Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

DADYW DD250E-9 Regal Raptor Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #5301

    Üyelik
    19 Eylül 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Suzuki DL650 V-STROM
    Arkadaşlar merhaba, Mecidiyeköy'de bulunan REGAL RAPTOR bayisinin açık adresini ve tarifini yaparmısınız. Gidip görmek istiyorumda.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #5302

    Üyelik
    20 Eylül 2007
    Şehir
    istanbul yedikule
    Motosikleti
    DADYW DD250E-9
    arkadaşlar aranıza yeni katıldım inşallah hepimiz mutlu bir aile oluruz şu an bile bir kardeş kazanmış durumdayım kaldera üstadın makinasını almış durumdayım ikimizede hayırlı olması dileklerimleama kaldera kardeşimi tanımak bile ayrı bir onur çok iyi bir kardeş kazandıgıma eminim bütün işlemlerimizi tamamladık ama benim ehliyetim olmadıgı için kaldera üstat makinayı cumartesi günü bana yolayacak inşallah hepinize saygılar sevgiler bu arada yedikule aksaray ve k.m.paşadaki RR olan arkadaşlar sizlerle tanışmak isterim çünkü birbirimize çok yakınız bütün aileye selamlar

  3. #5303
    talkie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Nisan 2006
    Şehir
    uşak
    Motosikleti
    YBR125 CITY
    Alıntı kivilcim adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar aranıza yeni katıldım inşallah hepimiz mutlu bir aile oluruz şu an bile bir kardeş kazanmış durumdayım kaldera üstadın makinasını almış durumdayım ikimizede hayırlı olması dileklerimleama kaldera kardeşimi tanımak bile ayrı bir onur çok iyi bir kardeş kazandıgıma eminim bütün işlemlerimizi tamamladık ama benim ehliyetim olmadıgı için kaldera üstat makinayı cumartesi günü bana yolayacak inşallah hepinize saygılar sevgiler bu arada yedikule aksaray ve k.m.paşadaki RR olan arkadaşlar sizlerle tanışmak isterim çünkü birbirimize çok yakınız bütün aileye selamlar
    Motorun hayırlı olsun arkadaşım.Kaldera abi raptor camiasında iyi tanınan bir abimizdir.Onun motorunu almakla iyi bir iş yaptığına emin olabilirsin.
    Satılık Asya125t-Spidi mont

  4. #5304
    deepimpact - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ekim 2006
    Şehir
    izmir karşıyaka
    Motosikleti
    regal reptor
    sevgili lovemusician ve kıvılcım nickli arkadaşlar camiaya hoş geldiniz.Bu arada sizleri motorunuzun kendi sitesi olan ve bol bol regalci olan siteye davet ediyorum (regalraptor.net) girin ve ücretsizüye olun bekliyoruz.
    EĞER HERKES AYNI FİKİRDE İSE KİMSE YETERİ KADAR DÜŞÜNMÜYOR DEMEKTİR.

  5. #5305
    siyahus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Haziran 2006
    Şehir
    Istanbul - Bahçelievler
    Motosikleti
    Mondial 125 ZN - RR DD250- GV 250 - Yamaha MT-25
    kivilcim , hayırlı olsun , gayet iyi ve başlangıç için hatta eğer cok büyük beklentilerin yoksa ilerisi içinde tatminkar bir motor. Açıkçası ben Regsl almadan önce bunu alır 1 sene kullanır sonra 750 falan alırım diyodum ancak su anda fikrim tamamen farklı. Yinede yakında askere gideceğimden 1,5 sene kullanamayacağımdan ve o sürede altından olsa bozulacağından üzülerek motorumu bende satmayı düşünüyorum. Askerden gelince yine bir regal alacağım.
    Kaldera , hayırlı olsun . Yeni makinanı alabildin mi ?
    Kendine yapılmasını istemediği başkasına yapma...

  6. #5306
    KALDERA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Haziran 2005
    Şehir
    TÜRKİYE
    Motosikleti
    visal 125 DOMİNAR 400 UG-HERO XPLUS 200 4V
    iyi dilekleri için herkeze teşekkür ederim.
    500 cc ile 750 cc birbirinden farklı iki model arasından 500 cc lik olanı için bugun hava şartlarıda uygun olursa sanırım alabilirim başkada bir engel çıkmazsa..

    bu arada bilenlere bilmeyenlere bildiğini unutanlara rahmi barutçunun eğitim videolarını izlemelerini ısrarla öneririm.çok faydalı olduğunu göreceksiniz..


    http://www.uzmantv.com/uzman/motosik...-rahmi-barutcu

  7. #5307

    Üyelik
    20 Eylül 2007
    Şehir
    denizli
    Motosikleti
    şimdilik yok
    abilerim kardeslerim bana bir yardımda bulunursanız cok sevinecegim

    özellikle kaldera - müslüm baba sizler bu işlerden iyi anlarsınız

    birçok motoru incelemekteyim ancak regal raptor gibisi yok yasanılan sıkıntılar

    bütün çinlilerde var gönlüm regal raptor dan yana ama bende biraz görüntü hastalıgı var

    sis far ı falan takmak en büyük istegim yalnız sadece görüntü degil işe de yaramasını istiyorum ve malesef RR un elektrik sistemi zayıf diyorsunuz

    acaba elektrik sistemini güçlendirmek mümkün değil mi?

    cünkü ben pek garanti işiyle uğrasacaga benzemiyorum aküyü falan kaliteli kullansak kaldırmaz mı? ya da değişmesi gereken baska ne gibi şeyler olur

    cok mu pahalı bir modifiye olur kısacası regal alsam elektrik sistemini güçlendirmek mümkün müdür? eger mümkünse nasıl olacak?

    beni bu konuda bilgilendirirseniz cok sevinirim

    şimdiden tesekkürler

  8. #5308
    KALDERA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Haziran 2005
    Şehir
    TÜRKİYE
    Motosikleti
    visal 125 DOMİNAR 400 UG-HERO XPLUS 200 4V
    regalde yapılacak ek donanımlar için bilinçli elektirikçi ve servislerde röleler kullanılmaktadır.doğrusuda budur.
    istedeğiniz donanıma sahip olabilmek için gerekirse tesisat komple değiştirilir.

  9. #5309

    Üyelik
    07 Haziran 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Regal Raptor DD-250E

    Regal Raptor - Sarikayalar Skandali !!!

    Merhaba,

    9 ayı aşkın bir süredir Regal Raptor DADYW 250 kullanıcısıyım. Sizlerle başıma gelen ve skandal halini alan bir olayı paylaşmak istiyorum. Eminim ki benim başıma gelen bu vahim olay, Regal Raptor almak isteyenler ve halen kullanmakta olanlar için faydalı olacaktır. 2 ay gibi uzun bir süreçte gerçekleşen olayı elimden geldiğince kısa yazmaya çalışacağım.

    2006 model olan aracımı 8500. km'de, motorundan gelmeye başlayan ses üzerine hemen İstanbul'daki bana en yakın "yetkili servis" olan "GAZİ MOTOR" a götürdüm. Yetkili arkadaşın motorun sesini dinledikten sonra arızanın kranktan kaynaklanabileceğini ancak emin olmak için motorun açılması gerektiğini söylemesi üzerine aracımı kendisine teslim ettim.

    10 gün sonra kendisini aradığımda motoru açtığını, krankın ve diğer parçaların son derece temiz (hatta kendi ifadesiyle "hiç kullanılmamış gibi") olduğunu ve problemin nereden kaynaklandığını anlayamadığını, krankı birde tornacıya göstereceğini söyledi. 20. günün sonunda motoru topladı ve yine tüm parçaların temiz olduğunu sesin nereden geldiğini anlayamadığını, krank olsa dahi distribütör firmanın elinde krank bulunmadığını, aracı başka bir servise götürmemin daha iyi olacağını söyleyerek aracı bana teslim etti.

    Aracı teslim aldığımda; motorun dış kısımları deforme olmuş (muhtemelen daha önce bu model motoru indirme deneyimleri olmadığından zorladıkları için), bazı vida ve contaların yerine uydurmaları gelmiş (muhtemelen kaybolduğu için) , motor kapakları takılmamış vaziyetteydi.

    Esas skandal aracı diğer bir yetkili servis olan DEMİRTAŞ motora götürürken oldu. Motor Bostancı'dan Beşiktaş'a giderken hararet yaptı. GAZİ MOTOR aracımın motoruna su koymayı unuttuğu(!) için..!
    Tabi bu esnada motorun diğer parçaları da zarar görmüş oldu.

    Aracı DEMİRTAŞA götürdüğümde ALİ USTA motoru dinledi ve arızanın krank olduğunu, değişmesi gerektiğini söyledi. Motorun suyunu kontrol ettiğinde ise araçta su olmadığı için diğer parçaların da zarar görmüş olabileceğini söyleyince, motorun sökülerek SARIKAYALAR'a gönderilmesinin daha uygun olacağına karar verdim. Motor aynı gün sökülerek SARIKAYALAR'a gönderildi.

    O günden sonra firmayı defalarca aradım ancak hiçbir yetkiliden detaylı bilgi alamadım. Motorun durumunu ve izlenecek süreci sorduğumda, ilk hafta motorun sökülüp inceleceğini söyleyerek geçiştirdiler. 2. hafta ise arızanın kranktan kaynaklandığı ancak ellerinde krank olmadığını ve beklemem gerektiği söylendi. Malları gümrükte takılmış olduğundan tarih belirsizmiş ! 15 gün de olabilir 1 ay da!

    Kendilerinden motorun yasal servis süresi olan 30 iş günü içerisinde tamir edilip teslim edilmesini talep ettiysem de fazla ciddiye alan olmadı. Her seferinde ellerinde parça olmadığını, sorunu bir şekilde(!) halledeceklerini söylediler.

    Sonuç olarak aracım 20 gün GAZİ MOTOR'da 26 gün de SARIKAYALAR'da yattıktan sonra. Yani toplamda 46 gün geçtikten sonra parçanın geldiğini ve garanti belgesinin gönderilmesi gerektiğini söylediler. (Kendilerinin yazışma gibi bir alışkanlığı olmadığından, herşeyi sözle hallediyolar, yaparız, ederiz, hallederiz modeli!)

    Elimde aracın orjinal faturası ve servis bakım belgeleri vardı ancak garanti belgesi kaybolmuştu. Tüm belgeleri kendilerine faksladım. Yine telefonla beni arayarak garanti belgesi olmadığı için masrafları tarafıma fatura edeceklerini söylediler. Çıkarttıkları rakam 1208 YTL !!! Bu da %15 iskonto yapılmış ve işçilik alınmamış rakam imiş! Beni mağdur ettikleri için indirim yapmışlar.

    Motordan ses geldiği anda aracı GAZİ MOTOR'a götürdüğümde sorun sadece krank idi. Motorun sökülüp-takılması sırasında ve sonrasında oluşan her türlü arızanın GAZİ MOTOR'a fatura edilmesi gerektiğini söyleyerek bu rakamı kabul etmeyeceğimi söyledim. Uzun süren pazarlıklardan sonra 640 YTL'ye kadar indiler. Ve nihayetinde motorum 46 gün yattıktan sonra lanet olsun diyerek bu rakamı ödemek durumunda kaldım.

    Bu zaman zarfında Çin'deki üretici firmayla kontak kurarak bazı yazışmalar yaptım ve arka planda nelerin döndüğünü de öğrenmiş oldum. Bilmeyenler için aşağıdaki bilgiler yararlı olacaktır.

    1. Sarıkayalar firması Regal Raptor Türkiye distribütörü olmasına rağmen servis hizmetini ÇETİNCAN A.Ş. isimli bir taşeronla hallediyor. Yani herhangi bir sorununuz olduğunda muhatabınız Sarıkayalar değil.

    2. Çinli firma Sarıkayalar'a yedek parça garantisi vermiyor. Garantiden tamiri yapılan her parçanın bedeli Sarıkayalar'ın cebinden çıkıyor. Bu yüzden garanti sürecinde olmadık bahanelerle faturayı kullanıcıya yıkmaya çalışıyorlar.

    3. Sarıkayalar önümüzdeki dönemlerde bu motorları getirmek istemediği için yedek parça da getirmiyor. Çok mecbur kalmadıkça yedek parça ithali yapmıyorlar. Yani krank, silindir vb. gibi önemli bir parça değişmesi gerekiyorsa bayağı bir beklemeniz gerekecek.

    4. Regal Raptor yetkili servisliği motor tamiri yapan ve kendine usta diyen herkese gelişi güzel verilmiş. Bu firmalara fabrika eğitimi verilmemiş, dolayısıyla ne yaptıklarını bilmiyorlar.

    Sonuç olarak, büyük bir keyifle aldığım motorum şimdi benim için ızdırap oldu. Şimdilerde Çin malı almakla çok büyük bir hata ettiğimi düşünüyorum. Fakat bu düşünce aslında motorun kalitesinden değil, servis ve bakım hizmetleri için organizasyonun kurulamamış olmasından kaynaklanıyor. İstanbul'da benim bildiğim tek işi bilen servis DEMİRTAŞ. Demirtaş'ın sahibi Ali usta daha önce AYKON'da çalışan baş usta olduğu için motorun ciğerini biliyor. GAZİ MOTOR ve benzeri servisler tam içler acısı, komik vaziyetteler. Regal Raptor'dan zerre kadar anlamıyor ve arızaları başka motorlardaki tecrübeleriyle uydur kaydır halletmeye çalışıyorlar. Servislerle sorununuz olduğunda karşınızda muhatap distribütör bulamıyorsunuz. Fabrika dedikleri yere telefon açtığınızda karşınıza teknisyen de çıkabilir, depo görevlisi de çaycı da.. Sorununuzu anlatacağınız ciddiyet sahibi bir yetkili bulmanız için onlarca telefon görüşmesi yapmanız ve sinirlerinizin çok sağlam olması gerekiyor.

    Yeni bir motor alacaksanız lütfen marka hakkında detaylı bilgi edinin. Servis ve yedek parça konusu motoru aldıktan sonra başınıza dert olabilir. Olabildiğince ciddi firma ve markaları seçmeye gayret edin. Yoksa bu ve benzeri sıkıntılar yaşamanız son derece olasıdır.

    Herkese sorunsuz sürüşler dilerim.
    Toast Rider

  10. #5310

    Üyelik
    20 Eylül 2007
    Şehir
    denizli
    Motosikleti
    şimdilik yok

    korktum yaauw

    bu durumda kumar oynamaktan farksız bu motor işi

    ne yapıcam ben yaaa istediğim tarz cruiser tarzı ama alınabileceklerin içinde bir tane bile iyi motor yok

    tam regal e kanım kaynadı derken (üstelik denizli de yasıyorum)

    sarıkayaların bu durumunu öğrenmem beni çok kararsızlıga itti

    firmaya gitsem kimse malını kötülemez satış için herseyi yaparlar

    e bizde emek emek calısıp kazandıgımız paraları sokaga atmak istemeyiz haliyle

    ne yapsak ne etsek bilmiyorum ki

    scouter alayım desem hiç çekici bi tarz değil

    oooooof offff allah yardımcımız olsun

  11. #5311

    Üyelik
    30 Eylül 2007
    Şehir
    bodrum
    Motosikleti
    henüz yok
    arkadaslar yardımcı olursanız sevınırım .

  12. #5312

    Üyelik
    06 Nisan 2007
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    REGAL DD250E-9 34 TJ 9005
    Selam arkadaşlar en sonunda dün akşam saat:17.15 itibarı ile regal raptoruma kavuşmuş bulunmaktayım
    [B]MOTOR[/B] aşk,[B]MOTOR[/B] sevgi,[B]MOTOR[/B] özgürlük,[B]EN ÖNEMLİSİ MOTOR HAYAT DEMEK !!![/B]

  13. #5313

    Üyelik
    17 Ağustos 2007
    Şehir
    çanakkale
    Motosikleti
    as t1
    hayırlı olsun güle güle kullan

  14. #5314

    Üyelik
    30 Eylül 2007
    Şehir
    bodrum
    Motosikleti
    henüz yok
    arkadaşlar bi yardımcı olun regal konusunda bizamet.teşekkurler

    arkadaşlar merhaba kısa bir süre once bu 250 makınalara merak sardım.sıkı bir scother kullanıcısıyım ama artık sıkıldım bundan.araştırdım ve regali buldum gördüğüm dinlediğim kadar iyi motor.ama ben hiç vitesli motor kullanmadım eger alırsam nasıl öğreneceğim kullanmasını.

    bide yazık olmasını motora acemı elınde heba olup gıtmesın.eğlıyetımı alırken gormustum vıteslı motoru okadar.kolay gelmıstı bana ama tabı yınede farklı tabı.ılgılenen arkadaslara tesekkurler sımdıden

  15. #5315

    Üyelik
    30 Eylül 2007
    Şehir
    bodrum
    Motosikleti
    henüz yok
    arkadaslar regal hakkında bıraz yardımcı olurmusunuz.

  16. #5316
    nmurataydin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mayıs 2006
    Şehir
    marmaris
    Motosikleti
    Benelli TRK 502
    arkadaşlar bende 800 cc ye geçmek amacıyla regalimi satıyorum...ilgilenenlerin ilgilerine...
    http://www.sahibinden.com/displayitem.php?a=4940816

  17. #5317

    Üyelik
    17 Ağustos 2007
    Şehir
    çanakkale
    Motosikleti
    as t1
    kardeş ne gerek var vitesli motora otomatik eniyisi
    nasıl süreceksin bas debriyajına takvitese gazla bikere ayağını yerden aldıktan sonra yani kalkışı yaptıktan sonrası gelir fazla bilgim yok üzgünüm
    Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar. Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar. :bounce:

  18. #5318

    Üyelik
    19 Eylül 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Suzuki DL650 V-STROM
    bodrum_bodrum dostum http://www.regalraptor.net sitesine gir sorularının cevaplarını ve daha fazlasını bulucaksın.

  19. #5319
    nurettin_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Haziran 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    hyusong gv 650
    arkadaşlar iyi bayramlar.
    Benim makinenin sol egzozunu iç susturucusu delindiği için titreşimde metalik ve rahtsız edici bir ses geliyor.
    egzozun motordan çıkan bölümü arka bölüme bağlayan yuvarlak ring bir parça var. bu parçanın altında iki noktadan kaynak izi mevcut. Acaba kaynak yerinden bu parçayı sökersem delinmiş susturucuya ulaşmam mümkün mü? bilen varsa memnun alacağım.
    iyi sürüşler.

  20. #5320

    Üyelik
    13 Haziran 2006
    Şehir
    istanbul
    arkadaşlar bir motor var almayı düşünüyorum ama koruma demirinde çatlama var bunu kaynak yaptırılması lazım orjinalini bozmadan bunu nasıl yaptırabilirim
    ne tür kaynak yaptırmam lazım iz kalmamasını istiyorum arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)

Bu Konudaki Etiketler