Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
30. sayfa BirinciBirinci ... 20282930313240 ... SonuncuSonuncu

Honda CBF500 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #581
    adasel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mayıs 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda CBF1000
    Alıntı viper_1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    500 kullanıcıları merhaba. 250'yi sattıktan sonra motor arayışlarına başladım.
    CBF 500 düşünüyorum, teknik özellikleri fln filan hepsinden haberim var ama beni korkutan tek şey viraj kabiliyeti. acaba bu konuda kullanıcıların düşüncesi nedir. rahat bir şekilde, tereddüt etmeden viraja girebiliyor musunuz? yani motor buna olanak tanıyor mu?
    onun haricinde çok güzel motor, kullanan arkadaşlara iyi sürüşler...
    bu motoru al istediğin viraja gir.. tabii lastiklerinin durumu da çok önemli unutmamak lazım

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:28 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:30 ----------

    yaklaşık bir yıldır CBF 500 kullanıcısı olarak bağzı yorumlarımı paylaşmak isterim sizlerle. CBF 500 ümle uzun yol deneyimim de oldu. Geçtiğimiz yaz kız arkadaşımla birlikte tatile motorumuzla gittik. (istanbul-bursa-ayvalık-dikili-izmir-istanbul)

    1- hiç bir kronik problemi olmayan sayılı motorlardan biridir. uzun yol ya da şehir içinde arıza yaparmı acaba düşüncesi aklınızın ucundan bile geçmez. bakımlar haricinde servislerin yolunu unutursunuz

    2- bağzı arkadaşlar bana soruyor. madem bu kadar iyi bir motor neden piyasada cbf600 kadar yok diye. çünkü arkadaşlar türkiyede naked tip motorlar çok fazla beğenilmiyor ( şahin ve doğan gibi arabalara dahi grenaj falan ekleyip spor görünüme çevirmeye çalışan bir milletiz ). çoğunluk grenajlı motorları daha gösterişli buluyor. ama merak etmeyin, bu motor elinizde kalmaz. çünkü naked hayranları yuvarlak fardan vazgeçemezler. ve fiyat uygunluğu ve problemsiz bir motor olduğundan satmaya kalktığınızda başka bir naked hayranı onu sizden alacaktır.

    3- her türlü viraja rahatlıkla girebilirsiniz. kontrolü ve dengesi süperdir. şehir içi kullanımında anlatmaya dahi lüzum duymuyorum manevra kabiliyeti yüksektir.

    4- uzun yolda yormayan bir motordur. oturuşu dik denebilecek bir şekildedir. özellikle artçı koltuğu geniş ve rahattır. artçı koltuğunun yüksek oluşu artçı için yolda güzel bir görüş açısı sağlar ve yolculuktan had safhada zevk aldırır.

    5- yedek parça sorunu yoktur. tüm Honda servislerinde yedek parça bulabilirsiniz.

    6- şimdiye kadar CBF 500 kullanmış yakın arkadaşlarımdan olumsuz tek bir şey bile duymamam bu motoru almamda en büyük etkenlerden biridir.

    7- 500 cc 57 hp gücü ile azımsanamayacak kapasitede bir motordur. özellikle (bunu tüm kullanıcılardan duyarsınız) 7500 devirden sonra makine çıldırıyor Fakat bir super sport preformansı da beklemek haksızlık olur.

    8- cbf500 ün dezavantajlarından biri sürücü selesinin alçak oluşudur. boyu 180 den uzun olanlar için tavsiye etmeyeceğim bir motordur.
    fakat selenin alçak oluşu boy problemi yaşayanlar için büyük avantajdır

    9- far aydınlatması çok iyidir. gece yolculuk yapmak zorunda kalırsanız problem yaşatmaz. ayrıca şehir içi trafiğinde de rahatlıkla farkedilmenizi sağlar.

    10- karbüratörlü bir makine olduğu için benzin seçmez, bakımı kolaydır, her hangi bir serviste bile yaptırabilirsiniz. hatta mecbur kalınırsa hemen hemen her sanayide otomobil ustalarından da yardım alınabilir . enjeksiyonlu modellere göre daha sorunsuzdur. (enjeksiyon yakıt tasarrufu sağlar evet. ama 500 cc de ne kadar fark eder ?? ayrıca enjeksiyonlu motorların ağrızaları bildiğim kadarıyla çok daha karmaşık ve pahalı olabiliyor)

    11- yok 30 bin km de cbf 500 alınırmı, yok 20bin km ye yaklaşmış motora güvenebilirmiyim diye sormayın. cbf 500ler bildiğim ve araştırdığım kadarıyla 24 bin bakımlarından sonra kendini bulan makineler. yani motor parçaları bu km den sonra birbirlerine çok daha iyi alışmış oluyor. cbf500 kullanan arkadaşlarımın ortak görüşlerinden biri de 24.000 km bakımından sonra motorun performansının gözle görülür şekilde arttığıdır. (benim motorumun daha 10 km si var ) o yüzden bakımları yapılmış her cbf 500 ü istediğiniz km de rahatlıkla alabilirsiniz.


    şimdilik aklıma gelenler bunlar. malum havalar çok soğuk gidiyor motoruma uzun zamandır binemedim. tekrar binince aklıma en az bu kadar daha yazacak şey gelir. ozaman yine devam ederim kaldığımız yerden Ayrıca bu yazdıklarım tamamen benim kişisel görüşlerimdir. Gerçi hoş, kimsenin de çıkıp aksi bişey söyleyeceğini sanmam. diğer motor topiclerindeki problem ve çözüm arayışlarını burada göremezsiniz. çünkü cbf 500 çok usludur. problem çıkarmaz


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #582
    Adana İl Temsilcisi adanalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ekim 2006
    Şehir
    ADANA
    Motosikleti
    YAMAHA XJ6 DİVERSİON F, YAMAHA BW'S 100
    adasel vakit ayırıp,emek vererek tecrübelerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ediyorum.ADANA'dan sevgilerimle.
    DÜNYADA ÖLÜMDEN BAŞKASI YALAN. BORA KARAKAŞ (BEN)
    KİMSEYE KİN DUYMAM,DÜŞMANIM KİNDİR BENİM.....YUNUS EMRE

  3. #583
    demirgursel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ocak 2007
    Şehir
    adana
    bende bişeyler yazim diyorum ama yokki yazacak birşey,
    iyi hoş güzel rahat motor.şehir içi şehir dışı çok zevkle binilecek motor
    sıkıysa yakala HAYALBUYSA

  4. #584

    Üyelik
    21 Ekim 2005
    adasel, görüşleriniz için teşekkürler.

    Şu anda yurt dışındayım; tabi burada yaz Herkesi motor üstünde görünce aklım gitmiyor değil. 3 ay sonra Türkiye'ye dönüşte hemen bir motor alma planları yapıyorum..

    Son 3 yıl CBF 250 ile geçtikten sonra yine Honda ve yine CBF serisi ile devam etmek istiyorum. Bilgiler benim için aydınlatıcı oldu. Teşekkürler.

  5. #585

    Üyelik
    19 Haziran 2006
    arkadaşlar selam, ben de CBF 150 kullanıyorum, satıp CBF500 almayı düşünüyorum. 10000km altında temiz, kazasız motoru olup satmak isteyenler varsa bilgi verirlerse sevinirim. Teşekkürler...

  6. #586
    Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2006
    Şehir
    Rize
    Motosikleti
    F 650 GS
    adasel paylaşım için tşk.Gerçekten açıklayıcı bilgiler olmuş.
    Böyle bir modeli hondanın artık getirmemesi gerçekten bana mantıklı gelmiyor. Özellikle 500cc grubunda başka rakibi kalmamışken.600 cc'lerin kullanım zorluğu,bakım masrafları, yakıt tüketimleri nedeniyle tercih edilmedigi durumlarda cbf 500 ideal.Tam bir orta sınıf

  7. #587
    demirgursel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ocak 2007
    Şehir
    adana
    sayfa bayağı gerilere gitmiş biraz ilerletelim diyorum fakat ne yazim, güzel, hoş, rahat, sorunsuz şehir içi şehir dışı bin gez makina
    sıkıysa yakala HAYALBUYSA

  8. #588
    chopperrider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Temmuz 2006
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Honda Goldwing GL1800...
    selamlar.
    beyler motorumu sattım orta sıklet bişey düşünüyorum. makul fiyatlı cbf-500 satmayı düşünen varsa irtibata geçelim isterim.
    kazasız sürüşler...
    buberk bunu beğendi.
    .....ve sordu torununa yaşlı kızılderili büyücüsü : sen hiç orta sehpalı supersport gördün mü.....

  9. #589
    adasel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mayıs 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda CBF1000
    Teşekkürleriniz için ben teşekkür ederim arkadaşlar. Madem motor dostları diyoruz birbirimize, bu motoru kullanan ya da alıp kullanmak isteyecek arkadaşlar için bir nebze faydası olabileceğini düşündüğüm için bu kadar açıklayıcı ve uzun uzun yazmaya çalıştım. Umarım faydalı olur.
    maniax arkadaşım, 10.000 km altında bir cbf500 bulabileceğini sanmıyorum. Ama düzenli bakımları yapılmış 30.000km de bir cbf500 ü bile güvenle alıp kullanabilirsin. Benim motorum şu an 15.500km de. bir kaç arkadaşım istiyor kendilerine satmamı. ama ben hala doyamadım motoruma. en az 15.000 km daha kullanmayı düşünüyorum.

  10. #590
    tutku1982 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Şubat 2010
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    ZXR 250 ninja
    slm arkadaslar bende cbf 500 arıyorum az km li temiz bilgilerinize arz ederım

  11. #591
    Serpico - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2006
    Şehir
    07
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250
    Adasel arkadaş merhaba;
    Enjeksiyonlu ve karbüratörlü aynı ccdeki 2 motoru karşılaştırırsak 100 kmde kaç litre fark eder? Malum ülkemiz dünyanın en pahalı benzinini kullanıyor! Yakıtta konusunda da kendi rakipleriyle rekabette cimri olabilecek motorları tercihimizde öncelik verme konusunda haklı değiller mi kullanıcı dostlar? Değilse cbf500 e lafımız yok.
    Elint'in son cümlesine de katılıyorum. Honda bu konuda ayıp ediyor.
    Kendi raipleriyle kıyaslamam bile (ER-5, GS500)
    saygılar ve paylaşım için teşekkürler.
    İNSANOĞLUNUN İCAT ETTİĞİ EN GÜZEL ŞEY MOTORSİKLETTİR...........

  12. #592
    adasel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mayıs 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda CBF1000
    Alıntı Serpico adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Adasel arkadaş merhaba;
    Enjeksiyonlu ve karbüratörlü aynı ccdeki 2 motoru karşılaştırırsak 100 kmde kaç litre fark eder? Malum ülkemiz dünyanın en pahalı benzinini kullanıyor!
    .
    Serpico, öncelikle yanlış bir soru sormuşsun Ama merak etme ben ne demek yani ne sormak istediğini anladım senin

    Çünkü 100 km de ne kadar litre fark eder diye sormuşsun. e şimdi bu 150cc için farklı 1000cc için farklıdır. Hatta ve hatta marka ve modellere göre bile fark eder. (Heleki kullanıcı faktörüne hiç girmiyorum. Kullanıcıyı aynı kişi ve aynı şekilde kullanım olarak ele alalım.) CBF500 almayı düşündüğünü varsayarak cevaplarını bu motora göre vermek istiyorum. CBF500 zaten 100 km de hepitopu kaç litre benzin harcıyorki, enjeksiyonlu bir 500 cc ye göre arada litrelerce fark olsun Yani çok çok fark etmez 500cc bir motorda karbüratörlü ve enjeksiyonlu arasındaki fark. En fazla 100 km de 1-2 lira fark eder. Bak hatta biraz daha net konuşmak istiyorum. 100km deki benzin sarfiyatında 1-2 lira senin bütçeni çok sarsacaksa eğer, sana zaten 250cc üzeri bir motor kesinlikle alma derim. Çünkü motor hacmi yükseldikçe A noktasından B noktasına giderken hacayacağın yakıt masrafı artacaktır. E tabi yakıt artacak ama süratte artacak, konforda artacak, ivmelenmede artacak. Hatta motorun güzelliği ve heybetide artacak ben cbf500 ile tam ölçmedim ama yaklaşık 15 lira yakıtla İstanbul şartlarında şehir içinde (yarı agresif kullanarak) 100 km yapıyorum. İstanbul dışındaki şehirlerde bu daha da artar kesinlikle.

    Sorduğun sorunun neden yanlış olduğunu anlatabilmişimdir öncelikle sanırım. Fakat ne sormak istediğini anladım zaten dedim ya sana. Ama senin sorunun cevabı aslında çok uzun.

    birde başka bir açıdan bakalım olaya. Sen biraz yüksek hacimli olsun istiyorsun motorun. Neden daha yüksek hacimli istemiyorsun? Diyeceksinki benzin pahalı Şimdi bende diyeceğimki sana, mesela 140km/h hızla giderken cbf500 cbf600den fazla yakar.

    Hadi başka bir senaryo yazalım hemen Diyelimki Honda bu yıl yeni bir motor çıkardı: CBF500 İ (Yani enjeksiyonlu). Diyelimki 100km de cbf500 e göre 3te 1 daha az yakıyor. Buraya kadar süper Eee.. Peki böyle bir motor çıksa piyasaya nekadara satılır? İkincielide olmayacağına göre. İkinci el bir cbf500ün iki katına. Sen şimdi 100 km de 5 lira az ödemek için 8 bin lira yerine 18 bin liramı vereceksin motora? ( şu an için cbf500 ü kıyaslayabileceğin başka bir enjeksiyonlu 500 cc olmadığından dolayı bu örneği verdim)

    Arkadaşım umarım anlatabilmişimdir. Kusura bakma hem saat geç oldu hemde biraz alkol aldım bu akşam. bunun için cümlelerimde kusur arama. Sana anlatmak istediğimin özeti şu:
    fiyat + performans + yakıt masrafı + bakım masrafı grafiğinde cbf500 yüzünü güldürür. Ayrıca bu topiğe baştan beri bi gözatarsan şayet göreceksinki hiç bir problemi olmayan bir motordur!

    Sorunun cevabını yazarak çok iyi anlatamamış olabilirim. ama eğer bu motoru gerçektende almayı düşünüyorsan beni cep telefonumdan ararsan daha detaylı bilgi verebilirim Eğer istersen özel mesajla benden telefon numaramı isteyebilirsin.

    Bol rüzgarlı sürüşler

  13. #593

    Üyelik
    14 Mayıs 2008
    Ben de merak edip bakmıştım Cbf500'ün yakıt tüketimlerine, buyrun.
    http://www.spritmonitor.de/en/overvi...1-CBF_500.html

    Motoron İkinci el motosiklet katoloğunda da var.
    http://motoron.com.tr/flash_/2elkatalog/index.html

  14. #594
    demirgursel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ocak 2007
    Şehir
    adana
    arkadaşlar fazla takılmayın benzin hesabına, binin keyfini çıkarın taş çatlasın yakıtı 5 litre diyin keyfi yeter
    sıkıysa yakala HAYALBUYSA

  15. #595
    adasel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mayıs 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda CBF1000
    Arkadaşlar
    Honda CBF500 motorumu ihtiyaçtan satıyorum. Çok kullanmadım. 12000 km de. 2007 model. Kaza ve vuruğu yok. Çok temiz. Garajda durmaktadır. İsteyene resimleri gönderebilirim.
    Motor İstanbul, Bahçelievlerde garajdadır. Görülebilir.
    FİYATI : 9500 TL son fiyat.

    Mehmet Kaleli
    GSM: 0531-777 76 81

    Arkadaşlar ben sadece kopyala yapıştır yaptım. Sitede bir arkadaş motorunu satıyor.

  16. #596
    arnold - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2008
    Şehir
    Çengelköy/İstanbul
    Motosikleti
    HONDA CBF 600
    arkadaşlar herkese merhaba,
    aşağıda linkini verdiğim konu hakkında bana yardımcı olmanızı rica ederim

    http://www.motosiklet.net/forum/mt-a...-500e-yag.html
    CBF 150-->CBF 250-->CBF 500-->CBF 600-->...?

  17. #597
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2005
    Şehir
    4.LEVENT & SERENGETI
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Arkadaşlar cbf 500 için kullanma kılavuzu linke tıklayıp direkt ulaşınız...

    http://www.cbfturkiye.org/indir/klavuzlar/CBF500.pdf
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

  18. #598
    arnold - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2008
    Şehir
    Çengelköy/İstanbul
    Motosikleti
    HONDA CBF 600
    arkadaşlar merhaba,
    önümüzdeki hafta motorumu bakıma getireceğim.iridyum buji ve K&N hava filtresi takmak istiyorum.sizce bu işi yapmak mantıklı mı? pozitif ve negatif yönleri nelerdir?
    birde bana istanbul içinde bu ürünleri uygun fiyata alabileceğim bir yer tavsiye edebilir misiniz?
    CBF 150-->CBF 250-->CBF 500-->CBF 600-->...?

  19. #599
    Adana İl Temsilcisi adanalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ekim 2006
    Şehir
    ADANA
    Motosikleti
    YAMAHA XJ6 DİVERSİON F, YAMAHA BW'S 100
    arkadaşlar,ben de alalı yaklaşık 1 ay oldu.şuan arka çanta demiri ile uğraşıyorum.hafta sonu hava yağışlı olmazsa arkadaşla birlikte yapacağız.bu arada,orta sehpa/ayaklık ihtiyacım var.satan olursa,2. el alırım.motorumun resimlerini sizlerle paylaşayım.


    Uploaded with ImageShack.us


    Uploaded with ImageShack.us


    Uploaded with ImageShack.us


    Uploaded with ImageShack.us


    Uploaded with ImageShack.us
    DÜNYADA ÖLÜMDEN BAŞKASI YALAN. BORA KARAKAŞ (BEN)
    KİMSEYE KİN DUYMAM,DÜŞMANIM KİNDİR BENİM.....YUNUS EMRE

  20. #600
    arnold - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2008
    Şehir
    Çengelköy/İstanbul
    Motosikleti
    HONDA CBF 600



    bunlarda benden
    CBF 150-->CBF 250-->CBF 500-->CBF 600-->...?


    REKLAM ALANI
30. sayfa BirinciBirinci ... 20282930313240 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler