Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Honda Cbr600F Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #8241

    Üyelik
    23 Mart 2011
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Honda 1000 rr repsol 2016
    motorumda bu hafta yapms oldugum bır kac ekleme ve değişiklikler


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #8242
    maximus_01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Temmuz 2013
    Şehir
    ADANA
    Motosikleti
    Balcalı Motors. :))
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-2009-trafik-cikisli-honda-cbr-600-f-131981067/detay

    selam beyler....aranıza katılmak için uygun fiyatlı ve temiz bir 600 f bakmaktayım..Adana'da ikamet ediyorum ve sizler için sorun olmazsa ricam bu motoru değerlendirmeniz...bu fiyata iyimi alınırmı yoksa bildiğiniz daha temiz motorlar varmıdır ?

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 14:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:45 ----------

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-2009-trafik-cikisli-honda-cbr-600-f-131981067/detay

    selam beyler....aranıza katılmak için uygun fiyatlı ve temiz bir 600 f bakmaktayım..Adana'da ikamet ediyorum ve sizler için sorun olmazsa ricam bu motoru değerlendirmeniz...bu fiyata iyimi alınırmı yoksa bildiğiniz daha temiz motorlar varmıdır ?

    bu arada forumu baştan sona okudum ve herkese faydalı bilgileri için teşekkür ederim...

  3. #8243
    engin_deniz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mart 2012
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    street triple rs
    Aslm. Hocam alibeykoyde isik motor var. Elinde far var. Istersen bi ara görüş fiyat iste. Nunarayi benden aldığını söylerseniz yardimci olur.

    +90 (532) 730 29 49 ufuk.
    elit motogaraj

  4. #8244
    maximus_01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Temmuz 2013
    Şehir
    ADANA
    Motosikleti
    Balcalı Motors. :))
    üstadım sağolasın bilgi verdiğin için ama Adana'da oturduğum için burdan bir motora bakıyorum...İstanbul'a gelip alıp dönmem bu ara biraz zor gibi...ilandaki motor hakkında görüşlerinizi merak ediyorum sizce temiz duruyormu

  5. #8245
    orhanyor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Temmuz 2012
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    2013 Honda CBR 600F
    Arkadaslar 2011 model ve ustu cbr 600f ler icin R&G Racing in uretmis oldugu grenaj koruma takozlarini taktim bugun. Tecrubelerimi aktarmak istiyorum belki bir arkadasimizin isine yarayabilir. Oncelikle belirteyim takozlarin takilabilmesi icin grenajda 28 mm capinda delik acilmasi gerek boylece takozlari dik bir sekilde 'L' seklide bir baglanti olmadan takabilecegiz. Dolayisiyla bu urun sus degildir herhangi bir kotu durumda motorunuzu gercekten koruyabilecek kapasitede bir urun. Iki tarafinda olculeri farkli oldugundan parcalari takarken dikkatli olmak gerek, sag tarafin ara halkasi ve civatasi sol tarafa gore daha kisadir.

    Resimde goruldugu gibi grenaji sokuyoruz dikkatli olmak gerek cunku sinyalin kablosu var onu soketinden ayirip grenaji cizilmeyecek bir sekilde kenara koyuyoruz.


    Motora bagli olan civatayi 17mm lik lokma parcasi ile sokuyoruz. Fazla bir guc ile sikilmadiklarindan en son islemde bizde fazla sikmamaya gayret gosterip ona gore sikma islemini yapmamiz gerekiyor,yataga zarar vermemek acisindan aklimizda bulunsun.



    Grenajda nereye delik acmamiz gerektigini isaretleyebilmek icin setin icinden cikan isaretleme demirini cikardigimiz civatanin yerine sikiyoruz. Cok fazla sikmaya gerek yok elle sikabildigimiz kadar sikiyoruz.



    Bu noktada grenaji yeniden yerine takip guzelce oturmamiz gerekiyor, ben butun civatalarini tam bir sekilde siktim cunku bu adimda aldigimiz isaret cok onemli, yanlis isaret alirsak grenajda istenmeyen bir delik acmis oluruz.
    Resimde goruldugu gibi elimizle grenajin disindan ucu sivri demire dogru saglam bir baski uygulayip isaretin alindigindan emin olduktan sonra grenaji sokup delik acma islemine geciyoruz.



    Malesef delik acma uclarinin hic biri setin icinden cikmiyor ama evinizde herhangi bir matkap varsa gerekli uclari herhangi bir yapi marketinden alabilirsiniz.
    Oncelikle bir pilot deligi olusturmak adina elimdeki ince matkap uclarindan birini kullanarak delik actim. Resimde matkabin tam ucunda belli belirsiz bir siyah nokta var bunuda bir onceki resimde anlattigim ucu sivri demir ile almistik.


    Yonergelere gore 28mm capinda bir delik acmamiz gerek. Yapi marketinde 28 yoktu onun yerine bende 29mm lik tahta ve plastik icin kullanilabilen bir uc aldim 10 lira gibi bir fiyati vardi yanilmiyorsam. Onu kullanarak ve grenaji cok sabit bir sekilde tutarak en dusuk kademede bir delik acmamiz gerek. Kesinlikle hizli ayarda acmayin cunku bu aparat grenaji cok fena tutuyor ve bir anda istenmeyen bir tarafa bile firlatabilir. Olabildigince sakin ve yavas bir bicimde bastirmadan aciyoruz deligi..




    Civatayi, pullari, takozu ve ara halkayi resimdeki gibi sirasiyla biribirine gecirip hazir hale getirip kenara ayiriyoruz.




    Resimdeki siyah tupu motorun o gri parcasina giydirmemizi istiyor yonergelerde, aslinda bunun mantigini yada yararini anlayamadim ama bir zarari yok iki saniyelik is nasilsa.. onuda takip grenajin montajini yapiyoruz.



    Grenajin civatalarini guzelce siktiktan sonra daha once kenara ayirmis oldugumuz grenaj takozunu oldugu gibi dikkatli bir sekilde delikten iceri yerlestirip sikma islemine geciyoruz.


    Yalniz bu sefer lokma takiminin 19mm lik parcasini kullaniyoruz.


    Deligi kapatan kapagida yerine oturttuktan sonra islem bitmis oluyor. Gecmis olsun..


    gursus, BLaCK_j.W.a, Yuce123 ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  6. #8246
    Unique693 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Kasım 2008
    Şehir
    Bolu
    Motosikleti
    CBR 600F4İ
    Alıntı < iLk@yy > adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sağ sol grenajı sökmen gerekecek bunun için kafa ön çamurluk arkasındaki v şeklindeki alt panzotu sökmen gerek ilk daha sonra sağ ve sol grenajı altta birbirine birleştiren 2 ayrı vida vs olması gerekir onları söküp ardından grenajların yan vidalarını sökerek işe başlayabilirsin yağ filtresini önde headers borularının tam arasında göreceksin

    daha sonra sırası ile
    sağ taraftaki yağ tapasını açıp ince bir bez ile tıka ki toz kir pislik kaçmasın içeri ama hava alabilsin
    yağ filtresini var ise bir yağ filtre anahtarı ile sökmen gerekir bunun için şapka şeklinde olanlar var orj filtre için ama filtre k&n marka ise anahtar takımı ile açabilirsin ucunda yeri var baktın hiç birşey yok uzun sağlam bir tornavidayı sapla alttan filtreyi atacaksın nasıl olsa tornavida yardımı ile sökebilirsin zaten ilk hareketten sonra elle çevirebilirsin biraz gevşetebilmen yeterli sonra burayıda bi bez ile kapatabilmen iyi olur
    yağ karterinin sağ tarafına doğru tapası vardır o tapayı açtın mı yağını boşaltma işlemin tamamdır

    gelelim son yeni yağ işine
    yağın iyice boşadığına emin olduğunda ( içinde illaki çok az miktarda kalabilir minimal seviye ) tapayı kapatman gerek bu arada tapanın arasında bakır bir conta vardır genelde tek kullanımlıktırlar bu pul sağlam ise tekrar kullanabilirsin ama her değişim için yeni bir tane alıp kullanman daha yararına olur tapayı ne gevşek bırak nede deli gibi asıl çok asılırsan aradaki pul yırtılır sıkı bir şekilde duracağından emin ol sadece
    yağ tapasındaki bezi çekip bir huni yardımı ile yeni yağını koyabilirsin huni yok ise kuşe kağıda bir dergiyi kıvırıp huni olarak kullanabilirsin ben bu şekilde yapıyorum genel olarak
    karter ortalama 3,5lt gibi bir yağ alıyor filtrede 0,2lt-0,3lt civarı sağ taraftaki camdan yağın seviyesine bakabilirsin önce 3,5 lt yağı boşaltıp kontrol et yağ seviyesini 2 3 dk bekleyip camın kenarında blokta 2 çizgi var üst çizgiye yakın bir şekilde olması uygundur bu işlemi yapıp yağ koyduğun yerdeki plastik tapayıda kapatabilirsin el gücü ile sıkman fazlası ile yeterli oluyor
    en son yağ filtresi kalıyor geriye yeni yağ filtreni direk takma içine biraz yağ boşalt önce içindeki filtre hem yağı emsin hemde ilk marşta direk yağ pompalansın motora gecikme olmadan ben filtre emdiği kadar yağ koyuyorum içine çok azda emdiğinden fazlasını görebileceğim şekilde bu işlemden sonra filtreyi yerine sıkabilirsin yerine.
    yağ filtresi olarak orj filtreden şaşma derim 20 tl birşey yetkili serviste bile k&n hiflo vs almanın çok aman aman bir yararı yok hatta uzun vadede zararı vardır motora çünkü gözenekler sport filtrelerde daha büyüktür. örnek vermem gerekirse orj filtredeki delik "o" ise sportta "O" oluyor ve süzme işlemi orj filtre gibi kaliteli olamıyor

    ek bir tavsiye daha orj filtreyi aldığında sanayiye gidip birde filtre anahtarı alman elinde yok ise 15tl gibi bir rakama mal olur oda sana şapka şeklinde filtrenin üstüne tam oturan anahtarlardan.

    filtreyi taktıktan sonra motoru dik bir şekilde çalıştır 1 2 dk böyle tut sonra yan ayaklıkta durabilir veya dik tutabiliyorsan ( kendi orta sehpası var ise veya paddok yarış sehpan var ise ) ve motor fan açana kadar bekle daha sonra yola çıkabilirsin veya stop edebilirsin makinayı



    çin malı bir far tası alabilirsin ama sadece xenon ampulü için tasın içini boyama derim ama ışık kalitesi çok düşecektir. boyama işini yapacak isen mercekte alman gerekir
    farı tek taraflı kullanabilirim sorun olmaz der isen uzun ve kısayı tek taraftan yapabilirsin perdeli veya magnetolu merceklerden alırsan artık adı ne olarak geçiyor ise. sağlı sollu yapman sisteme zarar veriyor ama bir süre sonra birşey patlak veriyor
    Sağolasın.Öbür motosikletimdede kendım yapardım bakımları hıcbır sorun yoktu.Serviste yaptırayım diyorum ilk sefer yağ değişimini hem basında durur bakar bişiler çözerim.Birde ön gidonda hafif bir boşluk var ve 5000 devir civarı gıdonda tıtresım var.Sizlerin 600 f lerindede var mı böyle bir titreşim?
    HONDA

  7. #8247
    gursus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Eylül 2006
    Şehir
    bandırma-izmir
    Motosikleti
    CBR600F
    @orhanyor,

    elinize sağlık çook orjinal bir çalışma olmuş,topuzlarda gayet şık umarım asfaltla temas etmezler hiçbir zaman,herkese kazasız sürüşler.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 23:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:05 ----------

    Alıntı maximus_01 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-2009-trafik-cikisli-honda-cbr-600-f-131981067/detay

    selam beyler....aranıza katılmak için uygun fiyatlı ve temiz bir 600 f bakmaktayım..Adana'da ikamet ediyorum ve sizler için sorun olmazsa ricam bu motoru değerlendirmeniz...bu fiyata iyimi alınırmı yoksa bildiğiniz daha temiz motorlar varmıdır ?

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 14:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:45 ----------


    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-2009-trafik-cikisli-honda-cbr-600-f-131981067/detay

    selam beyler....aranıza katılmak için uygun fiyatlı ve temiz bir 600 f bakmaktayım..Adana'da ikamet ediyorum ve sizler için sorun olmazsa ricam bu motoru değerlendirmeniz...bu fiyata iyimi alınırmı yoksa bildiğiniz daha temiz motorlar varmıdır ?

    bu arada forumu baştan sona okudum ve herkese faydalı bilgileri için teşekkür ederim...
    Abdullah bey merhabalar ilanı inceledim motor güzel görünüyor,km sine takılmayın gayet normal hiç olmazsa düşürülmüş değildir,gidin bakın bir ustaya gösterin motorunda sıkıntı yok ise alınabilir,fiyatı da şuan ki piyasaya göre gayet iyi,selamlar,gönlünüzdeki motoru almanız dileğiyle...

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 23:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:09 ----------

    arkadaşlar daha önceki sayfalar da mobil 15-50 ful sentetik yağ hakkında izlenimlerimi yazmıştım şimdi birkaç ekleme yapacağım vites geçişleri hala yumuşamadı halen kemikli,geçen hafta 600km gezi yaptım git-gel otobana çıktım 120 den sonra yavaş yavaş hızlanılırsa vibrasyon elleri uyuşturacak derece daha önce böyle bir uyuşma hiç hissetmemiştim yağa bağlıyorum bunu ben.Fakat gaz sert açılırsa herhangi bir titreşim söz konusu değil.Bilginize...
    orhanyor bunu beğendi.

  8. #8248
    BLaCK_j.W.a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Mayıs 2006
    Şehir
    EsKiŞeHiR
    Motosikleti
    Fz S600
    Elinize sağlık güzel bi çalışma olmuş #orhanyor

    Kadir gecemiz mübarek olsun
    orhanyor bunu beğendi.

  9. #8249
    orhanyor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Temmuz 2012
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    2013 Honda CBR 600F
    Tesekkurler, aslinda grenaji delecegim icin cok tedirgindim ama bu kadar sorunsuz bir is cikacagini tahmin etmemistim, butun islemler 1-2 saat kadar aldi.
    Aklimi suanda projector HID ler celiyor, demon eye ve angel eye ile cok guzel bir goruntusu var. Gerekli maillesmeler oldu kitler birebir uyuyor cunku hepsi H4 soket uyumlu, sorunsuz takilirmis kesme bicme olmadan. Cok kararsizim. Kirmizi demon eye, mavi angel eye cok hos duracaktir ama acaba polis durdursa bu far yuzunden ceza kesebilirmi ne dersiniz?

    Xenon su sekil olacak :




  10. #8250
    wolrath - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Haziran 2011
    Şehir
    istanbul / maltepe
    Motosikleti
    pani / 3colore
    senın f te guzel durur.renkler cok hos.polıse baglı bu durum.orjınal olmayan herseyden gecırebılır polıs.cok arkadasım stı-m3 baglattı.arabaların orjınalınde spoyler-egzoz olmasına ragmen.sans ısı bıraz.bana sorarsan rısk alınır.

    bu arada helal olsun.guzel-kalıtelı ısler cıkarıyorsun.ve bunları 0 motora yapıyorsun.tebrıkler ;)

  11. #8251
    orhanyor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Temmuz 2012
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    2013 Honda CBR 600F
    Tesekkur ederim hakikatten bizim polislerin traji komik bir durumu var, anlattigin gibi bende garip olaylar duymustum ama yapacak birsey yok egitim sart.. risk alinir aslinda ozellikle ikinci fotodaki projectorde dikkatlerdan kacmadiysa cift angel eye var ic taraftaki kirmizi dis taraftakide mavi, bu tarz bir uygulamayi simdilik sadece bkmoto.com da gordum ve ilk fotodakine gore daha hos duruyor. Simdilik biraz dusuneyimde belki seneye artik, yada bilmiyorum belki bu sene )

    Ayriyetten baska bir detay daha var, mercekteki kirmizi demon eye ile kullanabilmek biraz sorun teskil ediyor. Cunku cogu motorda bilindigi gibi kisa farlari acma kapama dugmesi yok dolayisiyla motoru calistirdigimiz gibi far yanacagindan o demon eye in hic bir fonksiyonu-guzelligi kalmayacak. Bunu mailde bir guzel acikladim, bu durumdan haberdar olduklarini belirttiler.. Fara giden kabloya bir acma kapama dugmesi koyuyorlarmis boylece manuel olarak far ve demon eye arasinda gecis oluyormus, onuda herhalde elin ulasabilecegi ama gozukmeyen bir yere monte etmek gerek. Sirf bu yuzden biraz sogudum bu isten.

  12. #8252
    BLaCK_j.W.a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Mayıs 2006
    Şehir
    EsKiŞeHiR
    Motosikleti
    Fz S600
    #orhanyor

    Kişisel görüşümü belirtmek isterim hocam sizin farınız tek gözlü olduğu için bence hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz saygılar kolay gelsin
    insan kadar kendine guvenen bir aciz gormedim!
    insan kadar nankorunu bahsettiginiz kedilerde bile gormedim!........ Sagopa Kajmer

  13. #8253
    wolrath - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Haziran 2011
    Şehir
    istanbul / maltepe
    Motosikleti
    pani / 3colore
    kucuk ama buyuk bı detayı atlamısız evet. cyclops gıbı durmasın

  14. #8254
    orhanyor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Temmuz 2012
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    2013 Honda CBR 600F
    bende ondan korkmuyor degilim acikcasi, ama cift olunca suphesiz guzel duruyor

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 22:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:22 ----------

    Kellermann sinyallerin nasil calistigini gosteren bir video cekmistim bugun, buyrun efenim

    krd ve wolrath bunu beğendiler.

  15. #8255
    Unique693 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Kasım 2008
    Şehir
    Bolu
    Motosikleti
    CBR 600F4İ
    Herkeze iyi geceler.Yazmıştım sanırım gören olmamış.5000 devir de başlayan bir vibrasyon var.Acaba sızın 600 f lerinizdede böyle bir sorun var mı ?

  16. #8256
    wolrath - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Haziran 2011
    Şehir
    istanbul / maltepe
    Motosikleti
    pani / 3colore
    alarm sesini sevsinler
    cok hos.ben entegre led ıstıyorum.umarım duzgun bısey bulabılırım
    bu arada egzoz hakkında var mı dusuncen?

  17. #8257
    orhanyor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Temmuz 2012
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    2013 Honda CBR 600F
    eheheh iptal etmeden kontagi cevirince alarm otmeye basliyor o yuzden Sinyallerin guzel yani secenek cok ama muhakkak led rolesi al, direnclerle falan ugrasmazsin hemde cok orjinal olur. TR'de motosikletleri icin ozel elektronik led rolesi satildigini gormedim ama uygun bir fiyata ebayden 1-2 hafta icinde hemen geliyor. yalniz almadan once rolenin pinlerine bak ben hondada 4 pin role gorunce sasirdim(genelde 2 veya 3 olur) neyseki sevabina biri uretmis hondalar icin.. buyuk ihtimal seninkide 4 pindir.orjinali cikarip bunu takiyorsun direk, soketi falanda uyuyor :D

    ayni motordan bir arkadasimda var arrow slip on taktirdi motoruna. motorlari calistirdik dinledik falan ama fark yok malesef, en son header larida alayim bari sistemi tamamlayayim diyordu. gercek guzel ses icin bence o2 sensorlu full sistem sart oda biraz tuzlu oluyor malesef ama guzel olan herseyin zaten bir bedeli var
    Birde RR lar icin devil in verdigi ses iyiymis diye duymustum ama tamamen kulaktan dolma. Belki farkli marka bir slip-on dan cok daha degisik bir seste cikabilir bilemiyorum, arastirmak lazim.

  18. #8258
    wolrath - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Haziran 2011
    Şehir
    istanbul / maltepe
    Motosikleti
    pani / 3colore
    yok ben de komple arıyorum zaten.slıp onların pek farkı yok hem ses hem guc olarak.eger bulabılırsem yarıslardan cıkma arıyorum.2.el ucuza verıolarmıs sadece 1kac yarıs gormus olarak.bulabılırsem pc vs tam set yaparım ama bulamazsam dedıgın gıbı 0 alma sansım yok .zıra 3-4000 lıra bı egzoza veremem
    rr 15500 cevırdıgı ıcın soba borusu taksan guzel ses cıkar derler :D ben tıgerın hayvanı sesınden memnunum ama daha guzel kalıtelısı elbet vardır.yoshılerı overler genelde devıl hıc duymadım desem yalan olmaz.
    dırenc-led olayı hıc kafam basmaz.alırsam eger kulagını cınlatırım hafıften suan onde sadece gommeler var.dırek taktıkları ıcın hızlı yanıp sonuyor 4lu flasor dısında.

  19. #8259

    Üyelik
    16 Ağustos 2011
    Arkadaşlar Merhaba ben Semih Sakarya'dan ben normalde racing tarzı olarak r6 almayı düşünürken şimdi 600F alma kararı verdim ve sürüş olarak çok rahat kullanıma sahip olduğunu biliyorum yakıt olarak da, ben şuanda en son çıkan yani 2006 model 40.000 bin km gibi bir motorsiklet alsam bana çok masraf çıkartırmı yoksa ne kadar süre daha sorunsuz bir şekilde binilebilir? Alltaki ilandaki motoru bugun gördüm ve temiz gibi geldi bana. yardımlarınızı bekliyorum.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...25281560/detay

  20. #8260

    Üyelik
    18 Aralık 2011
    Şehir
    Gaziantep
    Motosikleti
    Honda Cbr 600 F4i (2005 model)
    semih kardeş 40000 km. yüksek bir rakam mümkün ise yanasma


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)

Bu Konudaki Etiketler