Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

DADYW DD250E-9 Regal Raptor Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #2081

    Üyelik
    16 Mayıs 2006
    Motosikleti
    Regal raptor 250 CC su soğutmalı
    (Allah kazadan beladan korusun hepimizi)[/QUOTE]

    DEMONİCDREAM KARDEŞİM GEÇMİŞ OLSUN

    Dostum seni allah korumuş, zemzemde olabilir tabi, ama sonuçta şanslıymışsın,gazetede izmirli kardeşimizin kastamonu da başına gelenleri okumuşsundur, bu iş şakaya gelmez, ama şu başımızdaki idareciler hala bu işleri masa başında halletmeye çalışıyorlar, yani hiçbirinde pratik yok hepsi teoriler üzerinde çalışıyorlar, hiçbir trafik düzenleyici bu trafiği nasıl yapalım diye bir minübüsçüye, otobüsçüye, motokurye arkadaşlara sormamıştır, zaten sorsalar bu trafik keşmekeşi olmıyacak,

    Geçengün benim başımada cennette böyle bir olay geldi çorluya gidiyordum, ben düşmedim ama yola akan çamurlu su yüzünden krosçulara döndüm her yerim battı tabi motorda, İSTANBUL YOLLARINDA AMAN DİKKAT ARKADAŞLAR KAFANIZA GÖKTEN TAŞ BİLE DÜŞEBİLİR.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2082
    KALDERA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Haziran 2005
    Şehir
    TÜRKİYE
    Motosikleti
    visal 125 DOMİNAR 400 UG-HERO XPLUS 200 4V
    Alıntı Raptor_SS adlı üyeden alıntı
    Kaldera abi çok teşekkür ederim. (Erkan askerden geldi kısa dönemdi )
    zaman ne kadar çabuk geçiyor değilmi? geçen seneden bir anı....

    demonic senınlede burada tanışmıştık hatırladınmı?

  3. #2083
    carvalho - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mayıs 2006
    Şehir
    Küçükyalı-İST.
    Motosikleti
    suzuki intruder C800
    Arkadaşlar merhaba

    33 yaşında, motosiklet tecrübesi 1 defa vitesli motor kullanmış (muhtemelen 200 metre) biri olarak, yıllar yılı içimde kalan motosiklet sevdasını hayata geçirme kararını veren bir kişiyim. Bütçe-sağlamlık-yedek parça-referans gibi değişkenlerin benim için belirleyici olduğunu bilen arkadaşım direkt regal Raptor deyince ben de google'dan anahtar kelimeyi girdim ve bu muhteşem topik'e rastladım. İlk sayfasından beri soluksuz okudum ve güncel takip etmekteyim. Hiçbirinizle tanışmıyor olmama karşın sanırım ilk tanışmamızda motosiklet geçmişini ve maceralarını paylaşacak kadar tanıyor sayılırım sizi. Tabii topikte paylaştığınız kadarıyla.

    Motor alma konusunda kararımı verdim tabii RR olarak; class mı diğeri mi konusunda RR yahoogroups oluşturan arkadaşlardan çok doyurucu bilgiler aldım, tercihime yön verecek. Şimdi 10 Haziran'ı, Aykon'a gelecek makineleri bekliyorum. Tabii bir de Temmuz'daki ehliyet sınavını...

    Şu anda hareketli bir motor görsem gıptayla bakıyorum ve sürücünün aldığı zevki hissediyorum ancak duran bir motor gördüğümde bu çelik yığınına trafikte nasıl hükmedilir gibi çekinceler oluşuyor bende. Biliyorum ki ilk direksiyon dersimde bu ürkekliği atacağım ve adım adım sürücülük kabiliyetimi geliştireceğim. Ama ne yalan söyleyeyim demonicdreams kardeşimin yaptığı ve Allahtan çok ucuz atlattığı kaza beni biraz düşündürmedi değil; ustalar bunu yapıyorsa biz yeniler nasıl başedeceğiz görünmeyen risklerle diye...

    RR'siz bir regalci olarak çok fazla uzatmayayım. Hepinizle kısa zaman içinde tanışmak dileğiyle...

    Saygılar, sevgiler

  4. #2084
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    geçmiş olsun demonic...
    May the Force be with McLaren Mercedes

  5. #2085

    Üyelik
    16 Mayıs 2006
    Motosikleti
    Regal raptor 250 CC su soğutmalı
    [

    Motor alma konusunda kararımı verdim tabii RR olarak; class mı diğeri mi konusunda RR yahoogroups oluşturan arkadaşlardan çok doyurucu bilgiler aldım, tercihime yön verecek. Şimdi 10 Haziran'ı, Aykon'a gelecek makineleri bekliyorum. Tabii bir de Temmuz'daki ehliyet sınavını...

    karvalho kardeşim,

    İsabetli bir karar vermişsin, bu motorun kalitesini bu paraya alamazsın, sen hiç merak etme pişman olmıyacaksın.

    KİMSE ANASININ KARNINDAN MOTOR KULLANARAK ÇIKMADI, HEPİMİZ SONRADAN ÖĞRENDİK,SENDE ÖĞRENİRSİN HİÇ MERAK ETME, KAZASIZ BELASIZ SÜRÜŞLER.

  6. #2086
    BABAADAM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Nisan 2006
    Şehir
    9.KÖY İSYANBUL
    Motosikleti
    Regal Raptor
    demonic... geçmiş olsun arkadaşım verilmiş sadakan varmış....
    ALLAH hepiniz kazadan beladan korusun arkadaşlar....
    sağlıcakla kalın......

  7. #2087
    nautilus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Haziran 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    GRAND EAGLE 250
    Demonic öncelikle sana çok geçmiş olsun aman nolur dikkat ama galiba bazen dikkat bile yetersiz kalıyor anlattığına bakılırsa zaten bütün dikkatini toplamışsın.
    Artık tam olarak motor almayı kafama koyduğum için bugün işten biraz erken çıkıp Aykon'a gittim ve methini sizlerden bugüne kadar hep duyduğum regali ilk defa yakından görme ve hatta üzerine oturma fırsatını yakaladım.Her ne kadar diğer markaları(Ramzey hariç)yakından görüp inceleme fırsatım olmadıysa da sizlere hak verdim gerçekten her kuruşu hakeden heybetli görüntüsüyle al beni geç bile kaldın der gibi duruyordu karşımda.Bu hafta eksiğimi tamamlayıp inşallah en kısa zamanda RR ailesine katılmak istiyorum.Ancak Murat Beyle sohbet ederken motoru aldığımda işlemler tamamlanınca eve nasıl getireceğimi sorduğumda kimsenin kalmadığını o konuda yardımcı olamayacaklarını söylediler.Çok da kafama takmadım işin aslı yeter ki bir an önce alayım gerisini bi şekilde hallederiz nasılsa...
    Herkese kazasız belasız sürüşler...

  8. #2088
    sonyakuza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ekim 2005
    Şehir
    istanbul
    ANİCARN KNİGHT.arkadaşom tekrer hayırlı olsun senin adına sevindim allah yolunu hep açık etsin rüzgarın bol olsun çıktığımız yokuştan bahsetmemişsin arkadaşlar içim içimi yiyor sizler gezerken siz yollarda ben duran motorların arasında nolcak böyle tatil bile yok neyse bizde kışın gezeriz

  9. #2089
    nautilus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Haziran 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    GRAND EAGLE 250
    [QUOTE=muhendis1959][

    Motor alma konusunda kararımı verdim tabii RR olarak; class mı diğeri mi konusunda RR yahoogroups oluşturan arkadaşlardan çok doyurucu bilgiler aldım, tercihime yön verecek. Şimdi 10 Haziran'ı, Aykon'a gelecek makineleri bekliyorum. Tabii bir de Temmuz'daki ehliyet sınavını...

    10 HAziranı beklemeye gerek yok bu gün ordaydım ve onlarca makina kutusunda yeni sahiplerini bekliyordu.Biri de ben olacağım inşallah...

  10. #2090
    MACGYVER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mart 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Regal&Raptor 250cc
    Demonic geçmiş olsun haketen!
    Bir araçla çarpışmamana ve bir araç tarafından ezilmemene çok sevindim
    Düz zeminde korumalarınızla düşersenizse korkmayın bütün kaslarınızı kasın yeterli, siz ciddi bir yaralanma yaşamazsınız vücudumuz dayanabilir buna, vücudunuzda salgılanan adrenalin sizi düşünemeyeceğiniz kadar sağlam yapar ve darbelere karşı vucudunuzun milimetrik tepkilerine yol açar.
    Asıl risk nezaman başlıyor biliyormusunuz kaza sonrasındaki ilk bir saat. Kendinizi iyi hissedebilirsiniz ama bir tramva geçirme olasılığınız oldukça yüksek.
    Özellikle göğüs içinde meydana gelebilecek irili ufaklı iç kanamalar risk oluşturabilir ve içinize farkında olmadan kan akışı olur organları sıkıştırarak ve aşırı kan kaybından dolayı ölüm getirebilir.
    Bu süre içinde siz hiçbir şeyden haberiniz olmaz vücutta salgılanan adrenalin ve bir kaç hormon sinirlerin acı algılamasını bertaraf eder.
    Dolayısı ile kaza yaparsak bu dediklerim kulağınızda olsun bilinçli olursanız size kolay kolay hiç birşey olmaz.
    Buarada Dominic kardeşim bana sapancaya giderken carreforun bahçesinde bir espri yapmıştın o aklıma geldi. ''sen asfalta düşersen olan asfalta olur sana bişi olmaz''

    Trader,
    Nedemek herzaman heryerde barışa destek veririm sen rahat ol!!

    Dogma,
    Seni tekrar aramızda gördüğüme çok sevindim.

    Buarada arkadaşlar sis farı takmak isteyen arkadaşlar takın ben taktım bir sorun olmadı.
    Şimdi bir şeye açıklık getireyim!!
    Ortada bu konuda endişesi olanlar var, yok ben bu işi iyi bilirim falan diyenlerde görüyorum.
    Biraz mantıklı olalım! tutupta arabalar için üretilmiş yani araç akülerine göre dizayn edilmiş bir sis farını kullanırsanız bu soruna sebep olabilir.
    Asıl sorun nezaman olur? kullandığınız sis farının çektiği akım miktarı!!
    Motorsiklet sis farları çok düşük akımlar çekmektedir. Bu ne sigortanızı attırmanıza sebep olur nede elektrik sisteminin kaldırmamasına nede elektrik kablolarının yanmasına, vesair sebep olur.
    Sis farı takmak isteyen arkadaşlar çinli diğer sis farı olan diğer chopperlarınkini satın alarak taktırtabilirsiniz. Bence tercihinizi ''zealsun'' dan yapın çünkü ben öğle yaptım. Gece yol alırken oldukça iyi ışık veriyor zayıf kalan ön farada destek oluyor, motorun önden görünümünün zayıflığınıda gölgede bırakıyor.

    Görünüş itibariylede böyle,








  11. #2091
    hkn78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Nisan 2006
    Şehir
    KarSıyaKa
    Motosikleti
    R-R Dadyw DD250
    arkadaşlar moralim çok bozuk. dün motorla işe gelmiş ve motoru işyerinde bırakıp eve servisle dönmüştüm. bugün öğlen çalıştırmak istesiğimde ise malesef hüsranla karşılaştım.
    ilk sorun motorun vitesini bir türlü boşa alamadım. kolu aşağı basıyorum yukarı kaldırıyorum lamba yanmıyor.(debriyaj sıkılıyken)
    ardından marşa bastım fakat çalışmıyor. marşa basarken gaz veriyorum çalışır gibi oluyor fakat biraz gaz yedikten sonra yine susuyor.
    uzaktan kumanda ile çalışıyor fakat bir süre sonra yine gaz vermek istediğimde stop ediyor.
    acemi olduğum için fazla kurcalamakta istemiyorum. boğarım falan. servis gelmiyor ben motoru servise götüremiyorum.
    vurdurarak çalıştır diyorlar 2. vitese almalısın diyorlar neyapacağımı şaşırdım.
    fikri olan varsa yardım etsin lütfen acayip moralim bozuldu.2 gün önce %100 olan moral eksilerde.
    herkeze teşekkürler şimdiden.

  12. #2092

    Üyelik
    16 Mayıs 2006
    Motosikleti
    Regal raptor 250 CC su soğutmalı
    MACGYVER Arkadaşım,

    Sen İstanbulun neresindensin, ben merterdeyim yakınmısın bana,senin motorunu görmek istiyorum,mümkünse.

  13. #2093
    MACGYVER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mart 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Regal&Raptor 250cc
    Alıntı muhendis1959 adlı üyeden alıntı
    MACGYVER Arkadaşım,

    Sen İstanbulun neresindensin, ben merterdeyim yakınmısın bana,senin motorunu görmek istiyorum,mümkünse.
    Üsküdardayım ama zamanımın büyük bir kısmını mecidiyeköyde geçiriyorum.
    Neden olmasın sana özelden istersen cebimi atıyim biara biryerde görüşürüz.
    Buarada civalı hareret göstergesi takan arkadaşta benim onuda görme fırsatın olur busayede.

    Buarada bahri arkadaşım kusura bakma havaleyi bugün yapamadım yanlış anlama isimden dolayı sabah elinde rahat ol.
    Şu depo üstlüğü hakketen motoru patlatacak diye düşünüyorum. Kesinlikle tercih edilmesi lazım diye düşünüyorum. Heleki yeni regal sahipleri hiç düşünmeyin. Ben çok aradımda böyle bişi bulamadım ama yinede iyi idare ettim depomda bir iki ufak çizikle kurtardım.
    Elinize sağlık bahri çok iyi düşünülmüş hakketen tebrik ederim.
    Sabırsızlanıyorum bir an önce görmek istiyorum şu şeyi depomun üzerinde!!

  14. #2094
    clint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Mart 2006
    Şehir
    İstanbul
    Demonic, kardeş geçmiş olsun. Hakikaten ucuz atlatmışsın.
    Valla son bi kaç gündür sitede kaza haberleri arttı, benim acemi motor sevdamı biraz tedirgin hale getirmiyor değil bu haberler. Ama içimize de ateş düşmüş bi kere. Ehliyeti bi alalım bakalım. Direksiyon derslerine bi girelim.
    Bu arada yeni RR almış herkese hayırlı olsun! Güvenli sürüşler!
    "Bir adamın makosenleriyle bir kilometre yürümeden onun hakkında karar verme." (Kızılderili Atasözü) - (Clint is Cloud)

  15. #2095
    sonyakuza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ekim 2005
    Şehir
    istanbul
    HKN 78_slm büyük bir ihtimal bujinde sorun var ikinci ihtimal karburatör tıkanmış yani bunlar olasığ şeyler sana tavsiyem benzin katkısı kullan motoru vurdurman için akünün bitik olması lazım yani marş basıyorsa deneme gerek yok yapacağın şey ngk bujinse cıkar temizle deyilse bujiyi değiş benzin katkının faydasıda depodan başlar egzost çıkışınakadar temizler bir depoya bir kapak atacaksın dene herkeze tavsiye ederim son söz servisle irtibatlı işlem yap

  16. #2096
    murathol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Nisan 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Hyosung GV250
    Regal hakkında bazı olumsuzluklar okuyorum biraz kararsız kaldım.

  17. #2097
    icetoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Nisan 2006
    Şehir
    YALOVA
    Motosikleti
    DADYW DD250-9 ve HONDA CIVIC 1.4
    Demonic geçmiş olsun umarım son kazan olur....................herkese kazasız belasız günler arkadaşlar.............

  18. #2098

    Üyelik
    16 Mayıs 2006
    Motosikleti
    Regal raptor 250 CC su soğutmalı
    Alıntı hkn78 adlı üyeden alıntı
    arkadaşlar moralim çok bozuk. dün motorla işe gelmiş ve motoru işyerinde bırakıp eve servisle dönmüştüm. bugün öğlen çalıştırmak istesiğimde ise malesef hüsranla karşılaştım.
    ilk sorun motorun vitesini bir türlü boşa alamadım. kolu aşağı basıyorum yukarı kaldırıyorum lamba yanmıyor.(debriyaj sıkılıyken)
    ardından marşa bastım fakat çalışmıyor. marşa basarken gaz veriyorum çalışır gibi oluyor fakat biraz gaz yedikten sonra yine susuyor.
    uzaktan kumanda ile çalışıyor fakat bir süre sonra yine gaz vermek istediğimde stop ediyor.
    acemi olduğum için fazla kurcalamakta istemiyorum. boğarım falan. servis gelmiyor ben motoru servise götüremiyorum.
    vurdurarak çalıştır diyorlar 2. vitese almalısın diyorlar neyapacağımı şaşırdım.
    fikri olan varsa yardım etsin lütfen acayip moralim bozuldu.2 gün önce %100 olan moral eksilerde.
    herkeze teşekkürler şimdiden.

    Arkadaşım şunları bir dene:

    - Önce vitesin 1 veya 2 de değilde 3 veya 4 de kalmış olabilir, yapacağın şey motorun ayağını kapa üstüne bin ileri geri oynat, oynatırken önce vites kolunu aşağıya doğru bastır, sonra yine aynı işemi yap vitesin bire kadar indiğinden emin ol sonra yine motoru ileri geri oynatırken boşa almaya çalış bak boşa geçecektir, motoru vitesteyken ileri geri oynatmazsan şanzıman soğuk olduğundan senkromeçler bırakmıyacaklardır.

    - Sonra motorunun benzin durumunu kontrol et, emin olmak için istersen musluğu yedeğe al, jikleyi aç gaz vermeden çalıştır, çalıştıktan sonra jikleyle istop etmesini engelle kısa bir müddet sonra jikleyi kaparken gaz kolunu çok az çevirerek bir müddet çalışsın motor ısınsın daha sonra stop etmiyecektir.

    Moralini asla bozma bu motorların şanzımanları 2500 km ye kadar bu sorunları çıkartıyor ama 3. yağ değişiminden sonra alışmaya başlıyor, bu süre içerisinde vites kolunu asla zorlama, bu zorlama yüzünden şanzımanını bozan arkadaşlar var.

  19. #2099
    sonyakuza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ekim 2005
    Şehir
    istanbul
    MACGYVER;dostum beni tanıyabildinmi sonyakuzayı herkezden fazla gördün ama yeni öğrendin ne diyim sana alırım anahtarını mıchael dostum . arkadaşlar kazaların bizlere bazı şeyleri öğretmesi lazım bunlarda dersler çıkarmalıyız örnek 5.yıl önce orta köyde bir beyaz şahin el freniyle önümü kapattı sürat 85 bende arka frene kazıklama yaptım motoru yatırdım bende üstüne yattım inanın bir çizik bile yoktu bende bilerek olmadı ama birdaha başıma gelirse böyle bir durum ne yapacağımı iyi biliyorum 100.km olsa atlatırım allahın izniyle.

  20. #2100
    icetoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Nisan 2006
    Şehir
    YALOVA
    Motosikleti
    DADYW DD250-9 ve HONDA CIVIC 1.4
    Alıntı murathol adlı üyeden alıntı
    Regal Raptoru Anlattiklariniza Bakarsak 100,300,500,700 Ve 1000 Km Olmasina RaĞmen Neredeyse Sorun YaŞamayan Yok Gİbİ. Bİr Tanede Sorunsuz 5000 Km YapmiŞ Bİr Raptorcu Mesaji Okumadim Ama Buna RaĞmen Bu Motoru Tavsİye Edİyorsunuz. Bu Bİr ÇelİŞkİ DeĞİlmİ Bİrde Motorun Fİyatina GÖre Ucuz Denİyor Daha DoĞrusu Fİyati DÜne Kadar Uygundu Demek Daha DoĞru Olur Zannedersem 4000 Ytl'ye Anahtar Teslİm Alinabİlİrken Şİmdİ 4700 Ytl Cİvarinda Bİr Rakkama Mal Oluyor Buda Bence Ucuz DeĞİl Bİrkere Bu Rakkamlara Eskİsİ Kadar Çok SatiŞ OlacaĞina Ben Şahsen Bu Olumsuz GeÇen Pİyasa KoŞullarinda İnanamiyorum Bence Fİyat Polİtİkalarinda Gerİ Adim Şart Gİbİ GÖrÜnÜyor Ancak Bu Motorsİkletlerİn Bİrde Avrupa Ve Amerİkadakİ SÜrÜcÜ Emnİyetİ AÇisindan Zorunlu Olan TÜm Standartlar Yetkİ Belgelerİnİn OlduĞunu Zannetmİyorum Belkİ 2.3. DÜnya Ülkelerİnde Yeterlİ Olabİlecek Bİr Takim Belge Ve Sertİfİkalara Sahİp Olabİlİr Ama Ben TÜrk Halkinin Parasi Ve Can Emnİyetİ Bakimindan Yeterlİ OlacaĞina Pek İhtİmal Vermİyorum Ve Bu Konuda GerÇekten Bİlgİlİ Ve Belgelere Dayali Bİrİlerİnİn TÜm TÜrk Halkina Ve Özellİkle Motosİklet Almayi DÜŞÜnenlerİ Aydinlatmaya Bİlgİlendİrmeye Davet Edİyorum Konunun TakİpÇİsİ OlacaĞim TÜm Motorculari, Saygisiz,dİkkatsİz SÜrÜcÜ Ve Yayalardan Alllah Korusun. Yolumuz AÇik Şansimiz Bol Olsun.
    Slm Murat AVRUPA TİP ONAY NO:e4'2002/24'0524'00........anlayacağın arkadaşım fuarda araştırma yaptık bu onayı alan sayılı motor firmalarından biridir REGAL RAPTOR ayrıca YUNANİSTAN DA ödül aldığını buradaki servisten öğrendik bu onay ve belgeyi almak için büyük miktarda paralar ödendiğini de söylüyorlar


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)

Bu Konudaki Etiketler