Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

MotoGP Mugello: Zafer Birkez Daha Lorenzo’nun

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2003
     
    2015 MotoGP sezonunun İtalya’nın Mugello pistinde gerçekleştirilen 6. yarışını Yamaha’dan Jorge Lorenzo ilk sırada tamamladı.

    İspanyol pilot ikinci sıradan başladığı yarışın ilk bölümünde Ducati pilotları ve Marquez ile mücadelesinden galip ayrıldı ve yarışı rahat şekilde ilk sırada tamamladı.

    Lorenzo, ilk turlarda Ducati pilotlarını geçip ilk sıraya yerleşirken, iyi bir yükseliş gösteren ve arkasına kadar gelen Marquez’in baskısına dayanmayı başardı. Daha sonra arkasındaki Marquez, Dovizioso, Iannone ve Pedrosa arasındaki çekişmeden de faydalanarak farkı açtı ve üst üste üçüncü zaferini kazandı.

    Andre Iannone pole pozisyonundan başladığı mücadelede dördüncü sıraya kadar gerilemesine karşın uzun süre Marquez, Dovizioso, Pedrosa ve Rossi ile podyum mücadelesi verdi. Iannone rakiplerinin yarış dışı kalmasıyla birlikte rahatladı ve son bölümde Rossi’nin baskısına karşın yarışı ikinci sırada tamamladı.

    Rossi 8. sırada başladığı yarışta 11. sıraya kadar gerilerken, önündeki rakiplerini geçmeyi başararak Marquez, Dovizioso, Iannone ve Pedrosa dörtlüsünü yakaladı. İlk önce Pedrosa’yı geçen Rossi, Marquez ve Dovizioso’nun yarış dışı kalmasıyla beraber üçüncü sırada podyuma çıktı.

    Pedrosa sakatlığından sonra ilk kez güçlü bir performans sergiledi. Uzun süre Iannone’yi kovalayan Pedrosa, dördüncü sırada bitiş çizgisini görerek eski formunu yakaladığının sinyallerini verdi.

    Yarışın en büyük olayı şüphesiz Marquez’in düşmesiydi. Yarışa 13. sıradan başlayan Marquez, harika start aldığı yarışın henüz ikinci turunda ikinci sıraya kadar yükseldi. Lider Lorenzo’yu zorlamaya başlayan Marquez, Dovizioso, Iannone ve Pedrosa ile uzun süre ikincilik mücadelesi verdiği sırada motorun kontrolün kaybetti ve düşerek bu sezon birkez daha yarış dışı kalmış oldu.

    Ducati’den Dovizioso ise motorunda yaşana problem nedeniyle motorunu garaja götürmek zorunda kaldı.

    Bradley Smith, Pol Espargaro, Maverick Vinales, Michele Pirro, Danilo Petrucci ve Yonny Hernandez ilk onu tamamlayan diğer isimler oldular.

    Kaynak: TRF1.net
    tiawern bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    EmirhanCoskun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Ekim 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha MT-10
    Marc MARQUEZ in işi bu sezon çok zor gözüküyor...ama bakalım ne olacak..

    rossi geri döndü dedirtiyor insana


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)