Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
4. sayfa BirinciBirinci ... 234561454104 ... SonuncuSonuncu

Asya Motor Scooter'ları Hakkında

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #61

    Üyelik
    09 Temmuz 2005
    serhat_fb, asya 140 falan yapmıyor... yukarıdaki yazılara bir daha göz at


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #62
    Kobayashi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Nisan 2005
    Şehir
    İstanbul/Göztepe
    Motosikleti
    SYM Joyride 200
    asya 150 t ler 140 yaparsa hatta 120 yaparsa bende koşarak 70 km yaparım
    sayacınızmı arızalı birileri sağda solda atıyo millette inanıyomu bilmiyorum ama yok öyle bişey.isterseniz çıkık kadıköy belediyenin ordan köprü yoluna deneyin bakalım 100km'yi geçebiliyomusunuz.2 kişiyle zaten imkansız.motor gaz verince 3 saniye sonra herekete geçiyo bide 140 yapıcak yok artık...

    haa evet geçiyo diyosanız yanınıza sayacına güvenebileceğiniz bi araç alın aradaki farkıda asya motora gider istersiniz)

    ben 175 cc motorla tekkişi 120 yi 2 kişi 100-110 u zor görüyorum.

  3. #63
    SuperDude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Eylül 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Yamaha Dragstar XVS 650A

    Mail grubu

    AS 125 T MAIL GRUBU
    Moderatörün yukarıdaki mesajı neden revize ettiğini anlamadım. Ben bu site içinde Mondial grubu falan açmadım ki. AS 125T sahipleri için olan Yahoo E-mail grubunu duyurdum. Duyurduğum şey zaten bir "forum" değil ki. E mail grubu. Duyurular bölümüne de yazmıştım, oradan da silmişsiniz.

    http://autos.groups.yahoo.com/group/Asya125T/

    Forumun ana sayfasında "Duyurular" ana başlığı altında yazan açıklamada o başlığınn "Bulusma , Toplantı ve Site Duyuruları" için olduğunu yazmışsınız. Ben de bir site duyurusu yaptım, neden silindi bu mesaj anlamadım. Belki bir yanlış anlaşılma olmuştur diye tekrar duyuruyorum; yukarıdaki linkteki sitede AS125 T kullanıcıları için açılan mail list var, mail liste üye olmak isteyen arkadaşlara, ilgilenenlere duyurulur. Üye olmak için Asya125T@yahoogroups.com adresine boş bir mail atmanız yeterli. Ya da yukarıdaki linke tıklayabilirsiniz.
    Saygılarımla...

  4. #64
    genera - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ağustos 2005
    Motosikleti
    Yamaha x city 2013
    Selam arkadaşlar ve özellikle as125t kullanıcıları
    evet genelde çoğu arkadaşımızın şikayetleri oldu lastik konusunda
    bende bu şikayetten yakınıyodum göztepe servis dunlop marka scooterlarımıza uygun lastik getirmiş fiyatları biraz yüksek ama yağışlı havalardada kullanacağımızdan bugün değiştirdim lastik kadar en az lastik basınçlarıda çok önemli ama yeni lastikler biraz daha geniş ve malzeme kalitesi olarak çok fark var şu anda pek yol yapmasamda yol tutuşu olsun çukura girdikten sonraki motorun fiziksel yalpalanması olsun çok fark etti şu ana kadar izlenimlerim olumlu yönde bi gelişme olursa bilgilendireceğim ve lastik konusunda sizde değiştirmeyi düşünüyorsanız tavsiye ediyorum..

    superDude bende köprüden as125t ile geçtim anadolu yakasından avrupaya geçerken rüzgar oldukça sert esiyordu en sağ şeritten ortalama 50 60 km arası süratle geçebildim kuzeyden esen rüzgara motoru kontra yatırdım aynı şekilde önümdede as125t kullanan bi arkadaşla karşılaştık beraber geçtik izlenimlerim şu arkadan onun motoruna baktığımda bir yelkenli gibi yatarak gidiyordu tabi bende öyleydim iyi giyinirsen bir sorun olmuyor ama kontrol oldukça zorlaşıyor özellikle köprünün ayaklarına girdiğinde dengen bozulaibliyor oralara oldukça yavaş girip çıkmakta yarar var ve arabalardan mümkün olduğunca uzakta durmak gerekio ara rüzgar tokat gibi çarpıp senin arabanın önüne uçurabilir gözünü korkutmak gibi olmasın ama bende çekiniyordum ancak geçilebiliyormuş eğer kendinden büyük bir aracıda siper edebilirsen rüzgardan etkilenmeden rahat bi şekilde geçebilirsin ama mümkün olduğunca yavaş geç....

  5. #65
    esperanza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Ağustos 2005
    merhaba as125t 1500u devirdim. sorunlar soyle on lastigin havasi 700 den sonra inmeye basladi uc gunde bir hava basiyorum. en yakin zamanda baktircam teknik servis lastikciye gotur dedi. bir sorun daha var hep nuksediyor on disk frene bastikca tak tuk sesler geliyor on disk frende devamli bi bosalma var iki defa teknik serviste yaptrdim her ikisinden sonra duzelmesine ragmen yine bosalma devam ediyor. bu konuda yardimci olursaniz basina gelenler nasi bi amir yolu izliyorlar anlatabilirmi. disk fren aksaminda ic tarafta uzunlamasina bi pim var serce parmak kadar biraz daha ince buna kendir sarildi yine olmadi tamircinin dediine gore burasi gevsiyormus bunu duzelttiginde sorun bir iki gun hallaluyor. ama yeniden bosalma oluyor. bi arkadastan duydugum kadariyla bu aletin icine bali yapip icinde donmasi saglandiktan sonra kesiliyomus boyle bi yol izleyen varmi? servise gittigime ayni sorun baska bi 125 t kullanicindada vardi zannedersem genel bir sorun.

  6. #66
    genera - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ağustos 2005
    Motosikleti
    Yamaha x city 2013
    arkadaşlar o sorun göbekten kaynaklanıyor ön çatalı tutan vidalar zamanla gevşiyebiliyor girilen çukurlar ve sarsıntılı yollar nedeniyle servise gidin hallederler..

  7. #67
    SuperDude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Eylül 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Yamaha Dragstar XVS 650A
    Öğrendiğimiz iyi oldu. Gerçekten ön çatallardaki vidalardansa pek bi sorun değil, periyodik olarak sıktırıp kontrol ettirebiliriz ama o vidalardan ise o zaman sadece frene basıldığında değil, normal sarsıntılarda falan da aynı sesin çıkması gerekmez mi?
    Havalı tiplerin içi boştur çünkü "hava" boşlukları doldurur. Balonun içinde de hava vardır...

  8. #68
    mkirdal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Haziran 2005
    Şehir
    Altunizade / İstanbul
    Motosikleti
    HONDA INTEGRA NC700D
    Arkadaşlar, 2 aylık bir AS 150 T-1 kullanıcısı olarak paylaşmak istediğim şeyler var. 1 Temmuzda motorumu teslim aldım ve 300 bakıma gidene kadar aleti gözlemledim. Bakıma gittiğimde şikayetlerimi sıraladım:
    1. Şikayet : Sabah ilk çalıştırmada zor çalışıyor. Jikle (varsa) bir işe yaramıyor. 3 dakika sürekli gaz verilmezse stop ediyor. Cevap : Bu probleme çare bulamadık. çinlilere de söyledik. Şimdilik böyle idare et.
    2. Şikayet : Akü şarjı düşüyor. Hatta bir keresinde ayakla çalıştırmak zorunda kaldım. Cevap : Motoru kullanırken farları yakma. Ya da iyi bir akü al tak.
    3. Şikayet : ABS çalışmıyor. Cevap : Abi bunun ABS si araba gibi olmaz. Çalışıyordur sen anlamıyorsun.
    4. Sele dikişleri attı. Bunu garantiden değiştirin. Bir ayda sele dağılır mı? Cevap : Garantiye girmez. Yenisini taksak gene atar. İyisimi 25 YTL fark ver sana iyisini takalım. (25 YTL verip iyisini taktırdım).
    5. Arka amortisörler çok sert. Ayarlayabilirmisiniz ? Cevap : Yok abi onu öyle kullanacan. Bunda ayar yok.

    Bahsettiğim yer Damla Motor Göztepe. Çalışan çocuklar kesinlikle iyi niyetli ama ellerinden gelen bi şey yok. Belki de onlara şikayetleri geçiştirmeleri söylenmiş.
    Garanti diyince zaten tüyleri diken diken oluyor. Yağ değiştirmekten başka hiçbir şey yapılmadı. Ha bir de frenlerden ses geliyor dedim, sprey sıktılar bi işe yaramadı. Anladığım kadarıyla frenlerden gelen tıkır tıkır sesler çalışmayan ABS nin çalışan sesi

    Bundan sonra 2 defa ASYA MOTOR Nazillinin web sitesindeki form ile şikayette bulundum. Cevap bile vermediler. Bunun üzerine internetten Haojin Web sitesini buldum ve oradan "export09@haojin.com.cn" adresini elde ederek yaşadıklarımı ve burdaki partnerlerinin hiç ilgi göstermediğini yazdım. 12 saat içinde aşağıdaki mesaj geldi:

    "Dear Metin:
    thank you for your letter,there are time tolerrance between China and Turkey so i am late for response to you i am sorry about that.
    About your complain ,we are not so clear about your motor problem.Would you mind help us to do something as follows:
    a)Would you mind take some photos about problem motorbike .These photos should include 1)whole image of bike 2)engine photo including engine number 3)problem area or problem parts 4)others you think it is need to take photo.
    Dear Metin,you know ,Turkey and China is far away from each other,it is difficulty solve your bike problem in time ,we feel sorry about that .But dont worry,after we getting the mentioned information from you ,we will satisfy you very quickly.
    We are waiting for your photos and response.
    Best regards
    edward"

    Bu gösteriyor ki Haojin'dekiler ASYA cılar gibi duyarsız değil. Ayrıca bu mesajın üstüne bir de telefon ettiler ve maillerini alıp almadığımı sordular. Yardımcı olmak üzere benden daha fazla detay beklediklerini söylediler. İşte olay bu olmalı. ASYA Motor da böyle olsaydı eminim satışlarını katlarlardı ve kimse de Asya mı alsam Mondial mi diye topik açmazdı

    Şikayeti olan arkadaşlara umarım yol göstermiş oldum.

  9. #69
    SuperDude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Eylül 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Yamaha Dragstar XVS 650A
    Guzel bir gelişme... Bence peşini bırakmayın, hemen cevap yazıp istedikleri fotoları yollayın. Ama merak ettim; fotoğraflar ne işe yarayacak?.. Stop eden motorun stop etme anındaki resminni mi istiyorlar Ayrıca motorun fotoğrafını çekmeniz için parçaları söktürüp çekseniz bile fotoğraftan arıza mı bulacaklar yani? Ama iyi niyetli olmaları güzel. Taa Çin'den hemen cevap geliyor da buradakiler aynı memleketten bir cevap yazmaya tenezzül etmiyorlar demek ki. Bence Çin'lilere bu forumdan bahsedip forumun adresini de verin, incelemek isterler. Orada bir Türk çalışan veya bir tercuman aracılığıyla forumu incelemek isteyeceklerinden eminim. Siz adamlara bence sizdeki arızaların detaylarını yolladıktan sonra üşenmezseniz bu forumdaki diğer arızaları da derleyip genellikle çok tekrarlanan ortak problemleri adamlara yazın, anlatın. Belki de bu problemler servislerin yetersiz bilgi donanımlarından kaynaklanıyordur da Çinliler bu durumu farkedip belki tedbir alırlar. Kesinlikle adamlarla irtibatı koparmayıp en kısa zamanda istedikleri bilgileri ve belgeleri yollayın.
    Havalı tiplerin içi boştur çünkü "hava" boşlukları doldurur. Balonun içinde de hava vardır...

  10. #70
    mkirdal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Haziran 2005
    Şehir
    Altunizade / İstanbul
    Motosikleti
    HONDA INTEGRA NC700D
    Bu hafta sonu istediklerini hazırlayıp yollayacağım. SuperDude, dediğin gibi topiğin adresini de vereceğim ve diğer arızalardan da bahsedeceğim. Gelişmelerden haberdar ederim.

    Bu arada Selesi yırtılıp da Garanti'den değiştirilebilen var mı acaba merak ettim?
    Bildiğim kadarıyla bu, AS 150 T-1 lerde herkesin ortak problemi.

  11. #71
    SuperDude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Eylül 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Yamaha Dragstar XVS 650A
    İstanbul'daki servisler bence yoğunluktan dolayı sallıyorlar. Serviste adamlarla portakal suyu içmekten bahsediyorsunuz... i: Burada adamların tuvalete gidecek zamanları yok... (en azından Maslak'takiler öyle, diğerlerini bilmiyorum).. Servisin önünde sürekli bir yoğunluk, çocuklar deli gibi iş yetiştirmeye çalışıyorlar. Bence sebebi bu. İzmir'dekiler şanslıymış. Herhalde motorların büyük bir bölümü İstanbul'da stıldığı içindir. (nüfus oranına göre..) Bence servisleri büyütmeli ya da daha çok servis aömalılar İstanbul'a. Avrupa yakasında bildiğim kadarıyla sadece bir servis var. Peki Avrupa yakasının nüfusu kaç?
    Havalı tiplerin içi boştur çünkü "hava" boşlukları doldurur. Balonun içinde de hava vardır...

  12. #72
    droral - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Ağustos 2005
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    AS 125T, Kymco Grand Dink 250, Honda Today
    Asya-Haojin'in Ankara Abidinpaşa'da sadece bir tane bayi ve servisi var. Açıkçası motorumda çok ciddi bir problem yaşamadım, fakat yaşadığım (benden kaynaklı) minör problemlerim hızlı ve güleryüzlü bir hizmetle giderildi. Sağolsunlar, meyve sularını ve çaylarını da içtim...

  13. #73
    erob - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Temmuz 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    YAMAHA
    Selam arkadaşlar, AS-150-T var bende.Bir şikayetim üzere servise gittiğimde "MOTOR KULAĞI" kopuk olduğunu ve ikisini birden değiştireceklerini söylediler. Fakat bu da garanti kapsamına girmiyormuş..Anladığım kadar bu parça da "yüreyen aksamına" girmiyor mu?..bilgisi olan arkadalar var ise lütfen yardımcı olun....motor 2005 model ve 1.850km de... i:

  14. #74
    rainmans - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Haziran 2005
    Şehir
    çanakkale
    Motosikleti
    YAMAHA MAJESTJ 400
    Nacizane Benim T1 e ufak bi ışık aksesuarı yaptım. Beğenirsiniz inşallah


    ZORU BAŞARIRIM; İMKANSIZA BİRAZ ZAMAN GEREKİR

  15. #75
    JoJo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2005
    Şehir
    Kadiköy
    Motosikleti
    150 T1 haojin Asya Motor
    Arkadaslar merhaba,
    Su servis olayindan bunaldıgım icin bugun tuketici kosesine yazi yazıp ardından da NAZİLLİ yi arayip Damla nın servisinin yetersiz oldugunu neyin garanti icinde oldugunu bana soylemelerini istedim.
    Aldıgım cevap servis parca degisecek dedigi surece biz kabul ediyoruz oldu. Ben de sikayetlerimi servis ve motor icin soyledim adamlar telefonumu aldı yaklasık 10 dakika sonra bana donduler ve Cumartesi saat 08.30 a randevu almislar benim icin damladan bakalim ya kafa göz girecekler bana yada herseyi halledecekler bilginize....

  16. #76
    solo_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Temmuz 2005
    Şehir
    Izmir
    Motosikleti
    as 125 T - Siyah
    Izmir deki servis yoneticisi ile gorustum gecen gun. Aslinda izmir servisi onceki incelemelerde ASYA nin en kotu servisi secilmis. Daha sonra koklu bi degisiklige gidilerek servis simdiki halini almis. Genel mudurden ustalara kadar bir cok kisi isten cikarilip yenileri ise alinmis. Bence su anda cok basarili calisiyorlar, cok memnunum.

  17. #77
    lesvos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Ağustos 2005
    arkadaşlar, bir motorun en ekonomik sürüş hızı nedir acaba, söz gelimi arabalarda 5. vites 90 km kız en ekonomik diye bilinir acaba motorlar için böyle bir şey sözkonusu mu ?

  18. #78

    Üyelik
    09 Temmuz 2005
    lesvos, asya t1 de gazı yedire yedire vercen, köküne kadar açarsan çok yakar. ayrıca yedire yedire hızlandınmı daha performanslı gider. gazı en az verip en hızlı gittiğimiz sürat aralığı sanırım 70-80 km/h. dolayısıyla en ekonomik gidiş sürati de 70-80 civarı diyebiliriz...

  19. #79
    kahraman34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Temmuz 2005
    Şehir
    içmeler köprüsünden aşagı in tersaneleri geç işte ben ordayım(tuzla)
    Motosikleti
    bir adet 2005 model kırmızı düldül(as150t)
    pendik bayisi bu işi iyi yapıyor bance ordan al bende aldım fazla bi problem çıkarmaz benimki öyle eğer yolda kalırsan servisi yok yani gelip seni almıyorlar ama geçen gün şahit oldum bi arkadaş kartalda bir yerde kalmış aradı gelip alın diye bayinin verdiği cevap gelemeyiz bizim mobil servisimiz yok ama kamyonet tutup gelebiliriz masrafı(25 ytl) sana ait.
    [SIZE="2"][B][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Red"]gerçekleri [/COLOR][COLOR="Yellow"]tarih [/COLOR][COLOR="Red"]yazar[/COLOR],[COLOR="Yellow"]tarihi [/COLOR][COLOR="Red"]galatasaray[/COLOR] [COLOR="Yellow"]yazar[/COLOR][/FONT][/B][/SIZE]

  20. #80
    SuperDude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Eylül 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Yamaha Dragstar XVS 650A
    125 T yağ değişiminde kaç litre yağ alıyor? Servise giderken 1 litrelik yağ götürsem yeterli olur mu?
    Havalı tiplerin içi boştur çünkü "hava" boşlukları doldurur. Balonun içinde de hava vardır...


    REKLAM ALANI
4. sayfa BirinciBirinci ... 234561454104 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler