Türkiye Enduro Şampiyonası’nın 6. Ayak yarışı 30 Kasım-1 Aralık 2013 tarihlerinde Bursa Gemlik’te yapılacak.

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) yarış takviminde yer alan Türkiye Enduro Şampiyonası’nın 6. Ayak yarışı, Gemlik’in eşsiz doğasında yapılacak. Sezonun final yarışı 30 Kasım-1 Aralık’ta Gemlik Belediyesi’nin desteğiyle Şahin Tepe yarış parkurunda düzenlenecek. Şahin Tepesi eski Radar Yolu üzerinde ekstrem, motokros ve enduro parkurları Gemlik Belediyesi tarafından yapıldı. Coğrafi yapısı ile motor sporları merkezlerinden olma yolunda ilk adımı atan Gemlik’te Enduro Motosiklet yarışları bölgenin tanıtılmasına da büyük destek sağlayacak. Sancaktepe Motosiklet Kulübü ile Gemlik Doğa ve Motor Sporları Kulübü’nün organizasyonuyla 30 Kasım-1 Aralık tarihlerinde düzenlenecek Türkiye Enduro Şampiyonası’nın Gemlik yarışına ülkemizin çeşitli bölgelerinden 100 yarışçının katılması bekleniyor. Türkiye’nin en iyi motosiklet yarışçılarını bir araya getirecek organizasyonda sporcular, izleyenlere ekstrem parkurunda adrenalin dolu bir gün yaşatacak. Sınıflarında 2013 sezonunun şampiyonları da Gemlik’te belli olacak.

Gemlik Enduro Parkuru zeytin ağaçlarıyla çevrili, atlama rampaları, kaya geçişlerinin yer aldığı bir yarış parkuru olarak dikkat çekiyor. İzleyenlere ulaşım imkânı sağlayan ve özel seyirci etaplarının da bulunduğu yarış parkurunda Türkiye’nin dört bir yanından gelen yarışçılar, Gemlik’in muhteşem doğasının içinde kıyasıya mücadele edecek. Motor sporlarının yeni parkuru yarışçılara ve seyircilere doyumsuz bir Enduro heyecanı yaşatacak. E1, E2, E3 ve EH sınıflarında yarışçılar parkurda tecrübe, bilgi ve becerilerini ortaya koyacak.

YILMAZ: ŞAMPİYONAYA EVSAHİPLİĞİ YAPTIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUZ

Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, böylesine önemli bir organizasyonu ilçede yapmaktan mutluluk duyacaklarını belirterek, Gemlik’i sporun her branşında olduğu gibi motosiklet sporlarında da önemli bir merkez haline getirmeyi planladıklarını söyledi. Federasyon yetkilileri ile işbirliği içinde, Türkiye Şampiyonası organizasyonlarını bundan sonra da Gemlik’te yapabileceklerine dikkat çeken Yılmaz, 30 Kasım Cumartesi ve 1 Aralık Pazar günü yapılacak şampiyonaya hazır olduklarını belirtti. Gemlik Belediye Başkanvekili Yılmaz, Şahin Tepe Eski Radar Yolu ve Şahinyurdu Köy Yolu üzerinde yapılacak şampiyona için belediye olarak ayrıca otobüs de kaldıracaklarını ifade etti. Yarışlar öncesi ve sonrasında ilçe halkına gösteri yapılacağını vurgulayan Yılmaz, federasyon yetkililerine ve sporculara da başarılar diledi.

30 Kasım Cumartesi günü Gemlik İskele Meydanı Festival alanında verilecek magazin startıyla başlayacak 6. Ayak yarışı, süper testle devam edecek. 1 Aralık Pazar günü ise sezonun final yarışı Şahin Tepe Mevkiinde start alacak. Madalya töreni ile gösteriler İskele Meydanı Festival alanında yapılacak.


Kaynak: Türkiye Motosiklet Federasyonu