Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Hyosung/S&T Kanuni Gv250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #5761
    YÖRÜK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Temmuz 2008
    Şehir
    ANTALYA
    Motosikleti
    BMW R1200 GS
    herkese günaydın.cienfuegos şamandırayı yeniledikten sonra eğer depoyu fullediysen şamandıra yükselerek en yukarıda asılı kalmış olabilir.şamandıra yeni ise ve bayadır depoda beklemişse takılmadan önce,o zaman çıkarıp,yakıtın debisiyle yükselen balon kısmın hareket ettiği yeri biraz yağlamak lazım yada alıştırmak lazım,belki bir yere sürttüğü için rahat hareket etmiyor da olabilir.kafamda tam canlandıramadım şuan.nöbetten çıktığım için uykusuzum ama öle bişiler olması lazım

    koruma demirine gelince hakanın gösterdiği yerden sipariş ver.kargo ile yolluyorlar.bende dönünce oradan sipariş vereceğim.orjinali benim de hoşuma gitmediği için bende bu sitedekinden yaptıracağım.krom kaplama değil tamamiyle kromdan imal edilmişti yanlış hatırlamıyosam ve ömür boyu paslanmazlık garantisi var.bizden murat,orhan ve koray abi almışlardı.ben o sırada sipariş veremedim fırdsatım olmamıştı.murat abi aldıktan sona nasıl takılacağını fotoğraflayarak göstermişti.çok zor bişi değil.
    SÖZ KONUSU VATAN İSE GERİSİ TEFERRUATTIR!!!


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #5762
    Orko_ye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Temmuz 2008
    Şehir
    Austin / Texas, USA
    Motosikleti
    -
    Hakan bir ara uğramaya çalışırım yanına. Bu akşamda Cevizli tarafına geçicem motorla vaktim kalırsa uğrarım ama söz vermeyeyim.

    cienfuegos arkadaşım şamandıranın belli bir km.den sonra hızla düşmesi normaldir. Ama 160 km.de hala full depo gösteriyorsa belki bir yere takılmış olabilir İlker'in de dediği gibi. Örnek olarak benim göstergede 120-130 km.den sonra inmeye başlıyordu.

    Korayım kardeşim hoşgeldin tekrardan aramıza valla özledik sohbetini, msn muhabbeti de yapıcaz teknik konuları da paylaşıcaz. Yeni gelen biri soru sorunca nasıl olsa bir şekilde halletmeye çalışıyor yada ilgili sayfalara yönlendirebiliyoruz burdan

    Yav İlker sen nasıl bir adamsın kardeşim Bir geldin topic canlandı kanlandı. Aman internetine bişey olmasın kardeş
    ..::.. GO ..::..

  3. #5763

    Üyelik
    17 Nisan 2008
    Şehir
    İST-maltepe
    Motosikleti
    suzuki an125
    beklerim orhan vaktin kalırsa uğra tanışalım

  4. #5764
    Yasoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Nisan 2005
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Kawasaki EN500
    Selam Arkadaşlar,

    Bir süre uzak kaldım forumdan ama böyle canlandığını görmek çok hoşuma gitti.

    Biraz geriden gelicem fakat bende konuşulan konulardaki yorumlarımı yapıyım;

    2010 Hyosung GV250 bence fena değil ama dijital göstergeyi hiiiiççç sevmedim. Bence analog bir cruiser için daha iyi. GV 650 gibi sport cruiser lar için dijital gösterge olabilir ama klasik cruiser da bence analog daha iyi. Zaten yeni GV700 lerde de analog gösterge kullanılmış, hemde depo üzerinde.

    Koruma demiri konusunda arkadaşlara kesinlikle katılıyorum. Bence de orjinal demir güzel durmuyor, hatta dışa çıkıntısı pek olmadığından koruyuculuk özelliğini nasıl sağlıyor anlamadım. Ben de arkadaşın tavsiye ettiği koruma demirinden taktırdım.

    Neyse, şimdilik benden bu kadar. Aslında size anlatacağım bir şey var ama biraz uzun bir konu. Sonra zamanım olduğunda inşallah..

  5. #5765
    YÖRÜK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Temmuz 2008
    Şehir
    ANTALYA
    Motosikleti
    BMW R1200 GS
    selam uyandım ve tekrar girdim işte orhan dediğin gibi allah internetime zeval vermesin arkadaşlar burası bizim kafemiz gibi bir yer aman herkes sahiplensin kafemizi ben hiç unutmuyorum bu hyo kanıma girdiğinde başlığımız daha 17.-18. sayfalarda falandı.hatta o kadar hoşuma gitmişti ki iki defa okumuştum baştan sona.o zamanlar ekolüm emrahtı(şimdi de hayranım).gezileriyle büyüledi beni.ve ne oldu biliyormusunuz?bir ara 37-40. sayfalarda bir yerde tıkandı sayfa.2 haftada bir sayfa bile ilerleyemiyorduk neredeyse ve ben ne yaptım biliyormusunuz?kimse cevap yazmasa da ben her gün girip bişiler yazdım.bişler anlatmaya çalıştım bişiler sormaya çalıştım ve bu şekilde başlığımız ana sayfada hep yerini aldı ve güncellenmiş gibi oluyordu.ve sonra bazı arkadaşlarımızın dikkatini çekmiş olacak ki bir anda 3-4 kişi hyolandı ve ardından devam etti.bir gazla buralara kadar geldik.sahip çıkalım arkadaşlar kafemize bu hyo başlıkları gv250 ve gv650 olmak üzere gerçekten samimi ve içten dostlukların kurulabileceği ve seviyeli başlıklardır.burada yeri gelince msn muhabbeti de yapılır ama gerçek bişilerin paylaşılması hiçbir zaman durmaz.o yüzden kanımca diğer başlıklara göre farklıyız..

    neyse yasoe hoşgeldin dostum.sende uğramamışsın bayadır.umarım herşey yolundadır.paylaşacağın konuyu sabırsızlıkla bekliyoruz yardım etmek için..
    SÖZ KONUSU VATAN İSE GERİSİ TEFERRUATTIR!!!

  6. #5766

    Üyelik
    17 Nisan 2008
    Şehir
    İST-maltepe
    Motosikleti
    suzuki an125
    tmm ilker bizlerde güncel tutmak için elimizden geleni yaparız dostum

  7. #5767

    Üyelik
    04 Kasım 2006
    Şehir
    Denizli
    Motosikleti
    Hyosung gv250



    hazerin dedigi cantaları aldım taktım. sag taraftakı canta eksoza bır kac santım yakınlıkta acaba eksozdan kaynaklanan sıcaklıkla canta yanar mı bılmıyorum.. resmını yukarı koyuyorum tabı basarabıldıysek.. saglıcakla kalın..

  8. #5768

    Üyelik
    12 Ağustos 2009
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    hyosung gv250
    Çanta kesinlikle yanar, hiç düşünme başka bi çözüm ara mesela çantanın alt kısmına dıştan yanmayacak bişeyle kapla belki görüntüyü bozabilir ama çantanın yanmayacagını düsünürsek pek de umursanmayabilir örneğin alimünyum folya.

  9. #5769

    Üyelik
    17 Nisan 2008
    Şehir
    İST-maltepe
    Motosikleti
    suzuki an125
    güle güle kullan tangoabi gayet yakışıklı olmuş...benim daha önceki motorumdada çantalar çok yakındı egsoza ve ufaktan yandı kısa zaman içinde...bende çantaları çıkarıp arka koltuk altından geçen deri parçasını ortadan kesip kısaltarak tekrar diktim(ortadan parça kesip çıkarma..3-4 santim kadar üst üste bindir tekrar dik)...çantaları geri taktığımda artık egsozdan baya yukardaydı...sen hem benim dediğimi hemde dejavunun dediğini uygula çift katlı ekmek kadayıfı olsun...tam sağlam olsun....GÜLE GÜLE kullan tekrar

  10. #5770

    Üyelik
    08 Ocak 2009
    Şehir
    Tekirdağ - Çorlu
    Motosikleti
    Suzuki VL800 Volusia
    Tangoabi, benim ilk çantam da seninki gibi egzosta 2-3cm mesafede idi. Eğer çanta zamanla sarkmaz ise yanmaz ama o kısım ısınacağı için daha çabul deforme olup yırtılacaktır. Aslına bakacak olursan hareket halinde iken esen rüzgar ısının zaten çantaya gitmesine engel olur ama dururken sıkıntı yaratır elbette. Ben bunun önüne geçmek için paslanmaz malzemeden 3mm lik levha büktürdüm çanta demirimin altına. Böylelikle hem çamur, yağ vesaire çantaya sıçramıyor hem de çantayı egzostan korumuş oldum. Diğer yandan çantanın montajını da kolaylıkla yapabildim. Ömürlük bir çözüm oldu! Resmini çekip buraya eklerim yakında...
    [B][COLOR="Navy"]Dünyanın sorunu, akıllılar hep kuşku içindeyken aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır... Bertrand Russel[/COLOR][/B]
    [B][I][U][COLOR="Red"]Canan Taş[/COLOR][/U][/I][/B]

  11. #5771

    Üyelik
    04 Kasım 2006
    Şehir
    Denizli
    Motosikleti
    Hyosung gv250
    cok tesekkur ederım hazer ...
    aksesuar yakısıyor bu cıhaza... ben daha yenıyım sızden ogrenecegım cok sey var... motorumu daha bır ay once aldım..
    ben bır sey daha sormak ıstıyroum bugun basıma geldı.. duz yolda gıderken demıryolu gecınden yaklastım fırenı bıraz sert asıldım arka fren sadece on frene hıc dokunmadım. motor arka teker kılıtlendı ve sola kıc attı .. bu frenlerde bır ayarsızlık mı oldugunu gosterır yoksa normal mıdır...saygılar..
    tangoabi...

  12. #5772

    Üyelik
    17 Nisan 2008
    Şehir
    İST-maltepe
    Motosikleti
    suzuki an125
    az fazla asılmışsın..bende alışana kadar kıç tarafı yanımda çok gezmiştim ön ve arka freni beraber kullanmaya alıştır kendini....ön fren durdurucu,arka fren yardımcı ve dengeleyicidir motorda...boş bir alanda hangi noktada fren kitleniyo antremanı yapmanı tavsiye ederim

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:39 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:36 ----------

    bende bu akşam nezamandır motora binmiyorum aküsü boşalacak durduğu yerde biraz tur atayım diyip aşağı indim...kontağı açtım marşa bastım gıyy yaptı kaldı :D akü tırt..hevesimde kursağımda kaldı çıktım gerisin geri yukarı

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:51 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:39 ----------

    canantas usta ben bu küçükyalıda orpa yı bilen hiç kimse bulamadım yaw yerini biraz tarif edebilirmisin bu çanta demiri yaptırdığın yerin

  13. #5773

    Üyelik
    04 Kasım 2006
    Şehir
    Denizli
    Motosikleti
    Hyosung gv250
    motoru aldıgımda her gun calıstırmassam benımde aku cırt edıyrodu her seferınde vurdururak calıstırıyordum.. akunun kapaklarını actım baktım suyu azalmıs su ılavesı yaptım ondan sonra duzeldı ... bende bugun ıkı saat bır gezıntı yaptım.. sırada sımdı sısybar ve motor koruma demırı kaldı onu yaptıracagım.. sısı barı ıstedıgım zaman cıkarabılecek bır sekılde yaptıracagım cunku parasutcuyuum ben parasutu arkaya uzatabılmem ıcın takılıp cıkarılan bısı olması benım ıcın ıyı olucak..

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:58 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:57 ----------

    ayrıca canantas arkadas canta demırınden bahsetmıs bende canta demırı yok dırek taktım umıt ederım sarkmaz..

  14. #5774

    Üyelik
    17 Nisan 2008
    Şehir
    İST-maltepe
    Motosikleti
    suzuki an125
    Alıntı tangoabi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motoru aldıgımda her gun calıstırmassam benımde aku cırt edıyrodu her seferınde vurdururak calıstırıyordum.. akunun kapaklarını actım baktım suyu azalmıs su ılavesı yaptım ondan sonra duzeldı ... bende bugun ıkı saat bır gezıntı yaptım.. sırada sımdı sısybar ve motor koruma demırı kaldı onu yaptıracagım.. sısı barı ıstedıgım zaman cıkarabılecek bır sekılde yaptıracagım cunku parasutcuyuum ben parasutu arkaya uzatabılmem ıcın takılıp cıkarılan bısı olması benım ıcın ıyı olucak..

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:58 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:57 ----------

    ayrıca canantas arkadas canta demırınden bahsetmıs bende canta demırı yok dırek taktım umıt ederım sarkmaz..
    usta paraşütü motorla giderken açmayacan demi

  15. #5775
    Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2006
    Şehir
    Rize
    Motosikleti
    F 650 GS
    Alıntı tangoabi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sırada sımdı sısybar ve motor koruma demırı kaldı onu yaptıracagım.. sısı barı ıstedıgım zaman cıkarabılecek bır sekılde yaptıracagım cunku parasutcuyuum ben parasutu arkaya uzatabılmem ıcın takılıp cıkarılan bısı olması benım ıcın ıyı olucak..
    Bizler yönetim olarak paraşütün motor üstünde açılması yerine yamaçlarda açılması taraftarıyız ama tabiki seçim size ait

  16. #5776

    Üyelik
    08 Ocak 2009
    Şehir
    Tekirdağ - Çorlu
    Motosikleti
    Suzuki VL800 Volusia
    Tangoabi, Paraşüt konusunda arkadaşlara katılıyorum, motor üzerindeyken açmamak lazım

    Hazer, Orpa (ordu pazarı) Küçükyalı E5 yanyolda. Hani Ulusoy'un Otorbüs terminali var ya, oraya çok yakın. Yanyola Maltepe DOğuşkent in oradan gir, Küçükyalı daki çıkışa gelmeden önce kamyonların çok olduğu ve sağlı sollu park ettikleri bir yerden geçeceksin, hatta sağa doğru hafif sert bir dönüş var. Orada market, kıraathane de var. Oradan kimse sorsan gösterir...

    Tangoabi, çanta demirin yoksa bu durumda çantan amortisöre temas ediyordu büyük ihtimalle. Bu durumda sürekli sürtünme ve sallantıdan çantanın o kısmı incelmeye ve yırtılmaya başlar. Hatta şekli bile deforme olur. Çanta demiri bence olması gereken bir aksesuar. Onu da dediğim yerde yaptırabilirsin, ben de orada yaptırmıştım (reklam gibi oldu).
    [B][COLOR="Navy"]Dünyanın sorunu, akıllılar hep kuşku içindeyken aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır... Bertrand Russel[/COLOR][/B]
    [B][I][U][COLOR="Red"]Canan Taş[/COLOR][/U][/I][/B]

  17. #5777
    YÖRÜK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Temmuz 2008
    Şehir
    ANTALYA
    Motosikleti
    BMW R1200 GS
    günaydın arkadaşlar.
    tangoabi kolay gelsin.frenlemede kızaklaması normal bişi hakanın dediği gibi her iki freni kullan.ben yavaşlamak için hep ön freni kullanırım.duracağım zaman arka freni kullanırım.çok acil bişi olduğu zaman da her iki freni,yavaşlamayı eşit dağıtaca şekilde kullanırsan problem çıkmaz.bunu da pratikle zamanla öğrenirsin.bir keresinde köpek çıktı karşıma ve aniden durup manevra yapmak zorunda kaldım ve her iki freni kullanarak aniden yavaşladım ve köpeğin solundan geçerek devam ettim.her iki freni kullandığın zaman kızaklama da yapmaz tekerler.

    arka çantaya gelince gayet şık olmuş ama canan abinin dediği gibi çantayı taşıyacak demirler ekletmelisin ki amortisörle temas etmesin.çanta taşıyıcı demirler.herhangi bir sanayiden kolayca yaptırabilirsin.yükseklik olayını da hakanın dediği gibi çıkartıp üst üste gelecek şekilde sabitlersen o kulakçıkları diyim artık.o zaman biraz daha havada olurlar.ama taşıyıcı demirler olması lazım.nasıl bişi olduğunu geçmiş sayfalarda orhan bize resimlemişti basit bişi.sisy bara gelince orjinali fena değil.bende orjinali var ama biraz kısa gelebilir çoğu kişiye.yeni geçmiş sayfalara bakarsan koray abi onun fotoğraflı olarak karşılaştırmasını yapmıştı.aslında başlığımızda her konu daha önce tartışılmıştı ama sayfa sayısı fazla olduğu için bakmaya üşenilebiliyor.

    akü olayına gelince bizim aküler kuru değilmiydi?şimdiye kadar hiç akü problemi ile karşılaşmadım ama sulu ise kontrol etmek lazım ve kurusu ile değiştirmek lazım..

    canan abi çanta altlarına yaptırdığın saçların fotoğraflarını yollar mısın?
    SÖZ KONUSU VATAN İSE GERİSİ TEFERRUATTIR!!!

  18. #5778
    brody - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Mart 2006
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    GV 250 satıldı
    Bendeki akü kuru tip. Benim motor 2007 model. Belki daha eski modellerde sulu tiptir.

  19. #5779

    Üyelik
    04 Kasım 2006
    Şehir
    Denizli
    Motosikleti
    Hyosung gv250
    bahsettıgım demır sısybarın devamı olarak demek ıstedım sadece parasut cantasını bır yerden bır yere tasımak ıcın yaklasık 20kg kadar yoksa motor uzerınde gıderken acmak ıcın degıl

  20. #5780
    YÖRÜK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Temmuz 2008
    Şehir
    ANTALYA
    Motosikleti
    BMW R1200 GS
    benim motor da 2007 model ve benimki de kuru tip diye biliyorum ama su ilavesi yaptım denince şaşırdım..
    SÖZ KONUSU VATAN İSE GERİSİ TEFERRUATTIR!!!


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)

Bu Konudaki Etiketler