim motor su anda 480 km de yani nerde ise rodaj bitti bitecek. Jikle icin yanlis anlama olmasin motor isindiginda bende en asagiya aliyorum kulakcigi yani kapatiyorum 10000 devire kadar giriyor (zaten sonra kesici devreye giriyor) ama acikcasi su ana kadar 90 km yi asamadim. Zaten motor rodajda ama 130 yapmana sasirdim acikcasi. Sana sormak istedigim on ve arka dislileri degistirdinmi yoksa vitesleri yiksek devirde mi degistiriyorsun ve su anda ki km en kac ajaba. Benim cevremden duydugum dogru acilmis ii yag ve buji konmus bu motor 110 nu gecmiyor bana mantikli geldi cunku sonuc olarak 135 kg ve 150 cc . Bilmedigimiz bir seyi kesif etti isen bizimle de paylas ne olur.

    Baadir kafani yorma yaa dostum buji NGK olacak okadar , Bosch zanedersem uymuyor buna ama hic kontrol etmedim ama ikiside ayni kalitetde zaten. Sadece cin mali filan buji taktirtma o kadar. Bujinin numarasini bilmiyorum 500 den sonra degistercem ogreninje veririm ama kendin bile sokup en yakin oto elektrik parcacasindan alabilirsin. Bunun icin akuyude sokmene gerek yok. Buji vidalidir.

  13. #273
    lubimaya54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Haziran 2005
    Şehir
    SAKARYA/adapazarı
    arkadslar benim motor 1350 kmde suana kadar bende düz yolda 110 nu gecememedim..dedim gibi düz ve egimsiz yolda
    Motosiklet bir tutkudur..vazgecilmez

  14. #274
    LostShade - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Kasım 2005
    Arkadaşlar Sonunda 44 sayfanızı bitirdim hepsini okudum. Keeway alıcam hiçbir motor tecrübem yok. ama öğreniriz ya o sorun değğil . Almışken bide 250cc alayım diyorum daha sonra kesmeyip zarar edip değiştireceğime baştan 250cc almayı düşünüyorum tabi marta kadar türkiyeye gelirse. Bide şu fuar fuar dedeğiniz tam olarak nezaman oluyo. Yani ordan alırsam dahamı iyi olur diye düşünüyorum. Motoru taksitle almayı düşünüyorum ama sadece kredi kartınamı taksit yapıyolar?? Onun dışında kredi ile filan alamazmıyım?? Kredi kartımda okadar limitim yok çünkü

  15. #275
    cobalt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ekim 2005
    Şehir
    istanbul - Kocamustafpaşa (Paşa)
    Motosikleti
    XL600V 91 Transalp (Gırmızı)
    öneri : burada gördüğüm kadarıyla bırkac arkadasımızın sl150 ye nıyetı var fakat naktı yok ( aynı durumdayız ) motor u subat gıbı almayı dusunursenız bır araya gelelım bır bayıı ıle oturup konusalım toplu alımda belkı ındırım yaptırırız belkı de mont ,kask,eldıven gıbı gereclerı daha ucuza alabılırız bence deger subat ı beklıyorum cunku kredı cekmek ıcın daha rahat olacagım bır zaman ..fuar ı dusunmuyorum cunku sezon acılacagı ıcın zaten fıyatlar artacak yanı bu fıyatları fuarda gormek bıraz zor

  16. #276
    lubimaya54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Haziran 2005
    Şehir
    SAKARYA/adapazarı
    arkadaslar haklısınız ben 250 cc lik dusunuyorum..ama süperlightıda o fiyatlara wermek içimi acıtır..acaba satmak için yazımı beklemeliyım.fiyat konusunda bi degisme olurmuki
    Motosiklet bir tutkudur..vazgecilmez

  17. #277
    LostShade - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Kasım 2005
    Alıntı cobalt adlı üyeden alıntı
    öneri : burada gördüğüm kadarıyla bırkac arkadasımızın sl150 ye nıyetı var fakat naktı yok ( aynı durumdayız ) motor u subat gıbı almayı dusunursenız bır araya gelelım bır bayıı ıle oturup konusalım toplu alımda belkı ındırım yaptırırız belkı de mont ,kask,eldıven gıbı gereclerı daha ucuza alabılırız bence deger subat ı beklıyorum cunku kredı cekmek ıcın daha rahat olacagım bır zaman ..fuar ı dusunmuyorum cunku sezon acılacagı ıcın zaten fıyatlar artacak yanı bu fıyatları fuarda gormek bıraz zor
    Fiyatlar okadar artacağını sanmıyorum. yeni modeller geldikçe fiyatlar artmaz düşer buda sezon yeni açıldığı için birbirini dengeler fiyatlar aynı kalır. bu benim düşüncem. Benim Şuan aklımı karıştıran iki şey var biri 150cc bana ilk başlarda yetsede sıkılıp değiştireceğime ilk başlarda 250cc alayımmı?? ikincisi hava soğutmalımı su soğutmalımı?? motor alınır. Regalin formunu okuyorumda Regalde bi problem çıkmıyo ama, çıkarsada servis ağı okadar iyi gözükmüyo şikayetlere bakılırsa. ne diyeyim inş. keeway'in yeni modelleri gelir.

  18. #278
    kamde - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Eylül 2005
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    keeway
    arkadaşlar bu zinciri ne kadar zaman da bir yaglamak lazım bi de 1000 bakımı kaç lira tutuyo ögrenebilir miyim?

  19. #279
    demgah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Ekim 2005
    Şehir
    İstanbul/Avrupa
    Motosikleti
    2006 1000 RR
    Arkadaşlar Merhaba

    Bence bizim gibi yeni başlayacaklar 250 liği düşünmemeli ve 150 likten başlamalı
    nitekim bende öyle yaptım, fiatları da karşılaştırmak lazım regal raptor anah. teslim 4.000 YTL s.ligt ise 2.800 YTL (Bahçelievler Motovizyonda vade farksız 12 takside veriyorlar) raptorun + sı nedir su soğutmalı ve 250 lik olması bence bu farkı vermeye değmez ve servisleri halen şüpheli!

    Ayrıca bir de kendi gözlemime aktarayım süperligt, Jinlun, raptor v.s alanların % 80 inin ilk motoru ve motoru tam kavradıklarında hemen başka büyük ve kaliteli bir motora geçmek isteyeceklerini düşünüyorum (örnek olarak kendimi verebilirim) bu sebeple fazla para vermenin anlamsız olacağını düşünüyorum cobalt ve hayalbertinde de görüşlerine katılılıyorum elden çıkarmak isteyen çok arkadaş olacaktır 2. elden de güzel motorlar alınabilir

    Hayalbert özeline bak


    Ertürk nezdinde C.ttesi direksiyon sınavına giren arkadaşlar sınav nasıl geçti bizimle paylaşırlar mı?

  20. #280

    Üyelik
    28 Haziran 2005
    Şehir
    PENDİK
    Motosikleti
    Superlight 150 34 SIU 68
    Arkadaşlar tekrar merhaba ;

    Uzun bir süredir size katılamadım çünkü canım çok sıkkındı , tanıyanlar bilir ben ilk superlight alanlardanım ve daha 1000 km de iken baskı gitti !!!!
    Servis ayarsızlıktan olmuş dedi garantiden değişti ama ben motorumu servisten aldım ve garaja terkettim ve o zamandan beridir ilgilenmiyorum . Tahmin edersiniz tüm şevkim kaçtı 3 ay bekleyip aldığımız motor daha 1 aylıkken baskı yedi . tabi bu superlight kötü anlamına gelmez , benim kızdığım biraz da servis , 500 bakımında kimse anlamadı mı ayarı bozuk . Neyse öfkem de yavaş yavaş geçiyor . Bu arada sayımız oldukça artmış herkese tekrar selam diyorum görüşmek üzere . . .


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)

Bu Konudaki Etiketler