Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

DADYW DD250E-9 Regal Raptor Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #701
    Bilge®Gölge - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Şubat 2006
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    RRaptor DD250E9B
    Gölgenin seyir defteri KM:750

    Cumartesi günü serviste, elektrik tesisatındaki, amper canavarı CDI ateşlemesini kontak devresine bağlatmamla birlikte, şarj sorunum yok oldu. Pazar tüm gün gezdim. Makinayı yeniden almış gibiydim. Marşa bir kere kısacık basışımda motor çalışıyordu. Gidip derhal yıkattım ve çamurun altındaki ışıltıyla birlikte motor dirildi sanki. Ne var ki, bu pırıltı uzun sürmedi, bana inat yine yağmur başladı; motorun baştan aşağı çamurlanması için yarım saat yağmur yetti de arttı bile.

    Bugün yine işe gittim geldim, ancak herşey sorunsuz ilerlerken, benzin almak için durduğumda yine start almadı. Motor henüz sıcak olduğundan, çok hafif yukuşa vurmak çalışması için yetti; ama, bu şarj sorunu canımı çok sıktı. Allahtan servise doğru gidiyordum ve Mustafa ustayla motora baktık. Akü yine boşalmıştı. Bagajdan yedek akümü çıkarttık, yedekle hiç nazlanmadan çalıştı.

    Şimdi bir bakalım elimizde ne var:
    * Şarj dinamosunda yeterli akım üretiliyor gözüküyor;
    * Konjektör (regülatör) düzenli akım üretiyor görünüyor
    * Elektrik kaçağı mutlak sıfırda

    o halde, geriye bir suçlu adayı kalıyor: akü. Şimdi yedek akümü taktım, 2-3 gün içinde o da kendisini bırakmazsa, diğer akünün gıyabındaki bu hüküm kesinleşecek. Servis, yeni akü getirttiriyor, büyük ihtimalle Mutlu akü olacak.

    Yalnız aklıma takılan soru, acaba dinamonun ürettiği akımdan daha fazlasını mı harcıyorum? Şimdi diğer RR kullanıcılarına soruyorum. Benim gibi, gündüzleri de farı açık seyahat eden ve herhangi bir şarj sorunu yaşamayanımız var mı? Bu çok önemli, lütfen birkaç saniyenizi ayırıp buraya cevap yazın, ben de böylece, benim gibi farı açık seyahat eden başka kullanılcıların akü/şarj sorunu olmadığını duyup rahat edeyim.

    Akira, manueli bu gün işyerinde tarayacaktım, scanner çalışmadı, üzgünüm. Yarın inşallah onarırlar.

    Nightwatcher, senin de akü/şarj sorununu merakla takip ediyorum. Forumun başlarını izleyenler hatırlar: o zamanlardaki öncü Raptorcuların sabah çalışma sorunlarına yönelik tecrübelerini aktarmaları, bizlerin aynı problemleri yaşamamızı önlemişti. Hatta, öğrendiğime göre şu anda, eski Raptorlardaki Çin malı buji yerine, kolay kurum bağlamayan NGKlar artık standart olarak teslim ediliyor. Benim motora yapılan işlemler de muhtemelen, bizden sonraki tüm Ratorlara yansıtılacak.
    [B][FONT="Georgia"]Bilge®Gölge[/FONT][/B][IMG]http://img421.imageshack.us/img421/3548/rrturkey2ik.gif[/IMG][FONT="Microsoft Sans Serif"][I]Regal Raptor Türkiye mail grubu:[/I][/FONT] [COLOR="Blue"][U]autos.groups.yahoo.com/group/RegalRaptor/join[/U][/COLOR]


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #702

    Üyelik
    30 Ekim 2005
    Motosikleti
    regal raptor 250
    Bilge kardeş selam
    yok abi bende çoğu zaman farlar açık unutur yola çıkardım ve baya bi yol yaptım hiç akü bitme durumu olmadı (toplam 4.000 km.)

    dönence arkadaş paslanmayla ilgili bildiğim kadarıyla kimsenin bi sorunu olmadı

  3. #703

    Üyelik
    05 Kasım 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Regal-Raptor
    Arkadaşlar sonunda c.tesi bende regal'ime kavuşuyorum.
    Ancak motoru almadan önce son bir fikir lütfen.
    1-Büyük çantalı ve yeni tip eksozlu kırmızı mı
    2- eski eksoz ve çantalı siyahmı.
    perşembeye kadar karar vermem lazım. Bir el atıverinde şu kararı bir vereyim.
    (benim gönlüm aslında siyahta ama kırmızının yukarıda yazdığım bazı artıları var.)
    Acı yoksa kazançta yok.

  4. #704
    demonicdreams - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Kasım 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    DADYW
    BİLGE
    Şimdi diğer RR kullanıcılarına soruyorum. Benim gibi, gündüzleri de farı açık seyahat eden ve herhangi bir şarj sorunu yaşamayanımız var mı? Bu çok önemli, lütfen birkaç saniyenizi ayırıp buraya cevap yazın, ben de böylece, benim gibi farı açık seyahat eden başka kullanılcıların akü/şarj sorunu olmadığını duyup rahat edeyim.


    Bilge ben de sürekli farım açık geziyorum. motorun 4-5 dakkalık ısınma işlemini bitirir bitirmez farları açıyorum, bütün gün öyle geziyorum. motoru kapatmadan hemen önce farları kapatıyorum. hiç bir sorunum olmadı. hatta kar altında 3 gün yattıktan sonra bile tek marşta çalıştı. umarım sorunun o lanet aküdendir.

    bir soruda ben soruyorum... havaların çok soğuk olmadığı şu günlerde bile sabahları en az 5 dakikka ısıtmam gerekiyor. eğer 2-3 dakikayla sınırlı tutarsam bu süreyi, aksıra tıksıra gidiyo bi süre. Motor tekniği konusunda son derece cahil biri olduğum içim sormak istedim... normal mi?
    Bunun dışında hiçbir şikayetim yok... aslında bu da şikayet değil.
    Allah Hepimizi Her Türlü Kazadan Korusun!..

    (RR İyidir)

  5. #705
    nightwatcher - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Ağustos 2005
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    kawasaki ER-6N
    akü : abilerim dün gittim mutlu akü taktırdım şu anda bi sorun yok. üzerindeki çin malı 9a akü bu motoru kaldırmıyor. fan-farlar -sinyal derken yıkılıyor. far açıkken korna bile çalışmıyo. mutlu aküyü bayi takmak zorunda aklınızda bulunsun. bu CDI işini de yaptıracam gölge.

    vites: arkadaşlar aynı sorun bende de var ışık yanıo ama boşa geçmio zamanla düzeleceği kanaatindeyim.

    siyah-kırmızı: abicim git siyah al. canavar gbi. 30 YTL karşılığında egsozu kesiolar canavar gibi kükrüyo motor daha uzun yolda gidon hiç yormadı.
    live to ride, ride to live

  6. #706
    delitay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Ocak 2006
    Şehir
    ANKARA YENİMAHALLE
    Motosikleti
    artık yok.....
    bende farlarım açık geziyorum ama bende de öyle bi akü problemi olmadı, ama dediğin gibi bende 2-3 dk. ısıttıp yola çıktığımda sersem sepelek çalışıyor, ışıklarda durduğum zaman stop ediyor. 5-6 dk. ısıtıp çıktığımda canavar gibi ne stop ediyor, ne de kesiklik yapıyor. bence motor su soğutmalı olduğu için diğer hava soğutmalı modellerden geç ısınıyor ve problem bundan kaynaklanıyor.
    yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür
    ve bir orman gibi kardeşcesine...

  7. #707
    Naci63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Aralık 2005
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    BMW F800GS, TRIPLE BLACK
    Siyah renk motosiklete çok yakışıyor. Ancak benim yıllar öncesinde rastladığım bir olay var. O zamanlar 350 cc çift silindir Jawa'lar modaydı (90'lı yılların başı). Bir arkadaşla Tarsus'tan Anamura gitmiştik. Arkadaşın motoru siyah benimki kırmızıydı. İkimiz de depoları fulledik, malum burada (çukurova) yazın havalar çok sıcak, bir süre sonra (daha benzinlikteyken) arkadaşım motorunun depo kapağından benzini taşmaya başladı. Benimkinde ise sızıntı yoktu. Siyah rek güneşi çok iyi çektiği için depodaki benzin genleşerek taşıyor. Siyah motorlular yazın çok güneşli yerde depoyu tam doldurmamalı. Bilginize.

  8. #708
    delitay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Ocak 2006
    Şehir
    ANKARA YENİMAHALLE
    Motosikleti
    artık yok.....
    arkadaşlar motorunuzu nasıl yıkıyorsunuz???
    dün yağmurda gelmek zorunda kaldım ve motorum çamur banyosu yaptı (tabii bende), direk su tutmaktan korktum aldım elime 1sünger, 1 kova su, 1 de kurulama bezi ama tam 1,5 saatimi aldı ve şaselerde halaa çamur kaldı. tazikli su ile yıkasam zararı olurmu???
    yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür
    ve bir orman gibi kardeşcesine...

  9. #709
    Bilge®Gölge - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Şubat 2006
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    RRaptor DD250E9B
    Gölgenin seyir defteri: km780

    FAR: Farları açık tutup ta akü sorunu yaşamayanlara, bilgi verdikleri için teşekkürler. Şarj sorunumun aküden kaynaklandığı iyice belli oldu. Umarım Mutlu akü ile biz de mutlu yarınlara doğru ilerleriz.

    YIKAMA: Motoru, basınçlı suyla araba yıkayıcılar yıkıyabiliyor. Sadece direksiyondaki kumandalara fazla su nüfuz etmesin. Bir de, kesinlikle sele altına doğru alttan yukarı doğru açıyla su püskürtülmesin. Motorda genellikle yukarıdan aşağı su gelişi tolere edilebilir (yağmur yönü). Karbüratör çevresine suyun biraz geriden tutulması daha sağlıklı olacaktır. Bir de, mutlaka, yıkama sonrası, yakıt hortumlarını kontrol etmende fayda var. Mandallı kelepçeler, basınçlı su veya fırça ile yerlerinden çıkabilir. Ben yıkama sonrası, ne olur ne olmaz hiç çalıştırmadan 10-15 dakika iyice kurumasına müsade ediyorum. E tabi bu esnada, bezle tüm kromları parlatma fırsatı doğuyor. Dikkatli şekilde yıkanırsa ve yıkama sonrası çalıştırmadan önce her taraf iyice kontrol edilirse basınçlı suyla yıkamada hiç sorun yok. Bir de, yıkayıcı ile sohbette fayda var; eğer sizin motorunuza karşı duyarlılığınıza uygun çalışıyorsa, yukarıdaki uyarıları her defasında tekrarlamadan aynı kişiye yıkattırmak iyi fikir olabilir.

    VİTES: Motorlarda senkromeç olmadığı için vites geçişleri arabalardaki gibi bir ara dişliyle yapılmıyor. Direkt geçişte özellikle 1.vites dişlisi için biraz sıkıntılı oluyor; bilhassa yüksek vitesten 1 e düşerken... Hareketsiz iken, Nötürü yakalamakta zorlanıyorsanız, motoru küçük bir adım kadar hareket ettirmeniz yeterli, dişlinin döndüğünü ve rahatladığını hissedeceksiniz. Biraz kullanmayla, vites ve dişliler de daha rahat çalışacaktır.

    ELKİTABI: Elkitabını isteyenler için, şirketteki tarayıcıyı bir hafta tamir etmezler diye dün gece evde scan ettim. ne var ki, şimdi de şirketten dosya çıkışı yapılamıyor. Neyse akşam eve dönünce uğraşayım biraz.

    Farınız da açık olsun yolunuz da..
    [B][FONT="Georgia"]Bilge®Gölge[/FONT][/B][IMG]http://img421.imageshack.us/img421/3548/rrturkey2ik.gif[/IMG][FONT="Microsoft Sans Serif"][I]Regal Raptor Türkiye mail grubu:[/I][/FONT] [COLOR="Blue"][U]autos.groups.yahoo.com/group/RegalRaptor/join[/U][/COLOR]

  10. #710
    spjet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Kasım 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    DD 250 REGAL RAPTOR
    [QUOTE=Bilge®Gölge]Gölgenin seyir defteri: km780

    FAR: Farları açık tutup ta akü sorunu yaşamayanlara, bilgi verdikleri için teşekkürler. Şarj sorunumun aküden kaynaklandığı iyice belli oldu. Umarım Mutlu akü ile biz de mutlu yarınlara doğru ilerleriz.



    dostum aynı sorunları bende yaşıyorum akü leri değiştiren arkadaşlar hangi akü lerden aldıklarını ve fiyatlarını da yazarsanız bu hafta bende akü yü değiştireceğim
    DADYW DD250E-9 Regal Raptor 34 SKJ 98

  11. #711
    BLACK_WHİTE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Şubat 2006
    Şehir
    İstanbul
    Bilge®Gölge
    arkadaşım merhaba,
    benim motorda da akü sorunu aldığım günden beri var. dün akşam 2 saat gezdim hiç bir sorunum olmadı hatta ilk çalıştırmada ısınma süresi 5 dakika sürdü sonra bastım gittim. 2 saat sonra eve geldim motor stop etti bir daha çalışmadı. yani akü boşaldı bu ikinci akü cumartesi servise götüreceğim eğer aküdense hemen aküyü değiştireceğim. inşallah sorun aküdendir.

  12. #712
    demonicdreams - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Kasım 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    DADYW
    benim de ilk sorunum bugun çıktı. muhtemelen basit bişey ama anlamadığım için bişey diyemiyorum. jikleyi çekince motor stop ediyor. aslıda jikleyle bayaa bi ısıttım, bi zaman sonra stop etti. sonra çalıştırınca hemen marş alıyodu ama denemek için jikleyi çekince stop ediyodu. aykon kapanmıştır diye gidemedim ama günü böyle bitircem herhalde. artık bakıcam bi çaresine. allah kahretsin ki motor mekaniğinden hiç anlamıyorum. belki de inanılmaz basit bir çözümü vardır. herneyse. bişey bilen varsa ve yazarsa sevinirim.

  13. #713
    bozkurt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ekim 2005
    Şehir
    BALIKESİR
    Motosikleti
    SUZUKİ VZ 800 MARADUER

  14. #714
    BLACK_WHİTE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Şubat 2006
    Şehir
    İstanbul
    kırmızı renk çok yakışıyor bu motora dostum. b serisinde kırmızı renk olmadığından gri renğini almak zorunda kaldım. ne yapsak kırmızıya mı boyatsak
    nazar boncuğu tak......

  15. #715
    bozkurt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ekim 2005
    Şehir
    BALIKESİR
    Motosikleti
    SUZUKİ VZ 800 MARADUER
    İşte geldi umarım beğenirsiniz
    Bozkurt
    250E-9
    R&R

  16. #716
    Bilge®Gölge - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Şubat 2006
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    RRaptor DD250E9B
    benim motorun nihayet bir kaç fotoğrafını çektik

    Kullanım kitapçığını buraya PDF halinde koyamıyoruz sanırım. Kitapçığı aşağıdaki adresten indirebilirsiniz:
    http://www.BilgeGolge.com/Pages/Moto...W_DD250E9B.pdf



    [B][FONT="Georgia"]Bilge®Gölge[/FONT][/B][IMG]http://img421.imageshack.us/img421/3548/rrturkey2ik.gif[/IMG][FONT="Microsoft Sans Serif"][I]Regal Raptor Türkiye mail grubu:[/I][/FONT] [COLOR="Blue"][U]autos.groups.yahoo.com/group/RegalRaptor/join[/U][/COLOR]

  17. #717
    demonicdreams - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Kasım 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    DADYW
    Alıntı serdumeny adlı üyeden alıntı
    demonicdreams

    bujileri kontrol etmen gerekebilir.
    dediğin gibi olabilir belki ama çalışmama sorunu yok makinenin, rölantide ya da yolda giderken de sorun çıkarmıyor. sadece durduğum yerde jikleyi çekince stop ediyor. neyse, ben yine de bi bakayım çok teşekkür ederim!..

  18. #718
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat
    Ertuğrul_Öz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Ocak 2006
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    Dışı büyük içi küçük sarı şey
    Bugün Samsun Yakakent arası 80 km yol yaptım. Motor rodajda olduğu için 3. vites 60km/s ile geldim. Yavaş geldiğimdenmidir nedir hiç titreşim hissetmedim, Sinop'a kadar gidesim geldi desem yeridir. yoldaki çukurlardan da düşündüğüm kadar etkilenmedi. Açıkçası yola çıkarken biraz tedirgindim, ancak şimdi motorla Ankara'ya git deseler hiç tereddüt etmem

    Bu arada Pdf katalog için sağol Bilge. Gerçekten çok makbule geçti

  19. #719
    dogma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Kasım 2005
    Şehir
    Kadıköy-Suadiye
    Motosikleti
    DADYW Regal_Raptor DD 250E-9
    Bilge Gölge, yıkama ve vites konularında çok güzel bilgiler vermişsin, teşekkürler. Bu arada sorununun "akü" olduğu da kesinleşmiş, ve değiştirmişsin onu..
    Motorum 450 km yeni geldi. henüz bakıma götürmedim. Ocak ve Şubattaki karlı havalarda 7-8 gün yattıktan sonra bile marş basmaması diye bir olay yaşamadım.
    demonicdreams ve bazı arkadaşların sorununa gelince, motor soğukken jikle çekilir 3-5 dakika içerisinde yavaş yavaş azaltılır. Bizim makinelerin jikleleri "fazla hassas", dikkat edilmezse fazla benzinden bujiler ıslanıveriyor . Yani motor boğuluyor. Hele sıcaklamış motor stop etti diye jikle çekerseniz derhal stop eder. Kapatın jikleyi basın marşa ve sakın gaz vermeyin. Bırakın motor "rölantide" çalışıp adam gibi ısınsın.Sonra hafif gaz vermelerle takın vitese ,yola devam...
    dogma .

  20. #720
    GreatWhiteShark - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ağustos 2005
    Şehir
    Besiktas
    Motosikleti
    DADYW Regal_Raptor DD250E-9
    Alıntı Doubt adlı üyeden alıntı
    motorunuzdan memnun musunuz ne gıbı nsıkayetlerınız oldu? ben de begenı yorum regalı. ama en iyi kullanan bılır. bana al dermısınız? iki kisi binince arkası cokuyo falan dediler. bırde süratı nasıl . ? frenler nasıl? yakıt sarfıyatı nasıl? servısınızden memnun musunuz?
    Arkadaşlar yukardaki mesaj özelime gelmişti ve herkesin okumasında yarar olacağını düşünerek buraya da taşıdım...


    Ben son derece memnunum... Şikayetim hiç olmadı... Sadece 3 hafta kadar çalıştırmayınca aküsü bitmişti o kadar.

    İki kişi ile arka falan çökmüyor + arkandaki adam çok ağırsa amortisör ayar kolu var 1. , 2. ve 3. kademe ayarı yapılabiliyor...

    135 km. hız yapmıştım ama normal ve güvenli sürati 120 km./saat derim...
    Frenlerde sorun yok...

    Km. de 10 Ykrş ila 11 Ykrş arası yakıyor...

    Servis olarak Mecidiyeköy servisini kullanıyorum ve 4 x 4 lük memnunum..

    Rüzgarınız bol olsun dostlar...

    Fuarda görüşmek dileğiyle...
    Regal Raptor
    DADYW
    DD250E-9
    34 SIU 67


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)

Bu Konudaki Etiketler