Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
9. sayfa BirinciBirinci ... 7891011 ... SonuncuSonuncu

Aprilia - Pegaso 650 Trail - Enduro

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #161
    Erdost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Eylül 2015
    Şehir
    Gebze
    Motosikleti
    ZONTES 350 T2
    Evet arkadaşlar bugün motorun biryerlerine 700 800 tl sıkışmış , Marş rublesini aldık elimize.Bunu neden yazıyorum daha sonra bu motoru alacak kişiler için burası bir arşiv niteliğinde.Sadece ruble yay falan değiştirmeyin arkadaşlar.Ne yazıkki bu motorlarda böyle kronik bir sorun var.Eğer akünüz belli bir kapasitenin altında marşa zorlarsanız ruble aşınıyor.Böyle yapmak yerine direk gidip aküyü yenileyin.Birde 12amper akü orjinalli, ucuz olsun diye küçük amper taktırmayın.

    Ben komple set olarak değiştireceğim.550 600 tl'den aşağı bulamadım Ebay'da da 170 dolar yani pek bir fark yok.İki üç hafta kadar hem motorum hem ben dinleneceğim.Aldığım kişi yaptırdığını söylemişti, ancak sadece ruble değiştirmiş olacak ki, sorunu ortadan kaldırmamış.Büyük ihtimal satarken sıkıntı yaratmasın diye geçici olarak yaptırdı.Ben uzun süre binmek istediğim için 700 800 lira komple ruble setine(Ruble, dişli, Volan), sanıyorum 150 gibi bir fiyata da jant akordlarına vereceğim.Ondan sonrada güzel bir arka çanta almayı(sh48) düşünüyorum, yazın Uzungöl gezi planlarım var.Çadır ekipman vallahi bayağı bir masraflı oluyor bu motor işi ancak öyle bir sevdaki onsuz da yapamam

    Bakalım artık..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #162
    Erdost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Eylül 2015
    Şehir
    Gebze
    Motosikleti
    ZONTES 350 T2
    600 tl'ye komple ruble setini buldum.Merkez yedek parça, uğur bulut olarak internetden araştırırsanız bulursunuz, Trump Towersin arka solağında.Bu ruble setinden bir tane sürekli ellerinde bulunduruyorlar.Şimdi bizim ruble setimiz(pegaso i.e) F650gs ile aynı.Direk eski olanı çıkarıp, yeni ruble setini koyuyoruz.Menderes usta(Rsv Motor) ile beraber yaptık.Yani bende ışık falan tuttum, sadece pegasolar için yaptırdığı aparatlar var işi daha da hızlandırıyor.İşini de çok titiz yapıyor.Yağ bakımı haricinde her işimi Menderes usta yapıyor, yapacak bir sıkıntı olmaz ise.Yalnız çok yoğun, iki hafta beklemek zorunda kaldım, işçiliğe 150 tl verdim ,tabiri caizse adam Aprilia profesörü.Yaptığı işi titizliğini, ustalığını çok beğendim.Bu motorun doktoru da bu adam.Dediğim gibi tek sıkıntı çok yoğun olması.Ancak bu motora biniyorsanız, kesinlikle ve kesinlikle Pegaso'dan anlayan ustanız olması şart.Motor çok özellikli, çift enjektör çift egzantrik, ve sayamadığım birçok özelliğe sahip.Türkiye genelinde, malesef iki tane ustası var, biri Menderes usta(zaten yetkili servis) diğeride sanıyorum hasanpaşada(kadıköy) bir usta.Her ustaya elletmemenizi öneririm.

    Aldığımdan beri, ön amortisor keçesi(50 tl-işçilik 100 tl),komple marş rublesi(600 işçilik 150tl), ön arka balata(140 tl), hava(60 tl) yağ(30tl) filtresi, buji(15tl) değişti.

    Ön arka jant akordu ve balansları
    Ön arka teker bilyeleri.
    Yaza doğru da son olarak arka amortisoru soküp komple bakım yaptıracağım.

    Benim yaptığım işlemlerin hiçbiri ruble haricinde elzem değildi, ancak bunları km yapmış ve yıllanmış motorlarda mutlaka değiştirmek gerek, Motora rahat binmeniz için.

    Bir sonraki yazımda, genel görüşlerim, yakıtı, son hızı, eksi ve artı yönlerini değerlendirip belki video çekip aktarmaya çalışacağım...
    zammet bunu beğendi.

  3. #163

    Üyelik
    20 Nisan 2016
    Şehir
    İZMİR / ALİAĞA
    Motosikleti
    APRİLİA PEGASO TRAİL 2009
    Merhabalar, forumda yeniyim. 2009 model aprilia pegaso trail motorum var. uygun elcik koruma ve motor koruma demiri almak istiyorum.Yardımcı olabilecek varmı bu konuda??

  4. #164
    Erdost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Eylül 2015
    Şehir
    Gebze
    Motosikleti
    ZONTES 350 T2
    Her motora uyan elcik korumalar var onlardan takın.Koruma demirini ise demirciden yaptırabilirsiniz.En uygunu öyle olur.Hazırda da olabilir ama zor bulursunuz.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 22:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:35 ----------

    Evet uzun yola çıkmadan önce kafamdaki son parçalarıda değiştirdik.

    *Teker bilyaları ve keçeleri
    *Fren yağları
    *Motor yağı ve yağ filtresi.
    *Debriyaj teli
    *Zincir ayarı, temizliği ve yağlanması.

    Bunlardan sonra motordan aldığım zevk değişti.Kafam da rahat.

    Yaklaşık gidiş dönüş 750 800 kmlik bir uzun yola çıktım.Motorumun özellikle torkuna hastayım, yokuşlarda 5 vitesde gaza dokunduğun anda yokuşa asılması çok hoş.Yani vitesi düşür ben öyle giderim demiyor, devir 3bin de de olsa yokuşa asılıyor.

    Ortalama 90 110 arası hesaplamıştım ancak 100 den aşağı düşmedim, ortalama 110 ile gittim bazı yerlerde 120.Bursa otobanında bir ara 130 140 kadar çıktım.Yola çıkmadan önce depoyu fullemiştim.Bu dediğim hızda motor 350 km de 18 litre yakıt yakmış.Hava hafif rüzgarlıydı, yani ortalamaya vurduğumuzda 5.1 litre yakmış.Şimdi garajda dönüşte en fazla hızım 110 du, ortalama 100 110 ile geldim sanırım 4.5 4.7 arası bir değer çıkacak.Yani almadan önce söylenen 6 7 litreler hikaye.Eğer 90 geçmezseniz 4 litrenin altına bile inebilir.Ama yol kesmek istiyorsunuz yola çıkınca.Arkadan pek araç gelmiyor 100 110 ile gittiğinizde buda daha güvenli oluyor.Sonuçta arkanızı kontrol edemezsiniz ancak önünüzü kontrol edebilirsiniz.

    Titreşim konusuna gelirsek titreşim hiçbir hızda beni rahatsız etmedi.Titreşim var özellikle 90 dan sonra hissediyorsunuz ancak rahatsız edecek boyutta değil.110 km hızlarda gayet konforlu yolculuk yaptım.Popom 100 km den sonra ağrımaya başladı, sanırım sele süngeri özelliğini kaybetmiş.Jel kaplatacağım.

    Bunun dışında Frenleri güvenli bir motor, bugüne kadar 3 4 kez panik fren yaptım ancak kitlemedi kendini kaybetmedi, jant çapı ve kaliteli lastikten olduğunu düşünüyorum.

    Bu motorun bir ruhu var bence, ruhlu bir duruşu var motorumu seviyorum, Enduroların en güzel tarafı her türlü aksesuara açık bu yüzden doldurmaya devam

    Birkaç fotoğraf paylaşayım..




    Usuna bunu beğendi.

  5. #165
    mephamd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mayıs 2009
    Motosikleti
    CRF1000 AfricaTwin
    İtalyanların ruhu oluyor.
    Keşke Shiver 750 motoru ile yeni Pegaso yapsalar

  6. #166
    Erdost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Eylül 2015
    Şehir
    Gebze
    Motosikleti
    ZONTES 350 T2
    Alıntı mephamd adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İtalyanların ruhu oluyor.
    Keşke Shiver 750 motoru ile yeni Pegaso yapsalar
    Kesinlikle haklısınız.Eski arabalar gibi, eski motosikletlerin de bir duruşu var.Şimdiki motorlara bakıyorum, tamam görüntü o biçim, sürücü yardımları fena, güç vay vay, ancak birşey eksik.

    Şu motorun biraz revize edilip, çok da oynanmadan, çift silindir olarak tekrar üretime geçmesi mükemmel olurdu.Ancak bünyesinde ki motor, taş gibi, bakım maliyeti düşük bir motor.Onun için bu motorla da revize edilse kabulüm. Bundan sonra ki motorum yüksek ihtimal abisi Caponord olacak.Babam da Vlstorm650 var çöksem çökerim motoruna daha 10000 olmamıştır km'si.Söyledi alabilirsin diye de ben istemedim.Değişikliği pek sevmiyorum..

  7. #167
    mustafa42121 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Şubat 2016
    Şehir
    konya
    Alıntı crato adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hediyesini de yazalım bari.

    şu andaki Motomax kampanyalı fiyatı : 11.990 ytl + ruhsat plaka masrafları.
    12.000 tl imis.

  8. #168

    Üyelik
    03 Ağustos 2016
    merhabalar. konu tarihi eski ama maalesef aprillama beyin bulamıyorum. çok acilyardım lütfen. sayfada yazan numara kapalı. isimden birşey çıkmıyor. fiat unonun beynini nasıl takmıs ne yapmış kim yapmış

  9. #169
    Erdost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Eylül 2015
    Şehir
    Gebze
    Motosikleti
    ZONTES 350 T2
    Alıntı murat yeşilb adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    merhabalar. konu tarihi eski ama maalesef aprillama beyin bulamıyorum. çok acilyardım lütfen. sayfada yazan numara kapalı. isimden birşey çıkmıyor. fiat unonun beynini nasıl takmıs ne yapmış kim yapmış
    Hocam Rsv Motor Menderes ustaya bir sorun, çözümü söyleyecektir size.

    Menderes Akbaş
    0537 386 6278

  10. #170
    yayan-bay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Nisan 2013
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    aprilla pegaso 650
    Arkadaşlar iyi bayramlar dilerim, 2003 model pegaso on arka lastik basınları kac psi dir.

  11. #171

    Üyelik
    31 Ekim 2014
    Arkadaşlar Pegaso 650 aldım 2002 model daha yeni. İzmir'den Samsun'a toplamda 1200 km yol yaptım. Tek kelimeyle muhteşem . Çoğu insan motor Hakkı'nda bilgi bilmiyor ve sallıyor bol keseden. Ben bu motoru 3 ay araştırdım ve almaya karar verdim. Çok memnunum. 1200 km de 170 tl benzin yaktım mükemmel denecek türden bence. Üstelik 120 den aşağı inmedim gelirken. Virajları muhteşem. Torku harika. Bence enduroda italyanlar son noktayı koymuş.

  12. #172
    yayan-bay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Nisan 2013
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    aprilla pegaso 650
    Pegaso güzel bir motosiklet gerçekten,değerini bilmek lazım.

  13. #173

    Üyelik
    31 Ekim 2014
    Arkadaşlar ruble sorununu kökten çözecek bir Öner'im var tüm aprilla kullanıcılarına. İyi dinleyin. Makineyi yni aldım ve 10 günde ruble elimde kaldı. Bunun müsebbibi benim bu arada. Marşa çok yüklendim ayrıca takılı olan ruble yan sanayiymiş. Şimdi gelelim tamir kısmına. Arkadaşlar bildiğiniz üzere aprilla Pegaso rublesi 3 parçadan oluşuyor; dişli, volant ve ruble. Ben orjinal ruble almak yerine gittim cbf rublesini aldım. Tam fiyatını bilyorum ama %90 60 tl civarlarında. İşçilik ise 50 lira verdim. Bu cbf 150 rublesini sanayide tornaya sokup ölçtürüp biçtirerek Pegaso rublesinin içine kaynakla monte ettirdim. Sonuç mükemmel. 15 gündür kullanıyorum.motor sıcakken marş tek vurmada alıyor. Motor soğukken ise yaklaşık 5-6 saniye marşa basılı tutarak çalışıyor. Benim orjinal Pegaso rublesi olmadığından erken bozuldu ve bende orjinaline 150 Euro vermektense 120-130 tl ye kökünden çözdüm. Bu cbf rublesini pegasoya ölçtürüp kestirme fikri yılların motor ustası olan benim ustamın aklına geldi. Bundan sonraki masrafım olursa sadece volant ücreti olacak . O da dediğim gibi 60 tl falan. Diğer gelişmeleri daha sonra anlatacağım ...

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 22:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:33 ----------

    Kendi motorum diye demiyorum ama ben f 650 gs kullanmış biri olarak pegasoyu şiddetle öneririm. Motorun frenlemesi f 650 gs den kat kat daha iyi. Motorun dengesi muhteşem hatayı telafi ediyor. Makine ön fren Brembo bu arada

  14. #174

    Üyelik
    31 Ekim 2014
    Arkadaşlar ben de 2002 modelpegaso aldım fakat marş rublesi sorunum var. Özellikle benim motorun büyük volantın iç taraflarında yırtılmalar va aşınmalar var.bu parçayı hiç bi yerde bulamadım lütfen help me

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 23:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:12 ----------

    Statörün içine girdiği büyük yuvarlak volant var ya arkadaşlar işte bu parçaya ihtiyacım var. Rubleyi bir şekilde uydururum ben . Cbf 150 rublesi uydurdum daha önce tornaya sokarak parçayı. Ama bu magnetic volant dedikleri yani bu büyük yuvarlak volantın iç tarafları yırtılmalar ve aşınmalarla dolu. Motoru çalıştırdığında tak tak tak diye gürültülü çalışıyor. Lütfen yardım

  15. #175
    Erdost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Eylül 2015
    Şehir
    Gebze
    Motosikleti
    ZONTES 350 T2


    Yakında İnceleme ve Aprilia Pegaso hakkında bäkım, parça, kullanım, detaylı yakıt tüketimi, çoğu şey ile ilgili video geliyor.Kazasız belasız..

  16. #176
    vanesy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Eylül 2008
    Motosikleti
    ktm duke 200
    bir tane 94 model karbüratörlü pegaso'da gözüm var. motor sesi güzeldi, marşı da çabuk aldı ancak vitesler çok sertti. hazır sezon kapanıyorken fiyatı iyice öldürebilirsem bir çıkgınlık yapasım var. duke 200ümü satıp ordan elimde para kalacak şekilde alabilmek cazip geliyor.

    sizce kaça gider 94 model 74binde, motoru açılmış (en az 1 kere) galeriden pegaso? galeride kozmetiğini düzeltmişler.

  17. #177
    Erdost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Eylül 2015
    Şehir
    Gebze
    Motosikleti
    ZONTES 350 T2
    Alıp uzun kullanmayacaksaniz bulaşmayin.Komple söküp baştan aşağı bakım yapacak kadar maddi imkan var ve mantıklı fiyattaysa olabilir.
    vanesy bunu beğendi.

  18. #178
    vanesy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Eylül 2008
    Motosikleti
    ktm duke 200
    motor sıfırlama için ne yazayım, 3 bin makul mü?

  19. #179
    Erdost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Eylül 2015
    Şehir
    Gebze
    Motosikleti
    ZONTES 350 T2
    6 7 lira masraf ister komple(Bütün aksamlar) girmek isterseniz.

    Fakat bu şekilde masraf yaparsanız uzun yıllar ufak tefek masraf ile kullanırsınız.

    1-İyi bir usta lazım(En önemli kısım), hazırcı değil iş bitiren.
    2-Motorun evvelinde içinden gecilmemiş olmasına dikkat edin.
    vanesy bunu beğendi.

  20. #180
    vanesy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Eylül 2008
    Motosikleti
    ktm duke 200
    galeriden alınmaz o zaman. hem galeri o farkı telafi edecek kadar fiyat kırmaz hem de galeri zaten hasarlı motoru ucuza kapatmıştır. içinden geçilmemiş olma ihtimali çok düşük.


    REKLAM ALANI
9. sayfa BirinciBirinci ... 7891011 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler