Arkadaşlar haberimiz şu,

http://www.haberturk.com/gundem/habe...osiklet-alarmi

Erdoğan'ın güzergahında motosiklet alarmı

Geçtiğimiz günlerde yaşanan motosikletli bombalı saldırının ardından Başbakan'ın geçiş güzergahında motosiklet alarmı verildi.

İstanbul Sütlüce'de geçtiğimiz perşembe günü çevik kuvvet polisinin bulunduğu midibüsün geçtiği sırada bir motosikletle yapılan bombalı saldırının ardından kentteki kontroller artırıldı. Bu kapsamda etrafındaki koruma halkası genişletilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçiş güzergahı üzerinde motosiklet alarmı vardı.

Akşam saatlerinde Ankara'ya gidecek olan Erdoğan'ın Kısıklı'daki evinden çıkışı öncesi güzergah üzerinde asayiş ve trafik polisleri geniş güvenlik önlemi aldı. Erdoğan'ın Kısıklı'daki konutundan çıkışının hemen öncesinde Kısıklı Caddesi üzerindeki kaldırımda park halinde bulunan bir motosiklet polisin dikkatini çekti.

Geçtiğimiz hafta Sütlüce'de 16 kişinin yaralandığı patlamaya neden olan bombanın motosiklet üzerine konulmuş olması nedeniyle artan hassasiyet sonucu park halindeki motosiklet üzerinde inceleme yapan polisler çekici ile aracı kaldırmak istedi. Bu sırada motosikletin sahibi Cahit Koç gelerek motosikletin kendisine ait olduğunu kaydetti. Ancak yapılan kontrolde motosikletin trafik sigortasının bulunmadığı ve bu nedenle trafikten men edilmesi gerektiği anlaşıldı. Bunun üzerine motosiklet trafik otoparkına çekildi. Saat 16.00'da evinden çıkan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Emine Erdoğan ile Sabiha Gökçen Havalimanı'na giderek Başbakanlığa ait Ana adlı uçakla Ankara'ya gitti.

Yani arkadaşlar, bir gün kafanızdaki kask yüzünden bir polis sizi potansiyel terörist diye vurabilir. Ya da motorunuza örnekteki gibi haksızca el koyabilir.

Bu arkadaş bizim forumda ise olayı sineye çekmemesini ve bölge idare mahkemesine dava açmasını öneririm.

Şöyle ki, trafikte ve seyir halinde olmayan veya yasa ve yönetmeliklerce yasaklanmış yere park edilmedikçe-bırakılmadıkça hiç bir taşıta ya da mala kolluk kuvvetleri ve zabıtaca el konulamaz. ( ancak savaş ve olağan üstü hal durumları haricinde, bir de diktatörlüklerde)

Trafik sigortası ancak ve ancak kanunla belirlenmiş karayolu çizgileri dahilinde bulunan motorlu araçlar için sorumluluk arzeder. Aynı şekilde fenni muayenede bu kapsamdadır.

Ne plakası, ne tescili, ne sigortası ne de sahibinin ehliyeti olmayan bir motorlu taşıt, bir kamyonun, çekicinin, romörkün, bahçenin, dükkanın içerisinde yıllarca kuzu kuzu yatabilir.

Haberde belirtildiği kadarıyla park halindeki bu motosiklet ancak yanlış park veya haciz vb bir karar söz konusuysa parka çekilebilir.

Hukuk ile izah edilebilecek değerli fikirlerinizi bekliyorum.

Not: Altı çizgili, bold ve renkli satırlar konunun can alıcı noktalarıdır.