Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Keeway Superlight 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1381

    Üyelik
    03 Nisan 2006
    Selamlar Arkadaşlar;

    Bu makinenin bir iki sıkıntısı var belli başlı, zincir şakırtısı, ayna körlüğü vs vs... Ben aslında bu gibi işerle ve motor ustalarıyla uğraşmamak için 0 km makine aldım ve ısrarla da Promethe76 (ki kendisi iş arkadaşım olur) arkadaşımıza aldırdım. Fakat motoru alırken 2500 YTL civarı bir fiyat verdiğimiz için bu tür teknik aksaklıkları hoş görmeye çalışıyoruz, bilinçli tüketici ayaklarına yatıyoruz

    Şimdi öncelikle şu "ŞAKIRTI, ÇATIRTI, ZİNCİR SESİ" denen hadise debriyaj balatası kaynaklı değil onu tecrübe ederek anladık, en azından sesi azalttık ama kesin sonuç alamadık. Çözünce hepinizi bilgilendireceğim demiştim ama işler yoğun olduğu için fazla uğraşamadım. Yarın gidip motoru indirtecem şanzımanı aşağı aldıracağım ve bu FABRİKASYON HATAYI Motomaxın karşılaması için elimde mevcut olan olmayan tüm tüketici haklarını kullanacağım. Israrla ben motorumu sevmeye devam ederken ve hala ısrarla insanlara sanki bir çıkarım varmış gibi satın almaları yönünde öneride bulunurken ve çoğumuzun farkında olduğu bir TANITIM FİYATIYLA piyasaya girmeye çalışan KEEWAY markasının ilk kullanıcıları olarak sanırım Motomax bizi bu konularla ilgili olarak üzmeyecek ki reklam kampanyalarının en etkilisi olan FISILTI GAZETELERİ kendilerini üzmesin

    "DÖRTLÜ" hikayesi ve "SELEKTÖR" olayı çok ufak bir iki hareketle çözülebilecek sorunlar olduğu ve kendi başıma halledebileceğim için henüz o problemlere kafamı takmadım, daha doğrusu sırası gelmedi. Çok cüzi paralara ve ciddi ustalığa gerek kalmadan halledilebilecek dörtlü-selektör sorunları için gerekirse kare kare resimleyerek herkesin yapabilmesi için foruma yazacağım. Şu an motor ustalarına bağımlı olduğum ŞANZIMAN-ŞAKIRTI denkleminde kilitlenmiş durumdayım ki işlerimin biraz hafiflemiş olduğu bu üç beş günlük dönemde işimi gücümü bırakıp, gerekirse yıllık iznimi de kullanıp çözecem bu hadiseyi.

    "ZİNCİR" dumadan uzuyor, 50-100 km yol yapınca başlıyor kendini salmaya, en kısa zamanda iyi bir zincirle değiştirilmesi gerektiği kesin.

    Geçmişte çokça ikinci el motor satın aldığımdan motordan çok iyi anlayan bildiğim ustalar var ama YETKİLİ SERVİS olmadıkları ve motorun garantisini iptal ettirebileceklerinden dolayı henüz onlara başvurmadım ama kafayı çizip ve de parayı bastırıp her an için bu sorunları çözme inkanına sahibim ama önce motomax-garanti-servis üçleminde konuyu çözmeye gayret ediyorum.

    Dediğim gibi henüz pes etmedim ve yeni kullanıcılara bu tarz problemleri BU MOTORLARDA BÖYLE diye yutturmaya çalışanların karşısındayım. Çözüme ulaşır ulaşmaz gerekli bilgilere sahip olacaksınız. Bu arada 2005 çıkışlı makinelerin çoğunda bu tür problemler yaşanmıyor, birkaçını bizzat deneme şansım oldu.

    SL150 motor ve şanzıman aksamı olarak Honda Titan-CG125'in tasarımı ve parçalarını kullanmış, dolayısıyla yıllar sonra bile yedek parça sıkıntısı yaşanmayacak.

    Hep motorunuz sizi taşımaz, bazen de siz motorunuzu taşırsınız. Motoru ve SL'lerinizi sevmeyi bırakmayın.

    Herkese İyi Seyirler...


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #1382
    rebet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2006
    Şehir
    nisantas
    Motosikleti
    keeway superlight
    aitho;
    Dostum,arkadasın promethe76'den bılgı alarak yarın sabah debrıyaj balatasını degıstırmeye karar vermıstım..Madem sen yarın sanzımanı ındırecegını soyluyorsun,ben erteledım beklıyorum ıyı haberlerını...Sevgıler..

  3. #1383

    Üyelik
    09 Mayıs 2006
    Şehir
    Kozyatağı
    Motosikleti
    SL150
    Kornalardan birinin fişi çıkmış, o şase yapmış, elektrikçi farketti, akünün sigortasını yeniledi. Yopaşın anlaşmalı elektrikçisi (daha doğrusu motomax'ın ama herhangi bir motomax tabelası yok), küçük bi yer, para almadı. Göztepe sanayinin içinden yukarı doğru çıkan ilk sokakta, 800metre kadar çıkınca ışıklarda, sağda. Göztepe SSK polikiliklerinin civarı. Uzman Elektrik.

    Bağdat caddesi ve sahilde tur attım, Bostancı sahilde Selami Karakelleye çektim. Yatık durmasını seviyorum diye yan ayağın üzerine yatırdım. 5dk geçmedi aaa motor düştü dediler. Benim motor Siperlik camı kırıldı. Yokuşta diil, düz yol. Biri çarptı heralde, ama bi daha yan ayağın üstüne yatırmam çok tehlikeli. Son model bi mersedesin tamponuna düştü, neyseki adam kalednder çıktı sana bişey olmasın dedi gitti.

    İşte böyle park halinde de olsa ilk kazamı yaptım, nazarlık olsun.

  4. #1384
    yarisci_facia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Mart 2006
    abi yaw harley gibi ama arkası olmaması çok kötü özellikle arkaya bincekler içiin:@

  5. #1385
    dünyali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Şubat 2006
    Şehir
    bodrum
    Alıntı ebru_soldier adlı üyeden alıntı
    2500 ytl ye ilk göz ağrımı zeytin siyahı SL'yi satmayı düşünüyorum daha alalı 1 hafta oldu motor 32 km dedir onun 20 km zaten eve getirtirken oldu..yani böle ben satıyorum bu motor beni aşar 1 hafta oldu daha kullanamadım kursta racinglere biniyorum aha bunu yapamadım..en iiisi ben bir scooter aliyim 125 lik ..çok acele ettim çok motoru benden başka herkes ama herkes beğeniyor..yaf annem bile beğeniyor kardeşime kalsa motordan inmeyecek
    2500 ytl ye satıyorum ...acilen
    arkadaşım neden motoru kulanamıyorsun rahat değilsin kulanım acısından cık rahat bir taz eyer yardımım dokanırsa yardım edebilirim hafta ici her gün müsaitim yolarda bayan görmek motorun üstünde ben gurur duyuyorum hemen pes etme benim hanım icin de uğraşıyorum yok diyorum oyle arkada keyf yapmak kulanacaksın arkadaşlar hade hep beraber yoları boşaltalım bayanlar icin.

  6. #1386
    TEASER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Nisan 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Mayıs '06
    Alıntı Can. adlı üyeden alıntı
    Metali ben 40 YTL verip kolu uzattım aynen orjinali gibi oldu ve kendi aynalarını kullanıyorum. Diğer motorların aynaları bizimkine pek yakışmıyor bence. 40 YTL biraz pahalı olabilir ama ben terciğimi bundan yana kullandım çokda memnunum.
    Diğer motorların aynaları 20 YTL civarlarında mesela cobalt bu konuda sana bilgi verebilir. Tercih senin.
    Can. slm... bu kolu uzattığın yerin telefonunu ve adresini verirsen sevinirim yaw... bende orda halletireyim bari... çünkü bu şekilde çok zor oluyor... birde bende bi kaç tane gördüm farklı ayna çok sevimsiz gözüküyor....
    [FONT="Trebuchet MS"][B][SIZE="2"][COLOR="Red"]hocusfocus[/COLOR][/SIZE][/B][/FONT]

  7. #1387
    TAMER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Eylül 2005
    Şehir
    İstanbul/Çağlayan
    Motosikleti
    KEEWAYsuper light150,HYOSUNG GT250
    Alıntı METALİ adlı üyeden alıntı
    Beyler şu ayna konusunu tekrar sormak istiyorum , 40 ytl verip kolumu uzatalım yoksa o fiyata yada daha ucuza komple yeni ayna mı takalım ... yorumlar rica olunur.

    40ytl ye alacağın aynayı tavsiye ederim.Mevcut ayna saplarının aynı tasarımda daha uzun hali,yani aparat değil bu.Bu arada benim aynamın camı kırıldığı için yeni ayna sipariş ettim bizim bu işe yaramayan aynaların çifti 50 milyona satılıyor.

  8. #1388
    SoD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Mart 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Keeway Superlight 150
    Alıntı joveio adlı üyeden alıntı
    Yatık durmasını seviyorum diye yan ayağın üzerine yatırdım. 5dk geçmedi aaa motor düştü dediler. Benim motor Siperlik camı kırıldı. Yokuşta diil, düz yol. Biri çarptı heralde, ama bi daha yan ayağın üstüne yatırmam çok tehlikeli.
    Dostum yan ayaa aldığın zaman motoru boşta bırakıyorsan birinin ufak temasında öne kayıp ayağın kapanması ve devrilmesi kaçınılmaz ... Eğer motoru yan ayağa alacaksan motoru önce birinci vitese alıp öne doğru boşluğunu al ve öyle ayağı aç o zaman kolay kolay yerinden kıpırdayıp devrilmez...

  9. #1389

    Üyelik
    09 Mayıs 2006
    Şehir
    Kozyatağı
    Motosikleti
    SL150
    iyi fikir, bu tam bir FAQ olmuş . Teşekkürler SoD.

  10. #1390
    TAMER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Eylül 2005
    Şehir
    İstanbul/Çağlayan
    Motosikleti
    KEEWAYsuper light150,HYOSUNG GT250
    Alıntı TEASER adlı üyeden alıntı
    Can. slm... bu kolu uzattığın yerin telefonunu ve adresini verirsen sevinirim yaw... bende orda halletireyim bari... çünkü bu şekilde çok zor oluyor... birde bende bi kaç tane gördüm farklı ayna çok sevimsiz gözüküyor....

    cana sormuşun ama bende bilgi verebilirim.

    yer çağlayan hürriyet mahallesinde.Dr.Cemil bengü cad. fidan sokak.
    0212 219 88 24
    Arslan usta

  11. #1391
    cobalt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ekim 2005
    Şehir
    istanbul - Kocamustafpaşa (Paşa)
    Motosikleti
    XL600V 91 Transalp (Gırmızı)
    Gece_ gel sana tahtakale den bluetooth adaptor alalım 10 ytl usb den calısıyor
    Loneliness has followed me.my whole life, everywhere.In bars, in cars...
    ...sidewalks, stores, everywhere.There's no escape.I'm God's lonely man.

  12. #1392
    tüzemen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Mart 2006
    Şehir
    adana
    Motosikleti
    HONDA GL1800 2003 ve HONDA FORZA NSS300 2015
    JOVEİO
    Yan ayaklığın bağlanmış olduğu civatanın boyunu biraz kısaltırsan sorun tamamen hallolur. Çunku yan ayak vidaya yaslanıyor tam açılmıyor.En küçük bir düzeltmede yay ayağı geri çektiği için motor yatmaya daha meyilli oluyor. Civata yı 5 mm kes. sorun hallolur.

  13. #1393
    polo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mayıs 2006
    Şehir
    istanbul-beşiktaş
    Motosikleti
    RKS Cruiser 250
    supershadow 250 10 güne kadar geliyormuş, beklemeye değer mi sizce? v motor nasıldır? performans yakıt tüketimi sağlamlık vs ?

  14. #1394
    TEASER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Nisan 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Mayıs '06
    Alıntı TAMER adlı üyeden alıntı
    cana sormuşun ama bende bilgi verebilirim.

    yer çağlayan hürriyet mahallesinde.Dr.Cemil bengü cad. fidan sokak.
    0212 219 88 24
    Arslan usta
    tmaer çok tşk ederim verdiğin bilgi için.... yaw karşıda olması bana ehliyetsizlikten dolayı handikap... çok çevirme v.s. varmış... bulda olsaydı çok neşeli olacaktı... ama yinede tşk ederim...
    [FONT="Trebuchet MS"][B][SIZE="2"][COLOR="Red"]hocusfocus[/COLOR][/SIZE][/B][/FONT]

  15. #1395
    Can. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2006
    Şehir
    Fındıkzade / İstanbul
    Motosikleti
    Honda CBR 600 F6
    Teaser selam,
    Bende de ehliyet yok o nedenle aynaları söktüm ve araba ile götürüp yaptırdım sonra getirip geri taktım. Ayna kollarını söküp takmak çok kolay. Motoru götürmene gerek yok.

  16. #1396
    obkavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Mart 2006
    Şehir
    Çekmeköy/İstanbul
    Motosikleti
    google arama motoru :)
    Alıntı zeda3000 adlı üyeden alıntı
    Ebru bak senin gibi bir bayan daha var SSS kodlu oda superlight istiyordu internetten ona bu motoru kullanmayi ogrettim 2 ay boyunca dusunki hic yardim yok destek yok ve bu kiz simdi catir catir bu motoru suruyor.Bence dur bi dusun korkunun ustune git derim.Bu motor hicte oyle zor bi olay degil.Bence biraz daha ugras bak goreceksin cocuk isi bu.

    ***Onemli***
    Dostlar motordaki beyini Honda NX 350 beyini ile degistirdim su anda motorum 12000 devire cikabiliyor ve sorun yok kesici ona gore ayarli yani kalkis anindan itibaren hizlanma bile olsun cok farkli.Son hizi tam deniyemedim yol musait degildi ama 4. viteste 90 gordum hemde hic zorlanmadan.Sanirim motor standart olarak 120 ye geliyor artik.Beyin biraz pahali 75 YTL ve tanidik sag olsun diyecem iscilik bile odemedim. Motoruna son hiz ve guc isteyen arkadaslara tavsiye ederim

    zeda üstad bu beyin denen şey nedir biraz açıklarmısın birde nası performans deneyebildinmi tam olarak bende etkilendim alayım diye düşünüyorum nereden bulabiilirim, birde senin bir ara hava filitresi değişimi işin vardı onun da bilgilerini tekrar verebilirmisin baya ilgimi çekti benim motor dediğim gibi 90 ı geçmiyor

  17. #1397
    cobalt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ekim 2005
    Şehir
    istanbul - Kocamustafpaşa (Paşa)
    Motosikleti
    XL600V 91 Transalp (Gırmızı)
    sımdıye kadar hıc zorlamadım motor 100 gorsun 110 gorsun dıye ama gecen gun bıras abandım devır 7000 di 4.vitesten 5 e gecerken hız 60 km cıvarıydı 5 e atıp gaz verınce 6500-7000 devır arasında 80-90 rahat gıdıyo bıras daha abansak 110 gormesı normal herhalde ama 80 ı gecınde ( yada 7000 devrı )vibrasyon artıyo ve pek guvenlı bulmuyorum o yuzden ( bırazda lastıklere ve frenlere guvenmedıgımden) daha hızlı gıtmeyı hıc denemedım (zaten sehır ıcı yogun trafıkte nereye kadar gıdeceksın kı ?
    Loneliness has followed me.my whole life, everywhere.In bars, in cars...
    ...sidewalks, stores, everywhere.There's no escape.I'm God's lonely man.

  18. #1398
    GeCe__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Nisan 2006
    Şehir
    ıstanbul
    Motosikleti
    K3 GSX R 600 YELLOW/BLACK
    zeda3000 saol dostum benı dusundugun ıcın alt tarafı bı kere yarısmaktan ne olur cnm evet ehlıyetım yok evet ıstanbuldayım evet her aksam gezıyorum ehlıyetım olsada aynısı olur rahat ol benı gozunuzde gazcı olarak flnda canlandırmayın sakın hee suana kadar bı kere kalktım oda mondıal 150 zat ıle gecti tabi doal olarak baskada kalkmam zaten.. he belkı sl olursa olabılır dun aksam ama hızlı gıtmek zorundaydım malum kız arkımın yanına gıtımde karsıya gectım fatıge baya bastım ama duz yolda 110 yokus assag 115-117 fln gordum hıcte korkmadan cunkı ben artık motorumu cozdum denge gayet iii guzel bı sekılde yatadabılıyorum öle vala arasıra basmayla daglıcaksa bu motor hıc hos olmaz vala ben guvenıyorum motoruma allaha cok sukur ıyıde gıdıyo 100 km hemen gelıorum ..kısa mesafelerde bastıgım yok am sadece uzun ve acelem olursa saygılar.. göztepeli

    Alıntı GeCe__ adlı üyeden alıntı
    zeda3000 saol dostum benı dusundugun ıcın alt tarafı bı kere yarısmaktan ne olur cnm evet ehlıyetım yok evet ıstanbuldayım evet her aksam gezıyorum ehlıyetım olsada aynısı olur rahat ol benı gozunuzde gazcı olarak flnda canlandırmayın sakın hee suana kadar bı kere kalktım oda mondıal 150 zat ıle gecti tabi doal olarak baskada kalkmam zaten.. he belkı sl olursa olabılır dun aksam ama hızlı gıtmek zorundaydım malum kız arkımın yanına gıtımde karsıya gectım fatıge baya bastım ama duz yolda 110 yokus assag 115-117 fln gordum hıcte korkmadan cunkı ben artık motorumu cozdum denge gayet iii guzel bı sekılde yatadabılıyorum öle vala arasıra basmayla daglıcaksa bu motor hıc hos olmaz vala ben guvenıyorum motoruma allaha cok sukur ıyıde gıdıyo 100 km hemen gelıorum ..kısa mesafelerde bastıgım yok am sadece uzun ve acelem olursa saygılar.. göztepeli
    cobalt dostum bıraz bas sende yaw korkma bısı olmaz

  19. #1399
    cobalt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ekim 2005
    Şehir
    istanbul - Kocamustafpaşa (Paşa)
    Motosikleti
    XL600V 91 Transalp (Gırmızı)
    Alıntı GeCe__ adlı üyeden alıntı
    cobalt dostum bıraz bas sende yaw korkma bısı olmaz
    iyi diyosunda nerde basıcam ? sabah ıse aksam eve gıdıyorum cocuk kucuk oldugu ıcın oyle gezme tozma olayım olmuyor fazla gunluk kullanımda da guzergahım yogun trafık oyle 70-80 yapmak zor oluyo adam 5 mt onunde zırt dıye abanıyo frene yoldakılerın %70 i ticari nezaman ne yapacakları bellı degıl zaten kımse aynasına bakmıyo hal boyle olunca da hızlı gıtmek buyuk rısk almak oluyo gereksız rısklere gırmezsek bu keyfı daha cok yasarız dıyorum
    konu dısında ama galıba aranızda en rahat olan benım ,karakacan ı ıkıncı el alldım gınger sagolsun butun rodaj ,ıvır,zıvır larını halletmıs

    bı de soru benzın depo kapagının yayı gevseyıp zırıltı yapan varmı baska?
    Loneliness has followed me.my whole life, everywhere.In bars, in cars...
    ...sidewalks, stores, everywhere.There's no escape.I'm God's lonely man.

  20. #1400

    Üyelik
    17 Ekim 2005
    Alıntı GeCe__ adlı üyeden alıntı
    yaw strateji dostum nasıl 6000 devırı gecemıyosun ben sana söylıgım kesın jıgle acıık senın, en altta olucak dostum en altta 80 km gecememene ımkan yok yaw vala benım motor hıc hızı kesılmeden 100 cıkıo onu söylıgım bı muddet sonrdaa 105-110
    Hayır dosyum jigleyi doğru kullanıyorum en altta yani 5 viteste 5000 deviri geçmiyor zorlayınca da çok garip bi hırıltı geliyor motordan 1.000km yi devirdim ama 90 nı bile göremedim daha
    [B]Karanlığa Taş Atılmaz [/B]


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler