Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Kawasaki Ninja 250R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #7761
    Twin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ekim 2012
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Ninja 300 / MT-07-09 / 600RR
    @Murats123

    Bu arada akşam yorum yaparken aklıma gelmemiş. Motoru çek bir kenara honda sürüş eğitimlerine katıl. Senin için 1-2 yeterli olucaktır diye düşünüyorum. Bu yorumu yapmama sebeb ninja almış olmanız ki, hiç birşey bilmeden bu motoru aldığınıza göre maddi imkanlarınız iyidir diye düşünüyorum. Şimdilik takoz muhabbetinide bir kenara bırakırsan en önemlisi sürüş eğitimi. Honda'nın güvenli sürüş eğitimine katılmanız sizin için en sağlıklısı ve en iyisi olacaktır. Yine maddi imkanlarınızı düşünerekten kask alıcak olursanız Arai tavsiye ederim. Parasının hakkını veren bir kask.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 08:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:28 ----------

    Alıntı orhanyor adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dostum oncelikle hayirli olsun, insallah kazasiz belasiz binersin. ben sana kendi bir kac nacizane tecrubemi aktarayim. oncelikle motoru aynen bu sekilde trafikten uzak kullanmaya devam et.. tepkilerini iyice kavra frene, gaza ve vites gecislerine kendine guvenecek kadar hakim ol. bulabilirsen trafikten uzak bir yokus yada rampa bul ve motoru rampada durdurup ordan kalkis yapmaya calis. duz yoldaki kalkistan biraz farklidir ve azcikta olsa tecrube isteyebilir.. vitesi 1 e attiktan sonra ayagin arka frende olacak, arka freni birakirken tam o sirada gaz verip debriyaji biraktigindaki o kavrama noktasina cok iyi calis ve motoru geriye kaydirmamaya calis. cunku trafikte yokus uzerinde bir trafik isigina denk gelirsen cok zorluk cekersin heleki arkanda artcida olursa fena ekipman konusunda sunu al bunu alma diyemem bence herseyi almalisin, kask eldiven mont pantolon bot.. hangi ekipmanin seni nerde ne zaman koruyacagini kestiremezsin. kask konusunda bir kac onerim olabilir. cene korumasi olmayan kask kesinlikle alma. ceneden acilir yada kapali kask olsun. bende ikiside var ama soyle bir durum var. ceneden acilir kasklar daha kullanisli olmasi acisindan uretiliyorlar degisik ozellikleri var, tetikli gunes vizoru, ceneden acilmasi vs vs gibi ama bunun karsiliginda bence buyuk bir dez avantaji var oda kapali kasklara gore agirligini ciddi bir sekilde hissedebilmendir. ote yandan kapali kasklar daha guvenli ve cok daha hafiftirler. o fark gercekten hissediliyormu diye sorsan sana kesinlikle hissediliyor diye bir cevabi rahatlikla verirdim. ben Antalya dan Istanbul a bir gunde geldim ninja ile, yola ciktigimda kafamda ceneden acilir vardi ve iyiki diyorum iyiiiki yanima kapali kaskida almisim. 100km gecmeden degistirmek zorunda kaldim, sanki basimda tas varmista bir anda kaldirilmis gibi hissettim. markalara gelince iyi birsey almak istiyorum dersen kesinlikle shoei oneririm, ondan sonra nolan en sonda LS2 yi onerebilirim, fiyatlari ucuzdur ama http://sharp.direct.gov.uk dan 4 yildiz alan modelleri var hic yabana atmamak gerek bence. butun bu onerdigim kasklar icerisinde en guvenlisi sanirim shoei xr1100 olmali cunku aralarindaki tek snell sertifikali kask bu. arkadaslarimizinda onerdigi gibi koruma takozlarini siddetle oneriyorum.. motor sadece sen uzerindeyken degil durdugu yerdede birinin carpmasi sonucu cok rahat yere kapaklanabilir bu durumdada koruma takozu gorevini basariyla yapacaktir. uzerinde surat ile giderken allah korusun dusersen zaten o durumda ne takozu dusunursun ne de motoru. onemli olan bu tur ufak tefek durumlarda motoru kurtarabilmek cunku can tehlikesi olmayacagi icin motora gelecek zarar canini yakacaktir. insallah yardimci olabilecek birkac sey soylemisimdir, hadi bakalim kazasiz belasiz insallah

    Açık kask hakkında görüşlerinizi belirtmişsiniz ama daha katı olmanız gerekirdi. Açık kask kapalı kaska göre çok güvensiz bir kasktır. Markası modeli fark etmez benim gözümde bunun sebebi yüzünüzü yere vurucak olduğunuzda yada o kaskın kapanan bağlantı yerlerine herhangi bir darbe geldiği anda direk atıyor kendini ve yüzünüzün yerle teması çok yüksek. Kesinlikle kapalı kask (Full face) tavsiye ediyorum.

    Mutlaka şu videoyu izlemelisin bu arada Murats123. Aslında herkes izlemeli.

    KASK KONUSU:
    http://www.izlesene.com/video/kask-konusu/6888345
    murats123 bunu beğendi.
    Koydunmu bir kere seleye TOTOYU, asla bırakamazsın MOTO'YU!!!


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #7762
    enginar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Kasım 2011
    Şehir
    Bandırma
    Motosikleti
    Ninja 250
    Biraz da fotoğraf koyalım. 2 gün önce İzmir'e gittim gezinti maksadıyla. Havanın bugün itibariyle bozmasından dolayı da dün dönüş yaptım. (Hava durumunu http://poseidon.hcmr.gr/ sitesinden takip ediyorum. Marmara ve Ege bölgeleri için çok doğru sonuçlar veriyor.)

    Manisa çevre yolundayken manzara hoşuma gitti, vızır vızır kamyon geçerken durup fotoğraf çektim.


    Leman kültür diye bir yer açılmış Ankara, İstanbul'da falan da varmış, mekanı çok beğendim. Bu da karikatürlü servislerinin fotosu. Menüleri falan bi acayip. Ör: ekmek arası çorba, bencil tavuk, bayan yanı diyet kahvaltı vs.


    Bunlar da dönüş yolunda bir kaç fotoğraf. Sol sinyalin kırık olduğunu görebilirsiniz, bilmeyen arkadaşlar için motoru ilk aldığım gün düşürmüştüm




  3. #7763
    ibopaşa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Haziran 2012
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    2012 kawasaki 250r(pert)
    [IMG] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

    BEYLER ELİMDE GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ YEŞİL MANETLER MEVCUT DURUMU SIFIRDIR 250 TL YE ALMIŞTIM 150 TL YE VERİYORUM.. BOŞU BOŞUNA DOLABIMDA DURUYOR BİRİNİZ ALSIN ARTIK ŞUNU
    wolrath bunu beğendi.

  4. #7764
    orhanyor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Temmuz 2012
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    2013 Honda CBR 600F
    Alıntı fevzikeles adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    alp59 h.g dostum
    günaydın arkadaşlar sabah sabah koso bakıyorum

    http://racetechelectric.com/i-857918...-250-250r.html

    en uygun fiyat bu sanırım bu

    enjeksiyon ve karbüratör seçeneğide mevcut
    http://racetechelectric.com/i-9377351-koso-rx-2-rx-2n-ninja-250-group-buy-free-led-voltmeter.html soyle bir versiyonunu buldum 340 dolar diyor. mail attim ozellikle enjeksiyonlu versiyonu icin olanini sordum bakalim ne cevap gelecek, ayrica takipli kargo parasinida sordum.

  5. #7765

    Üyelik
    14 Mart 2013
    2013 Kawasaki Ninja 250R görünüşünü beğendim,performansı nasıldır kendi sitesinde bile bulamadım
    0-100km e kaç saniye de cıkyor yakıt tüketimi nasıldır? Motor deneyimim olmadı ama araba,bisiklet iyi sürerim
    Ayrıca yol tutuşu nasıldır, ani bir frenlemede güvenlik sistemi nasıldır

  6. #7766
    nosmangtr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Şubat 2013
    Motosikleti
    KTM Duke 200
    Ninja 250 için Grenaj Koruma Takozu satan varsa bana ulaşırlarsa sevinirim

  7. #7767
    mastem13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Mart 2012
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    Şuan için yok
    beyler yaz aylarında kullanan biri için ceket önerisi olan varmı.

    bi online satış yapan sitede.
    DANE VALBY GORE-TEX ceket var 500tl
    Dane Padborg Gore-Tex Ceket 500 tl
    Kushitani Kaito Gore-Tex Ceket 540 tl

    FORMA URBAN TOUCH HI-DRY SU GEÇRİMEZ MOTOSİKLETÇİ AYAKKABISI 220 tl

    bunlar kullanışlımı daha farklı önerileriniz varsa... Adanada fuar var 16 nisanda fuarımı beklemek daha mantıklı. dediğim gibi daha çok yaz aylarında kullanacam kışın da sadece güneşli günlerde kullanacam önerilerinizde bunları göz önünde bulundurunuz.

    site versem sorun olurmu bilmediğim için vermedim.

  8. #7768
    Ercument - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ekim 2005
    Şehir
    İst./Zeytinburnu/K.Çekmece
    Motosikleti
    CBF150
    Alıntı nosmangtr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ninja 250 için Grenaj Koruma Takozu satan varsa bana ulaşırlarsa sevinirim
    Banada banada

  9. #7769

    Üyelik
    14 Mart 2013
    Şehir
    İstanbul/Maltepe
    Motosikleti
    Ninja 250R
    arkadaşlar amacım ninjanın yakıt ortalaması konusunu tekrar hortlatmak değil ama benim ninjamın depoyu şehir içi (içinde kalan benzinin üzerine) 72 tl ye fulledim ve sayacı sıfırladım. benzin ikaz lambası yanmaya başladıgında 220-225 km civarındaydı sayaç. 250 ye kadar kullandım ve tekrar 50 tl lik benzin alıp sayacı bir daha sıfırladım. şu anda 120 küsürlerde ve ışık yanmaya başladı. çevremdekiler egzozdandır diyorlar.

    -motosikletimde devil tüp var egzoz olarak
    -2008 model ve 33binde atmıyorum
    -kullanım tarzımdan da bahsedeyim. yüksek süratleri pek göremiyorum malum istanbul trafiği ama agresif kullandıgımı söyleyebilirim. motorumdan çıkan sesi seviyorum çünkü biliyorsunuz ses için de biraz devir gerek ;)

    size asıl sorum egzoz+agresif kullanım mıdır bu kadar yakmasının sebebi?
    yoksa başka bi skıntısı bi sorunu olması durumu olabilir mi? baktırmam gereken bi yeri var mıdır?

    son olarak ta anadolu yakasında tavsiye edebileceginiz güvenilir kawa ustası arıyorum. (kadıköy-maltepe-üsküdar civarları tercihimdir)

  10. #7770
    dunc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2012
    Şehir
    Ankara
    Alıntı alp59 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar amacım ninjanın yakıt ortalaması konusunu tekrar hortlatmak değil ama benim ninjamın depoyu şehir içi (içinde kalan benzinin üzerine) 72 tl ye fulledim ve sayacı sıfırladım. benzin ikaz lambası yanmaya başladıgında 220-225 km civarındaydı sayaç.
    bunu ben de çok merak ediyorum, motoru aldığım kasım ayından beri hiç tam dolu bir depoyla 300km'li değerlere ulaşamadım, oysaki burada 400km'lere dahi çıkılabileceğinden bahsediliyor. Acaba motorlar yeniyken çok yakıyor da belli bir kilometreden sonra mı oturuyor yakıt sarfiyatı?

  11. #7771
    fevzikeles - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Eylül 2012
    Şehir
    antalya
    Motosikleti
    YAMAHA XJ6 DIVERSION F
    Alıntı dunc adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bunu ben de çok merak ediyorum, motoru aldığım kasım ayından beri hiç tam dolu bir depoyla 300km'li değerlere ulaşamadım, oysaki burada 400km'lere dahi çıkılabileceğinden bahsediliyor. Acaba motorlar yeniyken çok yakıyor da belli bir kilometreden sonra mı oturuyor yakıt sarfiyatı?
    motorum 4000 km de 50 tl lik alıyorum bu aralar hep genel olarak 200 km gidiyor 5 fazla oluyor yada 5 az oluyor 120 km demiş bir üstteki yorumda arkadaş o hiç normal değil ama 300 km olmasada en az 280 290 gitmesi lazım benim motorla gidişimi kıyaslarsak bende biraz agresif kullanırım ama redline yapacak kadar değil 10 11 bin devirlere çıkarım en fazla.
    Yamaha XJ6 Diversion F

  12. #7772
    Ercument - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ekim 2005
    Şehir
    İst./Zeytinburnu/K.Çekmece
    Motosikleti
    CBF150
    Alıntı dunc adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bunu ben de çok merak ediyorum, motoru aldığım kasım ayından beri hiç tam dolu bir depoyla 300km'li değerlere ulaşamadım, oysaki burada 400km'lere dahi çıkılabileceğinden bahsediliyor. Acaba motorlar yeniyken çok yakıyor da belli bir kilometreden sonra mı oturuyor yakıt sarfiyatı?
    Evet ilk 1.000 km.de bende 300 Km. görememiştim.
    3 kere full depo ile deneme yaptım.
    1. depo: 320 Km. Motorun hakkını vererek kullandım yolu buldummu bastım 140-150 km.
    2. depo: 410 Km. Tamamı şehir içi trafiğinde sakin kullanım, kalkışlar falan çok sakin, ara hızlanma yok denecek kadar az.
    3. depo: 380 Km. Ortaya karışık oldu biraz.

  13. #7773
    dunc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2012
    Şehir
    Ankara
    400km hayal benim için. 2200km'deyim ve son depom 220kmdeyken ışık yaktı. Egzostun bu kadar etki edeceğini sanmıyorum.

  14. #7774
    hayvan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Haziran 2012
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Ninja 250R
    Alıntı dunc adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bunu ben de çok merak ediyorum, motoru aldığım kasım ayından beri hiç tam dolu bir depoyla 300km'li değerlere ulaşamadım, oysaki burada 400km'lere dahi çıkılabileceğinden bahsediliyor. Acaba motorlar yeniyken çok yakıyor da belli bir kilometreden sonra mı oturuyor yakıt sarfiyatı?
    Başlarda 270-300 km de lamba yanıyordu, şimdi ise 330-370 km arasında.
    Şehirlerarası kullanımda (100 - 150 km/h arası, trafik olmadığında 120 km/h) 430 gibi lamba yanar. Kalan yakıtla da 100 km gidilebilir.

    Uyguladıklarım:
    - Önde 15li dişli (garantiyi bekleyemedim, kendim taktım - sorun olursa orijinali takar servise götürürüm)
    - Yağ :Motul 300v (200 km de Motul 5100 - 1100 km den itibaren 300v)
    - Rodajı farklı bir yöntemle yaptım
    - Genelde 4000 - 9000 devırlerı arasında, peformans kullanımda da 8000-12000 arasında kullanırım. Asla düşük devirde ve soğukken zorlamam.
    - Trafikte ileriye bakarak daha az fren kullanan akıcı bir tarz uygulamaya çalışırım. İstanbul'da sakin gifilmiyo tabii; ya dur-kalk, ya tam gaz.
    - Lastik basınçlarına dikkat ederim.
    ibopaşa bunu beğendi.

  15. #7775
    dunc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2012
    Şehir
    Ankara
    ben sadece tiger marka full carbon egzost taktım motora, ama gördüğüm değerler en fazla 250km oldu bugüne kadar. iyi bir rodaj geçirdi motor ama neden bu kadar az kilometre yapabiliyorum anlamadım gerçekten.

  16. #7776
    Halil Zeber - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Ocak 2013
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    2012 Kawasaki Ninja 250R
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]

    Bende motorumun iki fotoğrafını koydum, haftasonu forum canlansın dedim. Beğenirsiniz inşallah. Herkese iyi pazarlar
    murats123, ibopaşa, Ercument ve 4 diğerleri bunu beğendiler..

  17. #7777
    Ercument - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ekim 2005
    Şehir
    İst./Zeytinburnu/K.Çekmece
    Motosikleti
    CBF150
    Takozları nerden temin ettiniz ve kaç TL. acaba.

  18. #7778
    fevzikeles - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Eylül 2012
    Şehir
    antalya
    Motosikleti
    YAMAHA XJ6 DIVERSION F
    Alıntı hayvan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Başlarda 270-300 km de lamba yanıyordu, şimdi ise 330-370 km arasında.
    Şehirlerarası kullanımda (100 - 150 km/h arası, trafik olmadığında 120 km/h) 430 gibi lamba yanar. Kalan yakıtla da 100 km gidilebilir.

    Uyguladıklarım:
    - Önde 15li dişli (garantiyi bekleyemedim, kendim taktım - sorun olursa orijinali takar servise götürürüm)
    - Yağ :Motul 300v (200 km de Motul 5100 - 1100 km den itibaren 300v)
    - Rodajı farklı bir yöntemle yaptım
    - Genelde 4000 - 9000 devırlerı arasında, peformans kullanımda da 8000-12000 arasında kullanırım. Asla düşük devirde ve soğukken zorlamam.
    - Trafikte ileriye bakarak daha az fren kullanan akıcı bir tarz uygulamaya çalışırım. İstanbul'da sakin gifilmiyo tabii; ya dur-kalk, ya tam gaz.
    - Lastik basınçlarına dikkat ederim.
    15 dişli çekiş veya hızlanma son hızı bulma da nasıl etkileri bilgi yazarsan bende değiştirmeyi düşünüyodum .ben arka dişliyi küçültmeyi düşünüyodum aslında
    Yamaha XJ6 Diversion F

  19. #7779
    mastem13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Mart 2012
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    Şuan için yok
    Beyler fikri olan kimse yokmu kim ne marka model mont ve bot kullaniyor ve memnunmu

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 19:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:26 ----------

    Alıntı mastem13 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    beyler yaz aylarında kullanan biri için ceket önerisi olan varmı.

    bi online satış yapan sitede.
    DANE VALBY GORE-TEX ceket var 500tl
    Dane Padborg Gore-Tex Ceket 500 tl
    Kushitani Kaito Gore-Tex Ceket 540 tl

    FORMA URBAN TOUCH HI-DRY SU GEÇRİMEZ MOTOSİKLETÇİ AYAKKABISI 220 tl

    bunlar kullanışlımı daha farklı önerileriniz varsa... Adanada fuar var 16 nisanda fuarımı beklemek daha mantıklı. dediğim gibi daha çok yaz aylarında kullanacam kışın da sadece güneşli günlerde kullanacam önerilerinizde bunları göz önünde bulundurunuz.

    site versem sorun olurmu bilmediğim için vermedim.
    Beyler fikri olan yokmu

  20. #7780

    Üyelik
    01 Nisan 2012
    Gore-tex ceketin amacı yağmur geçirmemesi, yaz aylarında ve kışın sadece güneşli havalarda kullanacaksan çok anlamlı değil.

    Tam tersini söylemiş olsan, yaz aylarında giymeyeceğim, özellikle kışın yağmurlu havalarda kullanmayı düşünüyorum desen ideal ceket .
    wolrath bunu beğendi.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)

Bu Konudaki Etiketler