Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Yamaha MT-07 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1981
    Hakki - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Kasım 2005
    Motosikleti
    var
    bu motosikletler turkiye pazarında bu fiyatla sunulacakken bu kadar talep olacagını da kestirmelilerdi.
    belki çok farklı, bizim anlayamayacagımız ekonomi politikaları vardır.
    ama insanlar bu kadar beklemişken, gerilmişken; yani bu arefede gelen 800 TL'lik zam müşteri memnuniyeti açısından hoş degil.
    zam yapacaksan bu ay bir 200 TL yap. sonraki ay bir 300 TL daha yap. sonraki ay bir 300 TL daha yap. sonraki ay bir 200 TL daha yap falan filan işte.

    alan da satan da memnun olmalı bence.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #1982
    Kosovalī - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Nisan 2014
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Yamaha MT 07 ABS Race Blue
    Az once bayii aradim nisanin 20 sinde gelicek motor mayisin sonuna kalmis bu nasil istir ben anlamadim sacma sapan bisey iyice soggutu

  3. #1983

    Üyelik
    14 Nisan 2014
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Yamaha MT-07 ABS
    Kapora veripte bugün bayisi ile görüşen var mı? Zam için ne diyorlar??

  4. #1984
    vabisciler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Mart 2011
    Şehir
    antalya
    Motosikleti
    cbf 150 . fiesta 1.6 tdci ghia.detroit fuller.
    dün motora bakmaya bayiye gittim. önümüzdeki ay motor zamlanacak dedi kaparo bırak vaabında ama canlı görünce içim ısınmadı nedense.

  5. #1985

    Üyelik
    15 Nisan 2014
    kapora verseydinde zaten yine zamlı haliyle alıcaktın

  6. #1986
    ukiran35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Mart 2012
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    Yok
    Arkadaşlar, yine başlamışız geldimi gelecekmi zamlımı zamsızmı vs.hep aynı muhabbet. Tabi benim tuzum kuru aslında ama öyle düşünmeyin diye yazıyorum sizlere!
    Ben motosikletimi aldım kullanıyorum Allah kaza bela vermez inşallah.
    Size söyliyebilirimki, motosiklet alabileceğiniz en harika makine.Nasıl anlatsam siz onu nasıl kullanmak isterseniz o şekle giriyor.Her şey elinizdeki gaz koluna odaklı.Açtığınız sürece ss, açmazsanız orta halli kıvrak gayet aheste naked.Nasıl anlatacağımı bilemedim.Lafın kısası ufak zamma takılmayın ve karar değiştirmeyin.

    Halen alınabilecek en güzel makinlardan biri. Ben çok hoşlandım ve ilk andan itibaren beni büyülemeye başladı.

    Çok binmiyorum ama her bindiğimde huzurlu bir şekilde varacağm yere varmış oluyorum.Gücü beni korkutuyor ama kullanmadığım sürece sorun yok. Makinanın gücünü trafikte motosikleti küçümseyen trafik kültüründen yoksun benim basit tabirle ifade ettiğim salaklardan kurtulmak için kullanıyorum.

    Neyse sakın almaktan vazgeçmeyin derim beklentilerinizin boşa gitmeyeceğini görünce beni hatırlayacaksınız.

  7. #1987
    xismailaydin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Mart 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki ER6-F
    Alıntı dyavol-77 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Rodaj zamanı 200zaten motorun son hızı neki? sen gazı nerdeyse tapa'lamışın...
    Dostum kitapçıkta "rodaj için 1000 Km'ye kadar 5000 devir, 1600 Km'ye kadar 6000 devir üzerinde fazla kullanmayın, 1600 Km sonrası normal kullanabilirsiniz" yazıyor.

    Buradan benim anladığım "hiç çıkmayın" demediği. Ayrıca o hıza çıkar çıkmaz gaz kesip motoru kompresyona sokarak yine 5000 devir altına iniyorum.

    Zaten 200'e de aşamalı çıktım. 500 Km'ye kadar önce 130-140'a kadar çıkıp gaz kesiyordum. Sonra 150-160, 170-180, 190, 200 vs. Km arttıkça sırayla her sürüşte 1-2 kez bu hızları görüp, anında tekrar 5000 devir altına iniyorum.

    Yüksek devirde sürülmesinin tavsiye edilmemesinin bir sebebi de rodaj yağı. Yüksek devirde motorun çalışma ısısı artar, rodaj yağı da yüksek ısılarda yağlama özelliğini kaybeder. Hararete de neden olabilir. Ben tüm bu değişkenleri kontrol ederek hareket ediyorum. Sorun çıkacağını sanmıyorum.

    Son olarak rodaj ile ilgili bir sürü yerde acayip bilgiler var. Motordaki rodajın 35 Km'de tamamlandığını yazan bile var. Yani sıkıntı olmaz, merak etme
    tuzsuzdeli bunu beğendi.
    Yeni değil bu yalnızlık . . .

  8. #1988

    Üyelik
    14 Nisan 2014
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Yamaha MT-07 ABS
    Şimdi bayi ile konuştum motor piyasada yok, haftaya diyor bakalım. Kaporasını verdim zam olayları olmuş dedim. Beni etkilemeyecektir diye düşünüyorum dediğimde, etkileyecek dedi pişkin pişkin. Yamaha bana faturada ne gönderirse onu senden tahsil etmek zorundayım dedi. Dedim bu neyin zammı? Euro mu yükseldi, dolar mı yükseldi? Bende bilmiyorum onlardan banada bildirirsen sevinirim dedi. Allahım kimlerin eline düştük. Parası cebimizde 1.5 aydır motoru teslim edemeyen zihniyet bir de terbiyesizlik yaparak zam yapıyor.

  9. #1989
    No_MerCy_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Mart 2012
    Şehir
    Manavgat/ANTALYA
    Motosikleti
    Gsx-R 600 k7 MAVİ-BEYAZ
    Daha motorunu alamamış arkadaşlara allah sabır versin...Bu konuda ben baya şanslıydım heralde aslında hiç aklımda yoktu mt 07 2. el cbr 600f bakıyodum fiyatları uçuk oldğundan vazgeçtim.yamaha bayisine gittim bitane elimde absli model var dedi aynı gün aldım motoru gayette mutlu mesut geçiniyoruz bence her isteğe karşılık veren bi motor zam olayına çok takılmayın derim.

  10. #1990

    Üyelik
    14 Nisan 2014
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Yamaha MT-07 ABS
    Alıntı No_MerCy_ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Daha motorunu alamamış arkadaşlara allah sabır versin...Bu konuda ben baya şanslıydım heralde aslında hiç aklımda yoktu mt 07 2. el cbr 600f bakıyodum fiyatları uçuk oldğundan vazgeçtim.yamaha bayisine gittim bitane elimde absli model var dedi aynı gün aldım motoru gayette mutlu mesut geçiniyoruz bence her isteğe karşılık veren bi motor zam olayına çok takılmayın derim.
    Vay arkadaş nasıl bir şans bu? 1 aydan fazladır bekliyorum ben ha bugün ha yarın derken zam yedik bir de

  11. #1991
    rummenigge - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Aralık 2011
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    mt-07
    Ben de salı günü kızıltoprak deltaya uğradım.Haziran da gelecek dedi bir sonraki parti.Zam olayını sordum henüz belli değil dedi,herkes bir şey söylüyor.Sonra dün belli oldu zam da geldiğine göre acele etmeye gerek yok.Sezon sonu tekrar düşünürüm...

  12. #1992
    b.dog - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2012
    Şehir
    istanbul Maltepe
    Motosikleti
    YAMAHA MT-07
    Alıntı Kayasus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba çok üzücü bir durum Allah kimsenin başına vermesin verilmiş sadakası varmış büyük geçmiş olsun. Bu olay yamaha motorsikletle alakalı değil belki ilk kez görüyorsunuzdur ama bir çok markada başa gelmiş bir olay geçmiş yıllarda ülkemizde özellikle brigestone lastiklerde defalarca oldu bu yüzdende brigestonenin biraz adı çıktıydı. En üzücü tarafı hiç bir marka daha önce sorumluluk almadı ve kullanıcı hatası dediler. Genel anlamda düşünülen Lastiğin kalitesiz asfaltta kullanımı sonrası fazla hava basıncınında olması sebebiyle yüksek sürate çıkınca ısınan lastiğin parçalanması şeklinde düşünülüyor. Her ne kadar bize anlamsız geliyorsa ilk başta, bu forumdada resimleri eski konularda olacak en az iki yada üç motorun beraber yolculuklarında her ikisininde lastiklerinin (yada üç) aynı zamanlarda parçalanması. Bozuk zeminde oluşan deforme, fazla hava ve ısı bir çok markada olmuş olaylar! Buda bize ne kadar dikkatli olmamız gerektiği konusunda bir ders.
    derdimi tam anlatamamışım kusura bakmayın. öncelikle yamaha sevmeyen ölsün. şu an cbr 250r kullanıyorum ve cc yükseltmek için daha deneyimim yetersiz. ama mt 07 düşünüyorum.
    demek istediğim yamaha dunlop bridgestone gibi lastikleri kullanıyor böyle bir tehlike mümkün dikkatli olun.
    herkese güvenli sürüşler.

  13. #1993

    Üyelik
    16 Kasım 2008
    Şehir
    fatih
    Motosikleti
    Honda Nc750X
    Alıntı deep_far adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motoru ilk asamadan alanların çoğu buraya yazıyor

    Kapora verenlerin çoğunda buraya yaziyor

    Kapora verenlere zam uygulamaya calisacajlar gibi

    Ama toplu bir şekilde konuşup iptal etiirelim arkdslar bi anda 10 tane mt 7 sparisi iptal edelim bir kisi bireysel iptal ederse 17900 ama 10 kisi bulup iptal edersek 170 bin para eder haberlesiriz arkadslar buradan tek bayiden alim yapariz elimizi guclendiririz

    Böyle birsey düşünen olur mu bence kapora verenler haberleselim konuşalım arakadslar

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 11:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:57 ----------

    Bir bayi belki yilda 10 tane mt 7 yi zor satar arkdslar eger toplu şekilde alirsak bayinin yıllık satışı bi anda yapmis olacak hic bi firmada 180 binliralik bi satışın önünde karşı duramaz
    Ben kopara vermedim ama bugün kopora vermeye gittim zam geldiğini öğrendim daha geçen hafta 19500 dediniz ben şimdi niye 800 tl'ye fazla verim deyip vazgeçtim almıyorum dedim.Kopara verenler almıyoruz deyip eski fiyattan alabilerse benide hazır nakit müşteri olarak gösterebilirler
    deep_far bunu beğendi.

  14. #1994
    Redneck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2013
    motoru aldık 2 haftadır yağmur kesilmedi,birde önümüzdeki hafta da ölümüne yağmurlu geçecek diyorlar,ayrıca motoru alamayan arkadaşların neler çektiğini çok iyi anlıyorum herkese sabır diliyorum, benim bayiye sorduğumda 2. partile haziranda gelecek demişti, yani o adam haziranda gelecek dediyse kesin temmuzda falan gelir motorlar,
    arkadaşlar motoruna aksesuar alan yok mu daha ?

    edit:arkadaşlar bence hiç protesto falan yapmayın,mt ye olan talep düşündüğünüzden de fazla,motoru almamazlık ederseniz başkası alacaktır bu sefer çok daha fazla beklemeniz gerekebilir,ben böyle düşünüyorum.

  15. #1995
    izmirian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Haziran 2012
    Şehir
    İzmi
    Motosikleti
    Honda CBR 250r
    Fiyatin bu kadar cabuk artmasi uzucu , hatta belki de sacma. Ama su bir gercek 800 liralik fiyat artisina ragmen hala bu aralikta fiyat performans en iyi motor

  16. #1996
    Pain - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Aralık 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda CBR 1000 RR
    Tuna motor benden kapora almamıştı, zam gelebilir ve biz de size kapora verdiğinizdeki fiyattan satamayabiliriz diye.Çünkü zam bize de geliyor söz verdiğimiz fiyattan satarsak biz de zarar ederiz dediler ve kaporayı biz alımı yaptıktan sonra alırız diyip listeye eklediler. Demek ki bu kapora mevzuu bayinin karakterine kalmış. Kapora alıp fiyat değiştirmek çok yanlış, bence şikayet edilmeli.

  17. #1997
    tuzsuzdeli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Nisan 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha MT-07
    Alıntı xismailaydin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dostum kitapçıkta "rodaj için 1000 Km'ye kadar 5000 devir, 1600 Km'ye kadar 6000 devir üzerinde fazla kullanmayın, 1600 Km sonrası normal kullanabilirsiniz" yazıyor.

    Buradan benim anladığım "hiç çıkmayın" demediği. Ayrıca o hıza çıkar çıkmaz gaz kesip motoru kompresyona sokarak yine 5000 devir altına iniyorum.

    Zaten 200'e de aşamalı çıktım. 500 Km'ye kadar önce 130-140'a kadar çıkıp gaz kesiyordum. Sonra 150-160, 170-180, 190, 200 vs. Km arttıkça sırayla her sürüşte 1-2 kez bu hızları görüp, anında tekrar 5000 devir altına iniyorum.

    Yüksek devirde sürülmesinin tavsiye edilmemesinin bir sebebi de rodaj yağı. Yüksek devirde motorun çalışma ısısı artar, rodaj yağı da yüksek ısılarda yağlama özelliğini kaybeder. Hararete de neden olabilir. Ben tüm bu değişkenleri kontrol ederek hareket ediyorum. Sorun çıkacağını sanmıyorum.

    Son olarak rodaj ile ilgili bir sürü yerde acayip bilgiler var. Motordaki rodajın 35 Km'de tamamlandığını yazan bile var. Yani sıkıntı olmaz, merak etme

    xismail, rodajı tam olması gerektiği gibi yapıyorsun.
    Önemli olan yüksek devirde uzun süre kullanmamak.
    Ve rezonans riski sebebi ile yüksek ya da düşük devirde uzun süre sabit devir ile kullanmamak. Yani 3500 devir ile 5 dakika boyunca da gitmeyin.


    ---------- Mesajlar birleştirildi - 09:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:26 ----------

    Alıntı izmirian adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Fiyatin bu kadar cabuk artmasi uzucu , hatta belki de sacma. Ama su bir gercek 800 liralik fiyat artisina ragmen hala bu aralikta fiyat performans en iyi motor
    Fiyatın hala uygun olduğu konusuna ben de katılıyorum.
    Ama keşke o ilk fiyatın lansman fiyatı olduğunu, asıl fiyatın sonrasında belli olacağını açıkça söyleselerdi ki sektör için çok anormal bir durum da değil bu.
    Açıkçası bu fiyata sadece bir parti satacaklarını tahmin ettiğimden, siparişi fuarda verdim ben.
    xismailaydin bunu beğendi.

  18. #1998
    ugurcan88 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Suzuki GSX-R 600
    Kapora veren arkadaşlara tavsiyem şudur:

    1- Bayiye yaptığınız ödemenin dekontu veya makbuzu satış sözleşmesi yerine geçer.
    2- Bayi ödemeyi yaptığınız gün ürün fiyatı ne ise o fiyatın dışına kanunen çıkamaz.
    3- Bayi teslim tarihiyle ilgili verdiği bilgilerde tüketiciyi zam gelmesi için bekletemez. Bekletse dahi tahsil edemez.
    4- Lütfen bu durumdaki arkadaşlar en yakın tüketici mahkemesine başvursunlar!!!

    Alt tarafı bi dilekçe vereceksiniz, elinizdeki makbuz-dekont vs fotokopisi bu kadar... Hakkınızı arayın, kendinizi bayinin insafsız ellerine teslim etmeyin...
    deep_far, Pain ve atakandemir bunu beğendiler.

  19. #1999
    Can Özcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Kasım 2011
    Günaydın arkadaşlar,
    Fuarın 2. günü MT07 ABSli siparişi verdim. Bugün sabah yamahayı aradım. Verdikleri cevap şu
    Motorlar 15 mayısta gelecekmiş,bu şu demek 1 hafta daha koyun haziran başı oluyor bize teslimatlar.
    Bursa bayi küçük cc bayimiş. Öncelik 600cc satan hobi bayilerinde olduğu için bu tip bayilere motor geç gidermiş. Bunu nasıl direk anlatabiliyorlar anlamadım. Parasıyla sıraya girdik adam bayin küçük diyor.
    Hondadan sonra yamaha anlaşılan sancılı olacak. Bakalım bakım ve servis nasıl işliyor.

  20. #2000
    izmirian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Haziran 2012
    Şehir
    İzmi
    Motosikleti
    Honda CBR 250r
    Ben cbr 250 nin ilk zamankarini hatirliyorum millet haziran temmuzda hala motor bekliyordu. İlk sene malesef boyle tedarik sikintisi yasiyor sirketler. Yamaha ve honda buyuk sirketler oldugu icin elbette beklentilerimiz de yuksek oluyor . Aslinda temelde tr de alim gucumuz biraz daha guclu olsa da genel olarak japonlarin pazari daha yuksek(cinliler japonun 2 kati) olsa bu markalarin tr ye bakisi ve motor tedarik stratejileri de farkli olur. Yabanci forumlarda goruyoruz zira hic sikinti yok. Hatta her bayi de test motoru var hem 09 hem 07

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 10:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:12 ----------

    Muhtemelen bugun 950 km civarina gelecegim 1000 bakimi icin 50 km erjen girsem sorun olur mu acaba ??? Bir de bu izmoto ya hic guvenmiyorum servisi nasildir acaba izmir de kullanan var mi izmotoyu ?


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)

Bu Konudaki Etiketler