Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Laguna Seca'da Pedrosa'yı Durdurabilen Olmadı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2003
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
     
    Amerika'nın California eyaletinde koşulan MotoGP şampiyonasının Laguna Seca yarışının galibi starttan finishe liderliği kimseye kaptırmayan Dani Pedrosa oldu. Yamaha pilotlarından Valentino Rossi ikinci, Jorge Lorenzo üçüncü sırada damalı bayrağı gördü. Yarışın dördüncüsü ise Ducati pilot Casey Stoner oldu.

    Yarışa pole pozisyonunda başlayan Jorge Lorenzo beş kırmızı ışığın sönmesinin ardından önce Rossi ardından Stoner'a yerini kaybederken beşinci sıradaki Honda piltu Dani Pedrosa yine o harika bilindik startlarından birisini daha Laguna Seca'ya gelen seyircilere izletti ve ilk virajı lider dönen isim oldu. İlk tur tamamlanmadan ilk sıradaki start alan Lorenzo kendisini bir anda sekizinci sırada buldu. İkinci sırada yarışa başlayan Rossi de startta kaybettiği ikinciliği meşhur sekizinci virajdan Stoner'dan geri aldı. Stoner ise bu atağa karşılıksız kalmadı ve bir tur sonrasında ikinciliği İtalyan rakibinden geri almayı başardı.

    Yarışın geneline bakıldığında en hareketli dakikalar dördüncü turdan itibaren başladı. Önce Gabor Talmacsi motorundan düşüp yarış dışı kaldı. Bir tur sonrasında bu kez aynı şekilde Loris Capirossi motorunun dengesini kaybederek düştü ve çakıl havuzuna kadar sürüklendi. Altıncı turda on beşinci sırada yarışa başlayan Toseland ise erken start aldığı için pitten geçme cezası aldı fakat pite gelmeyince yarıştan diskalifiye edildi. Aynı turda motorunun dengesini kaybedip düşenler kervanına Andrea Dovizioso da katıldı. Honda pilotu motorunun ön bölümünün kontrolünü kaybedince yarışı çakıl havuzunda son buldu. Bu kez yedinci turda motorundan düşen pilot sayısı Gibernau'nun da aralarına katılmasıyla birlikte dört oldu.

    Yarışın hareketli bölümleri geride kaldı denirken bu kez Rossi on birinci turda taraftarları canlandıracak atağını yaptı ve yarışın başından beri mücadele ettiği Stoner'ı geride bırakmayı başardı. Arka bölümde bunlar olurken lider Pedrosa ikinci sıradaki Rossi ile olan farkı 3.1 saniyeye kadar çıkardı. Yarışın yarısı geride kaldığında startla birlikte sekizinciliğe kadar gerileyen Lorenzo üçüncü sıradaki Stoner'a her geçen tur adım adım yaklaşmayı başardı. Yirmi birinci turda zorlamasının karşılığını aldı ve Stoner'ı geride bırakarak üçüncü sıraya yerleşti.

    Lorenzo, Stoner'ı geride bıraktıktan sonra bu kez hedefi takım arkadaşı Valentino Rossi oldu. Ön bölümde ise Rossi birara 3.2 saniyeye kadar çıkan Pedrosa ile arasındaki farkı 1.5 saniyeye kadar indirmeyi başardı. İkinci bölümde hızını arttıran Lorenzo yarışın bitimine dört tur kala Rossi'ye atağı yapıp geride bırakmayı başarsa da motorunun dengesini kaybedince yavaşlamak zorunda kaldı ve ikinciliği tekrar Rossi'ye kaptırdı.

    Son turda ise Rossi lider Pedrosa ile farkı bir saniyenin altına kadar indirdi ve bitime son dört viraj kala galibiyet için atağını yapsa da Pedrosa liderliğini korudu ve Laguna Seca'da kürsünün ilk basamağına çıkan isim oldu. Valentino Rossi ikinci takım arkadaşı Jorge Lorenzo üçüncü, Ducati'den Casey Stoner dördüncü, bu sezonki en iyi derecesine Laguna Seca'da ulaşan Nicky Hayden beşinci, Elias altıncı, Edwards yedinci ve Vermeulen sekizinci sırada damalı bayrağı gören isimler oldular.

    Kaynak: TRF1


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    ErTech - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Eylül 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    vaRRdı
    Pedrosa süpriz yaptı... Honda şasi değiştirmiş bariz iyi gidiyordu...

    Rossi son virajda az daha geçecekti

    Katalunyanın çeyreği kadar zevk vermedi ama yinede izlemeye değer bir yarıştı...

    Lorenzo müthiş bir pilot bence... Rossi'nin tahtına kurulacak gibi...
    ... yaşlı bir devrimci düşürmez hiç ağzından özgürlük kelimesini
    ve yatmadan önce bir bardak su yerine denize bırakır takma dişlerini ...
    ''Four wheels move the body. Two wheels move the Soul.''

  3. #3
    fireblade1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Haziran 2008
    Şehir
    İzmir/Buca
    son turda rossi-pedrosa çekişmesi güzeldi..
    Here I'm,on the road again.... ultrAslan

  4. #4
    Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mart 2006
    Motosikleti
    var bi şeyler
    İşin doğrusu ben de tahmin edemedim... Sıralamalarda 0.4- yarım sn. arası yavaştı 1.'den Pedrosa. O yüzden hiç ihtimal vermedim. Anlaşılan sıralamadan çok , yarış temposunda istikrarlı turlara yatırım yapmışlar Tabii yeni şasinin de katkısı olmuş olsa gerek, önceki yarışlardaki performansları göz önüne alındığında.

    Stoner yarışın ortasına kadar gayet iyiydi, geçildikten sonra da Rossi'nin arkasından hiç kopmadı. Ama esrarengiz hastalığı onu yine bayağı bir etkiledi, yarışın 2. yarısında çok zaman kaybetti Rossi ve Lorenzo'ya. Epstein-Barr virüsünden muzdarip olduğuna dair iddialar var. Hafif olmak için çaba sarfetmesi (Stoner 55 kg), bağışıklık sisteminin zayıflamasına ve efor sarfettiğinde bu hastalığın bütün enerjisini adeta yutarak çabucak yorulmasına sebep olduğunu söylüyorlar. Aynı hastalığa birçok kez Amerika superbike şampiyonluğu kazanmış olan Matt Mladin'de yakalanmış ve 6 yıl önce bu pistteki (Laguna seca) yarıştan 10. turun sonunda -aşırı yorgunluktan- çekilmek zorunda kalmış.
    "Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana

  5. #5
    dreamdark - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Haziran 2006
    Şehir
    İstanbul/Anadolu
    Pedrosa müthiş bir start aldı ve liderliğini sonuna kadar koruyarak bu galibiyeti haketti.
    Rossi de son tura kadar Pedrosa'nın peşini bırakmadı ama, 1.liği kapmak adına son turdaki cılız atak haricinde bir varlık gösteremedi.
    Lorenzo'ya ise ne söylesek az bence. Önce pole pozisyonunda start alıp 8.liğe kadar düşmesi, sonrasındaysa rakiplerini tek tek geçerek Rossi'ye ecel terleri döktürmesi, hatta son anda yaptığı atak için 1-2 tur daha beklese, belki Rossi'yi de egale ederek yarışı 2. sırada bitirme şansını yakalaması gerçekten alkışlanmalı. Bu geceki yarışı izleyenler için keyifli kılan da oydu bence.
    Hep söylüyorum, Moto GP'de çok eski olmamasına ve bu genç yaşına rağmen müthiş bir yetenek Lorenzo. Biraz daha tecrübe kazandıktan sonra bence Rossi'nin veliahtı bugünden belli.

  6. #6

    Üyelik
    10 Mart 2007
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    -
    Ve Lorenzo bunu çıkık bir köprücük kemiği ile başardı.

  7. #7

    Üyelik
    22 Mayıs 2009
    Şehir
    dünya xD
    Motosikleti
    ı love Honda&yamaha
    finişe son viraj kala rossi kaç saniye farkı kapatıp herkezi şaşırtarak pedrosayı geçmek üzereydi.bence bir tur daha olsa rossi lider olurdu

  8. #8
    onur35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Haziran 2009
    Şehir
    İzmir/Çeşme
    Motosikleti
    YAMAHA XT660X
    bir tur değil yarım tur bile yeterdi rossinin lider olmasına ama yapamadı!ikinci sırada iken arkasındakileri oyalamakla pedrosa ya şans tanıdı eee sonuçta Honda bu affetmez:D
    Kastino QM 50,Mondial 150 RF,Honda CBR 125R,Kawasaki KLR 650...

  9. #9
    Super Moderator Olcan138 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Stockholm
    Motosikleti
    Keeway Superlight 150
    Son 3 senedir bayağı bayağı affediyor Honda, şimdi mi affetmeyeceği tuttu?

    Pedrosa'nın sayıca bir hayli fazla olan favoriler arasında yokken bile bu kadar iyi sıyrılıp, bu dereceyi elde edebilmesi de takdire, alkışa layık bir harekettir yalnız..

    Lorenzo'nun bu derece kritik sağlık sorunlarında bile bu başarısı ve Rossi'nin de içi aynı duyguda olmasa da, güleryüzü ve kameralara yaptığı "şu kadarcık kalmıştı" hareketi ayrıca güzeldi...
    1-3-8........................................138
    FORUM KURALLARI ve KULLANIMI HAKKINDA

  10. #10
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ocak 2008
    Şehir
    France
    Motosikleti
    Honda
    Rossi'nin yaklastigi pozisyonda Pedrosa hata yapti.
    Yoksa, Rossi yanina yaklasabilecek durumda degildi.
    Yarisin basindan sonuna kadar, Pedrosa'nin ustunlugu açik ve netti.

    Neredeyse sezon bitecek Honda'lar yeni uyaniyorlar.
    Bakalim kalan yarislar nasil geçecek?
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

  11. #11

    Üyelik
    21 Haziran 2009
    Şehir
    Bursa
    Lorenzo müthişti gerçekten. Rossinin veliahtı şimdiden belli gibi...


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler