Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Kenan Sofuoğlu 2014 sezonunda Superbike kategorisine mi geçiyor?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2003
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
     
    Kenan Sofuoğlu Aragon pistinde Kawasaki Racing Team'in Superbike yarışlarında kullandığı ZX-10R motorunu test etti. Kenan Sofuoğlu test sonrası yaptığı açıklamada şu an Supersport kategorisinde yarıştığı Kawasaki Mahi Racing Team India takımının önümüzdeki sezon Superbike kategorisine geçmeyi düşündüğünü ve test ettiği Kawasaki Ninja ZX-10R'ın Superbike'da yarışan en iyi motorlardan biri olduğunu kaydetti.












    Dünya Supersport Şampiyonası’nın 7. Ayağı, 29 Haziran Cumartesi Günü İmola yapılacak

    Dünya Süpersport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu, İtalya yarışını kazanarak kaybettiği puanları geri almak istiyor.

    Kariyerindeki dördüncü dünya şampiyonluğunu kazanmak için mücadele eden Milli Motosikletçi Kenan Sofuoğlu, İmola’da yapılacak yedinci ayak yarışıyla yükselişe geçmeyi hedefliyor. Bu sezonki yarışlarda istediği puanları alamayan ve genel klasmanda ikinci sırada yer alan Sofuoğlu, liderle arasındaki 39 puanlık farkı kapatmayı amaçlıyor. 28 Haziran Cuma günü serbest antrenmanlarla başlayacak FIM Dünya Supersport Şampiyonası’nın 7. Ayağı, 29 Haziran Cumartesi günü yapılacak sıralamalarla devam edecek. 30 Haziran Pazar günü ise 21 turluk büyük yarış TSİ 14:30’da İmola Pistinde start alacak.

    Geçen yılın Supersport şampiyonu Kenan Sofuoğlu, şimdiye kadar motosikletinde yaşadığı teknik aksaklıklar nedeniyle bu sezon kendisinden bekleneni henüz gösteremedi. Altı yarış sonrasında 4 kez podyuma çıkan Kenan Sofuoğlu, bu zamana kadar birer kez birinci ve üçüncü olurken, iki defa da ikincilik elde etti.

    SÜRÜCÜLER KLASMANI
    1. Sam Lowes (Büyük Britanya) 120
    2. Kenan Sofuoğlu (Türkiye) 81
    3. Fabien Foret (Fransa) 81
    4. Michael VD Mark (Hollanda) 62

    MARKALAR KLASMANI
    1. Kawasaki 130 puan
    2. Yamaha 128
    3. Honda 91


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Dr.MZÇ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ekim 2007
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Suzuki DL650 + Hero Xpulse 200
    Yolun açık olsun...

  3. #3
    Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mart 2006
    Motosikleti
    var bi şeyler
    İşte beklediğimiz özlediğimiz fotoğraflar Aslına bakarsanız geçen sezon sonunda şampiyon olunca bu sene Superbike motoruyla test veya testlere çıkacağına dair bir haber yapılmıştı. Gerçekleştiğini görmek harika. Ayrıca söylemeliyim ki Superbike motoru ZX 10R Kenan'a, Kenan'da motora çok yakışmış. Kawasaki'nin 1. pilotu Tom Sykes geçen sene Aprilia'yla yarışan Biaggi'ye şampiyonluğu sadece yarım puan farkla kaybetti. Bu sene Aprilia > BMW= Kawasaki gibi bir durum var Superbike'da, yani Kawasaki en kötü ihtimalle 3. motor ve 3. olduğunu farzetsek bile kesinlikle çok çok az bir farkla geride. Bu sene şampiyon olsun/olmasın umarım Kenan'ı gelecek sezon Superbike'da görürüz çünkü Supersport'dan daha iyi bir şampiyonada güzel bir takım/motor ikilisini çoktan haketti.
    superglue54 bunu beğendi.

  4. #4
    GP500-1st - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2008
    Çok iyi çokda güzel olur
    superglue54 bunu beğendi.

  5. #5
    metci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Şubat 2009
    Şehir
    Afyonkarahisar
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    Sanki Kenan'ın anlaşmasında böyle bir madde zaten vardı gibi hatırlıyorum?
    Shrieker bunu beğendi.

  6. #6
    Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mart 2006
    Motosikleti
    var bi şeyler
    Evet benim de aklımda anlaşma 3 senelik, 2 sene supersport +1 sene de superbike diye kalmış. Ama Şu an Kawasaki fabrika takımının (fotoğraflarda da görebilirsiniz, motocard takımı) 2 motoru da dolu. 1. pilotları Tom Sykes, 2 numaralı pilot Loris Baz'da çok genç bir pilot ve kötü gidiyor denemez. Geçen sene Kawasaki'yle çıktığı ilk 4-5 yarıştan birini kazanmayı başarmıştı. Eh, takım olmadan yarışamaz hiçbir pilot, zaten haberde de yazmış Mahi takımı Superbike'a yükselmeyi düşünüyor diye. Eğer fabrika takımıyla eşit ekipmanla olacaksa neden olmasın, zaten Kenan'da bundan azını kabul etmez bence.
    metci ve superglue54 bunu beğendiler.

  7. #7

    Üyelik
    08 Mart 2009
    Şehir
    BOLU
    Motosikleti
    Cbf150
    Beklenen bir gelişme kalbimiz Kenanla

  8. #8
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    23 Temmuz 2013
    Kenan a superbike tan Ten Kate takımınında teklif yaptığını duymuştum aynı şekilde ten kate takımı 2012 de supersportta da teklif yapmışlardı ama kenan kawasaki yi seçmişti. fakat kenan için en iyi seçim aprilia olacaktır çünkü aprilia nın red devils roma ve althea takımları uydu takımları olmalarına karşı üst seviyeleri kolayca zorlayabildiklerini kanıtladılar aprilia nın en gerideki motoruna bakalım resmen ilk 8-10 içerisinde.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 13:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:04 ----------

    ayrıca Nicky Hayden ve Cal Crutchlow Superbike takımlarından teklif aldıklarını açıkladılar Nicky BMW yada Kawasaki ye gidebilir ki bu kawasaki olursa Kenan ın takım arkadaşı olma ihtimali çok yüksek.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler